מסתבר או לא לא נראה לי שהוא ממציא. כנראה שכך דובר.
אדרבא אולי הכוונה שיאחדו כוחות ויצא ביחד.ובפרט שבפורום השני בכלל לא ברור שהעלון הזה עוד יוצא.
העירוני שגם קהילת זכרון יעקב זכאים נזכרת שם פעמיים.
היינו הך. [ובוודאי שזו טעות עריכה של העורך של המודעה]. ויצא שגם אתה הזכרת פעמיים...זכרון יעקב ירושלים - מובא פעמיים
הרב ינון יונה בנשיאות הרב יצחק?
לא צריך את המכתבים ולא את העוררין עליהם אין ספק שציבור ענק של אברכים הולך לפי הרב יצחק יוסף שליט"א יש כוללים שהם בכלל לא בנשיאותו ורוב האברכים בהם [וגם הרבנים שם] הולכים לפי הפסיקות שלו. שלא לדבר על ציבור ענק של בע"ב הי"ו.בקיצור חוץ משלושה שמוזכרים פעמים, ועוד כמה שמסופקים בכלל מה מצב הקהילה אין כלום?
יש עוד כמות עצומה של קהילות שלא מוזכרות שם שאני מכיר.
(והביאו רק את היותר מפורסמים לציבור)
יש כוללים שהם בכלל לא בנשיאותו ורוב האברכים בהם [וגם הרבנים שם] הולכים לפי הפסיקות שלו
כפי שכתבתי בעבר.לא הולכים לפי "הפסקים שלו" אלא הולכים אחר הפסקים של אביו, המסוכמים ומלוקטים בילקוט יוסף
אולי לך אין נפק"מ (וגם לי) אבל להרבה מאוד יש נפק"מ. (לשני הצדדים)ואין להם נפק"מ בין מה שהביא הרב דוד בהלכה ברורה לבין מה שהביא הרב יצחק.
זה דבר דק שניתן לוויכוח מה הגדר של "קהילה".והנדון מעיקרא הוא לא כמה אברכים הולכים כמותו אלא האם באמת קיים איגוד קהילות בראשותו.
זה נכון כל עוד הגר"ע זצ"ל היה בחיים אבל כעת הולכים לפי הרב יצחק יוסף שליט"א בכל הכרעותיו [ובדברים שהגר"ע לא דיבר גם סומכים עליו גם בחיים חיותו] או ברובן. [בנוסף בכל המחלוקות מה דעת הגר"ע זצ"ל יעדיפו דעת הרב יצחק יוסף].לא הולכים לפי "הפסקים שלו" אלא הולכים אחר הפסקים של אביו, המסוכמים ומלוקטים בילקוט יוסף. ואין להם נפק"מ בין מה שהביא הרב דוד בהלכה ברורה לבין מה שהביא הרב יצחק.
אם אתה חושב שהולכים כמותו, תן להם להכריע בין פסק שלו לבין פסק של אביו... ונראה כמי יפסקו.
או אם מחפשים הלכה כלשהי, והיא מופיעה גם בחזון עובדיה וגם בילקוט יוסף, במה יבחרו?
והנדון מעיקרא הוא לא כמה אברכים הולכים כמותו אלא האם באמת קיים איגוד קהילות בראשותו.
במהדורות החדשות יש תוספת עצומה של אלפי הלכות שמרן זצוק"ל לא התייחס אליהם
ולא סתם אם לא מוצאים הלכה שמרן זצוק"ל לא דיבר עליה פותחים לראות מה דעת מרן שליט"א בילקו"י.
אולי לך אין נפק"מ (וגם לי) אבל להרבה מאוד יש נפק"מ
זה דבר דק שניתן לוויכוח מה הגדר של "קהילה"
יש בוודאות הרבה קהילות בראשותו השאלה כמה?
תלוי איך מי כמה ולמה אתה מגדיר קהילה.
זו לא גוזמא כלל וכלל.אלפי הלכות שהגר"ע לא דיבר זו גוזמא בעלמא.
אתה לא מעריך.כמו שפותחים את שאר הפוסקים, לא מתוך הערכה לגודל הכרעתו.
אני מדבר בשם המציאות הסובבת אותי.כאן אתה מדבר בשם רבים,
גם חז"ל לפעמים דיברו בגוזמא העיקר הוא שיש רבים שהולכים לפי פסיקותיו ולא רק לפי הגר"ע זצ"ל.אלפי הלכות שהגר"ע לא דיבר זו גוזמא בעלמא.
זה נכון כל עוד הגר"ע זצ"ל היה בחיים אבל כעת הולכים לפי הרב יצחק יוסף שליט"א בכל הכרעותיו
רק בשלוש כרכים האחרונים החדשים על ברכות אני יכול להתחייב שיש כמה מאות הלכות שמרן זצוק"ל לא דיבר עליהם.
ודאי שאם הגר"ע זצ"ל בחיים חיותו יאמר הפוך היו מקשיבים לו אבל כעת הולכים לפיו גם אם יאמר אחרת מפסקי הגר"ע זצ"ל כל שיסביר בטוב טעם ודעת כי יסברו שמן הסתם הגר"ע זצ"ל היה חוזר בו כי לא ראה או כי נשתנה המנהג וכו' וכו'.אם יחלוק על הגר"ע לא יתייחסו אליו כלל.
אתה לא מעריך.
אחרים כן
חימום מים, ברכת הטורטיה ועוד רבים.אתה יכול לכתוב לי כאן ענין שהוא חידש בו חידוש הלכתי מדיליה ע"י כתיבת תשובה הלכתית מקיפה בנוסח יביע אומר?
לידיעתך הרבה הרב משה לוי זצוק"ל קדמו כבר וחידש להקל בזה.אני מכיר בקושי פה ושם, וגם זה נשען על תורת אביו, כמו בחימום מים שהורתחו מע"ש, ואחיו חולקים עליו, ואני לא מכיר אחד שמיקל בזה כהילקוט יוסף.
ודאי שאם הגר"ע זצ"ל בחיים חיותו יאמר הפוך היו מקשיבים לו אבל כעת הולכים לפיו גם אם יאמר אחרת מפסקי הגר"ע זצ"ל כל שיסביר בטוב טעם ודעת כי יסברו שמן הסתם הגר"ע זצ"ל היה חוזר בו
חימום מים
לידיעתך הרבה הרב משה לוי זצוק"ל קדמו כבר וחידש להקל בזה
היתר כהן פצ"ד לגיורת. וצ"ע שזה נגד פסוק מפורש בתורה.תה יכול לכתוב לי כאן ענין שהוא חידש בו חידוש הלכתי מדיליה ע"י כתיבת תשובה הלכתית מקיפה בנוסח יביע אומר?
אמר כן בחיים חיותו של הגר"ע זצ"ל בעניין השינויים בין ספרי מרן לילקוט יוסף שמרן חזר בו ואחר כך מרן אישר את הדברים ואמר מפורש מה יש בזה הדרי בי.זה חוכא ואיטלולא, לומר שהיה חוזר בו.
אבל אני מדבר באופן שיחלוק ממש, ויאמר "אני חולק". זה לא יקרה אבל אם זה יקרה ברור מה יכריעו.
ובדידי הוה עובדא שנזדמנתי למקום של חסידי הרב יצחק (כאלה שלמדו בישיבתו והם מגדולי תלמידיו) וסיימו מסכת, ואמרו קדיש דהוא עתיד שכך כתב בילק"י, ואמרתי להם שלא מובן כלל התוספת "ויקרב משיחיה" שאינו לפי סדר הדברים, וגם הגר"ע יוסף נהג בעצמו לומר קדיש על ישראל.
ומיד כששמעו מה דעת הגר"ע יוסף עזבו את הכרעת בנו הגר"י שחלק עליו בילק"י.
הוא נשען על המנחת כהן.הוא נשען על אביו,
מציאות שכמה רבנים כתבו להקל וזה לא "חידוש שלו" כפי שכתבת.לא על הרב משה לוי. ואני לא מכיר אחד שמיקל בזה.
חבל.וגם אני שמחפש בכל דבר להקל, כדרך פסיקה, ומשורש נשמתי בחסדים, לא מיקל בזה לעולם.
אמר כן בחיים חיותו של הגר"ע זצ"ל בעניין השינויים בין ספרי מרן לילקוט יוסף שמרן חזר בו ואחר כך מרן אישר את הדברים ואמר מפורש מה יש בזה הדרי בי.