גזרת הגיוס, השלכות בעיות ופתרונות

מה שאתה קורה "טענה" שהכלא הצבאי מביא לקלקול, ושצריך להוכיח זאת ולא התיימרו להוכיח זאת, שמעתי מספר אנשים שנאמנים עלי לפחות כמוך, והם אומרים שדיברו עם הבחורים וסיפרו להם דברים מזעזעים.
[על קצה המזלג סיפר גם הרב יצחק יוסף שליט"א וכפי שהביאו כאן מדבריו ביזדים].
מאידך אתה טוען שלא, אלא הכל תלוי בהכנה ובגיבוי.
אני מכבד אותך ואני יוצא מנקודת הנחה שכל מי ששמעתי נוגע בדבר כמוך ולא פחות ממך, [כלומר אכפת לו לעצב את התודעה באופן שמתאים לתפיסה שלו - כמו שאכפת לך] עדיין זה לפחות ספק השקול.
והציבור שצופה בזה יוכל לראות מי הניקים שכתבו ששמעו כן [על הקלקולים בכלא הצבאי] ולשפוט את אמינותם ורצינותם על סמך שאר הודעותיהם ורצינות טענותיהם בשאר האשכולות.
לכן לומר שאין מחלוקת זה רחוק מהמציאות.
אני יכול להתאמץ לברר זאת ואולי אם יהיה לי פנאי אעשה זאת.
לגבי הנציגים, כל ההסכם הקואליציוני וכל ההתנהלות מול הקואליציה היתה באופן כזה שברור לכולם שחוק הגיוס [הקודם - לא זה שנוסח אחרי תחילת המלחמה] הוא עיקר העיקרים, ושוב אני מתקשה לקבל את זה שהביקורת היא על הנמרצות והחריצות של החכי"ם, מכיוון שאם הם היו צווחים ככרוכיא יוצאים מהממשלה ושוברים את הכלים, לאף אחד לא היה אכפת כמה הם חרוצים ונמרצים, אלא אנשי הפלג והנלווים להם היו מוחאים כפיים.
ואצל אחרים הנושא העיקרי היא זהות "נשיא" מועצת חכמי התורה, באופן שאם היתה מתקבלת הזהות המבוקשת שוב לא היה אכפת לאיש מחריצות ונמרצות הנציגים.
[אגב אני היחיד שמרגיש בסדר עם זה שאין לי נשיא מעל הראש בשעה שאני הולך ברחובה של עיר?]
אין מחלוקת לגבי עצורי עץ והישוב הישן שהם לא ניזוקו מהכלא, ואין מחלוקת שבין עשרות העצורים האחרונים היו כאלו שעברו את זה קשה, עד כמה זה כבר שנוי במחלוקת.
כמו דגל שהקימה לפני חצי שנה את עזרם ומגינם
לא כי, מבחינת דגל צריך להתקשר לועד הישיבות ולארגון למענך ז"ל, הרב הירש והרב אייכנשטיין הצליחו בסוף לכופף את המימסד הדגלאי.
כניסת אסיר עולם התורה הבחור יאיר סעדה למעמד קבלת הפנים
הצג קובץ מצורף 15643הצג קובץ מצורף 15644
ציבור קטן מאד, באמת התפלאתי למה אף אחד לא פרסם תמונות של הקהל.

מרן הגאון הרב שמעון בעדני זצוק"ל:
כל מי שיש לו טענות על אריה, זה טענות עלינו, על מועצת חכמי התורה!
ובזה יש לו תעודת הכשר מכאן ולהבא ולמפרע עד ביאת גואל, לו ולכל מי ששמו הפרטי הוא אריה או מכלוף?

לא כי, מבחינת דגל צריך להתקשר לועד הישיבות ולארגון למענך ז"ל, הרב הירש והרב אייכנשטיין הצליחו בסוף לכופף את המימסד הדגלאי.
אני ניזון מפרסומים רשמיים, לא מיודעי דבר על דעת עצמם, ומבחינה רשמית עזרם ומגינם זה של דגל. הא ותו לא.

ובזה יש לו תעודת הכשר מכאן ולהבא ולמפרע עד ביאת גואל, לו ולכל מי ששמו הפרטי הוא אריה או מכלוף?
כבר היה לעולמים.
גם אז טענו שאריה לא נשמע לרבנים, וגם היום אותו דבר.

גם היום מרן רה"י הגר"א סלים שליט"א כבר הצהיר בריש גלי כמה וכמה פעמים, כי אריה נשמע להוראותיו.
וכן מרן רה"י הגר"ש בצלאל שליט"א כתב דברים אלו במפורש.

ההפגנה היום הינה נגד גדולי ישראל שליט"א!

בעניין דעת הראשל"צ הגר"י יוסף שליט"א על העצרת,
כבר מילת @שמעון טרבלסי אמורה בענינים כגון אלו:
שאלתי אם יש מכתב או הקלטה.
כל מיני ניקים שכותבים בשמו אינם מעלים ולא מורידים אצלי מאומה.
הרב יצחק יודע לכתוב ולדבר בקולו כל אימת שצריך.

אם מעתיקים מפורום לתורה,
תעתיק בשלמות, ותציין מקור העתקה...
הצג קובץ מצורף 15721
עוד כתבו שם:

מרן רבינו ראש הישיבה הגר"א סלים שליט"א
הורה הבוקר שאין להשתתף בעצרת בשום אופן.

כבר היה לעולמים.
גם אז טענו שאריה לא נשמע לרבנים, וגם היום אותו דבר.

גם היום מרן רה"י הגר"א סלים שליט"א כבר הצהיר בריש גלי כמה וכמה פעמים, כי אריה נשמע להוראותיו.
וכן מרן רה"י הגר"ש בצלאל שליט"א כתב דברים אלו במפורש.

יש כאלה שמארגנים נגד הגדולים
ויש כאלה מעט מזעיר שהם באמת תלמידים של אותם הרבנים שמורים להשתתף

עצרת הרבבות נגד חוק הגיוס | משטרת ישראל נערכת לעצרת המחאה נגד חוק הגיוס, שצפויה להתקיים הערב (שלישי) בירושלים בהשתתפות רבבות ובראשות גדולי ומאורי הדור שליט"א.
העצרת תתקיים באזור רחוב בר אילן והרחובות הסמוכים לו ובהם ירמיהו, ברנדייס ושרי ישראל, בהתאם למתווה שתואם מראש עם המשטרה.
מאות שוטרים ולוחמי מג"ב ייפרסו בשטח במטרה לשמור על ביטחון המשתתפים, הסדר הציבורי והכוונת התנועה.
רחוב גולדה מאיר ייסגר מצומת שפע לכיוון צומת בר אילן, וייתכנו חסימות נוספות בצירים המובילים למוקדי ההתקהלות. כתוצאה מכך צפויים עומסי תנועה משמעותיים גם בכניסות וביציאות מהעיר.
לציבור הנהגים מומלץ להימנע מנסיעה לאזור החל משעות הצהריים ולהסתייע באפליקציות ניווט. במשטרה מבקשים לנהוג בסבלנות ובזהירות ולהישמע להוראות השוטרים בשטח.

מהכותרת ביתד נאמן "המצילים בעלי האחריות לעומת המפקירים" מאחד הרבנים.

הצג קובץ מצורף 15727

היכן הייתם (יתד נאמן) לפני 30 שנה, האם אז זה לא היה - המצילים בעלי האחריות לעומת המפקירים.

בזמנו יצאתם בחרב ובחנית בבזוי ובהכפשות על מרן הגרע"י זצ"ל שהחליט להכנס לממשלת רבין כדי להציל ולקח על עצמו אחריות של החינוך התורני (שבאותה ממשלה רשת החינוך גדל עשרות מונים).

תמיד הם לוקחים את הסיסמאות של ההשקו'פה לצד שלהם.

תתחילו להבין שיש צד שני, ויש גדולי תורה בצד השני, שאיכפת להם מעולם התורה לא פחות משום גדול אחר, וח"ו הם לא מפקירים.

הרב חנוך כהן מכחיש בכת"י את הפרסומים השקריים
1767702569682.png

אני ניזון מפרסומים רשמיים, לא מיודעי דבר על דעת עצמם, ומבחינה רשמית עזרם ומגינם זה של דגל. הא ותו לא.
מה הוכרז בכינוס של ראשי הישיבות בקיץ האחרון?
ה' ירחם עליך, אתה יודע כמה גדולי ישראל הולכים להשתתף בה?
או שמי שלא מיישר קו עם מרן היו"ר מחולל המהפכות הוא כבר לא בגדר גדול?
מהכותרת ביתד נאמן "המצילים בעלי האחריות לעומת המפקירים" מאחד הרבנים.

הצג קובץ מצורף 15727

היכן הייתם (יתד נאמן) לפני 30 שנה, האם אז זה לא היה - המצילים בעלי האחריות לעומת המפקירים.

בזמנו יצאתם בחרב ובחנית בבזוי ובהכפשות על מרן הגרע"י זצ"ל שהחליט להכנס לממשלת רבין כדי להציל ולקח על עצמו אחריות של החינוך התורני (שבאותה ממשלה רשת החינוך גדל עשרות מונים).

תמיד הם לוקחים את הסיסמאות של ההשקו'פה לצד שלהם.

תתחילו להבין שיש צד שני, ויש גדולי תורה בצד השני, שאיכפת להם מעולם התורה לא פחות משום גדול אחר, וח"ו הם לא מפקירים.
כבר אמרו שכדאי במק'ום כל זה לפרסם את מה שכתב הרב לנדו על הרב עובדיה...

שעות למחאת הענק נגד חוק הגיוס, הגר"מ צדקה תוקף בחריפות: "מי שאמר בשמי - זה שקר ואני מקפיד"

לאחר שהתפרסם בשם אחד מראשי הישיבות החשובות, על כך שהגאון חכם משה צדקה, מגדולי הדור הספרדיים, תומך באיזו צורה בחוק הגיוס, נכנסו מספר תלמידים למעונו של הרב צדקה, והוא תקף בחריפות: "מי שאמר ככה - רשע! אני מכחיש את הדברים ואני מקפיד עליו. תגידו לו שהקפידא שלי… לא כדאי לך"

השיחה המלאה

שואל:
"הוא דיבר עם בחורים בישיבה שלו שהוא שמע שהרב מסכים עם החוק, ויש רק משהו צדדי בו שהרב לא מסכים".

הגר"מ צדקה מרים ידו בביטול ומגיב בכעס: "שקרים כאלה".

שואל: "רוצים שהרב ידבר איתו".

הגר"מ צדקה: אין לי מה לדבר איתו. תגידו לו ששאלתם אותי וזה שקר וכזב

שואל נוסף: הוא אומר שהרב אמר שהחוק בסדר - רק אסור שיהיה פקחים בישיבות

הגר"מ צדקה: מי שאמר ככה - רשע!

הגר"מ צדקה לשואל: תגיד לו ששאלת אותי, הכחשתי ואני כועס עליו ומקפיד עליו, ככה תגיד לו. יכולים אנשים להגיד כל מיני שקרים... איזו מן רשעות זו?! עולם של שקר… עלמא דשקרא…

הגר"מ צדקה: תגיד לו - הוא (הגר"מ צדקה) כעס מאוד שאתה אומר דברים כאלה ולא מוחל לך…!

שואל נוסף מנסה לשאול שוב: הוא אומר שהיה אצל הרב…

הגר"מ צדקה משתיק את השואל: "די בחייך… תגיד לו ששאלת אותי ואני מכחיש את הדברים מכל וכל ואני מקפיד עליו. תגידו לו שהקפידא שלי… לא כדאי לך".

קבצים מצורפים

• video_41377_1.mp4
    9.3 מגה-בתים
דברי מרן ראש הישיבה שליט"א

"יש היום הפגנה שאינה על דעת החכמים, שאף אחד לא ילך לשם
יש לנו עולם התורה ב"ה וראשי ישיבות והם המחליטים מה לעשות וכיצד לפעול
עלינו לשבת וללמוד כסדר ולא ללכת לשם"

דברי מרן ראש הישיבה שליט"א

הצג קובץ מצורף 15735

"יש היום הפגנה שאינה על דעת החכמים, שאף אחד לא ילך לשם
יש לנו עולם התורה ב"ה וראשי ישיבות והם המחליטים מה לעשות וכיצד לפעול
עלינו לשבת וללמוד כסדר ולא ללכת לשם"
למה אינה על דעת החכמים, חכם משה צדקה שליט"א אינו חכם?
ראשי הישיבות הם המחליטים? חכם משה צדקה שליט"א אינו ראש ישיבה?

למה אינה על דעת החכמים, חכם משה צדקה שליט"א אינו חכם?
ראשי הישיבות הם המחליטים? חכם משה צדקה שליט"א אינו ראש ישיבה?
ככל הנראה מרן מדבר על חכמי הציבור החרדי שמאוגד במפלגות החרדיות.

ראשי תחתית