גזרת הגיוס, השלכות בעיות ופתרונות

סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
לכל אלו שמצהירים שאפשר להסתדר בלי חוק לידיעתכם רוב העצורים העריקים התגייסו (!!!), תבדקו את זה.
(לא מתכווין לדעת גדול"י שבהכרעת שכלם ותורתם נוקטים שאם יהיה חוק המצב יהיה יותר גרוע..)
זה מאוד מעניין.
אם יש אפשרות להביא את הנתונים והמקורות ברגישות המתבקשת נודה לך מאוד.
[אפילו בפרטי אם אין הדברים מתאימים לפרסום ברבים]

לכל אלו שמצהירים שאפשר להסתדר בלי חוק לידיעתכם רוב העצורים העריקים התגייסו (!!!), תבדקו את זה.
(לא מתכווין לדעת גדול"י שבהכרעת שכלם ותורתם נוקטים שאם יהיה חוק המצב יהיה יותר גרוע..)
קודם כל צריך לבדוק מי עצור באמת ומי רק פרסמו שהוא עצור. (מעבר למי שם חרדי ומי לא).
השבוע נפגשנו מספר מכרים, ואחד מהם מאוד התפלא לראות את אחד החברים השניים, והתברר שהביאו את שמו ושם אמו לתפילה כאילו הוא עצור (שם נדיר, כמעט ואין מצב שמדובר באחד אחר). מיותר לציין שלהד"מ והנ"ל אכן לומד תורה ולא התגייס ובשלב מסויים אפ' דיבר עם אחד מעסקניהם, אבל מעולם לא נעצר.

זה מאוד מעניין.
אם יש אפשרות להביא את הנתונים והמקורות ברגישות המתבקשת נודה לך מאוד.
דרך מכר קרוב שדיבר עם אבא של אחד העריקים שנעצרו והתגייס...
לפי החוק עריק בזמן מלחמה צריך לפחות 180 יום אם לא יותר בכלא, ולא הזמן הקצוב שמשתחררים מרבית העצורים, אז מיעוטם מצליחים להשתחרר ע"י רקע נפשי ורובם מתגייסים חלקם למשטרה וחלקם לצבא...

מרבה הצער,
ידוע השימוש שעושים הפוליטיקאים בקשריהם עם אנשי השלטונות ובשליטתם המסוימת בתקציבים / מוסדות / תופיני הרשויות וכו',
בכדי לנסות ולהשפיע באמצעותם על הוראות הרבנים ועל השגת קולות המצביעים.
למרבה הצער כל השמצה זולה נהפכת ל"ידוע".
מי יעז להתווכח עם מה שידוע.
אף אני אענה את חלקי:
ידוע שהגביר של סטמאר יואלי לנדא הבטיח הרבה כסף לכל רב שיתנגד לחוק.

כך לדברי יודעי ח"ן...
לדוג' -
(מכאן)

1766051547891.png

1766051572275.png

דוג' מימי הגר"ש כהן -
מפורסמת שיחת הפוליטיקאי עם בנו של חכם שלום, ובה איים הפוליטיקאי, שאם תיפגע שליטתו המוחלטת הרי ש-"אני פותח שס חדשה".
[ומסתבר שאיומו לא בא בחלל ריק לגמרי].

דוג' מימי הגרע"י -
בתקופה שטרם הוחזר הפוליטיקאי לשס, נודע כי הוא מתכונן להריץ מפלגה נגד שס, ולמרבה הפלא התפרסמו אז סקרים שהעניקו לו יותר מנדטים מלשס...
. . השמצה זולה . .
כמדו' שהדברים הנ"ל ידועים ומפורסמים...

*מסמך פנימי של בכירים במפלגות החרדיות חושף תוכנית פעולה חסרת תקדים כתגובה לסנקציות על עולם הישיבות: עצירה מתואמת של החזרי המשכנתאות במגזר כולו. המשמעות: בור תזרימי של חצי מיליארד שקלים ביום אחד למערכת הבנקאית. בכיר ביהדות התורה: "המהלך נוצר בהתייעצות צמודה עם הרבנים"

*מהומה ברחוב חנה בירושלים בעק' ניסיון של המשטרה להסגיר לידי המשטרה הצבאית 3 בחורים חרדים בגין עריקות.

מפורסם גם מכתב החיזוק של הגר"מ צדקה לגר"י יוסף, אודות הלחצים...
מכתבים שמופצים ע"י המתנגדים לחוק, מלכתחילה הם בחזקת זיוף עד שיתברר שבאמת הרב כתב מה שהם טוענים.
כן צויין לעיל האיום המפורסם של הפוליטיקאי על בנו של חכם שלום, שלא יעז לערער על שליטתו המוחלטת, שאם לא כן - "אני פותח שס חדשה".
כמדומני שנדחה שם במקומו
וכן איומו להריץ מפלגה נגד שס בחיי הגרע"י, מה שהביא את ההתבטאויות המפורסמות של הגרע"י וכו'.
הנה זה מתחיל.
כל המלל הארוך הזה לא נועד אלא רק בשביל לבזות את מרן הגרע"י ולטעון שדעתו על אישי ציבור ועל מעשיהם מלפני שנים נובעת רק מחשבונות פוליטיים קטנוניים. תפסיקו. מרן התייחס ואמר על כל אחד את דעתו עליו באותו הזמן ולאותו עניין, בלי קשר לכמה מנדטים תהיה שס.
(אגב, המועצת בזמנו כבר התייחסה להקלטות אלו כראוי).

כאלה יש בהרבה מקומות...
ובעוה"ר מצינו אפילו אתרים ופורומים שלמים שלא נועדו כי אם לשם לגלוג על רבנים...
ה' ישמור.
ברוך ה' שלא שמענו על כאלו דברים.

אל תקרי "כפוף ונשלט".
אמור מעתה "לא הציגו את השאלה בפניהם כמו שצריך", וכדו'.
כך או כך או איך שתרצה, הצד השווה שמדובר בציוץ שאף אחד לא הולך לתבוע את רבלין עליו ומה אכפת לו לקשקש א' או ב' בהתאם לאג'נדה שלו באותו היום / בהתאם למצב חשבון הבנק שלו.

נראה שמישהו כאן התבלבל.
תוכן דבריו הנחרצים של הגרע"י על הפוליטיקאי, כמובן אינם מבזים את הגרע"י. אבל בהחלט מבזים את הפוליטיקאי.
אתה אפילו לא קורא ורץ להגיב
וכן איומו להריץ מפלגה נגד שס בחיי הגרע"י, מה שהביא את ההתבטאויות המפורסמות של הגרע"י וכו'.
לבזות את מרן הגרע"י ולטעון שדעתו על אישי ציבור ועל מעשיהם מלפני שנים נובעת רק מחשבונות פוליטיים קטנוניים. תפסיקו. מרן התייחס ואמר על כל אחד את דעתו עליו באותו הזמן ולאותו עניין, בלי קשר לכמה מנדטים תהיה שס.
(אגב, המועצת בזמנו כבר התייחסה להקלטות אלו כראוי).

לפני שאענה לך על טיעוניך תדע לך שרבי ישראל מסלנטר זי"ע אמר פעם "שרב שמפחד מאנשי עירו אפי' בן אדם הוא לא" ולהעליל את זה על גדולי ישראל שעבודתם העיקרית שליטה עצמית זה בעיקר בורות לגדלותו של ת"ח, שאינו יכול להיות נשלט ע"י פוליטיקאי כזה או אחר גם אם הוא מאיים...
למה חצאי אמיתות, באותה הקלטה מרן אומר אם הוא רוצה לפתוח שיפתח..., אם מרן חזר בו זה נטו בגלל שדעת תורתו שעולם התורה והנצרכים יותר זקוק לדרעי מאחרים, חוץ מהחזרת הפיקדון...
ובינינו עזוב אותך מאיים לא מאיים (כאשר אנו רואים שום תוקף לאיומיו) בסוף הדבר הזה שנקרא דרעי מוכיח את עצמו ועובד טוב ועשה מהפיכה, והמון מבניית עולם התורה נזקף לזכותו, ולא אכפת לי מחולשותיו, אין דבר שלם ואני מקווה שהוא ישיג את התוצאה הכי טובה שיכולה להיות גם בחוק הגיוס.
אל תקרי "כפוף ונשלט".
אמור מעתה "לא הציגו את השאלה בפניהם כמו שצריך", וכדו'.
זה נכון כשהחכם לא מעורב דיו עם הבריות, לא במקרה של מרן הגר"י יוסף ועוד יותר לא במקרה כשבנו הגר"ע יוסף יושב בוועדת ראשי ישיבות בראשות מרן הגר"ש בצלאל שליט"א שמכירה כל תו ופסיק בחוק...

אני רואה עכשיו את התיעוד מירושלים
ומבהיל על הרעיון שכל המהומות בזכות 3 בני ישיבות גנבים שלא שילמו לאוטובוס
בושה
בושה

שזה בושה אתה צודק
אבל המהומה לא קרתה בשביל להגן על גנבים אלא להיפך להגן על בחורים
זה שלא כולם ידעו את העובדות זה כבר ענין אחר
ולמבוגרים יותר כולנו זוכרים את פרשיית האם המרעיבה שכביכול הדסה התעללו באם
וכמעט שלא נשאר רמזור א' שלם בבר אילן והגלילות
ולבסוף בקול דממה דקה דעכה לה המהומה שהתברר שהדסה צדקו כמובן

אני רואה עכשיו את התיעוד מירושלים
בושה
בושה
מבהיל שלא היית שם ואתה ניזון מתקשורת.
גם אני לא הייתי, אבל כאלו שהיו מספרים שהמהומה התחילה מעימות בין בחור חרדי לפקח עירוני...

מבהיל שלא היית שם ואתה ניזון מתקשורת.
גם אני לא הייתי, אבל כאלו שהיו מספרים שהמהומה התחילה מעימות בין בחור חרדי לפקח עירוני...
זה אלו שממש הכירו חלק מהנעצרים הקודמים וספרו שהם יראי שמים מרבים ורק נקלעו לחופי תאילנד במסגרת מסע לחיזוק הקהילות היהודיות שם?

זה אלו שממש הכירו חלק מהנעצרים הקודמים וספרו שהם יראי שמים מרבים ורק נקלעו לחופי תאילנד במסגרת מסע לחיזוק הקהילות היהודיות שם?
את מילתי כבר אמרתי, כל בעלי האובססיה להשמיץ כל בחור או אברך שנעצר, זה מגיע מרשעות טהורה.
כולל כאלו שחפרו ברשת למצוא דברים על בנ"א מ-5 שנים אחורה מתקופת משבר רוחנית, למרות שמאז כבר התחזק והתחתן ושינה מראה ודרך חיים.
רוע צרוף.
(לנידו"ד אין קשר, רק סימנא מילתא מאיפה מקורות המידע שלו האם מקווי וקבוצות נייעס או מידע אמיתי, גם המשטרה בהודעה שלה מציינת שזה היה פקח חניה ולא פקח תחבורה, פשוט הגאונים מהנייעס עשו אחד ועוד אחד שווה שלוש...).

את מילתי כבר אמרתי, כל בעלי האובססיה להשמיץ כל בחור או אברך שנעצר, זה מגיע מרשעות טהורה.
כולל כאלו שחפרו ברשת למצוא דברים על בנ"א מ-5 שנים אחורה מתקופת משבר רוחנית, למרות שמאז כבר התחזק והתחתן ושינה מראה ודרך חיים.
רוע צרוף.
(לנידו"ד אין קשר, רק סימנא מילתא מאיפה מקורות המידע שלו האם מקווי וקבוצות נייעס או מידע אמיתי, גם המשטרה בהודעה שלה מציינת שזה היה פקח חניה ולא פקח תחבורה, פשוט הגאונים מהנייעס עשו אחד ועוד אחד שווה שלוש...).
אפשר להרגע.
אף אחד לא בעל אובססיה להשמיץ בחורי ישיבות ואברכי כוללים יראים ושלמים (אולי דווקא אלו שמתעקשים לכלול בהגדרת 'לומדי תורה' גם נערים מנוערים, הם אלו שגורמים להשמצות והוצאת שם רע עצומה על הלומדים). אנחנו רק רוצים לברר את האמת ולדעת מי אלו שבשבילם אתם מוכנים לשרוף את כל עולם הישיבות.

קחו בחשבון: הפלג הקיצוני המרכזי יוצא להפגין הערב. הם יוצאים באוטובוסים בשעה 18:00 מכיכר ברטנורה בבני ברק למיקום סודי.

אם הם מפגינים, אז ברור בהחלט לאיזה צד הם שייכים ובמה,
הלא כן ?
לי לפחות לא ברור מה הם רוצים.
בפה הם צועקים שהם רוצים לשמור על עולם התורה וביד הם מנסים להרוס.
לכן שאלתי, אולי יש מישהו שהצליח לפענח מה הם רוצים.

מה הם רוצים ?
הם טוענים שהחוק ישרת את החילונים ויעודד גיוס במתכונת כזו או אחרת,
(וחלקם גם מוסיפים שאת המחיר ישלמו קודם כל עמך שבשדות ובעלי תשובה הספרדים).
ועל זה הם מפגינים.
צודקים, לא צודקים. עוזרים, הורסים. איש לבצעו פנה כפי אמונתו.
אבל זה מה שהם רוצים ומפגינים.

יש גישות שונות לסיטואציה שנקלענו אליה שהמערכת המשפטית בגיבוי פוליטיקאים ותקשורת מסיתה לא מוכנים שלומדי תורה ימשיכו ללמוד ונחשבים כקבוצת בטלנים שמתמטת מחובותיה...
גם הרב שך זי"ע תמיד אמר שנצרכים לשיטת סאטמר ולנטורי קרתא, בשביל לשמור עלינו ולהזכיר לנו את הגבולות במסגרת ההתנהלות הפרקטית שלנו..
להגיד "ביד הם מנסים להרוס" על אנשים שכואב להם (ביזוי הערכים, הזלזול בלומדי תורה, והעול הכלכלי...) זה בעיקר חוסר היכולת להכיל דעות אחרות...
כמובן שאני בז לכל מה שגורם לנפש להישחת כמו הריסת חפצים וחלונות משטרה, קללות וכדו', למחות זה נהדר ומקובל ויש לכך היתרים מרבותיהם..
מהיכן מידע זה?
חדשות הגיזרה

יש גישות שונות לסיטואציה שנקלענו אליה שהמערכת המשפטית בגיבוי פוליטיקאים ותקשורת מסיתה לא מוכנים שלומדי תורה ימשיכו ללמוד ונחשבים כקבוצת בטלנים שמתמטת מחובותיה...
גם הרב שך זי"ע תמיד אמר שנצרכים לשיטת סאטמר ולנטורי קרתא, בשביל לשמור עלינו ולהזכיר לנו את הגבולות במסגרת ההתנהלות הפרקטית שלנו..
להגיד "ביד הם מנסים להרוס" על אנשים שכואב להם (ביזוי הערכים, הזלזול בלומדי תורה, והעול הכלכלי...) זה בעיקר חוסר היכולת להכיל דעות אחרות...
כמובן שאני בז לכל מה שגורם לנפש להישחת כמו הריסת חפצים וחלונות משטרה, קללות וכדו', למחות זה נהדר ומקובל ויש לכך היתרים מרבותיהם..

חדשות הגיזרה
אני בהחלט מכיל שיטות אחרות.
אבל גם קורא להם בשמם. (ובעיקר לא מכליל את מי שטוען שהחוק בעייתי יותר מהמצב הקיים עם נערים שהופכים ניידות).

אני בהחלט מכיל שיטות אחרות.
אבל גם קורא להם בשמם. (ובעיקר לא מכליל את מי שטוען שהחוק בעייתי יותר מהמצב הקיים עם נערים שהופכים ניידות).

אני לא אומר להפוך ניידות,
אבל בינינו, אלמלא הטרוריסטים ההם,
חלק נכבד מיושבי הפורום כבר היה במעצר.
הטרור אולי מכפיש או לא, אבל ודאי שהוא כובל במידה זו או אחרת את ידיה של המשטרה.
ומזה נהנים גם אלו שמגנים את הטרור, (ובתוך הלב, נראה לי שגם שמחים קצת קצת).

סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
ראשי תחתית