גזרת הגיוס, השלכות בעיות ופתרונות

(אני מניח שגם נציגי הציבור יודעים זאת אבל אומרים א. יש סיכוי כלשהוא אחרת ב. לפחות אנחנו מראים לציבור שאנו עושים משהו, מה שאנחנו יכולים)
ג-ועיקר. אולי בדרך זו יוכלו סוף סוף לחזור לשולחן הממשלה ולג'ובים.

א. יש סיכוי כלשהוא אחרת ב. לפחות אנחנו מראים לציבור שאנו עושים משהו, מה שאנחנו יכולים)
ג-ועיקר. אולי בדרך זו יוכלו סוף סוף לחזור לשולחן הממשלה ולג'ובים.
א. ברגע שהייעוץ המשפטי מאשר את החוק, יש סיכויים לא רעים שהוא יעבור גם בגץ.
ב. אתה באמת מאמין שגדולי ישראל יושבים שעות בשביל לעשות לך הצגה? / כ"כ לא מבינים ולא חכמים? (לא יודע מה יותר חמור)
ג. ועיקר. אנחנו נוכל לטנף על הנציגים שעובדים קשה ועל מי ששלח אותם לשם. בבחינת "רבנו סר מן הדרך".
זוועה.

אתה רוצה כאן רשימה כמה חוקים הייעוץ המשפטי של הכנסת אישר והם נפסלו בבג"ץ ? גם החוקים הקודמים בנושאי הגיוס אושרו ע"י הייעוץ המשפטי
ב. אתה באמת מאמין שגדולי ישראל יושבים שעות בשביל לעשות לך הצגה? / כ"כ לא מבינים ולא חכמים? (לא יודע מה יותר חמור)
מבקש לא להתמגג (מלשון דמגוגיה), גדול"י הם בדעה של מה שכתבתי ב א' ועושים מה שיכולים

אתה רוצה כאן רשימה כמה חוקים הייעוץ המשפטי של הכנסת אישר והם נפסלו בבג"ץ ? גם החוקים הקודמים בנושאי הגיוס אושרו ע"י הייעוץ המשפטי
כתבתי יש סיכויים לא רעים, לא כתבתי יש 100%סיכוי. והנציגים עושים מה שאפשר.
מבקש לא להתמגג (מלשון דמגוגיה), גדול"י הם בדעה של מה שכתבתי ב א' ועושים מה שיכולים
א' וב' לא הולך ביחד, אא"כ אתה חושב שגדולי ישראל לא חכמים ולא מבינים שהנציגים עובדים עליהם, ואז הרבנים בבחינת א והנציגים בבחינת ב.

כתבתי יש סיכויים לא רעים, לא כתבתי יש 100%סיכוי. והנציגים עושים מה שאפשר.
לא יודע להצביע בדיוק אבל זה פחות מ 50% סיכוי
א' וב' לא הולך ביחד, אא"כ אתה חושב שגדולי ישראל לא חכמים ולא מבינים שהנציגים עובדים עליהם, ואז הרבנים בבחינת א והנציגים בבחינת ב.
כן, לכך התכוונתי

חמור מאוד!
בושה וחרפה!!!
חמור עוד יותר להפוך את הנציגים למלאכי אלוקים וקדושי עליון
הם בני אדם וסובלים מביקורת קשה כבר הרבה זמן, אז גם אם הם חושבים שמאמציהם יעלו בתוהו הם עושים כדי להראות שהם עשו מה שיכלו (חוץ מכך שתמיד יש סיכוי שזה יועיל ובוודאי גם זה שיקול שלהם)

חמור עוד יותר להפוך את הנציגים למלאכי אלוקים וקדושי עליון
הם בני אדם וסובלים מביקורת קשה כבר הרבה זמן, אז גם אם הם חושבים שמאמציהם יעלו בתוהו הם עושים כדי להראות שהם עשו מה שיכלו (חוץ מכך שתמיד יש סיכוי שזה יועיל ובוודאי גם זה שיקול שלהם)
אף אחד לא הופך את הנציגים למלאכים קדושים.
הם בני אדם, שיודעים את עבודתם, ונאמנים על גדולי ישראל שהם אלו שאכן דומים למלאכי אלוקים.
האימרה היא לא שהנציגים עשו ככל שיכלו, אם זה היה כך אזי לא הייתי מתייחס, אלא אחרי שגדולי ישראל ישבו על העניין והטיוטה זמן רב מאוד והקדישו לכך גם המון מחשבה, אז כל מי שחושב שגדולי ישראל מבטלים תורה בשביל הצגות - בעיני הוא נבזה.

אף אחד לא הופך את הנציגים למלאכים קדושים.
הם בני אדם, שיודעים את עבודתם, ונאמנים על גדולי ישראל שהם אלו שאכן דומים למלאכי אלוקים.
האימרה היא לא שהנציגים עשו ככל שיכלו, אם זה היה כך אזי לא הייתי מתייחס, אלא אחרי שגדולי ישראל ישבו על העניין והטיוטה זמן רב מאוד והקדישו לכך גם המון מחשבה, אז כל מי שחושב שגדולי ישראל מבטלים תורה בשביל הצגות - בעיני הוא נבזה.
לא נאמר,
נאמר שלגדול"י מציגים שיש סיכוי מסוים ועל כך הם נשענים ומצפים שיהיה לציבור סייעתא דשמיא מיוחדת

לא יאשרו
כנ"ל
בשלב זה אין אישור של אף גדול בישראל לחוק, לגבי העתיד לדעתי גם לא יהיה, אבל ימים יגידו.
ג. ועיקר. אנחנו נוכל לטנף על הנציגים שעובדים קשה ועל מי ששלח אותם לשם. בבחינת "רבנו סר מן הדרך".
אני מדבר על מוטיבציה, וחד משמעית זה ורק זה המוטיבציה של הנציגים, לא אכפת להם לעזור לבחורי ישיבות שיושבים בכלא או שחוששים לגיע לשם, ולבני משפחותיהם, אין מענה, אין עם מי לדבר, אבל כשיפגעו רח"ל ביו"ר-אז תשמע אותם.

מסכים איתך שכשיגיעו ליישורת האחרונה-אזי אם גדו"י יתנגדו לחוק, אזי הח"כים יצביעו נגד בצער רב.

מה הכתובת לבקשת ברכה מכבוד הרב שליט"א בעל רוח הקודש?
כנ"ל
בשלב זה אין אישור של אף גדול בישראל לחוק,
אם אתה קורא "גדול בישראל" ללבלרים זבי חוטם המסיתים איש ברעהו, זבשך.
לגבי העתיד לדעתי גם לא יהיה, אבל ימים יגידו.
האישור חי וקיים, לא ממתין לך.
אני מדבר על מוטיבציה, וחד משמעית זה ורק זה המוטיבציה של הנציגים,
מהיכן האומץ שלך להוציא שם רע על שורת יהודים יראים ושלמים שדואגים לציבור החרדי ובכללו לך אתה אישית כבר עשרות שנים?
לא אכפת להם לעזור לבחורי ישיבות שיושבים בכלא
עוזרים מה שניתן
או שחוששים לגיע לשם,
מה יעזור להגיע לשם? הרבנים באים בתור דמויות הוד לעודד ולחזק, אבל הנציגים לא אמורים להגיע לשם! הם אמורים לשבת בחדרים ולעבוד.
ולבני משפחותיהם, אין מענה, אין עם מי לדבר,
יש ויש
אבל כשיפגעו רח"ל ביו"ר-אז תשמע אותם.
אותם פשקוילים בזויים והסתה תמידית בקמפיין ממומן ובנוי היטב - זה לא "כשיפגעו ביו"ר", זה ביזוי גדולי ישראל שנותנים בו את אמונם.
מסכים איתך שכשיגיעו ליישורת האחרונה-אזי אם גדו"י יתנגדו לחוק,
יתכן שישנו את דעתם, אבל כרגע ההוראה היא לקדם את החוק המוצע
אזי הח"כים יצביעו נגד בצער רב.
החכים כנראה לא יצביעו והחוק כנראה לא יעלה, החוק שעכשיו עושים זה לא חוק שהחילונים רוצים וצריכים, זה חוק שנועד לעזור לך, לא להם. ונכון, יש בו סעיפים קשים גם לנו, אבל גדו"י ישבו ודנו וחשבו ובדקו והחליטו לקדם אותו, וברוך ה' שאנחנו לא צריכים להיות שם להחליט החלטות גורליות כאלו.

האישור חי וקיים, לא ממתין לך.
כשאומרים יודע נסתרות הושיעה נא מתכוונים אליך?
כי אין שום דבר שהתפרסם שמביע תמיכה בחוק מטעם גדולי ישראל, אם כבר אז הפוך.
עוזרים מה שניתן
אכן יש ויש, אך לא מטעם שס, אלא רק ארגונים של דגל ואגודה ועוד ארגונים פרטיים
אשמח למספר טלפון לארגון שנותן מענה לבחורים המופעל מטעם שס, כמו שעשו דגל-עזרם ומגינם, אגודה-מגן ומושיע
את זעקת משפחות העצורים הספרדים, יכולים לשמוע באין סוף מקומות, ורק אתמול בערב עלו בקול חי 2 אמהות שסיפרו מי עוזר ומי מתעלם.

נראה לי שהוויכוח גולש למחוזות לא ראויים, הנציגים כבודם במקומם מונח והם לא הנושא, אין להם באמת יכולת אמיתית להשפיע כי הכוח לא בידיהם, המטרה היא להבהיר לכל המדומינים שאוטוטו יש חוק וכל הבעיות נגמרות שלא כך הוא, ממש לא.

אבל כשיפגעו רח"ל ביו"ר-אז תשמע אותם.
אותם פשקוילים בזויים והסתה תמידית בקמפיין ממומן ובנוי היטב - זה לא "כשיפגעו ביו"ר", זה ביזוי גדולי ישראל שנותנים בו את אמונם.
אני מסכים בעיקרון עם הביקורת על כך שכבוד היו"ר חשוב בעיניהם כנראה יותר מכבודם של גדול"י, אבל בד בבד כולם יודעים היטב למי מכוונים הפשקוילים הללו, וזה לא לא"ד!

אשמח למספר טלפון לארגון שנותן מענה לבחורים המופעל מטעם שס, כמו שעשו דגל-עזרם ומגינם, אגודה-מגן ומושיע
זה שיש ליטאים וחסידים שפתחו ארגונים, זה לא הופך את זה לדגל ואגודה.
אדרבה תפתח אתה [במידה ואתה ספרדי] ארגון ויגידו שזה של ש"ס.

אני חושב ששני הדעות די קיצוניות, לומר שהנציגים נקיים מחטא ועוון וששגגתם החוזרת עולה זדון - זה מוגזם ולא נכון. אבל לומר שהם עשו כל שביכולתם ועמדו בתפקידם כראוי וכנדרש - זה גם לא נכון.
בשום מקום לא ראינו אותם מובילים מהלך ציבורי ראוי לשמו, וכל מי שמתלונן על הקמפיינים נגד הח"כים - הקמפיינים הללו באוויר כבר שלוש עשרה שנה, ואם עכשיו הם מתחילים לתפוס גובה ברחוב - שיתכבדו וישאלו את עצמם למה בדיוק.

אני חושב ששני הדעות די קיצוניות, לומר שהנציגים נקיים מחטא ועוון וששגגתם החוזרת עולה זון - זה מוגזם ולא נכון. אבל לור שהם עשו כל שביכולתם ועמדו בתפקידם כראוי וכנדרש - זה גם לא נכון.
לא כ"כ מובן מה כתוב פה
בשום מקום לא ראינו אותם מובילים מהלך ציבורי ראוי לשמו,
מעבר כמובן למה שהם עושים ביום יום
וכל מי שמתלונן על הקמפיינים נגד הח"כים - הקמפייני ם הללו באוויר כבר שלוש עשרה שנה,
זה לא קמפיינים נגד החכים אלא נגד גדולי ישראל. וזה שאותם אנשים עושים עבירה כבר שנים לא מתיר להם להמשיך
ואם עכשיו הם מתחילים לתפוס גובה ברחוב - שיתכבדו וישאלו את עצמם למה בדיוק.
כי עכשיו יש הזדמנות לרכוב על הרוח הציבורית בעקבות הוראות היועמשית ולסנוור את עיני הציבור ולהסית אותם כנגד מי שלימדם תורה ומי שדג לתקציבים והקצאות שיהיה להם איפה ללמוד תורה

לא כ"כ מובן מה כתוב פה

מעבר כמובן למה שהם עושים ביום יום

זה לא קמפיינים נגד החכים אלא נגד גדולי ישראל. וזה שאותם אנשים עושים עבירה כבר שנים לא מתיר להם להמשיך

כי עכשיו יש הזדמנות לרכוב על הרוח הציבורית בעקבות הוראות היועמשית ולסנוור את עיני הציבור ולהסית אותם כנגד מי שלימדם תורה ומי שדג לתקציבים והקצאות שיהיה להם איפה ללמוד תורה
היו כמה תקלדות...

הח"כים עושים עבודה, בהחלט, אני לא חושב שהם ישנים בעמידה או שהם רוצים להחריב את עולם התורה, אבל במחילה מכבודו, ראינו אותם כבר מספיק שנים ואנחנו יודעים שבשדה הציבורי תמיד אפשר להיתמם ולהתלות בתירוצים מתרוצים שונים.
היו להם די והותר זמן, ודי והותר כוח, אופיה של המערכה הציבורית היא שהיא מתחדשת כל יום ויום, כל שבוע אנחנו מכירים מושגים חדשים ורעיונות חדשים, הצעות והמצאות, מה הם חידשו בשנה האחרונה? כלום! כל המהלכים סביב הגיוס הם מהלכים שכל ילד יכל לקדם, לוחצים להעביר חוק, וצמצם יעדים ולהוציא אותם ממסגרת החוק, להנמיך את הסנקציות ולהקטין את הלחץ, שום דבר חדש! שום מהלך מעניין. למה אתם שמה? אם בשביל זה - תתכבדו ותפנו את הכיסא לכל דורש.
שום דבר שקרה בארבעת השנים הללו לא היה גרוע יותר עם ילדון בן שש בתפקיד יו"ר התנועה וקופיף עיוור כסגנו.

גדו"י אינם מן העניין, גדו"י מאשרים או לא מאשרים מה שקורה, לא דוחפים קדימה יוזמות ולא פותחים נתיבים, העדר היזמות והכישלון המוחלט במאבק הזה לא נזקף ולא יזקף לחובת שום רב שהוא.

הקמפיינין מעט אכזריים וגם לא מתמקדים בנקודות המהותיות, אבל הציבור מזדהה איתם בגלל התחושה החד משמעית שיש לנו נציגים חדלי אישים שלא עשו דבר ולא נראה שיעשו. אנשים שתקועים בפעם מתוך אמונה עיוורת. זה לא מה שהיה כל השנים, זה מעולם לא היה חמור כל כך.

היו כמה תקלדות...

הח"כים עושים עבודה, בהחלט, אני לא חושב שהם ישנים בעמידה או שהם רוצים להחריב את עולם התורה, אבל במחילה מכבודו, ראינו אותם כבר מספיק שנים ואנחנו יודעים שבשדה הציבורי תמיד אפשר להיתמם ולהתלות בתירוצים מתרוצים שונים.
היו להם די והותר זמן, ודי והותר כוח, אופיה של המערכה הציבורית היא שהיא מתחדשת כל יום ויום, כל שבוע אנחנו מכירים מושגים חדשים ורעיונות חדשים, הצעות והמצאות, מה הם חידשו בשנה האחרונה? כלום! כל המהלכים סביב הגיוס הם מהלכים שכל ילד יכל לקדם, לוחצים להעביר חוק, וצמצם יעדים ולהוציא אותם ממסגרת החוק, להנמיך את הסנקציות ולהקטין את הלחץ, שום דבר חדש! שום מהלך מעניין. למה אתם שמה? אם בשביל זה - תתכבדו ותפנו את הכיסא לכל דורש.
שום דבר שקרה בארבעת השנים הללו לא היה גרוע יותר עם ילדון בן שש בתפקיד יו"ר התנועה וקופיף עיוור כסגנו.

גדו"י אינם מן העניין, גדו"י מאשרים או לא מאשרים מה שקורה, לא דוחפים קדימה יוזמות ולא פותחים נתיבים, העדר היזמות והכישלון המוחלט במאבק הזה לא נזקף ולא יזקף לחובת שום רב שהוא.

הקמפיינין מעט אכזריים וגם לא מתמקדים בנקודות המהותיות, אבל הציבור מזדהה איתם בגלל התחושה החד משמעית שיש לנו נציגים חדלי אישים שלא עשו דבר ולא נראה שיעשו. אנשים שתקועים בפעם מתוך אמונה עיוורת. זה לא מה שהיה כל השנים, זה מעולם לא היה חמור כל כך.
אוקי. מובן. ובכ"ז, אם אתה יודע לבקר את התנהגותם אני מניח שיש לך דרכי פעולה ורעיונות לעשיה, גם בנושא הגיוס וגם בכללי. אשמח לכמה מהם

ראינו את 'עצרת המיליון' שהם אירגנו... בוא נאמר, אפשר לקבל שהם אירגנו אותה היטב אבל רק בתנאי שגם לקראת הבחירות נראה את אותה התארגנות, שני ראיונות במהדורה המרכזית ושישה שלטים בגודל חצי גליון, בא נאמר, כש'ועשית ככל אשר יורך' נוגע בנושאים שחשובים להם העבודה שלהם הרבה יותר מספקת...
מי שעבר בכניסה לעיר וצפה בפלקטים המפלצתיים של הגרש"ב סורוצקין ראה מה זה אנשים שמעניין אותם, מארגני העצרת היו צריכים לעשות משהו דומה לו - אבל פי שישים ושישה - אולי אז היינו מאמינים להם שזה באמת אכפת להם.

ראינו את 'עצרת המיליון' שהם אירגנו... בוא נאמר, אפשר לקבל שהם אירגנו אותה היטב אבל רק בתנאי שגם לקראת הבחירות נראה את אותה התארגנות, שני ראיונות במהדורה המרכזית ושישה שלטים בגודל חצי גליון, בא נאמר, כש'ועשית ככל אשר יורך' נוגע בנושאים שחשובים להם העבודה שלהם הרבה יותר מספקת...
מי שעבר בכניסה לעיר וצפה בפלקטים המפלצתיים של הגרש"ב סורוצקין ראה מה זה אנשים שמעניין אותם, מארגני העצרת היו צריכים לעשות משהו דומה לו - אבל פי שישים ושישה - אולי אז היינו מאמינים להם שזה באמת אכפת להם.
א. כשלונות בעצרת? היו. כנהוג.
ב. ועדיין, לארגן עצרת זה הרבה הרבה הרבה הרבה הרבה מעבר לפלקטים ושלטים.
ג. עדיין אשמח לרעיונות בנוגע לעשייה ציבורית בעניין בחורי הישיבות ובכלל.

אוקי. מובן. ובכ"ז, אם אתה יודע לבקר את התנהגותם אני מניח שיש לך דרכי פעולה ורעיונות לעשיה, גם בנושא הגיוס וגם בכללי. אשמח לכמה מהם
א. אני לא חבר כנסת... לא אני אמור לספק רעיונות, אני רק חושב שסוגיות כל כך מהותיות שתקועות במקום במשך כזה הרבה שנים זה דבר משונה מאוד. כדוגמא אציין לרעיון הגאוני של 'מכסות' שהיה ההמצאה מתחילה ועד סוף שהצילה את עולם התורה לעשרות שנים. למה אין עוד כאילו?
ב. לענ"ד, ואני חייב לומר שזז רק לענ"ד, כיוון שהבעיה המרכזית היום הוא בג"ץ, וביתר דיוק, העדר הלגיטימציה הציבורית לרפורמת במערכת המשפט, המפלגות החרדיות צריכות להכריז שאם אין שינוי מהותי התנועות החרדיות לא יתמודדו לכנסת בכלל. הפלה של אחוז ההצבעה לסביבות 54% 55% יכולה לזעזע את יסודות הדמוקרטיה הישראלית ולהיות מנוף לחץ גדול לטובת רפורמה.
גם ככה לא יוצא כלום מהנציגות בכנסת בשנים הללו, אם אתם חושבים שאין מה לעשות, למה אנחנו צריכים לטרוח עבורכם פעם בארבע שנים?

אציין לרעיון הגאוני של 'מכסות' שהיה ההמצאה מתחילה ועד סוף שהצילה את עולם התורה לעשרות שנים. למה אין עוד כאילו?
חשוב לומר שברבות השנים (ואחרי שהחילונים תפסו את הטריק...) כל הרעיון של מכסות והבחנה של הציבור החרדי כציבור מופרד - נהפך לנו לרועץ (סנקציות מיוחדות לחרדים וכו') והוא הסיבה המרכזית לכישלון !!
לזה קוראים במילה אחת קונספציה

חמור מאוד!
בושה וחרפה!!!

מתוך כינוס רבני "ארגון מרביצי תורה"... -
1764081412226.png

כדוגמא אציין לרעיון הגאוני של 'מכסות' שהיה ההמצאה מתחילה ועד סוף שהצילה את עולם התורה לעשרות שנים. למה אין עוד כאילו?
די הזדהיתי עם רוב מה שכתבת, רק המשפט הזה נראה לי ממש לא נכון.
אחד הדברים העיקריים בחוק הנוכחי הוא שלא יהיו מכסות אלא יעדים.
וכפי שכבר כתבו אחד הבעיות המרכזיות הם שהחילונים [בסיועם האדיב של כתבים חרדים למיניהם] כבר עלו על כמעט כל הטריקים שיש, ולכן מאוד קשה עד כמעט בלתי אפשרי להעביר חוק שמצד אחד יעבור את הכנסת והבג"ץ, ומצד שני אכן לא יהיו ממנו תקלות.

די הזדהיתי עם רוב מה שכתבת, רק המשפט הזה נראה לי ממש לא נכון.
אחד הדברים העיקריים בחוק הנוכחי הוא שלא יהיו מכסות אלא יעדים.
וכפי שכבר כתבו אחד הבעיות המרכזיות הם שהחילונים [בסיועם האדיב של כתבים חרדים למיניהם] כבר עלו על כמעט כל הטריקים שיש, ולכן מאוד קשה עד כמעט בלתי אפשרי להעביר חוק שמצד אחד יעבור את הכנסת והבג"ץ, ומצד שני אכן לא יהיו ממנו תקלות.
אין הבדל בין מכסות ליעדים זה אותו דבר תמיד היו יעדים
אבל ברגע שמתחילים לדבר על יעדים של עשרות אחוזים הפתרון הופך לבעיה
ולא אין צורך בכתבים חרדים, בפסקי בג"ץ זה מתואר בהרחבה כמה שווים היעדים האלה כשאין מי שמתקף אותם עם סנקציות
לצערינו היום יש מלא ארגונים שיודעים פי כמה יותר טוב את כל פרטי החוק מאשר רוב החרדים
הדיונים בוועדת חוץ וביטחון הם פשוט זוועה, כמעט כל הנוכחים באים להתקיף.

זה בדיוק הבעיה שהצביע עליה @חכם בן שושן והפתרון ללכת לכיוון אחר של פתרון.

והפתרון ללכת לכיוון אחר של פתרון.
מה?
לכל פתרון אחר יש מחיר.
ההצעה ההזויה שהחרדים לא יצביעו בבחירות הקרובות שהציע הרב החכם @חכם בן שושן, לא מזיזה לאף אחד במדינת ישראל.
רק להזכירך שיש כאלו שהציעו לשלול את זכות ההצבעה של מי שלא מתגייס, כך שאם החרדים יעשו זאת מרצונם החופשי, זה סה"כ ישמח כמה חילונים שונאי דת.
וההשלכות החמורות לכזה דבר, אין צורך להציגם.

מה?
לכל פתרון אחר יש מחיר.
ההצעה ההזויה שהחרדים לא יצביעו בבחירות הקרובות שהציע הרב החכם @חכם בן שושן, לא מזיזה לאף אחד במדינת ישראל.
רק להזכירך שיש כאלו שהציעו לשלול את זכות ההצבעה של מי שלא מתגייס, כך שאם החרדים יעשו זאת מרצונם החופשי, זה סה"כ ישמח כמה חילונים שונאי דת.
וההשלכות החמורות לכזה דבר, אין צורך להציגם.
יש פתרונות שחילונים ימניים הציעו כמו למשל לצ'פר משמעותית את מי שכן מתגייס ולהשית סנקציות רוחביות כלכליות שיווניות סבירות על כל מי שלא מתגייס https://jiss.org.il/siboni-winner-mandatory-service-for-all/
בלי יעדים ובלי מכסות

אבל כשאתה שרוי בקונספציה ומתאהב לחלוטין ביעדים ובדרך הישנה - אין דרך להוציא אותך מהגיהינום הזה

יש פתרונות שחילונים ימניים הציעו כמו למשל לצ'פר משמעותית את מי שכן מתגייס ולהשית סנקציות רוחביות כלכליות שיווניות סבירות על כל מי שלא מתגייס
בלי יעדים ובלי מכסות
זו הצעה שהלכו עליה חזק לפני המלחמה [בעיקר ייאמר לשבחו של ישראל אייכלר שקידם את זה בכל הכח], אך לאחר שפרצה המלחמה וראו כמה נצרך כוח האדם בצבא, כבר החילונים לא מסכימים לזה

זו הצעה שהלכו עליה חזק לפני המלחמה [בעיקר ייאמר לשבחו של ישראל אייכלר שקידם את זה בכל הכח], אך לאחר שפרצה המלחמה וראו כמה נצרך כוח האדם בצבא, כבר החילונים לא מסכימים לזה
איך הפרסומת אמרה : לא דומה ולא כמעט
תרשה לי לנחש שלא קראת את המאמר של מכון ירושלים לאסטרטגיה וביטחון
פתרון אחר לגמרי לא צבא מקצועי ח"ו

ראשי תחתית