מביט ומשיב
חבר חדש
ג-ועיקר. אולי בדרך זו יוכלו סוף סוף לחזור לשולחן הממשלה ולג'ובים.(אני מניח שגם נציגי הציבור יודעים זאת אבל אומרים א. יש סיכוי כלשהוא אחרת ב. לפחות אנחנו מראים לציבור שאנו עושים משהו, מה שאנחנו יכולים)
ג-ועיקר. אולי בדרך זו יוכלו סוף סוף לחזור לשולחן הממשלה ולג'ובים.(אני מניח שגם נציגי הציבור יודעים זאת אבל אומרים א. יש סיכוי כלשהוא אחרת ב. לפחות אנחנו מראים לציבור שאנו עושים משהו, מה שאנחנו יכולים)
א. יש סיכוי כלשהוא אחרת ב. לפחות אנחנו מראים לציבור שאנו עושים משהו, מה שאנחנו יכולים)
א. ברגע שהייעוץ המשפטי מאשר את החוק, יש סיכויים לא רעים שהוא יעבור גם בגץ.ג-ועיקר. אולי בדרך זו יוכלו סוף סוף לחזור לשולחן הממשלה ולג'ובים.
אתה רוצה כאן רשימה כמה חוקים הייעוץ המשפטי של הכנסת אישר והם נפסלו בבג"ץ ? גם החוקים הקודמים בנושאי הגיוס אושרו ע"י הייעוץ המשפטיא. ברגע שהייעוץ המשפטי מאשר את החוק, יש סיכויים לא רעים שהוא יעבור גם בגץ.
מבקש לא להתמגג (מלשון דמגוגיה), גדול"י הם בדעה של מה שכתבתי ב א' ועושים מה שיכוליםב. אתה באמת מאמין שגדולי ישראל יושבים שעות בשביל לעשות לך הצגה? / כ"כ לא מבינים ולא חכמים? (לא יודע מה יותר חמור)
כתבתי יש סיכויים לא רעים, לא כתבתי יש 100%סיכוי. והנציגים עושים מה שאפשר.אתה רוצה כאן רשימה כמה חוקים הייעוץ המשפטי של הכנסת אישר והם נפסלו בבג"ץ ? גם החוקים הקודמים בנושאי הגיוס אושרו ע"י הייעוץ המשפטי
א' וב' לא הולך ביחד, אא"כ אתה חושב שגדולי ישראל לא חכמים ולא מבינים שהנציגים עובדים עליהם, ואז הרבנים בבחינת א והנציגים בבחינת ב.מבקש לא להתמגג (מלשון דמגוגיה), גדול"י הם בדעה של מה שכתבתי ב א' ועושים מה שיכולים
לא יודע להצביע בדיוק אבל זה פחות מ 50% סיכויכתבתי יש סיכויים לא רעים, לא כתבתי יש 100%סיכוי. והנציגים עושים מה שאפשר.
כן, לכך התכוונתיא' וב' לא הולך ביחד, אא"כ אתה חושב שגדולי ישראל לא חכמים ולא מבינים שהנציגים עובדים עליהם, ואז הרבנים בבחינת א והנציגים בבחינת ב.
חמור מאוד!כן, לכך התכוונתי
חמור עוד יותר להפוך את הנציגים למלאכי אלוקים וקדושי עליוןחמור מאוד!
בושה וחרפה!!!
אף אחד לא הופך את הנציגים למלאכים קדושים.חמור עוד יותר להפוך את הנציגים למלאכי אלוקים וקדושי עליון
הם בני אדם וסובלים מביקורת קשה כבר הרבה זמן, אז גם אם הם חושבים שמאמציהם יעלו בתוהו הם עושים כדי להראות שהם עשו מה שיכלו (חוץ מכך שתמיד יש סיכוי שזה יועיל ובוודאי גם זה שיקול שלהם)
לא נאמר,אף אחד לא הופך את הנציגים למלאכים קדושים.
הם בני אדם, שיודעים את עבודתם, ונאמנים על גדולי ישראל שהם אלו שאכן דומים למלאכי אלוקים.
האימרה היא לא שהנציגים עשו ככל שיכלו, אם זה היה כך אזי לא הייתי מתייחס, אלא אחרי שגדולי ישראל ישבו על העניין והטיוטה זמן רב מאוד והקדישו לכך גם המון מחשבה, אז כל מי שחושב שגדולי ישראל מבטלים תורה בשביל הצגות - בעיני הוא נבזה.
לא יאשרוא. ברגע שהייעוץ המשפטי מאשר את החוק, יש סיכויים לא רעים שהוא יעבור גם בגץ.
כנ"לב. אתה באמת מאמין שגדולי ישראל יושבים שעות בשביל לעשות לך הצגה? / כ"כ לא מבינים ולא חכמים? (לא יודע מה יותר חמור)
אני מדבר על מוטיבציה, וחד משמעית זה ורק זה המוטיבציה של הנציגים, לא אכפת להם לעזור לבחורי ישיבות שיושבים בכלא או שחוששים לגיע לשם, ולבני משפחותיהם, אין מענה, אין עם מי לדבר, אבל כשיפגעו רח"ל ביו"ר-אז תשמע אותם.ג. ועיקר. אנחנו נוכל לטנף על הנציגים שעובדים קשה ועל מי ששלח אותם לשם. בבחינת "רבנו סר מן הדרך".
מה הכתובת לבקשת ברכה מכבוד הרב שליט"א בעל רוח הקודש?לא יאשרו
אם אתה קורא "גדול בישראל" ללבלרים זבי חוטם המסיתים איש ברעהו, זבשך.כנ"ל
בשלב זה אין אישור של אף גדול בישראל לחוק,
האישור חי וקיים, לא ממתין לך.לגבי העתיד לדעתי גם לא יהיה, אבל ימים יגידו.
מהיכן האומץ שלך להוציא שם רע על שורת יהודים יראים ושלמים שדואגים לציבור החרדי ובכללו לך אתה אישית כבר עשרות שנים?אני מדבר על מוטיבציה, וחד משמעית זה ורק זה המוטיבציה של הנציגים,
עוזרים מה שניתןלא אכפת להם לעזור לבחורי ישיבות שיושבים בכלא
מה יעזור להגיע לשם? הרבנים באים בתור דמויות הוד לעודד ולחזק, אבל הנציגים לא אמורים להגיע לשם! הם אמורים לשבת בחדרים ולעבוד.או שחוששים לגיע לשם,
יש וישולבני משפחותיהם, אין מענה, אין עם מי לדבר,
אותם פשקוילים בזויים והסתה תמידית בקמפיין ממומן ובנוי היטב - זה לא "כשיפגעו ביו"ר", זה ביזוי גדולי ישראל שנותנים בו את אמונם.אבל כשיפגעו רח"ל ביו"ר-אז תשמע אותם.
יתכן שישנו את דעתם, אבל כרגע ההוראה היא לקדם את החוק המוצעמסכים איתך שכשיגיעו ליישורת האחרונה-אזי אם גדו"י יתנגדו לחוק,
החכים כנראה לא יצביעו והחוק כנראה לא יעלה, החוק שעכשיו עושים זה לא חוק שהחילונים רוצים וצריכים, זה חוק שנועד לעזור לך, לא להם. ונכון, יש בו סעיפים קשים גם לנו, אבל גדו"י ישבו ודנו וחשבו ובדקו והחליטו לקדם אותו, וברוך ה' שאנחנו לא צריכים להיות שם להחליט החלטות גורליות כאלו.אזי הח"כים יצביעו נגד בצער רב.
כשאומרים יודע נסתרות הושיעה נא מתכוונים אליך?האישור חי וקיים, לא ממתין לך.
עוזרים מה שניתן
אכן יש ויש, אך לא מטעם שס, אלא רק ארגונים של דגל ואגודה ועוד ארגונים פרטייםיש ויש
אבל כשיפגעו רח"ל ביו"ר-אז תשמע אותם.
אני מסכים בעיקרון עם הביקורת על כך שכבוד היו"ר חשוב בעיניהם כנראה יותר מכבודם של גדול"י, אבל בד בבד כולם יודעים היטב למי מכוונים הפשקוילים הללו, וזה לא לא"ד!אותם פשקוילים בזויים והסתה תמידית בקמפיין ממומן ובנוי היטב - זה לא "כשיפגעו ביו"ר", זה ביזוי גדולי ישראל שנותנים בו את אמונם.
זה שיש ליטאים וחסידים שפתחו ארגונים, זה לא הופך את זה לדגל ואגודה.אשמח למספר טלפון לארגון שנותן מענה לבחורים המופעל מטעם שס, כמו שעשו דגל-עזרם ומגינם, אגודה-מגן ומושיע
לא כ"כ מובן מה כתוב פהאני חושב ששני הדעות די קיצוניות, לומר שהנציגים נקיים מחטא ועוון וששגגתם החוזרת עולה זון - זה מוגזם ולא נכון. אבל לור שהם עשו כל שביכולתם ועמדו בתפקידם כראוי וכנדרש - זה גם לא נכון.
מעבר כמובן למה שהם עושים ביום יוםבשום מקום לא ראינו אותם מובילים מהלך ציבורי ראוי לשמו,
זה לא קמפיינים נגד החכים אלא נגד גדולי ישראל. וזה שאותם אנשים עושים עבירה כבר שנים לא מתיר להם להמשיךוכל מי שמתלונן על הקמפיינים נגד הח"כים - הקמפייני ם הללו באוויר כבר שלוש עשרה שנה,
כי עכשיו יש הזדמנות לרכוב על הרוח הציבורית בעקבות הוראות היועמשית ולסנוור את עיני הציבור ולהסית אותם כנגד מי שלימדם תורה ומי שדג לתקציבים והקצאות שיהיה להם איפה ללמוד תורהואם עכשיו הם מתחילים לתפוס גובה ברחוב - שיתכבדו וישאלו את עצמם למה בדיוק.
היו כמה תקלדות...לא כ"כ מובן מה כתוב פה
מעבר כמובן למה שהם עושים ביום יום
זה לא קמפיינים נגד החכים אלא נגד גדולי ישראל. וזה שאותם אנשים עושים עבירה כבר שנים לא מתיר להם להמשיך
כי עכשיו יש הזדמנות לרכוב על הרוח הציבורית בעקבות הוראות היועמשית ולסנוור את עיני הציבור ולהסית אותם כנגד מי שלימדם תורה ומי שדג לתקציבים והקצאות שיהיה להם איפה ללמוד תורה
אוקי. מובן. ובכ"ז, אם אתה יודע לבקר את התנהגותם אני מניח שיש לך דרכי פעולה ורעיונות לעשיה, גם בנושא הגיוס וגם בכללי. אשמח לכמה מהםהיו כמה תקלדות...
הח"כים עושים עבודה, בהחלט, אני לא חושב שהם ישנים בעמידה או שהם רוצים להחריב את עולם התורה, אבל במחילה מכבודו, ראינו אותם כבר מספיק שנים ואנחנו יודעים שבשדה הציבורי תמיד אפשר להיתמם ולהתלות בתירוצים מתרוצים שונים.
היו להם די והותר זמן, ודי והותר כוח, אופיה של המערכה הציבורית היא שהיא מתחדשת כל יום ויום, כל שבוע אנחנו מכירים מושגים חדשים ורעיונות חדשים, הצעות והמצאות, מה הם חידשו בשנה האחרונה? כלום! כל המהלכים סביב הגיוס הם מהלכים שכל ילד יכל לקדם, לוחצים להעביר חוק, וצמצם יעדים ולהוציא אותם ממסגרת החוק, להנמיך את הסנקציות ולהקטין את הלחץ, שום דבר חדש! שום מהלך מעניין. למה אתם שמה? אם בשביל זה - תתכבדו ותפנו את הכיסא לכל דורש.
שום דבר שקרה בארבעת השנים הללו לא היה גרוע יותר עם ילדון בן שש בתפקיד יו"ר התנועה וקופיף עיוור כסגנו.
גדו"י אינם מן העניין, גדו"י מאשרים או לא מאשרים מה שקורה, לא דוחפים קדימה יוזמות ולא פותחים נתיבים, העדר היזמות והכישלון המוחלט במאבק הזה לא נזקף ולא יזקף לחובת שום רב שהוא.
הקמפיינין מעט אכזריים וגם לא מתמקדים בנקודות המהותיות, אבל הציבור מזדהה איתם בגלל התחושה החד משמעית שיש לנו נציגים חדלי אישים שלא עשו דבר ולא נראה שיעשו. אנשים שתקועים בפעם מתוך אמונה עיוורת. זה לא מה שהיה כל השנים, זה מעולם לא היה חמור כל כך.
א. כשלונות בעצרת? היו. כנהוג.ראינו את 'עצרת המיליון' שהם אירגנו... בוא נאמר, אפשר לקבל שהם אירגנו אותה היטב אבל רק בתנאי שגם לקראת הבחירות נראה את אותה התארגנות, שני ראיונות במהדורה המרכזית ושישה שלטים בגודל חצי גליון, בא נאמר, כש'ועשית ככל אשר יורך' נוגע בנושאים שחשובים להם העבודה שלהם הרבה יותר מספקת...
מי שעבר בכניסה לעיר וצפה בפלקטים המפלצתיים של הגרש"ב סורוצקין ראה מה זה אנשים שמעניין אותם, מארגני העצרת היו צריכים לעשות משהו דומה לו - אבל פי שישים ושישה - אולי אז היינו מאמינים להם שזה באמת אכפת להם.
א. אני לא חבר כנסת... לא אני אמור לספק רעיונות, אני רק חושב שסוגיות כל כך מהותיות שתקועות במקום במשך כזה הרבה שנים זה דבר משונה מאוד. כדוגמא אציין לרעיון הגאוני של 'מכסות' שהיה ההמצאה מתחילה ועד סוף שהצילה את עולם התורה לעשרות שנים. למה אין עוד כאילו?אוקי. מובן. ובכ"ז, אם אתה יודע לבקר את התנהגותם אני מניח שיש לך דרכי פעולה ורעיונות לעשיה, גם בנושא הגיוס וגם בכללי. אשמח לכמה מהם
חשוב לומר שברבות השנים (ואחרי שהחילונים תפסו את הטריק...) כל הרעיון של מכסות והבחנה של הציבור החרדי כציבור מופרד - נהפך לנו לרועץ (סנקציות מיוחדות לחרדים וכו') והוא הסיבה המרכזית לכישלון !!אציין לרעיון הגאוני של 'מכסות' שהיה ההמצאה מתחילה ועד סוף שהצילה את עולם התורה לעשרות שנים. למה אין עוד כאילו?
חמור מאוד!
בושה וחרפה!!!
מתוך כינוס רבני "ארגון מרביצי תורה"... -
די הזדהיתי עם רוב מה שכתבת, רק המשפט הזה נראה לי ממש לא נכון.כדוגמא אציין לרעיון הגאוני של 'מכסות' שהיה ההמצאה מתחילה ועד סוף שהצילה את עולם התורה לעשרות שנים. למה אין עוד כאילו?
אין הבדל בין מכסות ליעדים זה אותו דבר תמיד היו יעדיםדי הזדהיתי עם רוב מה שכתבת, רק המשפט הזה נראה לי ממש לא נכון.
אחד הדברים העיקריים בחוק הנוכחי הוא שלא יהיו מכסות אלא יעדים.
וכפי שכבר כתבו אחד הבעיות המרכזיות הם שהחילונים [בסיועם האדיב של כתבים חרדים למיניהם] כבר עלו על כמעט כל הטריקים שיש, ולכן מאוד קשה עד כמעט בלתי אפשרי להעביר חוק שמצד אחד יעבור את הכנסת והבג"ץ, ומצד שני אכן לא יהיו ממנו תקלות.
מה?והפתרון ללכת לכיוון אחר של פתרון.
יש פתרונות שחילונים ימניים הציעו כמו למשל לצ'פר משמעותית את מי שכן מתגייס ולהשית סנקציות רוחביות כלכליות שיווניות סבירות על כל מי שלא מתגייס https://jiss.org.il/siboni-winner-mandatory-service-for-all/מה?
לכל פתרון אחר יש מחיר.
ההצעה ההזויה שהחרדים לא יצביעו בבחירות הקרובות שהציע הרב החכם @חכם בן שושן, לא מזיזה לאף אחד במדינת ישראל.
רק להזכירך שיש כאלו שהציעו לשלול את זכות ההצבעה של מי שלא מתגייס, כך שאם החרדים יעשו זאת מרצונם החופשי, זה סה"כ ישמח כמה חילונים שונאי דת.
וההשלכות החמורות לכזה דבר, אין צורך להציגם.
זו הצעה שהלכו עליה חזק לפני המלחמה [בעיקר ייאמר לשבחו של ישראל אייכלר שקידם את זה בכל הכח], אך לאחר שפרצה המלחמה וראו כמה נצרך כוח האדם בצבא, כבר החילונים לא מסכימים לזהיש פתרונות שחילונים ימניים הציעו כמו למשל לצ'פר משמעותית את מי שכן מתגייס ולהשית סנקציות רוחביות כלכליות שיווניות סבירות על כל מי שלא מתגייס
בלי יעדים ובלי מכסות
איך הפרסומת אמרה : לא דומה ולא כמעטזו הצעה שהלכו עליה חזק לפני המלחמה [בעיקר ייאמר לשבחו של ישראל אייכלר שקידם את זה בכל הכח], אך לאחר שפרצה המלחמה וראו כמה נצרך כוח האדם בצבא, כבר החילונים לא מסכימים לזה