גזרת הגיוס, השלכות בעיות ופתרונות

אז אתה בעד המשך המעצרים, העלאת שכר לימוד לבחורי הישיבות, הוצאת אברכים מהכוללים, סנקציות מופרעות על לומדי התורה. אוקי.
איזה מסמכים לדוגמא? ולמה שאטרח בשביל כבודו?
בשביל שאאמין לך
איזה קו? ומה השם? (אפשר גם באישי)
קו הפרצה של יהודה בלוי
לא ענית לשאלה, הם מונעים הכנת בחורים למעצר?
א. ברוך ה' הנציגים שלנו שלחו את חדד ועוד שיעשו הסברה לבחורים.
ב. אשמח לתשובה בכן ולא האם נכונה השמועה שהפסקת לגנוב.

הפרגוד: שימו לב לראש ישיבה מתחנן למפגין לשחרר את האוטובוס
יש לך מסמכים שהוא ראש ישיבה?
אז אתה בעד המשך המעצרים, העלאת שכר לימוד לבחורי הישיבות, הוצאת אברכים מהכוללים, סנקציות מופרעות על לומדי התורה. אוקי.
קשקוש בגרוש.
בשביל שאאמין לך
אין צורך, אני מדבר לאנשים שמשתמשים בשכל, לא עבדים נאמנים של המפלגה.
קו הפרצה של יהודה בלוי
מה המספר? ומה השם הנדיר?
א. ברוך ה' הנציגים שלנו שלחו את חדד ועוד שיעשו הסברה לבחורים.
אתה פשוט משקר, ובמזיד.

יש לך מסמכים שהוא ראש ישיבה?
בהחלט. חתום בטבעת אחשוורוש.
קשקוש בגרוש.
למה? אתה רואה אופציה שלישית? מהי?
אין צורך, אני מדבר לאנשים שמשתמשים בשכל, לא עבדים נאמנים של המפלגה.
אהה. איזו מפלגה? בני תורא?
מה המספר? ומה השם הנדיר?
רוצה גם ת.ז. שלו?
אתה פשוט משקר, ובמזיד.
רבי חנניא

למה? אתה רואה אופציה שלישית? מהי?
תפעיל קצת את המוח.
אהה. איזו מפלגה? בני תורא?
בשונה ממך - אין לי מפלגה.
רוצה גם ת.ז. שלו?
לא, את מספר הקו המדובר ואת השם הנדיר.
רבי חנניא
?

תפעיל קצת את המוח.
יש גבול כמה אפשר. אשמח שתתן לי אופציה שלישית ריאלית.
בשונה ממך - אין לי מפלגה.
גם לי אין מפלגה, אני בסה"כ משתייך לציבור יראי ה' שיש לו רב שיש לו נציגים.
לא, את מספר הקו המדובר ואת השם הנדיר.
ואשראי?
!

אולי מן השורה לא יכול לברר זאת בקלות אלא במאמץ, אמנם כל מי שעוסק בצרכי ציבור יכול תוך כמה ימים לברר זאת ובקלות.
אין בנושא הזה שום מחלוקת, אני מסביר שלמרות שנשמעה טענה שהישיבה בכלא הצבאי תביא לקלקול איש לא התיימר להוכיח זאת.
ואולי תספר לי אתה מה עשו?
מה שאתה קורה "טענה" שהכלא הצבאי מביא לקלקול, ושצריך להוכיח זאת ולא התיימרו להוכיח זאת, שמעתי מספר אנשים שנאמנים עלי לפחות כמוך, והם אומרים שדיברו עם הבחורים וסיפרו להם דברים מזעזעים.
[על קצה המזלג סיפר גם הרב יצחק יוסף שליט"א וכפי שהביאו כאן מדבריו ביזדים].
מאידך אתה טוען שלא, אלא הכל תלוי בהכנה ובגיבוי.
אני מכבד אותך ואני יוצא מנקודת הנחה שכל מי ששמעתי נוגע בדבר כמוך ולא פחות ממך, [כלומר אכפת לו לעצב את התודעה באופן שמתאים לתפיסה שלו - כמו שאכפת לך] עדיין זה לפחות ספק השקול.
והציבור שצופה בזה יוכל לראות מי הניקים שכתבו ששמעו כן [על הקלקולים בכלא הצבאי] ולשפוט את אמינותם ורצינותם על סמך שאר הודעותיהם ורצינות טענותיהם בשאר האשכולות.
לכן לומר שאין מחלוקת זה רחוק מהמציאות.
אני יכול להתאמץ לברר זאת ואולי אם יהיה לי פנאי אעשה זאת.
לגבי הנציגים, כל ההסכם הקואליציוני וכל ההתנהלות מול הקואליציה היתה באופן כזה שברור לכולם שחוק הגיוס [הקודם - לא זה שנוסח אחרי תחילת המלחמה] הוא עיקר העיקרים, ושוב אני מתקשה לקבל את זה שהביקורת היא על הנמרצות והחריצות של החכי"ם, מכיוון שאם הם היו צווחים ככרוכיא יוצאים מהממשלה ושוברים את הכלים, לאף אחד לא היה אכפת כמה הם חרוצים ונמרצים, אלא אנשי הפלג והנלווים להם היו מוחאים כפיים.
ואצל אחרים הנושא העיקרי היא זהות "נשיא" מועצת חכמי התורה, באופן שאם היתה מתקבלת הזהות המבוקשת שוב לא היה אכפת לאיש מחריצות ונמרצות הנציגים.
[אגב אני היחיד שמרגיש בסדר עם זה שאין לי נשיא מעל הראש בשעה שאני הולך ברחובה של עיר?]

מה שאתה קורה "טענה" שהכלא הצבאי מביא לקלקול, ושצריך להוכיח זאת ולא התיימרו להוכיח זאת, שמעתי מספר אנשים שנאמנים עלי לפחות כמוך, והם אומרים שדיברו עם הבחורים וסיפרו להם דברים מזעזעים.
[על קצה המזלג סיפר גם הרב יצחק יוסף שליט"א וכפי שהביאו כאן מדבריו ביזדים].
מאידך אתה טוען שלא, אלא הכל תלוי בהכנה ובגיבוי.
אני מכבד אותך ואני יוצא מנקודת הנחה שכל מי ששמעתי נוגע בדבר כמוך ולא פחות ממך, [כלומר אכפת לו לעצב את התודעה באופן שמתאים לתפיסה שלו - כמו שאכפת לך] עדיין זה לפחות ספק השקול.
והציבור שצופה בזה יוכל לראות מי הניקים שכתבו ששמעו כן [על הקלקולים בכלא הצבאי] ולשפוט את אמינותם ורצינותם על סמך שאר הודעותיהם ורצינות טענותיהם בשאר האשכולות.
לכן לומר שאין מחלוקת זה רחוק מהמציאות.
אני יכול להתאמץ לברר זאת ואולי אם יהיה לי פנאי אעשה זאת.
לגבי הנציגים, כל ההסכם הקואליציוני וכל ההתנהלות מול הקואליציה היתה באופן כזה שברור לכולם שחוק הגיוס [הקודם - לא זה שנוסח אחרי תחילת המלחמה] הוא עיקר העיקרים, ושוב אני מתקשה לקבל את זה שהביקורת היא על הנמרצות והחריצות של החכי"ם, מכיוון שאם הם היו צווחים ככרוכיא יוצאים מהממשלה ושוברים את הכלים, לאף אחד לא היה אכפת כמה הם חרוצים ונמרצים, אלא אנשי הפלג והנלווים להם היו מוחאים כפיים.
ואצל אחרים הנושא העיקרי היא זהות "נשיא" מועצת חכמי התורה, באופן שאם היתה מתקבלת הזהות המבוקשת שוב לא היה אכפת לאיש מחריצות ונמרצות הנציגים.
[אגב אני היחיד שמרגיש בסדר עם זה שאין לי נשיא מעל הראש בשעה שאני הולך ברחובה של עיר?]
שפתיים ישק משיב דברים נכוחים.

קבצים מצורפים

• ארחות רבינו.jpg
    ארחות רבינו.jpg
    300.2 קילובייט · צפיות: 28
  • דגלינו נחל חרדי.jpg
    דגלינו נחל חרדי.jpg
    208.8 קילובייט · צפיות: 27
  • דרעי בצבא.jpg
    דרעי בצבא.jpg
    348.1 קילובייט · צפיות: 27
  • הכל בגלל הרב שך.jpg
    הכל בגלל הרב שך.jpg
    557.4 קילובייט · צפיות: 27
  • הסכם קואליציוני ברק.jpg
    הסכם קואליציוני ברק.jpg
    104.8 קילובייט · צפיות: 27
קו הפרצה של יהודה בלוי
כבודו קצת מבולבל,
יש את קו ההגנה (משחק מילים עם פירצה) של יחיאל בלוי, שהוא עצמאי בדעותיו ולא משתייך לשום פלג
בנוסף יש את יהודה בלוי שהוא נאמן ביתו של הרצ"פ, שהקו שלהם (שבו משדר מישהו אחר) מכונה הקו המיוחד. (אגב הוא בנו של מוטקה, והתפוח בכלל לא נפל רחוק מהעץ....)

מה עוד אחד שהסתירו ממנו את פרטי החוק?
מה עוד אחד שיגיד למועצת מה לעשות?
אהה
זהירות. כל מילה מיותרת.

את התשובה לשאלה תקבל בליל שישי הבא כשהבחורצ'יק ישב בחדר מחשבים
עד אז עצתי למנהלי הפורום למנוע מבחורים להגיב
וכן שיהיה סינון מינימלי לכניסה
כנראה שזה סל התשובות שלך!
לא עניני, אישי, ובעיקר קטנוני.

כבודו קצת מבולבל,
יש את קו ההגנה (משחק מילים עם פירצה) של יחיאל בלוי, שהוא עצמאי בדעותיו ולא משתייך לשום פלג
בנוסף יש את יהודה בלוי שהוא נאמן ביתו של הרצ"פ, שהקו שלהם (שבו משדר מישהו אחר) מכונה הקו המיוחד. (אגב הוא בנו של מוטקה, והתפוח בכלל לא נפל רחוק מהעץ....)
אני לא בטוח שאתה צודק, אבל גם אם כן, לו יהי. זה זה וזה זה.

גזירת הגיוס: למה רק עוצרים רק בחורים ספרדים??? |
ראיון מרתק של יהודה הלר עם ישי כהן שזועק: "השטח הספרדי זועם: לא יתכן שכל העצורים ע"י צה"ל כולם רק בני עדות המזרח!"
"כבר לפני חודשים ארוכים מרן הראשון לציון חכם יצחק יוסף הזהיר שכשיתחילו מעצרים, הם יהיו רק לספרדים והיו כאלה שהתפלאו על הדברים-היום כולם יודעים שהוא צדק!"
"אני מקשיב מידי שבוע לשיעורו השבועי של מרן, לא יתכן שמרן הראשון לציון היחיד שזועק מידי שבוע את הדברים
"

קבצים מצורפים

ראיון מרתק של יהודה הלר עם ישי כהן שזועק: "השטח הספרדי זועם: לא יתכן שכל העצורים ע"י צה"ל כולם רק בני עדות המזרח!"
"כבר לפני חודשים ארוכים מרן הראשון לציון חכם יצחק יוסף הזהיר שכשיתחילו מעצרים, הם יהיו רק לספרדים והיו כאלה שהתפלאו על הדברים-היום כולם יודעים שהוא צדק!"
"אני מקשיב מידי שבוע לשיעורו השבועי של מרן, לא יתכן שמרן הראשון לציון היחיד שזועק מידי שבוע את הדברים
"
שופר על מלא.

"
הלר מקשיב כל שבוע לשיעור השבועי??
או למה שמעלים לטיקטוק?

אותי מאוד ריגש היום שני כינוסי העצמה לבחורים שנכלאו בעוון לימוד תורה בנדבורנא ובכסא רחמים בראשות גדול"י, הגיבוי הזה כ"כ נצרך לבחורינו שלראשונה מתמודדים עם סנקציות ומגבלות, עם הזלזול בדבר היקר שהם כ"כ עוסקים בו, ומקריבים למענו, ונותן כח לרבים מהבחורים שנצרכים לחיזוק הזה...
בורא עולם רוקד למעלה ואומר "חזו חזו בני חביבי דמשתכחין בצערא דיליהון ומקריבים למען חדוותא דילי" אשריו כל מי שידיו ועסקו בזה...

"זו חוצפה לבקש גיוס": מנהיג הדור חושף את האמת ההיסטורית 🤯 "לא בזכות בן גוריון יש לכם מדינה!"

גדולי הדור – ערוץ תנועת דגל התורה

מנהיג הדור רבי משה הלל הירש חושף מיהם "האבות המייסדים" האמיתיים של מדינת ישראל במעמד היסטורי וטעון שהתקיים ביום ט"ו בטבת תשפ"ו, נערכה קבלת פנים מרגשת לאסירי עולם התורה, הבחור החשוב יצחק רביבו מישיבת רבינו חיים עוזר, והבחור החשוב יאיר סעדה מישיבת כיסא רחמים, ששוחררו מהכלא הצבאי לאחר שנעצרו בעוון לימוד תורה. במרכז המעמד, נשא רשכבה"ג מנהיג הדור, מרן ראש הישיבה הגרמ"ה הירש שליט"א, את אחד הנאומים הנוקבים והמכוננים ביותר שנשמעו בשנים האחרונות. בדברי אש, קובע הגרמ"ה כי עצם הבקשה לגייס בחור ישיבה היא "חוצפה ושטות", שכן היא דרישה מאדם לרדת מרמתו הרוחנית. אך גולת הכותרת היא התשובה ההיסטורית לשאלה - בזכות מי קיימת המדינה? הרב חושף את האמת הנשכחת: "רק אנחנו היינו שם... מאות מאות שנים, יותר מאלף שנה... התורה היא הסיבה שיש מדינה בכלל".
זהו לא רק נאום על גיוס, אלא שיעור היסטורי עמוק על מיהם "האבות המייסדים" האמיתיים של היישוב היהודי בארץ ישראל, ועל כוחה של התורה לקיים את עם ישראל. נאום חובה שכל יהודי, חרדי כחילוני, חייב לשמוע

היום זה בבחינת יום של שמחה. שמחה שבחורים שנתפסו על שלמדו ונתפסו נתפסו על זה
ונוכל לומר הזכות שנתפסו על זה. אבל סוף סוף זה קשה. התפיסה זה קשה
ועכשיו שהשתחררו שניים אז האחרונים זה יום של שמחה
מצד שני זה יום של צר היום של צר שאחנו בני ישראל לא מבינים את הפשוט שזה חוצפה לבקש מישהו להיכנס לצבא וששם חס ושלום יכול להוריד את הרמה שלו בברוחניות, ודאי יוריד את הרמה שלו ברוחניות
ושמעתי אלו שאומרים למה לא למה לא להוריד אנחנו גם כן מקריבים שיקריבו את זה
מי שאומר אבל זה לא מבין מה זה תכלית הבריאה מה זה רבש"ע
זה השטות הכי גדול
רח"ל שכתוב לא תקיא הארץ כשם שבן מלך אינו יכול דבר מאוס כך ארץ ישראל אינו מקיים את עוברי עברה

נשאל השאלה למה יש כאן יש מדינה בכלל
והתשובה יש לה רק תשובה אחד בגלל התורה
זה מה שמקיים את כל כל כל המדינה הזאת

כל גדולי ישראל והעבר והיום אוסרים בוודאי להכנס לצבא
ואני רוצה להגיד עוד נקודה אחד שאדם צריך לחשוב על זה
למה הסכימו לתת ארץ ישראל ליהודים
סיבה אחד בגלל שכל הזמן היו שם יהודים וכל הדורות זה רק היה אנשי תורה שבאו לארץ ישראל לבכות על החורבן באו ללמוד עזבו את הכל מה שהיה בחוץ לארץ ובא לארץ ישראל ובמילא היה כל הזמן יהודים יהודים בארץ ישראל רק אנחנו היינו שם יותר מאלף שנה רק אנחנו היינו שם
הסיבה שיש מדינה בכלל למה הגויים נתנו לו
איזה חוצפה לא להכיר במלך של הארץ הקדוש ברוך הוא
יתן שיבינו את זה
אסור להיכנס לצבא, כל בן ישיבה, וכל איש חרידי אסור להיכנס
והשם יתברך יתן שנצליח בזה

מכל הגזרות שאנחנו עומדים נגד יהיה כבוד שמיים גדול
הקדוש ברוך הוא ירחם עלינו ויהי גאולה שלמה בימינו אמן

התורה עצמה נמצאת רח"ל בכלא! משא רווי כאב ממנהיג הדור הרב לנדו במעמד קבלת פנים לאסירי עולם התורה

משאו המלא של רשכבה"ג רבינו מרן ראש הישיבה הגר"ד לנדו במעמד קבלת הפנים לאסירי עולם התורה הערב:
"אשריכם שנתפסתם על דברי תורה. אנחנו חוששים מזה מאד, וחוששים בעיקר מההשפעות הקשות העלולות להיגרם אם יתמשכו המעצרים של בני ישיבות, ולכן אנחנו משתדלים מאד על ידי הנציגים ובעוד דרכים שחלילה לא יפריעו לבני ישיבות מתלמודם, ללא יוצא מן הכלל. "אבל מי שנתפס על דברי תורה, אנחנו מלאי הוקרה על העמידה האיתנה, כנגד הפיתויים מחד, והקשיים מאידך, ומביעים את הערכתנו על ההכרזה שלהם: 'מים רבים לא יוכלו לכבות את האהבה שאנחנו אוהבים את התורה'.
"כשר' עמרם בלוי נאסר בכלא, החזו"א בא לבקרו, והחזו"א אמר בשעתו, לא ר' עמרם נמצא בכלא, אלא השבת נמצאת בכלא! "כאשר בן ישיבה מוטל בכלא רק בגלל שהוא חפץ ללמוד תורה, לא הוא בכלא! התורה עצמה נמצאת רחמנא ליצלן בכלא! "ידע כל מי ששותף לפשע הזה, להטיל את התורה הקדושה, תורת השם, מאחורי סורג ובריח: אתם לא נלחמים עם בשר ודם, אתם נלחמים עם התורה ועם נותנה יתברך שמו, רחמנא ליצלן. "לדאבוננו אנחנו נמצאים בגלות בין יהודים, וכולנו תפילה שהשם יעזרנו שבמהרה יפדנו מגלותנו זו ונלמד תורה בשקט ובטח".

קרדיט ל'ערוץ בקודש פנימה'.

זה לא היה בכינוס שע"י ישיבת כסא רחמים, אלא בכינוס שע"י הארגון החדש "חיי עולם" בראשות הגר"ח כהן שליט"א, והארגון של הליטאים "עזרם ומגינם" בראשות הגר"י אייכנשטיין שליט"א, שהתקיים בביהמ"ד נדבורנא בב"ב.
הכינוס שהתקיים ליד ישיבת כסא רחמים אורגן ע"י ארגון של עץ [כמדומני של ר' צבי פרידמן].

ראיתי ששס הקימו ארגון עזרה לבחורי הישיבות בשם חיי עולם, וכאן הבן שואל ממה נפשך, אם זה נצרך למה לא עשיתם את זה עד עכשיו, כמו דגל שהקימה לפני חצי שנה את עזרם ומגינם, ואם זה לא נצרך, אז מה פתאום הקמתם עכשיו?, האם רק עכשיו התחילו בשס להבין את המצב, או שלפני זה היו עסוקים בדברים חשובים יותר?

ראיתי ששס הקימו ארגון עזרה לבחורי הישיבות בשם חיי עולם, וכאן הבן שואל ממה נפשך, אם זה נצרך למה לא עשיתם את זה עד עכשיו, כמו דגל שהקימה לפני חצי שנה את עזרם ומגינם, ואם זה לא נצרך, אז מה פתאום הקמתם עכשיו?, האם רק עכשיו התחילו בשס להבין את המצב, או שלפני זה היו עסוקים בדברים חשובים יותר?
לדעתי זה מיועד בשביל יח"ץ.
עזרם ומגינם עזר ועוזר לכולם, ש"ס בראשות מרן רה"י הגר"א סלים שליט"א עובדים תמיד בשת"פ עם דגל התורה, מרנן הגרד"ל הגרמה"ה והגר"י אייכינשטיין.
רק בגלל כל מיני אנשים שממלאים את התקשורת באמירות של גזענות, ואיך ש"ס לא הקימו,
אז בשבילם הקימו את הארגון הנ"ל.

נערך לאחרונה:
לדעתי זה מיועד בשביל יח"ץ.
עזרם ומגינם עזר ועוזר לכולם, ש"ס בראשות מרן רה"י הגר"א סלים שליט"א עובדים תמיד בשת"פ עם גדל התורה, מרנן הגרד"ל הגרמה"ה והגר"י אייכינשטיין.
סומכים על האשכנזים שיעשו את העבודה (ויביאו עו"ד ספרדי...), ואז מתלוננים על גזענות ואפליה.

סומכים על האשכנזים שיעשו את העבודה (ויביאו עו"ד ספרדי...), ואז מתלוננים על גזענות ואפליה.
לא סומכים על מישהו בגלל שהוא אשכנזי או ספרדי.
הוקם ארגון מצויין שהולך בדרך רבותינו, ממילא אין עניין להקים ארגון נוסף.

זמירות חדשות...

מזדהה עם הזעם של הציבור |
ח״כ מיכאל מלכיאלי (ש"ס) לבצלאל קאהן בקול חי: "כשמדברים על זעם הציבור נגד חברי הכנסת - אני בסך הכל מזדהה עם זה. הציבור שלח נציגים ומצפה לתוצאות, ולא כולם מבינים בניואנסים שבין החלטה פוליטית להחלטה משפטית, כאשר הדורסנות של בג"ץ והמערכת המשפטית מונעת את הסדרת הנושא"

לא סומכים על מישהו בגלל שהוא אשכנזי או ספרדי.
הוקם ארגון מצויין שהולך בדרך רבותינו, ממילא אין עניין להקים ארגון נוסף.
מענין מאוד שזה לא יצא ההפך, ששס יקימו ודגל יסמכו על זה,
זה לא כל מיני אנשים בעלמא, ולא רק בתקשורת, זה רבים רבים בבסיס התומכים של שס,
ובדיוק בגלל שהתייחסו אליהם כאל כל מיני אנשים מטרידנים לא נעשה כלום עד היום, (מלבד פעולות חשאיות, והמאמין יאמין) ועכשיו מנסים לתקן,
זה התחיל בביקורי ח"כים בכלא אחרי שהסבירו לנו כאן שח"ו אם איזה ח"כ יעיז לעשות את זה, ועכשיו גם מקימים ארגון,
יח"ץ זה לא מילה גסה, כשאתה עובד עם ציבור זה נדרש, תראה ענין לציבור. (קצת משול לצומי לילדים קטנים, זה אולי מגוחך אבל הכי נדרש בעולם)

אלפים רוקדים בקבלת הפנים לבחור יאיר סעדה מישיבת 'כסא רחמים' שע"י ארגון 'עם קדוש'
צילום מסך 2026-01-05 103252.jpg

קבצים מצורפים

• video_5033_1.mp4
    11.7 מגה-בתים
  • video_41193_1.mp4
    1.7 מגה-בתים
  • video_5039_1.mp4
    2.6 מגה-בתים
  • מעמד קבלת הפנים לאסירים סמוך לישיבת כסא רחמים. תלמיד הישיבה הבחור יאיר סעדה זכה לתמיכה אדירה.mp4
    2.5 מגה-בתים
נערך לאחרונה:
ראשי תחתית