גזרת הגיוס, השלכות בעיות ופתרונות

באנר תרומה
אם החוק יעבור ויפסל המצב יהיה גרוע יותר מעכשיו, זאת משום שיש סנקציות שכרגע אינם, ויכנסו רק בחוק ובג"ץ כשיפסול את החוק, (עפ"י הערכת משפטנים-לא אחרי כמה חודשים, אלא מיד בצו בינים) יפסול רק את הסעיפים שנותנים דיחוי באופן שאינו שוויוני לשיטתם, את הסנקציות אין להם שום סיבה לבטל, מה עוד שהם כבר רמזו שגם אם החוק לא יעבור הם ישקלו להוסיף את הסנקציות בבחינת הודאת בע"ד של הממשלה, שאפילו הם כביכול הסכימו לסנקציות הנ"ל.
חשוב לדייק שזה רק תירוץ הסנקציות שהאוצר והיועמשי"ת בקשו להטיל יותר משמעותיות כמו למשל ביטול סבסוד צהרונים

אני לא יודע איפה נגיע... אין מי שיאמר מה קשור סבסוד צהרונים לגיוס ??? זו ממש לא סנקציה אישית זו סנקציה משפחתית כנ"ל לגבי סנקציות נוספות
והעולה על כולנה זה מס רכישה טרלול מארץ הטרלולים - אין שום פטור על דירה ראשונה זו המצאה מדובר כאן על הטלת מס נוסף ואם כן למה רק מס זה אולי גם מס של 80% מתשלומי רפואת שיניים ? האנשים איבדו את הצפון וכולם אצה להם הדרך להעביר חוק בלי להסתכל איזה מסמרות הם קובעים

אני מתנחם שלפחות יש ארגון אחד שפועל בצורה הנכונה ארגון אמת ליעקב הגיש עתירה טובה

מזעזע שיש מי שחושב ומעלה בדעתו להסכים לכזה חוק מפחיד שיכניס לתוך הרחוב החרדי אלפי חילים חרדים
שנראה אותם בכל מקום וזה יהפך לנורמא

מזעזע שיש מי שחושב ומעלה בדעתו להסכים לכזה חוק מפחיד שיכניס לתוך הרחוב החרדי אלפי חילים חרדים
למי אתה מטיף ביקורת? לגדולי ישראל?

מזעזע מי שחושב שאפשר להשאיר את המצב כמו שהוא ולאפשר לעשרות אלפי חיילים חרדים להתגייס

מזעזע מי שחושב שאפשר להשאיר את המצב כמו שהוא ולאפשר לעשרות אלפי חיילים חרדים להתגייס
לא הבנתי מי מאפשר, ולא שמעתי על עשרות אלפים שהתגייסו, אני רואה הפוך שהציבור יותר נגד גיוס לצבא
אתה אמור לקבל את דברי גדולי ישראל, ולשמור את הגיגיך בליבך בלבד.
לא שמעתי על רב שתומך בחוק כזה הזוי, רק פוליטיקאים שכמובן רובם לא נאמנים לכלום

לא הבנתי מי מאפשר, ולא שמעתי על עשרות אלפים שהתגייסו, אני רואה הפוך שהציבור יותר נגד גיוס לצבא
זה שלא שמעת לא אומר שזה לא קיים
רח"ט, תומכ"א, תא"ל שי טייב, דיווח: "בשנת הגיוס 2024 שהסתיימה ב30/6, הערכה שלנו שנגיע לאזור 2,940 של חרדים שעומדים בכללים והתגייסו. המספר הזה הוא הרבה יותר מה1,800 שאתם מכירים" (בדיון בוועדת חוץ וביטחון)
ובשנת 2025 המספרים עוד יעלו וזה לעומת כ 1000 חרדים שהתגייסו בשנים הקודמות למשבֳר הגיוס

רח"ט, תומכ"א, תא"ל שי טייב, דיווח: "בשנת הגיוס 2024 שהסתיימה ב30/6, הערכה שלנו שנגיע לאזור 2,940 של חרדים שעומדים בכללים והתגייסו. המספר הזה הוא הרבה יותר מה1,800 שאתם מכירים" (בדיון בוועדת חוץ וביטחון)
ובשנת 2025 המספרים עוד יעלו וזה לעומת כ 1000 חרדים שהתגייסו בשנים הקודמות למשבֳר הגיוס
ולכן רוצים לעלות את זה לאזור של ה6000 חרדים אני לא מבין מה אתה רוצה

אגב המספר הזה כולל כנראה כל מיני הזויים ומטומטמים שהתגיסו אחרי ה7/10 למסלול פרק ב או משהו דומה לנקות את מצפונם.....

ולכן רוצים לעלות את זה לאזור של ה6000 חרדים אני לא מבין מה אתה רוצה
מי רוצה ?
אם קבעו יעדים של 6000 זה אומר שזה יקרה ???
ההסכמה המשמעותית הינה שאם לא יעמדו ביעדים אז שיהיו סנקציות והם פחותות מאשר מה שיש כעת

אגב המספר הזה כולל כנראה כל מיני הזויים ומטומטמים שהתגיסו אחרי ה7/10 למסלול פרק ב או משהו דומה לנקות את מצפונם.....
מזכיר לך ששנת הגיוס 24 התחילה ב 6.24 כמעט 8 חודשים אחרי לכאורה לא קשור לכל אלו שרצו לנקות את מצפונים

מי רוצה ?
אם קבעו יעדים של 6000 זה אומר שזה יקרה ???
צורת הבניה של החוק עושה שיהיה טענות כמוך בשביל שישכנעו למלאות את היעדים ועיין לדוגמא בזה
סנקציות מוסדיות שמופעלות באי עמידה ביעדים: עם חקיקת החוק יוחזר רק מחצית התקציב של הישיבות ורק בחלוף שנה וחצי ועמידה בגיוס של למעלה מ־8000 חרדים יקבלו הישיבות תקציב מלא. אי עמידה ביעד זה תוביל לביטול התקציב במלואו

לגבי הטענה ההסכמה המשמעותית הינה שאם לא יעמדו ביעדים אז שיהיו סנקציות והם פחותות מאשר מה שיש כעת

טעות וזה לדוגמא
סנקציות אישיות שיופעלו באי עמידה ביעדים השנתיים: אי זכאות להנחה במעונות היום: אי זכאות להשתתפות בדיור מוזל; אי זכאות לסיוע ברכישת דירה, אי זכאות לפטור או הנחה ממס רכישה; אי זכאות להנחה בתחבורה הציבורית.
[/QUOTE]

למי אתה מטיף ביקורת? לגדולי ישראל?
אתה אמור לקבל את דברי גדולי ישראל, ולשמור את הגיגיך בליבך בלבד.

⬇​

המקובל הרב יעקב עדס
"כל ספרדי יעשה מה שהרב שלו אומר. אבל מאחר והרוב המוחלט של הרבנים נגד החוק – הרי שרוב הציבור אמור להיות נגד החוק"

שאלתי בגוגל כמה חרדים התגיסו ב2024 וענה לי כך
בשנת 2024, גיוס החרדים לצה"ל התאפיין בהגברת המאמצים לגיוס, מטרות שאפתניות אך לא מושגות במלואן, ושינויים בהיבטי אכיפה וחקיקה. צה"ל הצהיר על יעד גיוס של 4,800 חרדים בשנת הגיוס 2024-2025, אך בפועל גויסו רק כ-1700. במקביל, נשלחו צווי גיוס ראשוניים לצעירים חרדים שעוכב מעמדם, והחלה אכיפה מוגברת על משתמטים.
עיקרי גיוס החרדים ב-2024:
יעדים ואתגרים: צה"ל הציב יעד לגייס כ-4,800 חרדים בשנה זו, אך בפועל התגייסו כ-1,700 (לפי חוק שירות הביטחון). ההערכה היא שהצורך הכולל עומד על כ-12,000 חיילים חרדים, אך היעדים השנתיים אינם מושגים.
אכיפה וסנקציות: נשלחו צווי גיוס ראשוניים לכ-10,000 צעירים חרדים שמעמדם בוטל, ונעשית הגברת אכיפה על משתמטים.
חקיקה: ניסיונות להעביר חוק גיוס חדש נכשלו במהלך מושב הקיץ של הכנסת.
המשך המגמה: צה"ל צופה עלייה נוספת בגיוס בשנת 2025 ומתוכנן להסיר מגבלות על קליטת חיילים חרדים בשנה שלאחר מכן.
תמורות בדעת הקהל: סקרים מצביעים על עלייה בתמיכה הציבורית בגיוס חרדים ועל רצון בפתרון כלשהו שיכלול גיוסם.

שאלתי בגוגל כמה חרדים התגיסו ב2024 וענה לי כך
בשנת 2024, גיוס החרדים לצה"ל התאפיין בהגברת המאמצים לגיוס, מטרות שאפתניות אך לא מושגות במלואן, ושינויים בהיבטי אכיפה וחקיקה. צה"ל הצהיר על יעד גיוס של 4,800 חרדים בשנת הגיוס 2024-2025, אך בפועל גויסו רק כ-1700. במקביל, נשלחו צווי גיוס ראשוניים לצעירים חרדים שעוכב מעמדם, והחלה אכיפה מוגברת על משתמטים.
עיקרי גיוס החרדים ב-2024:
יעדים ואתגרים: צה"ל הציב יעד לגייס כ-4,800 חרדים בשנה זו, אך בפועל התגייסו כ-1,700 (לפי חוק שירות הביטחון). ההערכה היא שהצורך הכולל עומד על כ-12,000 חיילים חרדים, אך היעדים השנתיים אינם מושגים.
אכיפה וסנקציות: נשלחו צווי גיוס ראשוניים לכ-10,000 צעירים חרדים שמעמדם בוטל, ונעשית הגברת אכיפה על משתמטים.
חקיקה: ניסיונות להעביר חוק גיוס חדש נכשלו במהלך מושב הקיץ של הכנסת.
המשך המגמה: צה"ל צופה עלייה נוספת בגיוס בשנת 2025 ומתוכנן להסיר מגבלות על קליטת חיילים חרדים בשנה שלאחר מכן.
תמורות בדעת הקהל: סקרים מצביעים על עלייה בתמיכה הציבורית בגיוס חרדים ועל רצון בפתרון כלשהו שיכלול גיוסם.
אותו רח"ט, תומכ"א, תא"ל שי טייב,אחראי על גיוס חרדים לצה"ל ויש לו ענין לנפח את המספרים להראות שהוא הצליח

צורת הבניה של החוק עושה שיהיה טענות כמוך בשביל שישכנעו למלאות את היעדים ועיין לדוגמא בזה
מה שאתה אומר חמור מאד שראשי הישיבות בגלל תקציב יתמרצו בחורים ללכת לצבא
אז תגיד שאין לך אימון בעולם התורה
כבר ראינו חוזי שחורות שאמרו שברגע שלא יהיה תקציב הכל יקרוס וב"ה יש מי שמלקט בכל רחבי העולם מזון לעולם התורה

אותו רח"ט, תומכ"א, תא"ל שי טייב,אחראי על גיוס חרדים לצה"ל ויש לו ענין לנפח את המספרים להראות שהוא הצליח
פעם ניסו לרמות
היום יש מעקב קפדני
תזכור שהוא לא היחיד שחשוף לנתונים

ביחס לגוגל אין לי מה להוסיף - כמות השטויות שיש שם באופן כללי לא מצדיקה תגובה

יש כבר תמיכה של גדול"י לחוק?
מה שאני שמעתי שנתנו אור ירוק להמשך הדיונים.
אם גדולי ישראל היו מתנגדים לחוק הם היו נותנים אור אדום.
זה שהם נתנו אור ירוק לקדם את החוק אומר שהם מודעים למגרעותיו ואעפ"כ הם סוברים שהמצב הנוכחי יותר גרוע.
(כמ"ש מרן הגר"ש בצלאל, ופשוט)

אם גדולי ישראל היו מתנגדים לחוק הם היו נותנים אור אדום.
זה שהם נתנו אור ירוק לקדם את החוק אומר שהם מודעים למגרעותיו ואעפ"כ הם סוברים שהמצב הנוכחי יותר גרוע.
(כמ"ש מרן הגר"ש בצלאל, ופשוט)
הייתי בשבוע שעבר אצל מרן רה"י הגר"ש בצלאל שליט"א
ובין הדברים הוא אמר בפה מלא
שדעתו היא שצריך שיהיה חוק, וצריך לתמוך בחוק
אולם הוא בעצמו מתפלל שהחוק הזה לא יעבור, ויהיה חוק יותר טוב

הייתי בשבוע שעבר אצל מרן רה"י הגר"ש בצלאל שליט"א
ובין הדברים הוא אמר בפה מלא
שדעתו היא שצריך שיהיה חוק, וצריך לתמוך בחוק
אולם הוא בעצמו מתפלל שהחוק הזה לא יעבור, ויהיה חוק יותר טוב
אם הוא רוצה שהחוק לא יעבור למה הוא צריך לתמוך ולהתפלל, שפשוט לא יתמוך.

הוא מעדיף שיהיה חוק טוב, וכל עוד לצערנו אין, אז בלית ברירה הוא סבור שיש לתמוך בחוק הגרוע שהוא גרוע פחות מהמצב השלישי שבו אין חוק בכלל.
לכן כל עוד אין חוק טוב הוא מורה לתמוך, אבל עדיין מתפלל שיהיה חוק טוב, ובכלל שיהיה מצב שבני התורה יוכלו ללמוד בלי מכסות ויעדים, על זה גם אני הקטן והשפל מתפלל בכל תפלה.

אם הוא רוצה שהחוק לא יעבור למה הוא צריך לתמוך ולהתפלל, שפשוט לא יתמוך.
ב"ה למרן הרב בצלאל שליט"א יש המון דעת, והוא מבין את ההשלכות של מצב שאין חוק עם הסנקציות הנוכחיות רק שבוע שעבר התפרסם שרוב בוגרי הישיבות החרדיות התיכוניות התגייסו לצבא מה שלא קרה באף שנה.
וזה רק ימשיך ויתרחב אצל המשפחות שלא מוכנות להיקרות עבריינים על החוק ואצל אלו שרוצים להרגיש גם ישראלים, וגם אצל אלו שנצרכים לטוס למשפחתם לחו"ל או להוציא רישיון ולא מוכנים לשלם את המחיר הזה...

לא יודע אם קשור לרוב התוכן באשכול הזה
אבל חשבתי לעצמי על מה ולמה הסער הגדול הזה, מהי הגזירה משמיים הזאת כלפינו לומדי התורה, ממה ה' לא מרוצה מאיתנו? עם גזירת הגיוס, הסנקציות הקשות, והבוז בהרבה חלקים בעם שחלקם ממש קרובים לדת ושנאתם לנו לומדי התורה בצורה שא"א להבין, אנשים שמעמידים אידאולוגיה שלימה על תחומים שלא קשורים אליהם גם במחיר שהערכים שלהם יינזקו (קחו לדוג' את הציונות הדתית כמה היא מרוויחה מהממשלה והגוש הזה, אז מה האינטרס שלה "לחנך את החרדים"?! כנ"ל חלקים בליכוד וכו') ברור שיש כאן גזירה שמיימית אבל איפה טעינו מי האמין לפני שנתיים שזה יהיה אחד הנושאים המרכזיים ושהמתווה הנוכחי זה מה שהחרדים הכי יוכלו להסכים עליו והם יצטרכו להגיע לכזה רמה?
אני לא מבין בדרכי שמיים אבל דבר אחד ברור לי זה בא לעורר אותנו ביחס לערך התורה, כי למחרת ה7/10/23 לא כ"כ האמנו בתורתנו שיכולה לעזור, לא ייקרנו והערכנו דיו את כח התורה שמגן באמת, יותר מידי סמכנו על צה"ל יכולותיו, חיסוליו, התפארנו בהישגיו, בתחילה בחורי ישיבות שלנו בשעות בין הסדרים עוד עשו ציציות לחיילים, במקום להבין שהם החיל הנבחר, שפועלים למעלה חזק ומפילים את הצבאות למיניהם ונותנים כח לצבא שכאן למטה...

אז מה לעשות מכאן לא יודע אולי ללמוד שער ד' בנפש החיים, פשוט ללמוד להעריך ולייקר את כל מה שאנו משלמים עליו מחיר יקר וזאת התורה שלנו שהיא המגינה עלינו...

ראשי תחתית