פלאפון כשר: כיצד? במה?

ואני חושש שאתם מדברים מתמימות. וברוך ה׳ שאינכם יודעים מאומה מזה.
אני חושש שהקוראים מבינים שיש כאן מישהו אחר שמדבר מתמימות... (אחר המחילה).
לא שאין בעיה שישלחו תמונות, רק שלא זו הבעיה העיקרית שממנה אנחנו חוששים...

הלוואי שהיתה נשמרית בי התמימות . . . (וברוך ה׳ ששומר עלי יום יום לדבוק בו ובתורתו)

אני חושב שפלאפון נועד להתקשר.

בחור צריך להיות עסוק בתורה הקדושה ולא בדברים אחרים.

למה הוא צריך מצלמה לצלם את מי ואת מה...

כל דבר שהוא מרבה קדושה הוא טוב.

אגב, לא רק לבחורים אלא גם לאברכים.

אבל למה הגרי"ג והגראי"ל והגרי"ש לא חששו מכך ורק אתה ואדמו"ר מגור חוששים מכך?

נקודת המוצא היא שפלאפון נועד לשיחות ותו לא
אולם יש אפשרות להנות מעוד דברים
אבל ברור שהודעות יכולות לגרור שיח שלא נעים לומר ישירות בפרט בעניני צניעות
בנוסף יכולות להישלח הודעות שאין להם סינון וכד'
מצלמה נ"ל היום זה יותר מובן כי אנו רואים איך זה נהיה מחלה שאנשים כל היום מצלמים
רב דורש ובמקום להקשיב כולם מצלמים וד"ל
למי שזוכר את רה"י חכם שלום בכנס בני תורה צועק באמצע הדרשה על בחור שצילם וצילם
זה ממכר ולכן זה בעיה

לידיעת הכותבים הסמס הוא אחד הבעיות הגדולות ואסביר קצרה:
אם נרד לסוף דעת האדם יותר נח לקיים שיחה בהסתר מאשר בגלוי
וממילא כל שיח דרך הפלטפורמות השונות [כמו זו שאני כותב בה עכשיו] יתכן ואם היו צריכים לעשות בקול היו נמנעים.
מקווה שהובנתי.

אפשר לעשות רק SMS נכנס ולא יוצא, וכך זה יעזור לאימותים ומשלוחים וכדו',
ככה זה גם בסים נטפרי 019,
בזה לכאורה אין שום בעיה

גדו"י מכל החוגים כבר התירו במכתביהם מכשירים חכמים מסוננים, וממילא זה כבר "כשר".

רק שהעסקנים בעלי המותג המסחרי המכונה "מכשיר כשר" לא הסכימו בשום אופן לקבל זאת, כי הם ידעו שזה הסוף לכל המונופול שלהם (עשרות אגורות בכל חודש עבור כל קו כשר, כפול 600,000 קוים, עוד כמה שקלים על כל מכשיר "כשר" המיובא ארצה אך ורק דרך המונופול שלהם דרך איש קש, המעניק כשרות רק למכשירים המשווקים באמצעות עסק הרשום על שם אשתו, והוא גובה עמלה עבור השיווק, עוד דרך לייצר מאות אלפי ש"ח על מכשירים שמתקלקלים לעיתים קרובות).

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg

גדו"י מכל החוגים כבר התירו במכתביהם מכשירים חכמים מסוננים, וממילא זה כבר "כשר".

רק שהעסקנים בעלי המותג המסחרי המכונה "מכשיר כשר" לא הסכימו בשום אופן לקבל זאת, כי הם ידעו שזה הסוף לכל המונופול שלהם (עשרות אגורות בכל חודש עבור כל קו כשר, כפול 600,000 קוים, עוד כמה שקלים על כל מכשיר "כשר" המיובא ארצה אך ורק דרך המונופול שלהם דרך איש קש, המעניק כשרות רק למכשירים המשווקים באמצעות עסק הרשום על שם אשתו, והוא גובה עמלה עבור השיווק, עוד דרך לייצר מאות אלפי ש"ח על מכשירים שמתקלקלים לעיתים קרובות).

הצג קובץ מצורף 1352הצג קובץ מצורף 1353הצג קובץ מצורף 1354הצג קובץ מצורף 1355
הגר"ח אפללו הוא "גדולי ישראל מכל החוגים"?
ובמחילה מכבוד תורתו הדברים מוזרים מאוד.

ובמחילה מכבוד תורתו הדברים מוזרים מאוד.
מה מוזר?
הדברים שכתב די ידועים...
ברור שיש פה מונופול על הציבור, שגורף סכומי עתק לכיסם של העסקנים.
אלא שזה בסופו של דבר משרת את הציבור, אז זה מחזיק.

מה מוזר?
הדברים שכתב די ידועים...
ברור שיש פה מונופול על הציבור, שגורף סכומי עתק לכיסם של העסקנים.
אלא שזה בסופו של דבר משרת את הציבור, אז זה מחזיק.
הממממ
אחרי הכל הוא מערער פה מוסכמות שבבסיס הציבור החרדי. גם אם יש לחישות וכו הוא בא וצועק בקול את מה שיש מי שחושב ולא זו הדרך.
וגם אם יש בדברים אמת - עדיין הניסוח והסגנון צורם.

ברור שזה לא הדרך לצעוק בקול כמו החזן את מה שהציבור חושב בשקט.

אבל כבר אמר הרב שך ז"ל על הרבי' מסאטמר "אילו הוא לא היה צועק אנחנו היינו צריכים לצעוק".

לכל המצדדים במסונן על כל גווניו, דבר שהותר בשקט ואסור בגלוי, זה אפשרות עדיין לעצור את הסחף.

ברגע שאנחנו מתירים את הכל אז איפה הקו לאיפה נדרדר.

הציבור החרדי נשלט ע"י חבורת הבריונים האלימה והמרושעת הנקראת 'חסידות גור'.

החבורה הזו חוטפת ילדים מבית הוריהם באכזריות שאין שני לה, שופכת דמים ברחובות, מכה אנשים שלא חטאו, מחייבת ניתוק קשרים עם אנשים שעברו קהילה, אוסרת על השתתפות בחתונות של קרובי משפחה, מפרקת משפחות, מתפרעת באופן אלים בכל הזדמנות אפשרית, אוסרת על אנשיה ללכת ברחוב עם נשותיהם, משיתה עליהם תקנון הזוי ומטורף בכל הנוגע ליחסים בין בני הזוג ובנוגע ל'פגעי הטכנולוגיה', חוברת לאויבי הציבור החרדי בכל אתר בגלל אינטרסים מגזריים צרים ואפלים, ועוד.

ונכון, מלבד זה היא גם כופה באופן אלים את דעתו של האדמו"ר שלה אודות האיסור שיש במצלמה בפלאפון על כלל הציבור.​

הציבור החרדי נשלט ע"י
נראה לי שאתה לא מעודכן או שלא בעניינים

היום יש ועדה חדשה לענייני תקשורת והיא מורכבת לפי מפלגות , לכל מפלגה [כולל גם עץ] יש נציגות שם, וכן הרבנים הם לפי מגזרים ומפלגות

כל הועדה הישנה כולם הלכו הביתה ואין אפי' אחד מהישנים היום

כך רצה הרבי מגור ואין בזה טעם לפי השגתינו הדלה, כי מה נשיג בצילם של קדושי עליון שרפי קודש מלאכי עליון אשר פגיעה בכבודם כפגיעה בגחלי אש כפשוטו ממש מתחת י' טפחים.
והר"ד כהן שליט"א ר"י חברון, רצה להקים הכשר בכדי שיהיה עם נגן ומצלמה, ולצערינו לא הצליח.

נראה לי שאתה לא מעודכן או שלא בעניינים

היום יש ועדה חדשה לענייני תקשורת והיא מורכבת לפי מפלגות , לכל מפלגה [כולל גם עץ] יש נציגות שם, וכן הרבנים הם לפי מגזרים ומפלגות

כל הועדה הישנה כולם הלכו הביתה ואין אפי' אחד מהישנים היום
והוועדה החדשה לא מצליחה לשנות אפי' פסיק בתקנות הישנות?!

והוועדה החדשה לא מצליחה לשנות אפי' פסיק בתקנות הישנות?!
זה תלוי בנציגות שיש לכל מפלגה ורבני המפלגה

אם הנציגים והרבנים דורשים אש זה מתבצע, דוגמא למשל מצד ש"ס זה הר' מאיה, אם רוצים שינויים כל שהם צריך לדבר איתו או מבאי כוחו בשביל זה

זה תלוי בנציגות שיש לכל מפלגה ורבני המפלגה

אם הנציגים והרבנים דורשים אש זה מתבצע, דוגמא למשל מצד ש"ס זה הר' מאיה, אם רוצים שינויים כל שהם צריך לדבר איתו או מבאי כוחו בשביל זה
השאלה האם במציאות שינו משהו, אם לא שינו אז למה מינו אותם?!

בעניין המצלמה,
לו יצוייר שהייתה מצלמה מגישה בכיס כל חרדי כמו אצל ציבורים אחרים, הרבה דברים לא טובים לא היו קורים ..
הרבה עוול היה נמנע כי היו מפחדים שמא הוא יתועד ..

בדידי הווה עובדא, שלא הייתה לי מצלמה, רק התנהגתי והגבתי כאילו אני עומד לצלם וההוא נרגע ...

נראה כי, המצלמה הוא הדבר הראשון שיכנס לתוך המכשיר הכשר כדי למנוע מיכשולות וכו'.

כך לענ"ד

@שמעון טרבלסי
נראה שאתה רוצה את הוועדה שבחותמת שלה כתוב "מאושר" בגלל שהיא המקובלת ביותר בציבור, אבל בד בבד אתה רוצה שהיא תתיר לך דברים שיורידו את ערכה בעיני הרבה מהציבור. וזה דרך מעניינת.
בכל אופן, אולי עדיין לא עודכנת, אבל לא חסר וועדות כשרות על פלאפונים. חלקם רציניות יותר חלקם פחות. וב"ה אתה במדינה דמוקרטית יחסית, ובדיוק כמו שאתה בוחר לך כשרות באוכל תבחר לך כשרות לפלאפון שתתאים לצרכיך ולהוראת רבותיך. אי אפשר גם לבחור את הכשרות הכי מחמירה והכי נפוצה וביחד עם זה גם לדרוש ממנה להתגמש.

בדידי הווה עובדא, שלא הייתה לי מצלמה, רק התנהגתי והגבתי כאילו אני עומד לצלם וההוא נרגע ...

ובדידי הוה עובדה, שראיתי ילדים של חיידר מרגיזים אשה מבוגרת, וכמה שניסיתי להעיר להם לא עזר (ילד זה ילד).
שלפתי את הפלאפון שלי עם העינית (ללא מצלמה), ועשיתי כאילו שאני מצלם כדי להעביר להנהלה.
תוך שניות "הוא מצלם הוא מצלם" וכולם נעלמו או נרגעו.
רק ילד אחד פיקח נעמד לידי ושאל אותי בשנינות "מה, אתה מחזיק מכשיר לא כשר" ?

נהניתי כ"כ וצחקתי מאד, ואמרתי לו, זה רק בשביל להרגיע את החברים שלך...

@שמעון טרבלסי
נראה שאתה רוצה את הוועדה שבחותמת שלה כתוב "מאושר" בגלל שהיא המקובלת ביותר בציבור, אבל בד בבד אתה רוצה שהיא תתיר לך דברים שיורידו את ערכה בעיני הרבה מהציבור. וזה דרך מעניינת.
בכל אופן, אולי עדיין לא עודכנת, אבל לא חסר וועדות כשרות על פלאפונים. חלקם רציניות יותר חלקם פחות. וב"ה אתה במדינה דמוקרטית יחסית, ובדיוק כמו שאתה בוחר לך כשרות באוכל תבחר לך כשרות לפלאפון שתתאים לצרכיך ולהוראת רבותיך. אי אפשר גם לבחור את הכשרות הכי מחמירה והכי נפוצה וביחד עם זה גם לדרוש ממנה להתגמש.
אני רוצה שההכשר שאמור להיות כפוף לכל המגזר החרדי, יהיה כפוף לדעת רוב גדולי ישראל, ולא לדעה של רב קהילה אחת, גם אם היא הקהילה הכי גדולה בציבור החסידי.
מה שקורה הוא שבקהילה שלהם יש הכשר פנימי לצורכי עבודה.
ולשאר הציבור אין הכשר אחד מסודר ומקובל על כולם, ולכן הרבה אנשים נופלים בין הכסאות, בגלל שאם אינם מחזיקים מכשיר מאושר, מיד הם מחוץ לגדר, ורבים חללים הפילה הנהגה זו.

ראשי תחתית