לא מכיר מישהו שחושב כך. מוזר לי מהיכן אתה מביא את המחשבה הזו.זה בד"כ לאפוקי מאלו שחושבים ששם רק רע (דוק ותשכח).
לא מכיר מישהו שחושב כך. מוזר לי מהיכן אתה מביא את המחשבה הזו.זה בד"כ לאפוקי מאלו שחושבים ששם רק רע (דוק ותשכח).
שוב אתה הולך לקצה. הנושא הוא לא הרב עובדיה ואפס זולתו אלא אם יש לו דין של מרא דאתרא מצד שהכל דנים בדבריו, הווי אומר כמו שאר השמות שהזכרת. ולכן הדרך לא רחוקה ובודאי לא ר ח ו ק ה...
על סמך מה אתה אומר דברים חמורים כאלה? יש לך ידיעה שנעלמה מעינינו? כל מי שהכיר ידע שהם התייחסו אליו בחרדת קודש מופלגת.
ברור שלו כדבריך, אסור היה להם לנהוג כך כלפיו בשעה שבכך הם מטעים את הציבור אחר פסקיו כביכול, ח"ו!
ואגב, המחלוקות ההלכתיות ביניהם אינן רבות אלא בסוגיות שורשיות שמשליכות על הרבה נושאים כמו היחס למנהג.
דוקא אני נהנה לדבר איתך ואתה גם משעשע אותי.. (ואני גם לא בטוח שהוא לא נפטר בגללך..)מה כתבתי, ולאן היטית את זה. - לזה בדיוק אני מתכוין.
אי אפשר לדבר אתכם בגובה העיניים בנושאים כאלו, אתם הופכים כל דבר לביזית, זלזלת. רק חסר שתגיד שהוא מת בגללי.
כלומר, דעתו בעיניהם היתה ראויה לצירוף ולסניף אך לא דעת פוסק מוסמך(לידיעותיו כן, אבל לא לעצם פסקיו. - וגם כאשר כן, הרבה זה פעמים זה רק מפני הכבוד, או מפני שהבינו שבציבור שלנו אין עם מי לדבר, וד"ל)
כנ"לדוקא אני נהנה לדבר איתך ואתה גם משעשע אותי.. (ואני גם לא בטוח שהוא לא נפטר בגללך..)
אבל כך הבנתי מזה:
...
לא יפה(אותך למשל לא הייתי מצרף לסניף כי אתה לא מוסמך).
כי ברוב מקרים הגם שאתה חולק אתה נותן משקל כבד לדעה שכנגדך. ולמשל, הרב אלישיב היה מפנה לרב עובדיה בדברים שהוא אסר וידע שהרב עשוי להתיר. וגם הורה לשואליו הספרדים באופן כללי ללכת ע"פ פסקיו (עד תשנ"ג והשלכותיה). זה לא רק צירוף לסניף. זה נתינת משקל שהוא ראוי להתיר מה שהרב אלישיב אוסר ושאפשר להורות לציבור ללכת לפי פסקיו.אבל כשחולקים עליו, אז ודאי שבאותו פרט (והם הרבה) לא סומכים עליו, ולכן חולקים עליו, מיהו לסניף כן מצרפים אותו.
למה זה כ"כ לא ברור?
לא יפה
כי ברוב מקרים הגם שאתה חולק אתה נותן משקל כבד לדעה שכנגדך. ולמשל, הרב אלישיב היה מפנה לרב עובדיה בדברים שהוא אסר וידע שהרב עשוי להתיר. וגם הורה לשואליו הספרדים באופן כללי ללכת ע"פ פסקיו (עד תשנ"ג והשלכותיה). זה לא רק צירוף לסניף. זה נתינת משקל שהוא ראוי להתיר מה שהרב אלישיב אוסר ושאפשר להורות לציבור ללכת לפי פסקיו.
יש לך מקור לדברים?וגם הורה לשואליו הספרדים באופן כללי ללכת ע"פ פסקיו (עד תשנ"ג והשלכותיה)
יש לך מקור לדברים?
שבנו אליכם...אבל כהוראה יומיומית בהל' שבת ואיסור והיתר ודאי שהם לא היו מפנים לשם (לא הם ולא החכמים הספרדים, אא"כ מדובר בשואל שהוא מוכר וידוע מראש). ובודאי שלא היו שולחים את תלמידיהם טרם יצאו לציבור ללמוד את צורת ההוראה שלו, ממש לא
מעניין מאוד. מיהו?שבנו אליכם...
שמעתי מת"ח גדול מחשובי תלמידי הגרב"צ ששאל את הגריש"א בעצמו וכך אמר לו. לא בעגונות אלא בשאלות יומיומיות.
הוא לא מעוניין להיחשףמעניין מאוד. מיהו?
שבנו אליכם...
שמעתי מת"ח גדול מחשובי תלמידי הגרב"צ ששאל את הגריש"א בעצמו וכך אמר לו. לא בעגונות אלא בשאלות יומיומיות.
כנראה שהגרב"ץ הכיר את השואל הספרדי הממוצע (בחי' יודע צדיק נפש...)אבל כהוראה יומיומית בהל' שבת ואיסור והיתר ודאי שהם לא היו מפנים לשם (לא הם ולא החכמים הספרדים, אא"כ מדובר בשואל שהוא מוכר וידוע מראש). ובודאי שלא היו שולחים את תלמידיהם טרם יצאו לציבור ללמוד את צורת ההוראה שלו, ממש לא.
זו ההוכחה שזו לא היתה הו' גורפת, ולא הו' מרצון,הוא לא מעוניין להיחשף
בתקופה של הרב וולבה [אחרי מלחה"ע הראשונה] לא היו משכילים בישיבות, המשכילים הלכו לאוניברסיטה [משא"כ קודם לכן שלא קיבלו אותם]הישיבה הגדולה ביותר באירופה היתה ישיבת מיר בעלת חמש מאות בחורים (שצריך לבדוק כמה ביניהם היו משכילים), לפי מה שכתב הרב וולבה.
כמו הג"ר סלימן חוגי עבודי זצ"להפכו רבנים מכובדים ובעלי בתים אמידים למנקי רחובות וסוללי כבישים - מידיעה.
הוא מת בגלל נתניהו, כידוערק חסר שתגיד שהוא מת בגללי.
לא הגרב"צ. הגרי"ש. ואין טעם להכנס בדוחקים עצומים. אפשר גם לבטל דעת מפני דעת גדו"י.כנראה שהגרב"ץ הכיר את השואל הספרדי הממוצע (בחי' יודע צדיק נפש...)
אני מקווה שזו לא רמת ההוכחות שלך בלימוד סוגיא...זו ההוכחה שזו לא היתה הו' גורפת, ולא הו' מרצון,
אלא הו' מחוסר ברירה, מהכרת המצב.
(והיינו, או כי דיבר על הספרדי הממוצע דאז, בעל תשובה מסורתי וכדו' שהלואי וישמור בכלל. - או כי דיבר כבר אז על בן-תורה ספרדי במונחים דהיום, עם הסריטה הזו, שספרדי שלא עושה כמו הרב עובדיה עובר על ההלכה,כי הוא מחקה איזה גאון אשכזני מבגדא"ד רח"ל).
הגרי"ש הורה לענות לספרדים כהגר"ע ?לא הגרב"צ. הגרי"ש. ואין טעם להכנס בדוחקים עצומים. אפשר גם לבטל דעת מפני דעת גדו"י.
אצל הרב אלישיב לא היו חישובים כאלה. הוא ענה את מה שהוא חושב שנכון.
בלימוד איתך בהחלט כן.אני מקווה שזו לא רמת ההוכחות שלך בלימוד סוגיא...
אמרתי, כשהשואל מוכר...והשואל הוא ת"ח גדול תלמיד מובהק לחכם בן ציון שגם בדרך הפסיקה הולך בעקבותיו.
עם כל הכבוד למרן הגרע"י עטרה לראשנו, באש ובמים.הגרי"ש הורה לענות לספרדים כהגר"ע ?
דרכם היתה בהחלט שונהעם כל הכבוד למרן הגרע"י עטרה לראשנו, באש ובמים.
הגרי"ש לא אחז שדרכו של מרן הגרע"י היא הדרך.
חלק עליו מכל וכל, ובפרט ביסודות ההכרעה.
או שעבדו עליואם כן, זה או בגלל שהוא לא הכיר לא הכיר את הפסיקה הספרדית, או שהוא פשוט הכיר את הספרדים...
טוב שלא אמרת שכפרתי בעיקררק מאד מגוחך לחשוב שהביטול הוא ע"י שמבטלים את כולם לחכם אחד..
דרכם היתה בהחלט שונה
אבל זה לא סותר שהחשיב את דעת הגרע"י כפוסק מוסמך.
זה פשוט מאוד
לא צריך להסכים כדי להחשיב.
או שעבדו עליו
זה גם תירוץ שמקובל היום
טוב שלא אמרת שכפרתי בעיקר
איפה ראית שביטלתי מישהו לחכם עובדיה?
הבאתי עדות שהוא סמך עליו כפוסק מוסמך
הרי אני לא אמרתי שאני לא מחשיב אותו לפסוק מוסמך ח"ו, רק אמרתי שאיני הולך כפי דרכו ושיש לי קושיות רבות עליו, ומי שרוצה לפסוק כמותו רשאי, רק שלא יבטל אחרים שפוסקים אחרת.
אז אנחנו מסכימיםאיפה ראית שביטלתי מישהו לחכם עובדיה?
הבאתי עדות שהוא סמך עליו כפוסק מוסמך
מה שאמר שם הראש"ל, שאביו שלח את בניו ללמוד בישיבות אשכנזיות![]()
הגר"י יוסף הסביר: המעלה בישיבות האשכנזיות - אמס
בשיעורו השבועי הלילה, התייחס מרן הראש"ל הגר"י יוסף להבדלים שבין הישיבות הספרדיות לאשכנזיותwww.emess.co.il