גזרת הגיוס, השלכות בעיות ופתרונות

סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.

קבצים מצורפים

• שחרית.jpg
    שחרית.jpg
    124 קילובייט · צפיות: 12
מתנצל שאני מגיב בבת אחת לכמה הודעות ישנות, אבל מה לעשות אני לא מגיע כל יום לפורום.
בחור שהגיע לצבא מרצונו.
וכי אנו צריכים לדאוג לו?
אם הגיע מרצונו למה הגיעה אליו משטרה צבאית?
מחילה על הבוטות
מישהו שמע עד היום על ישיבת ''משכן דוד''
או שזו ישיבה פיקטיבית כמו הקבלות שמביאים לגבירים בפורים...
אליפות! לכתוב ארבע שורות, בלא לומר כלום על הישיבה עצמה...
ללמדכם כמה עמוק אנשים מוכנים לטמון את ראשם בקרקע, להכחיש את קיומה של הישיבה...
הצד השווה שבהם
שיש להם הנהגות מוזרות מאד
וככל הנראה חוששים שצאן מרעיתם יפתח בצבא לקהילות חרדיות אחרות ושם יתנמס לו קיר הקרח של הדיקטטורה שלהם
אני מבין שכבודו תומך בגיוס חרדים כי הוא לא חושש שילדיו "יפתחו" בצבא, בשונה מכל הקהילות ה"מוזרות" הללו.
אז בבקשה תגיד את זה מפורש.
כוחו של לחץ ציבורי...
כולנו זוכרים את אותו שקרן בזוי בעצרת הגדולה של סאטמר בחו''ל
להשתמש בשמות בדויים זה שקר?
בסוף התברר שהיה 5 בחורים מהישיבה ההיא שהתגייסו, נכון?

זו קופה של ה"מרביצי"?
או "בנשיאות" מרן הגר"א סאלים ומו"ר הגר"ש זעפראני?
(וזה לא היינו הך!)
מעניין למה כ"כ חשוב לך להזכיר שזה מרביצי?
התחושה שלי שאתה מכוון להשאיר אותם בהגדרה הזאת שהם יישארו קטנים כמו אז, ולצערך זה לא קורה ויקרה כי זה לא איזה תלות וחוסר כנפיים כמו שהיה אז אלא משהו מדהים בהתפתחות קהילות מוסדות וסמינרים איכותיים תחת מקבץ גדולי ישראל שהשכילו להפסיק את העצמאות והתלות באחרים ובונים יהדות מזרח מפוארת ופנימית עם תוכן אמיתי שמרן זי"ע רוקד למעלה "מהחזרת העטרה ליושנה"...

גם אם לדעתך מרביצי זה טעות וכתם, כדאי לך לדעת שבני אדם מתקדמים מטעויות ע"י עבודה/תהליך/מוסר ובעיקר ע"י התורה שמאירה ומחזירה למוטב וכ"ש גדולי ישראל (על ת"ח נאמר "אם ראית תלמיד חכם שעבר עבירה בלילה, אל תהרהר אחריו ביום.... שודאי עשה תשובה" ברכות י"ט, ועאכו"כ רבותיהם של התלמידי חכמים, גדולי ישראל)

מעניין למה כ"כ חשוב לך להזכיר שזה מרביצי?

כבודו מוזמן לעי' היטב מתחילת הדין ודברים
ולא להיכנס בסוף ולתחוב אפו ללא קשר ופשר.
כתבתי בדיוק דברים הפוכים שקופה זו אינה של המרביצי
אלא בנשיאות הגר"ש זעפראני (שאינו מרביצי כמו שהואלת לבאר)
ולמעלה אחרים טרחו לחקור ולדרוש מי הם רבני המרביצי,
ואני לא עסקתי בנושא זה, ובדיוק להיפך היתה כוונתי!

כבודו מוזמן לעי' היטב מתחילת הדין ודברים
ולא להיכנס בסוף ולתחוב אפו ללא קשר ופשר.
כתבתי בדיוק דברים הפוכים שקופה זו אינה של המרביצי
אלא בנשיאות הגר"ש זעפראני (שאינו מרביצי כמו שהואלת לבאר)
ולמעלה אחרים טרחו לחקור ולדרוש מי הם רבני המרביצי,
ואני לא עסקתי בנושא זה, ובדיוק להיפך היתה כוונתי!
צודק, מצטער....

אתה מכוון להשאיר אותם בהגדרה הזאת שהם יישארו קטנים כמו אז, ולצערך זה לא קורה ויקרה כי זה לא איזה תלות וחוסר כנפיים כמו שהיה אז, אלא משהו מדהים בהתפתחות קהילות מוסדות וסמינרים איכותיים תחת מקבץ גדולי ישראל שהשכילו להפסיק את התלות באחרים ולהתחיל לפתח עצמאות (כצ"ל) ובונים יהדות מזרח מפוארת ופנימית עם תוכן אמיתי שמרן זי"ע רוקד למעלה מ"החזרת העטרה ליושנה"...

גם אם לדעתך מרביצי זה טעות וכתם, כדאי לך לדעת שבני אדם מתקדמים מטעויות ע"י עבודה/תהליך/מוסר ובעיקר ע"י התורה שמאירה ומחזירה למוטב וכ"ש גדולי ישראל (על ת"ח נאמר "אם ראית תלמיד חכם שעבר עבירה בלילה, אל תהרהר אחריו ביום.... שודאי עשה תשובה" ברכות י"ט, ועאכו"כ רבותיהם של התלמידי חכמים, גדולי ישראל)
מילים כדורבנות, משוקעות בהן הרבה תובנות עמוקות!

נערך לאחרונה:
כשקבוצת קנאים ירושלמיים אמרו לרב מבריסק, שהוא גדול הדור.
אמר להם: כל עוד שאני אומר את מה שאתם רוצים לשמוע אני גדול הדור, ברגע שאומר דברים אחרים כבר לא אהיה גדול הדור. עד כאן דבריו
הנה דוגמא מהימים האלה.
דוגמה למה?
לכך שהעסקנים בוחשים ב"דירוג" הרבנים.

שס זו תנועה של ציבור, וכיוון שנכנסו לתנועה ציבור עצום של בני תורה ואברכים חשובים אוטומטית בעלי הבתים נדחקו הצידה.
לא מצופה ממי שמתחפש להולך בדרך הגרע"י להתכחש לעובדה הפשוטה - ששס היא תנועתו של הגרע"י.
וכמובן שאין דרך הגרע"י שווה עם דרכם של המתכחשים לדרכו.

. . ובבקשה לא לבזות את מרן זצ"ל.
דוגמא אחת מני רבים

מתנצל שאני מגיב בבת אחת לכמה הודעות ישנות, אבל מה לעשות אני לא מגיע כל יום לפורום.
מחול לך
אם הגיע מרצונו למה הגיעה אליו משטרה צבאית?
למקרה שאינך מיתמם, בחור שהתחיל תהליך חיול וברח, מי אמור לתפוס אותו?
ללמדכם כמה עמוק אנשים מוכנים לטמון את ראשם בקרקע, להכחיש את קיומה של הישיבה...
כת"ר מסוגל לענות בעניניות?
הנ"ל באמת כתב ארבע שורות מלאות בכלום.
אני מבין שכבודו תומך בגיוס חרדים כי הוא לא חושש שילדיו "יפתחו" בצבא, בשונה מכל הקהילות ה"מוזרות" הללו.

כוחו של לחץ ציבורי...
מפעלי מיחזור בע"מ
להשתמש בשמות בדויים זה שקר?

על אופציה שכזו לא חשבתי, אבל במקרה כזה בוודאי הייתי הולך להלחם למענו.
מה עוד אפשר לכתוב כדי להוכיח את קיומה של ישיבה?
מפעלי מיחזור בע"מ
גם הביקור שייך לאותו תאגיד מיחזור...

מחול לך

מפעלי מיחזור בע"מ
למעשה הרב @מרנן ורבנן אם הבן שלך לא ילמד אתה תהיה מוכן שהוא ילך לקודקוד או לחשמונאים?
אשמח לתשובה בכן ולא.

למעשה הרב @מרנן ורבנן אם הבן שלך לא ילמד אתה תהיה מוכן שהוא ילך לקודקוד או לחשמונאים?
אשמח לתשובה בכן ולא.
אני גם נשאלתי את אותה שאלה מפי הרב נאמן לדרך והשבתי שלא.
ואם אני מבין נכון המחשבה מאחורי השאלה היא פשוטה, אם נאמר כן מיד נוקע כמי שלא הולכים כמו גדולי ישראל שאמרו שגם מי שלא לומד שלא יתגייס, ואם נאמר לא, ממילא יש כאן הוכחה חותכת נגד החוק, שהרי החוק הוא זה שמציב יעדים ומכסות, והאם רק על הבן שלך אכפת לך ועל הבן של אחרים לא? וכו'.
אבל כמו תמיד - דומה שהאמת מורכבת יותר; אם הבחור הספרדי היקר שנעצר היה בדיוק זה שאבא שלו, וקרוביו, יתחילו לשלוח למוסדות דתלי"ם או לישיבות הסדר מחשש מפני המעצר זה לא צריך להיות אכפת לנו?
אם הבחור ששקוע בלימוד אבל לא בנוי לשבועיים בכלא צבאי, ולוותר על רישיון נהיגה, ולחשוש להיעצר שוב לתקופה ארוכה הרבה הרבה יותר, יתחיל בדיוק מאימת המעצר לחשוב מחשבות על אולי כן לנסות מסלול כזה או אחר, זה לא צריך להיות אכפת לנו?
אלה הרבה יותר מדאיגים מאותו בחור שלא לומד, מפני שאלה בחורים שכן לומדים.
כעת - אני לא הייתי מעיז לומר מה לדעתי שלי לבד גובר במידה ומשקל, אף שיש לי את רבותיי, והמציאות מראה מי מנהיג בפועל את עולם התורה, אבל משום מה נראה כל הזמן שיש מי שחושבים שאין על המשקל שום דבר כנגד, וכאילו מישהו רוצה למכור את עולם התורה בעוד שהאמת היא שכולם [כל הצדדים] פועלים אך ורק מתוך דאגה לעולם התורה.

אולי פעם אחת תביא מכתב בעד חוק הגיוס מראשי הישבות?
הם לא אמורים לכתוב מכתב בעד זה, מעט חכמה לא תזיק לך- ההוראות ניתנות ישירות לנציגים
כמו אותם אלו שטוען שבתי הגר"ד והגרמ"ה חיים בשלווה ובהשקט
אה שכחתי -זה באמת נורא חשוב לספר שפלוני ילדונון א' רב עם תינוק ב' מהבית השני מי שולח לטויטר תמונות, סליחה אתה צודק
ההשואה טיפשית לא רק בגלל שדרעי שולט בכספי הרבנים ויואלי לא, אלא בגלל שיואלי כפוף לרבו הרבה מסטמאר ואד"ם לא.
יואלי לא כפוף לשום אדמו''ר אתה פשוט לא מכיר גם את הראש של הסאטמרע'ס וגם שלו ספציפית שנותן כסף גם לאהרוני
אתה רוצה לרדת לגופו של שקרן?? (צא ובדוק האם הם התגייסו ישירות מהישיבה או לא)
אם הבחור ששקוע בלימוד אבל לא בנוי לשבועיים בכלא צבאי, ולוותר על רישיון נהיגה, ולחשוש להיעצר שוב לתקופה ארוכה הרבה הרבה יותר, יתחיל בדיוק מאימת המעצר לחשוב מחשבות על אולי כן לנסות מסלול כזה או אחר, זה לא צריך להיות אכפת לנו?
נפלא,
אני חושב שבלי קשר לוויכוחים כאלו או אחרים נשמח מאוד באמת לתשובתם של הרב @נאמ"ן לדרך וחבריו לטענה הנ''ל
איך אמר לי ירושלמי חכם, איני מבין, מופצים פשקווילים שבו נראה דרעי זורק את הספרדי לכפרות, ולמחר יבוא תלמיד ישיבה ממגדל העמק או קרית שמונה הביתה, יפחד על נפשו אחרי שיחה מהצבא, ויאמר לעצמו-הנה גם דרעי זורק אותי לכלבים, מה לי להילחם לריק, אלך ישירות לצבא.

מנקודה שבגדר 'לא ילמד' ועד נקודה אחרת שאליה מגיעים בד"כ הרבה הרבה מהנושרים - יש מנעד רחב. גם אם זה מאוד נחמד לצוטט "גם אם אינו במסגרת לימודים" בשעה שזוהי הסממן הפחות קשה אצל אותם נערים.
ובכל מקרה, כל נשמה לגופה ואם יבוא המקרה אעלה אל מו"ר שליט"א ואפרט לו את הנתונים ואקבל הכוונה.

כי אח"כ ברח מהצב כי היה קשה לו שם.
אם כך מהראוי לעזור לו.
מי ראש הישיבה
לפי מה שפרסמו שמו בישראל הרב גבאי.
ולבד מזאת אני עדיין מצפה לתשובה מכת"ר האם הוא בעד גיוס חרדים.
אתה רוצה לרדת לגופו של שקרן?? (צא ובדוק האם הם התגייסו ישירות מהישיבה או לא)
זוכר את כל הוויכוחים אז, תכל'ס היו 5 בחורים שלמדו בישיבה והלכו לצבא, ולא הורידו את הכיפה באמצע.
חלק מהם טענו שהם נזרקו מהישיבה ולכן התגייסו.

לבד מזאת אני עדיין מצפה לתשובה מכת"ר האם הוא בעד גיוס חרדים.
לא ראיתי ששאלת...
האם אני בעד?
תלוי על מי מדובר כמו שאמרו פה @מרנן ורבנן ועוד
תלוי מאד מי הבחור ולאן?
אני מכיר אישית בן ישיבה שלא היה מתפלל ואפי' תפילין בקושי(הרבה פעמים לא)
והתגייס לאחת היחידות החרדיות ונהיה בן אדם
הייתי רואה אותו לפני היה כבוי בלי מוטיבציה לכלום בוהה במסך כל היום והלילה
והיום יש לו סדר יום מסודר והוא לענ''ד בעלייה רוחנית

לא ראיתי ששאלת...
האם אני בעד?
תלוי מאד מי הבחור ולאן?
אתה באמת מאמין למה שכתבת????

לא ראיתי ששאלת...
האם אני בעד?
תלוי מאד מי הבחור ולאן?

אתה באמת מאמין למה שכתבת????

המודגש בהחלט נתון לויכוח,
כל השאר בהחלט יכול לקרות.
(בלי קשר לעצם הדיון).

המודגש בהחלט נתון לויכוח, כל השאר בהחלט יכול לקרות.
ממילא גם מה שבמודגש יכול לקרות, אין חולק שלפעמים למשועמם הבוהה במסך ובערב אומר מי יתן בוקר וכו', כניסה למסגרת צבאית יכולה לעזור וממילא לתרום לעלייה רוחנית. מי שחולק על זה, מתווכח עם מציאות.
הנידון בכללותו הוא כמובן, האם מחמת כן יש לתת לגיטימציה לכזה דבר, כאשר אנו יודעים שהמטרה של ראשי השלטון היא להרוס את המרקם של הציבוריות החרדית, וכמובן כאן נכנסים גם כל העובדות הנכונות שרוב רובם של המריחים מעט מאבקת ותבשילי הצבא משילים מעליהם את יהדותם.

לא ראיתי ששאלת...
זה מה שכתבת:
הצד השווה שבהם
שיש להם הנהגות מוזרות מאד
וככל הנראה חוששים שצאן מרעיתם יפתח בצבא לקהילות חרדיות אחרות ושם יתנמס לו קיר הקרח של הדיקטטורה שלהם
ולכן תמהתי:
ועדיין לא קיבלתי מענה לתמיהתי.
תלוי מאד מי הבחור ולאן?
קשה להחליט ממקרה אחד, אבל בכל מקרה אולי תוכל לומר לנו שם של רב שזו דעתו (למעט אחד מנתיבות ואחד שברח מבני ברק).

ממילא גם מה שבמודגש יכול לקרות, אין חולק שלפעמים למשועמם הבוהה במסך ובערב אומר מי יתן בוקר וכו', כניסה למסגרת צבאית יכולה לעזור וממילא לתרום לעלייה רוחנית. מי שחולק על זה, מתווכח עם מציאות.
הנידון בכללותו הוא כמובן, האם מחמת כן יש לתת לגיטימציה לכזה דבר, כאשר אנו יודעים שהמטרה של ראשי השלטון היא להרוס את המרקם של הציבוריות החרדית, וכמובן כאן נכנסים גם כל העובדות הנכונות שרוב רובם של המריחים מעט מאבקת ותבשילי הצבא משילים מעליהם את יהדותם.

זה צד אחד בוויכוח.

אני חושב שיותר מכל הפשקווילים וההפגנות, הפעילות הזאת שעשה ר' עידו וובר (אבא של אריה ארליך ממשפחה...) הכי חשובה מול הגזירה הזאת והמערכת המשפטית, לבוא לאדמו"ר של השמאל אבי האקטיביזם השיפוטי אהרון ברק ולהוציא ממנו אמירות כאלו, זה מוציא את כל האוויר מהקמפיין שלהם...

קבצים מצורפים

• video_6744.mp4
    3.2 מגה-בתים
‏עיתון ׳המודיע׳ ממשיך הבוקר במתקפה על חוק הגיוס בהקשר של רשימת הישיבות. מי שבקיא בפרטי החוק מעיר לנו שהתקדים נקבע כבר בסעיפי החוק שנותרו בתוקף על ידי יהדות התורה בממשלת 2015 ואין כל חדש (ראו צילום מהחוק שהיה בתוקף עד 2023). בכיר במפלגות החרדיות: "יש מספיק בעיות אמיתיות בחוק, לא צריך גם להמציא". (אבי מוסקוב)
20251215_204753.jpg

‏עיתון ׳המודיע׳ ממשיך הבוקר במתקפה על חוק הגיוס בהקשר של רשימת הישיבות. מי שבקיא בפרטי החוק מעיר לנו שהתקדים נקבע כבר בסעיפי החוק שנותרו בתוקף על ידי יהדות התורה בממשלת 2015 ואין כל חדש (ראו צילום מהחוק שהיה בתוקף עד 2023). בכיר במפלגות החרדיות: "יש מספיק בעיות אמיתיות בחוק, לא צריך גם להמציא". (אבי מוסקוב)
הצג קובץ מצורף 14570
ולהעיר,
שגם אם אכן הבעיה כבר היתה מצויה גם בחוק הקודם, עדיין אין בכך בלבד כדי להסיק שהיא "בעיה לא אמיתית" ו"מומצאת".
ואדרבה, מכאן ראיה לחוששים משלל התקדימים המופיעים לראשונה בחוק הנוכחי, והמסוכנים פי כמה, שמא בעתיד הלא רחוק יכונו גם המה "בעיות מומצאות ולא אמיתיות".

סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
ראשי תחתית