באנר תרומה

גזירת הגיוס

• יוזם האשכול יוזם האשכול שער החצר
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
הייתי מוסיף ומרחיב את השאלה

שנה שלמה התהדר הציבור הספרדי כביכול שהנה הוא מוביל את מאבק נגד הגיוס
בכל מיני אמרות של עזיבת הארץ, ולזרוק לאסלה, ולקרוע צוים וכו'
ובין הייתר אמרו גם - נעצור את העיר וכן ע"ז הדרך

אך שמגיעים לצומת הדרכים ולשלב המעשי
"וידום"
שום כלום

היו עשרות מעצרים בחודשים האחרונים [אגב רובם היו ספרדים מי שעקב] והציבור הספרדי כלום, שום מאבק שום מעשים רק דיבורים

והנה השבוע נפל דבר - מעצר של שני בחורים ספרדים בתוך ביתם

ומי נלחם- רואים חסידי גור בוייאן ועד כלל חסידי שבאים
גדולי ראשי ישבות אשכנזים

ואילו הציבור הספרדי ישן ורדום [מסתבר כל אחד רדום בנופש או בצפון או בכל מקום אחר]

בתימצות- כולנו היינו גיבורים בדיבורים אך אפסים במעשים

ואת האמת כבר חודשים אחורה טענתי זאת נקודתית

יעויין פה

וכן פה

ומי שזעק שם על דברי [יעויין שם] עתה ממלא פיו באויר
בגדול זה קשור לוואקום ההנגהתי של הספרדים. דרעי מתוך שאיפה לשליטה מוחלטת הדחיק רבנים והעלה אחרים שקולם פחות נשמע, כך הוא לא צריך 'להתמודד' עם 'דעת תורה' כמו שהוכרח בחיי מרן הגרע"י זיע"א

זאת ועוד, מרן נשיא המועצת הגה"ג אריה דרעי שליט"א הכריע ע"פ האורים ותומים שנמסרו לו לתמוך בתקציב הממשלה כדי לעזור לביבי לשרוד עוד קצת, ולתת לו לסובב את החרדים עוד קצת.
שתי השורות האחרונות שכתבת עדיף שתשמיט, הציבור הליטאי רק מוציאים "כותרות" במערכה הזו.
הלוחמים הגדולים זה החסידים והספרדים!!!
הספרדים לוחמים כ"כ חזק שהם בקואיליציה ומעבירים לביבי את תקציב 2026

@אדרת
לא אכנס איתך לדיון על הזלזולים שאתה משמיע כלפי גדולי ישראל שלטענתך הם "אחרים שקולם פחות נשמע" ולכן העסקנים שמו אותם בחזית. לא חושב שזה משפט שראוי ליחס מעבר לגינוי מלא.
אבל עניין אחר, האם אתה, תהא אשר תהא, חושב שאתה יודע את מכלול השיקולים ומה הרבנים אומרים לר' אריה בשיחות? אתה יושב לך במרפסת ביתך עם כוס קפה וסיגרייה, נהנה מהאויר הצח ומנעימות שירי שבת ברקע, ומטנף על מי שעובד בשבילך ובשביל הילדים שלך עוד מלפני שנולדת.
ולא, אני לא חושב שר' אריה מושלם, אני לא חושב שש"ס מושלמת, אני לא חושב שדגל מושלמת, אני לא חושב שאגודה מושלמת, אני לא חושב שהחרדים מושלמים, אני לא חושב שהיהודים מושלמים. אבל מפה ועד להציג מהלכים שקולים ומחושבים כבדיחה עצובה - זו באמת בדיחה עצובה.

נערך לאחרונה:
@אדרת
לא אכנס איתך לדיון על הזלזולים שאתה משמיע כלפי גדולי ישראל "אחרים שקולם פחות נשמע". לא חושב שזה משפט שראוי ליחס מעבר לגינוי מלא.
אבל עניין אחר, האם אתה, תהא אשר תהא, חושב שאתה יודע את מכלול השיקולים ומה הרבנים אומרים לר' אריה בשיחות? אתה יושב לך במרפסת ביתך עם כוס קפה וסיגרייה, נהנה מהאויר הצח ומנעימות שירי שבת ברקע, ומטנף על מי שעובד בשבילך ובשביל הילדים שלך עוד מלפני שנולדת.
ולא, אני לא חושב שר' אריה מושלם, אני לא חושב שש"ס מושלמת, אני לא חושב שדגל מושלמת, אני לא חושב שאגודה מושלמת, אני לא חושב שהחרדים מושלמים, אני לא חושב שהיהודים מושלמים. אבל מפה ועד להציג מהלכים שקולים ומחושבים כבדיחה עצובה - זו באמת בדיחה עצובה.
אם אתה ממש רוצה לשמוע פירוט מלא אז ככה: הרב יצחק יוסף הוא מנהיג חזק, וקולו נשמע, ברמה. לאחרונה הוא אמר בשיעור במוצ"ש שצריך לגעור בשלוחי דרבנן חברי הכנסת החרדים. עכשיו, חבר מועצת לא אמור לגעור אלא להוביל. הרב דוד יוסף, עם העוצמות המוכרות שלו הוכרח לנהל מאבק באריה דרעי כדי לזכות בתמיכת ש"ס במועמדותו לרבנות הראשית תוך כדי היותו חבר מועצת. הצורה הנורמלית שדברים אמורים להתנהל על פיה היא שחברי המועצת הם הקובעים לח"כים לא להיפך. הרב זעפרני שהרים עולם עצום של מוסדות בעשר אצבעותיו לא נמצא במועצת למרות השפעתו על חלק עצום בציבור. הסיבות לכך מובנות. לעומת זאת, הרב מחפוד, קולו לא נשמע. אין בזה שמץ של זלזול ח"ו. הוא באמת מתרחק מפוליטיקה. הרב אלבז לא מתבטא בפוליטיקה. וכך אפשר למנות את שאר חברי המועצת. בכ"א אין כאן ח"ו שמץ זלזול ברבותינו שהתחייבנו להתאבק בעפר רגליהם

אם אתה ממש רוצה לשמוע פירוט מלא אז ככה: הרב יצחק יוסף הוא מנהיג חזק, וקולו נשמע, ברמה. לאחרונה הוא אמר בשיעור במוצ"ש שצריך לגעור בשלוחי דרבנן חברי הכנסת החרדים. עכשיו, חבר מועצת לא אמור לגעור אלא להוביל. הרב דוד יוסף, עם העוצמות המוכרות שלו הוכרח לנהל מאבק באריה דרעי כדי לזכות בתמיכת ש"ס במועמדותו לרבנות הראשית תוך כדי היותו חבר מועצת. הצורה הנורמלית שדברים אמורים להתנהל על פיה היא שחברי המועצת הם הקובעים לח"כים לא להיפך. הרב זעפרני שהרים עולם עצום של מוסדות בעשר אצבעותיו לא נמצא במועצת למרות השפעתו על חלק עצום בציבור. הסיבות לכך מובנות. לעומת זאת, הרב מחפוד, קולו לא נשמע. אין בזה שמץ של זלזול ח"ו. הוא באמת מתרחק מפוליטיקה. הרב אלבז לא מתבטא בפוליטיקה. וכך אפשר למנות את שאר חברי המועצת. בכ"א אין כאן ח"ו שמץ זלזול ברבותינו שהתחייבנו להתאבק בעפר רגליהם
הרב מסעוד בן שמעון שהוא הההמנהיג הספרדי בבני ברק ללא עוררין, משום מה אינו חבר מועצת. 'כל הנחלים הולכים לים'.

אם אתה ממש רוצה לשמוע פירוט מלא אז ככה: הרב יצחק יוסף הוא מנהיג חזק, וקולו נשמע, ברמה. לאחרונה הוא אמר בשיעור במוצ"ש שצריך לגעור בשלוחי דרבנן חברי הכנסת החרדים. עכשיו, חבר מועצת לא אמור לגעור אלא להוביל.
חלק מן ההובלה זה גם לגעור מדי פעם. אגב הוא אחד מתוך שמונה - לא הכל עושים על פי וזה אולי מפריע לו.
הרב דוד יוסף, עם העוצמות המוכרות שלו הוכרח לנהל מאבק באריה דרעי כדי לזכות בתמיכת ש"ס במועמדותו לרבנות הראשית תוך כדי היותו חבר מועצת. הצורה הנורמלית שדברים אמורים להתנהל על פיה היא שחברי המועצת הם הקובעים לח"כים לא להיפך.
עם כל הכבוד שאתה יכול להבין שיש לי למרן הגר"ד שליט"א - אני לא חושב שחברי המועצת אמורים להכריע על דברים שנוגעים אליהם ישירות אישית. מה שכן - בהחלט היה שם סיפור משפחתי מורכב מכל כיוון.
הרב זעפרני שהרים עולם עצום של מוסדות בעשר אצבעותיו לא נמצא במועצת למרות השפעתו על חלק עצום בציבור. הסיבות לכך מובנות.
אני האחרון שאחלוק איתך על גדלותו של מרן הגרש"י שליט"א - ואשמח שתסביר לי את הסיבות המובנות לכך שהוא לא במועצת (ותסביר מה בינו לבין שאר אלו שנכנסו). אגב, מניין לך שלא ביקשו ממנו והוא העדיף שלא?
לעומת זאת, הרב מחפוד, קולו לא נשמע. אין בזה שמץ של זלזול ח"ו. הוא באמת מתרחק מפוליטיקה.
למה הכוונה "הוא מתרחק מפוליטיקה", אני דווקא כן שומע אותו מפעם לפעם בסוגיות ציבוריות, מעבר לזה שאולי הוא לא מהיוצאים ראשונה עם כרוזים לרחובה של עיר אבל אני מניח שגדול כמוהו שמעבר לגדלותו התורנית גם ידע להקים מערכת כשרות כ"כ גדולה וחשובה - יודע להוביל מהלכים יפה יפה.
הרב אלבז לא מתבטא בפוליטיקה.
למה הוא צריך להתבטאות בפוליטיקה מולך? אני מניח שהרב אומר את דעתו בפורומים הרלוונטיים.
וכך אפשר למנות את שאר חברי המועצת.
בכבוד
בכ"א אין כאן ח"ו שמץ זלזול ברבותינו שהתחייבנו להתאבק בעפר רגליהם
אשריך

הרב מסעוד בן שמעון שהוא הההמנהיג הספרדי בבני ברק ללא עוררין, משום מה אינו חבר מועצת. 'כל הנחלים הולכים לים'.
א. לא נכון. בלי לזלזל, הוא רב העיר הספרדי, הוא מגדולי הרבנים בעיר, ועדיין הוא לא מנהיג את כל הציבור הספרדי בעיר שם. מותר להסתכל על המציאות בעיניים.
ב. איך שאני רואה - הייצוג במועצת הוא פחות לפי מחוזות וכתובת אלא לי קהלים.

לא לש"ס וכ"ש לא לעם קדוש שאוהב מעצרים בשביל אקשן.
תתקשר לועד הישיבות שפועלים בשליחות רבותינו.
ב. מגוחך שמגיעים בטענות שלא עושים בלאגן בשביל בחורים שנעצרו בגלל שחשבו שהם חכמים.
נסעו לחו"ל וכאלו שהלכו לתחנת משטרה.
ג. האלימות לא זה הפתרון, לא פותרים בעיה ע"י מעשים אסורים.
יש דרכי פעילות של השתדלות.

ועד הישיבות 025385340 שלוחה 9 למקרי מעצר.
שמרו את המספר.
בכל התקופות נשמעים לדעת התורה והולכים לאורם. לא עושים פרעות ושורפים פחים, ולא תומכים בשורפי פחים.
מי שמתנהג באלימות, אז הוא גם מתנהג בכוחי ועוצם ידי. יש צבא נגד הערבים ויש כאלה שרוצים להקים צבא נגד החילונים
אלה ברכב ואלה בסוסים ואנחנו בשם ה' נזכיר.

עם קדוש לא מסייעים. הם מייצגים בלאגנים, לא עזרה.
אנשים הסתבכו בגללם
רוכבים על תמימות של אנשים כדי לנסות להכנס שוב למגזר.
אחרי חוצפתם לכל גדולי הדור זצוק"ל ושליט"א בפשקוויליהם.
תפסיקו להיתמם ולסבול בגלל ארגונים שלא הולכים ע"פ הרבנים

שיהיה לך בהצלחה רבה
רק ארמוז לך שלא סתם דגל הקימו ארגון בפני עצמו ולא מסתמכים על הוועד הנ"ל, וכן גם אגודה, אבל כנראה אתה יודע יותר טוב.
אני באופן אישי הייתי מתקשר לחוטפים הגיעו של עם קדוש רק בשביל שיביאו את כולם דרך הצינתוקים שלהם, מה שכבר עזר להמון בחורים, מענין את סבתא שלי מה הם עושים בשעות הפנאי שלהם שורפים פחים או מעשנים נרגילה.

לא לש"ס וכ"ש לא לעם קדוש שאוהב מעצרים בשביל אקשן.
ב. מגוחך שמגיעים בטענות שלא עושים בלאגן בשביל בחורים שנעצרו בגלל שחשבו שהם חכמים.
נסעו לחו"ל וכאלו שהלכו לתחנת משטרה.
ג. האלימות לא זה הפתרון, לא פותרים בעיה ע"י מעשים אסורים.
יש דרכי פעילות של השתדלות.
ועד הישיבות 025385340 שלוחה 9 למקרי מעצר.
שמרו את המספר.
בכל התקופות נשמעים לדעת התורה והולכים לאורם. לא עושים פרעות ושורפים פחים, ולא תומכים בשורפי פחים.
מי שמתנהג באלימות, אז הוא גם מתנהג בכוחי ועוצם ידי. יש צבא נגד הערבים ויש כאלה שרוצים להקים צבא נגד החילונים
אלה ברכב ואלה בסוסים ואנחנו בשם ה' נזכיר.
עם קדוש לא מסייעים. הם מייצגים בלאגנים, לא עזרה.
אנשים הסתבכו בגללם
רוכבים על תמימות של אנשים כדי לנסות להכנס שוב למגזר.
אחרי חוצפתם לכל גדולי הדור זצוק"ל ושליט"א בפשקוויליהם.
תפסיקו להיתמם ולסבול בגלל ארגונים שלא הולכים ע"פ הרבנים
אני לא יודע אם זה מטפשות או רשעות אבל בין כך ובין כך מדובר במידה גדושה מאד.
בחורי ישיבה נעצרים בביתם ע"י משטרה צבאית, ואתה אומר עליהם "נעצרו בגלל שחשבו שהם חכמים" "הסתבכו בגללם" וכו', גועל נפש.
ודי בזה כדי להבין כמה אמת יש בכל הטענות האחרות שלך "אוהב מעצרים בשביל אקשן" "מעשים אסורים" "פרעות" "שורפי פחים" "צבא נגד החילונים" "מייצרים בלאגנים" וכל צבר הטענות שהטחת פה על אברכים שמוסרים את עצמם בכדי לשמור על עולם התורה והציבור החרדי.
ואני קורא לכל אחד לא לסמוך עלי או עליו, אלא לברר את הדברים אצל כאלו שנעצרו או כאלו שהסתבכו ואפילו להתקשר בעצמו למוקדים השונים ולשמוע כיצד הם פועלים ומה הם מייעצים.

מביט ומשיב נא לא להמציא בשם דגל התורה.
היה כינוס של כל גדולי הדור והם עמדו ותמכו בועד הישיבות.
עם קדוש ושאר ארגוני קש, מייעצים עצות רעות לעצורים, עיין ערך העצורים ביהוד שהיו עצורים תקופה ארוכה מאד.
יש לנו דרך התורה איך לפעול, לא באלימות.
ב. היו עצורים שהגיעו לנתב"ג ולתחנת המשטרה למרות צו מעצר עליהם, מי שמגבה אותם הוא הבעיתי

אם תמשיכו להתרגש מכל קמפיין של שורפי פחים כאלו המחפשים לרעתכם.
אתם תמשיכו להיות הקרקס שלהם בשביל ההצגות העלובות שלכם. ולהרוס לעצמכם.
חבל עליכם. תצמדו לכללים יוכלו לטפל בדברים.
בלי כל הפלג ודומיו מזמן כבר היינו בחוק טל. שהיה לפני עשרות שנים.
שום בחור ישיבה לא היה נעצר
שהיה חוק אף אחד לא נעצר.
במקום זה מאמינים לקמפיינים השקרים שלהם נגד החוק ואתם מזיקים לעצמכם
תקשיבו לרבנים הגדולים ותרוויחו בעוה"ז ובעוה"ב.

בלי כל הפלג ודומיו מזמן כבר היינו בחוק טל. שהיה לפני עשרות שנים.
שום בחור ישיבה לא היה נעצר
שהיה חוק אף אחד לא נעצר.
אתה מתכוון מסתמא בלי בג"צ...
עם קדוש ושאר ארגוני קש, מייעצים עצות רעות לעצורים, עיין ערך העצורים ביהוד שהיו עצורים תקופה ארוכה מאד.
אין לך מושג על מה אתה מדבר, העצורים ביהוד היו עריקים במשך קרוב לעשור, ולא עם קדוש בכלל עזר להם.
אין לך שמץ מי העו"ד של הארגונים, אין לך גרגר מושג מה הם מייעצים, שום כלום פשוט משמיץ מהבטן.
ב. היו עצורים שהגיעו לנתב"ג ולתחנת המשטרה למרות צו מעצר עליהם, מי שמגבה אותם הוא הבעיתי
היו 3 בחורים שנעצרו ביפן, לא עזרו להם? כמה הלב יכול להיות אטום?

ואני דן אותך לכף זכות ששנאה עתיקה למפלגת עץ מעוורת את עיניך וגורמת לך להאמין לכל שמועה בדויה שמישהו סיפר לך ולפרסם השמצות חסרות בסיס ברבים.
אין לי מה להוסיף אלא לשלוח כל ואחד ואחד לבדוק בעצמו ולראות כמה ההודעות שלך שקריות ומכפישות.

לא אכנס לעלילות ודמיונות שאתה אומר. בזמן שאתה עוד מפיל שאני משקר.
רחמנות שאנשים שנפלו בכמות הפחים ממשיכים לפול בפחים חדשים ומתקדמים של קבוצה המזיקה לציבור בהתפרעויות חמורות בהשחתה נוראה.
קדימה הציבור יבדוק, ויקשיב לגדולי ישראל
שלושת מועצות גדולי וחכמי התורה.
אני לא מתווכח עם כמוך מהפלג. שמשקרים בלי למצמץ.
דבר כללי: ללא הבלאגנים. היה עולם נקי. והרבה שונאי ישראל לא היו מתעוררים להזיקנו.
אשרי הפוקח עינו ומציית לרבנים. ולא יגרר למחוזות גרועים

אני לא מתווכח עם כמוך מהפלג. שמשקרים בלי למצמץ.
לא אכנס לעלילות ודמיונות שאתה אומר.
העיקר ש
הציבור יבדוק
רק נזכיר שהדיון התחיל ממכתב של גדולי וחכמי התורה (כולל מהמועצת) שמודים לארגון עם קדוש במילים חמות ונרגשות.

סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
ראשי תחתית