העלון השבועי "השקפה ומוסר" מתורתו של מרן הראש"ל רבי יצחק שליט"א

מזה אין שמץ ראיה, גם אם כל החתימות אמיתיות ושום דבר לא מזוייף (שזהו דבר מאוד נדיר). יתכן שרב בית הכנסת הוא אדם שאוהב את הרב יצחק, או מצפה לקבל ג'וב ביום מן הימים, אבל מהיכי תיתי שכל הקהילה בדעה אחת איתו?

לאחר שעברתי על הרשימה, נוכחתי לראות שאני מכיר היטב כמה וכמה שמות מתוך הרשימה... מספר דוגמאות:
רב בית כנסת שאין שום קשר בין דעתו האישית לבין המתפללים (בלשון המעטה) - חתום בשם בית הכנסת, כביכול בשם קהילה כלשהי, והוא מייצג בקושי את עצמו.
רב אחר חתום על מקום שאין לו שום קשר אליו (אולי מוסר שם שיעור פעם בשבוע).
רב אחר הוא בעצם אברך המשמש כ"ראש חבורה" בכולל, אפילו לא ראש כולל, ואין שום קשר בין דעתו האישית לבין שאר האברכים, ואני יודע מהי הסיבה שהוא חתום שם... (רמז - ביקש ממנו מי שמממן אותו).
חתומים בין היתר גם ראשי ישיבות שבוודאי לא מייצגים את דעת הבחורים, כוללים של שניים וחצי אברכים, ואפילו מוסד שלא קיים. וזה רק מה שהצלחתי לזהות.

לקחת את כל האוסף הזה ולכנות אותו "קהילות אברכים", זו בדיחה. ואתה עוד מתייג את זה כרשימה חלקית, מעשה יח"צ... אספו כאן כל רב בכדור הארץ שאפשר להדביק את שמו.
אני לא יודע מה איתך ועל מה אתה מתכוון.
אבל כעת עברתי על זה ואני מכיר שם אישית לפחות 20 קהילות וכולם הולכים בתר מרן שליט"א.

אגב, למי שמעיף מבט על הרשימה, אז מעבר לכל אותם בתי כנסת שמצהירים על עצמם כתלמידים של רב אחר (לדוג' - יביע אומר בבני ברק) ובחלקם לדעתי אין בהם בכלל את ספרי הר"י ומעולם לא ראו אותו, יש שם גם קברי צדיקים. שזה משעשע ברמות אחרות.
מעניין מי הולך להיות הנשיא של רבי פנחס בן יאיר / רבה בר בר חנה.. הם עדיין פנויים.

אגב, למי שמעיף מבט על הרשימה, אז מעבר לכל אותם בתי כנסת שמצהירים על עצמם כתלמידים של רב אחר (לדוג' - יביע אומר בבני ברק) ובחלקם לדעתי אין בהם בכלל את ספרי הר"י ומעולם לא ראו אותו, יש שם גם קברי צדיקים. שזה משעשע ברמות אחרות.
מעניין מי הולך להיות הנשיא של רבי פנחס בן יאיר / רבה בר בר חנה.. הם עדיין פנויים.
לפי דבריך לאיגוד עמלי תורה יש בערך אנשים למלאות אוטו משפחתי, כי הרי אם רק רב הקהילה הולך לאורם, והחתימו שלא מידיעת, וכו אז זה המספר שיוצא.

כאן הסתובב מאן דהו והחתים אנשים כדי לייצג מצג של איגוד כלשהו.

בקהילות אחרות המצב היה הפוך, היוזמה הגיעה מהקהילות עצמן.

רשימה חלקית מלפני קרוב לשנתיים. שנה וחצי.
אני לא כ"כ מבין את הדיון.
כל אותם עשרות ומאות חתומים שם, חתמו שהם באיגוד?!
הרי המכתב אומר שהוא מברך את הרב יצחק יוסף לרגל סיום תפקידו.
מה הקשר בין החתומים על ברכה זו לבין האיגוד?
הרי לא אמור להיות למישהו בעיה להצטרף לברכה לרב מסויים, אז למה אם התקשרו אלי ושאלו אותי אם אני מצטרף לברך את הרב יצחק יוסף זה אומר שאני חלק מהאיגוד? כלומר, איפה כתוב שכל אותם 200 קהילות/רבנים וכד' הם חלק מהאיגוד הזה?

אני מכיר הרבה שחתומים שם שפשוט התקשרו אליהם ופשוט פחדו ואמרו הן.
וכל זה למה,
לשכנע שהוא מנהיג עולם התורה הספרדי רבן של כל העולם גדול הדורות וכו'
שכולם צריכים להתבטל אליו ולפסקיו

אינני רואה בעלון הזה לא השקפה ולא מוסר, רק דרשה מעניינא דיומא.
כפי הנראה זו העתקה מהגליון של בוגרי מאור התורה
1765953887731.jpeg

הקהילה של הרב יגאל כהן בנשיאות הרב יצחק יוסף?

נכון לזמן פרסום המכתב, באותם ימים, זה בוודאות לא היה נכון.

נכון הר"י היה מוזמן לשם, אבל מכאן ועד נשיאות הקהילה?!

ואני מכיר לפחות עוד שני קהילות, שלקרוא עליהם שהם בנשיאותו, זה בערך כמו לכתוב על קהילה ד"לית שהיא בנשיאות בנט.

הרב יהונתן שושן - בנשיאות הר יצחק יוסף?

לא הבנתי מה הבעיה על צד שזה הכוונה ר"ל שהרואה את העלון הנ"ל ידע שזה בסופו [כי לא רואים את שער העלון המצורף] ולא הכוונה שזו איזה הפתעה וחידוש שאותו עלון מצרף. לא על כל דבר צריך להעיר.

ראשי תחתית