אני מדבר על טיוטת החוק המתגבשת.
יש מכסות ויש יעדים. אין קשר ללומדי התורה שיכולים להמשיך לשקוד על תלמודם ללא מפריע.
בחוק הנוכחי אין מכסות!!
ככל ולא יופעלו סנקציות על מוסדות ואישים פרטיים,
וככל ויתן מעמד בן ישיבה לכל בני הישיבות.
והמכסות ויעדים יהיו משהו ערטילאי כמו שהיה כל ה-30 שנה האחרונות.
הרי שהכל (אמור להיות) בסדר.
זה בדיוק מה שאמור להיות.
רק שאם לא יעמדו ביעדים, יהיו סנקציות מדורגות שיגברו במשך השנים [תקציבים, רשיון, יציאה לחו"ל, צהרונים וכד'], וזה ודאי עדיף על פני המצב הנוכחי בו יש כבר את כל הסנקציות בפועל, ואולי יתווספו עוד אחרות, מלבד המעצרים והפחד של בחורי הישיבות מדפיקה על הדלת של הצבא ומהישיבה בכלא.
א. יהיו סנקציות גם לאלו היושבים ולומדים, ולא כל אחד יכול לעמוד בזה, בטח ובטח מי שבא משפחות חלשות יותר וכו'
ב. בשלב שבו הגענו ליעדים של 50%, ובמה שמוגדר הציבור החרדי יש לפחות 60% שבאמת לומדים, האם גם אז כל אחד שירצה ללמוד יוכל?
וא"ת אקדומי פורענותא וכו', ודיה לצרה בשעתה, י"ל שכשהצרה היא צרת רבים כמו היום, אז כל אחד מתחזק מחברו, (ואני כותב זאת כאחד שנמצא בגיל גיוס, ותחת צו מעצר-ואני גם תלמיד כולל של הרב סורוצקין....)משא"כ כשכולם יהיו מסודרים, ויהיה כמה מסכנים שיתקעו, מי יעזור להם? אותם אלו שהיום ממלאים פיהם מים כשנעצרים בחורים מביתם??
א. אין שום סנקציה שתהיה על הלומדים שלא קיימת כבר כעת.
ב. בהחלט כן. רק שאם לא יעמדו ביעדים יהיו סנקציות וכנ"ל. ואם במשך 5 שנים לא יעמדו ביעדים, אז החוק יפקע.
ג. אתה מכיר בחורים שבלחץ ובפחד מזה שיעצרו אותם? אתה יודע כמה כבר נכנעו בגלל הפחד והלחץ המשפחתי והתגייסו? אתה יודע כמה בחורים לא מגיעים לישיבות בגלל שההורים שלהם לא רוצים שהם יהיו עריקים?
אבל אתה כבר הכרעת-
רק לעדכן: אתמול יצא דיווח שהרב לנדו מתנגד, מה שבטוח הוא עדין לא אישר, ולא בכדי, לגאון כמוהו מספיק 10 דקות לעבור על כל החוק.
תוכל להשאיל לי את המכשיר שמגלה מי מבין (כמוך) ומי לא?
אתה מכיר מישהו שרוצה ללמוד במצב הנוכחי ולא נותנים לא? בפעם האחרונה שבדקתי, ספסלי בית המדרש מלאים בלעה"ר כי"ר
ומה יהיה אחרי החוק? אותו דבר! יעדים סנקציות וכו', אז מה הענין בכל הבלאגן הזה?
קודם כל, כבר פורסם כעת שהרב לנדו ג"כ אישר את החוק.
לגופו של ענין - אני מכיר הרבה בחורים שעצרו אותם והם רצו לשבת וללמוד. אין לי מושג באיזה יקום אתה נמצא.
ואחרי החוק - כבר התבאר לעיל, עיקר המטרה של החוק שבחור שרוצה ללמוד לא יהיה עבריין חוקי, ולא יהיה בסכנת מעצר.
וגם - יהיה פחות סנקציות ממה שיש היום, ועוד דבר חשוב מאוד!! - יהיה יותר תקציבים לישיבות ולכוללים
יש לי שתי שאלות שפשוט משגעות אותי בכל הדיונים על חוק הגיוס החדש שאני פשוט לא מבין למה לא מציגים את הטיעונים הללו
1-למה אנו מוכנים לקבל את זה שמתייחסים לכל החרדים כקבוצה אחת שצריכה למלאות יעדים, למה זה מקובל עלינו? שיסתכלו עלינו כמו שמתייחסים לעריקים חילונים ששוללים הטבות פר 'משתמט', ואז לא יהיה סנקציות מחרידות קבוצתיות (מאמין שזאת טענה משפטית מובהקת).
2-למה עושה רושם בדיונים על החוק שעיקר מה שמנסים לסדר זה את הכספים והתקציבים לישיבות ולא את הבחורים/אברכים עצמם עם הסנקציות שזה לב ליבו של האירוע, חושב אפי' על פגם ערכי בסדר העדיפויות מעצר יותר גרוע ממעונות, וחו"ל למי שנצרך (חב"ד, רקע חוצני"ק, ברסלב, מי שהתרגל לנופש) יותר חשוב מהנחה בארנונה-חירות אישית על פני הטבות...
1. איזה סנקציות קבוצתיות מחרידות יש יותר מעריק רגיל?
אין אף עריק שמקבל תקציב למרות היותו עריק, וכל עריק לא יכול לצאת לחו"ל וכו'.
על יזה סנקציות אתה מתכוין?
2. ממש לא נכון, גדולי ישראל דיברו הרבה על החשש של הבחורים ממעצרים, והשקט הנפשי שלהם לשבת וללמוד, ועוד דבר חשוב מאוד!! לעצור את החילול שם שמים שעוצרים יהודים במדינה היהודית על 'עוון' לימוד תורה.
א-אולי באמת כדאי לוותר על הדרישות בשביל הדבר העיקרי הזה, ב-בסוף כרגע מדובר בעבירה על החוק שע"ז יהיה אחריות אישית לכ"א וזה לא דומה להטבות לצורך העניין סמוטריץ מקבל כמויות כסף עבור ההתיישבות אבל המתפרעים שם בגבעות לא נענשים קבוצתית-לא שוללים קצבאות לישיבת יצהר לדוג' אלא פר מתפרע.
זה עדיין לא מהות בסוף מדובר בתרבות שלילית שהשתרשה בנזקקות ותלות במדינה וזה כספים שאני כאברך חושב שאצליח לספוג את זה עם המשכנתא והכל, הגם שזה יכאב מאוד...
אתה רואה כלפי איזה חלקים מתמקדים בסנקציות.
לא כ"כ הבנתי את הטענה שלך.
גם כאן שוללים הטבות פר משתמט, לא עצרו לאף ישיבה את התקציב, אלא כל ישיבה לא מקבלת תקציב על עריקים.