מאיזה ספר זה?
לא פעם אברכים מרגישים שהם שכליים ונעלים על נשותיהם הרגשיות בעוד ההיפך הוא הנכון. זה לא תמיד ניתן לזיהוי מצד מי שחונך על ברכי הפטריארכיזם.[כמובן שזה לא הוראת היתר כלל לא להתייחס אליה וכדו', לפי שאף הרגש דבר גדול הוא אצלה, וחובה לכבדה יותר מגופו וכמו שאמרו חז"ל].
כנר' כת"ר בא מעולם פטריארכי, בעולם שלי לא פעם הנשים מרגישים שהם רגשיות ונעלות יותר על בעליהם השכליים...לא פעם אברכים מרגישים שהם שכליים ונעלים על נשותיהם הרגשיות בעוד ההיפך הוא הנכון. זה לא תמיד ניתן לזיהוי מצד מי שחונך על ברכי הפטריארכיזם.
זה נכון, אבל איך כת"ר הגיע למסקנה הזו?כנר' כת"ר בא מעולם פטריארכי...
שאתה מניח כדבר פשוט ש"שכלי" נעלה מ"רגשי"זה נכון, אבל איך כת"ר הגיע למסקנה הזו?
א.וצ"ב כוונת הגהמ"ח
אז מסקנתך שגויה,שאתה מניח כדבר פשוט ש"שכלי" נעלה מ"רגשי"
אם אתה מתעסק בשלו"ב וכדו' אכן יש בידך ראיה אבל אם לא, מהסביבה שלי אני לא רואה כך וכן לא בהדרכות ששמעתי.למי שמבין ומודע לעצמו ולא מחזיק בדעה שהגברים הם השלמות אז הוא יודע שרוב הפעמים גברים הם שמתחילים בקטטה בלי טעם רק האישה נותנת ביקורת או מתלוננת והוא קופץ כנשוך נחש להגן על עצמו ומתקיף אותה וכו' וכו'
יש לזה מקור? א"כ בבקשה תפרט.מה שאמרו חז"ל על הנשים לשונות שאינם מכבדים אותם אין זה אלא ביחס לגבר שעובד על עצמו להפוך להיות אדם השלם - כלומר שאנשים שעבדו על עמם הגיעו לדרגות שנשים לא יכולות להגיע אליהם גם אם יעבדו.
חשבתי אולי להגיב על ההודעה, אבל כל כולה אינה נכונה, והדברים פשוטים ומציאותיים.למי שמבין ומודע לעצמו ולא מחזיק בדעה שהגברים הם השלמות אז הוא יודע שרוב הפעמים גברים הם שמתחילים בקטטה בלי טעם רק האישה נותנת ביקורת או מתלוננת והוא קופץ כנשוך נחש להגן על עצמו ומתקיף אותה וכו' וכו'
יש איזה הרגשה לגברים ובמיוחד שזה מגובה כביכול בחז"ל שהגברים יותר מושלמים מהנשים
אבל האמת היא שההיפך הוא הנכון
מה שאמרו חז"ל על הנשים לשונות שאינם מכבדים אותם אין זה אלא ביחס לגבר שעובד על עצמו להפוך להיות אדם השלם - כלומר שאנשים שעבדו על עמם הגיעו לדרגות שנשים לא יכולות להגיע אליהם גם אם יעבדו.
אבל רוב האנשים שאינם בדרגת תלמידי חכמים ואינם עובדים על מידותיהם אז הם הרבה יותר גרועים מכל מה שמנו כאן למעלה
ההבדל בין האישה לאיש הוא שלאישה כמעט אין אפשרות לתקן את עצמה כי כל בריאתה הוא לצורך תיקון האיש ואין לה עבודה בפני עצמה כידוע
אז איש שלא עובד על עצמו שידע שהוא גרוע מהאישה פי אלף
וכמו שרואים שכל הגניבות, המלחמות הכי קשות, והמקרים הכי מזעזעים בעולם, נעשים על ידי אנשים ולא נשים
נשים מטבען הם רחמניות יותר פחות נלחמות ופחות דורשות כבוד, יותר תשומת לב ולא כבוד
וכבוד הורס את העולם
וכל המונולוג שכתב בהודעה לפני הוא קצת שטותי כי הוא יכול להיות עם איש רק באופנים וצורות אחרים
לא הבנתי מילה מדבריך תסביר בבקשה ולא ברמזים למה אתה חושב שזה לא נכוןחשבתי אולי להגיב על ההודעה, אבל כל כולה אינה נכונה, והדברים פשוטים ומציאותיים.
כמעט כל שורה בהודעה - ההיפך הוא הנכון.
אם באמת יש מישהו שחושב כך (שמסתבר שאינו נשוי ו/או שכל היום יושב בבית המדרש בתענית דיבור) אוכל להסביר לו מה המציאות ולפתוח את עיניו.
בתחילת ההודעה חשבתי שאתה מנסה ללכת על קו האמצע הנכון, אבל בהמשך הבנתי שכנראה לא כך.
או שאולי פשוט מי ש'כתב' את זה - זו אשה!...
מה צריך מקור אתה לא רואה שהגברים הם העושים את כל המלחמותאם אתה מתעסק בשלו"ב וכדו' אכן יש בידך ראיה אבל אם לא, מהסביבה שלי אני לא רואה כך וכן לא בהדרכות ששמעתי.
יש לזה מקור? א"כ בבקשה תפרט.
הגבתי על הציטוט שלך לפני ולתועלת הענין אחזור.מה צריך מקור אתה לא רואה שהגברים הם העושים את כל המלחמות
רוב המקרים הכי מזעזעים של רציחות תאוות נעשים על ידי אנשים
כתוב בחז"ל אישה שחצנית
וכי גברים לא שחצנים?
כתוב גם בחז"ל שנשים נטלו ט' קבין של דיבור. אין גברים כאלה? אלא מה, באחוז הכללי נשים יותר, דון מינא ואוקים באתרא.כתוב בחז"ל אישה שחצנית
וכי גברים לא שחצנים?
לקח לנו קצת זמן להצליח לקרוא מה כתוב, אז אני מעלה בצורה ברורה יותר:וצ"ב כוונת הגהמ"ח
אגב, חשבתי על זה ששני הדברים תלויים קצת אחד בשני.לקח לנו קצת זמן להצליח לקרוא מה כתוב, אז אני מעלה בצורה ברורה יותר:
הצג קובץ מצורף 4349
יש איזה הרגשה לגברים, ובמיוחד שזה מגובה כביכול בחז"ל, שהגברים יותר מושלמים מהנשים, אבל האמת היא שההיפך הוא הנכון