האם החיד"א בירך על פיל כל שלושים יום

לגבי האולפי שהוזכר בהתחלה שלחתי לאחד מחו''ר פורל''ת בשם @במבי שיש לו אשכול מיוחד על מעגל טוב, ומביא כל המקומות איך הם נראים היום וממה התפעל החיד''א, והתרגומים, אשכול מאד יפה, (יש לו ידע עולם).

הוא שלח לי כך
אתה מתכוון הבינה המלאכותית...

אני מתכוון למה שאמרתי. והחושד בכשרים לוקה בגופו, כתבתי מי שלח לי @במבי ויש לו אשכול בפורל''ת על מעגל טוב תוכל להכנס ולראות. אא''כ אתה חסום שם.

1777391367223.png

לא נכנסתי לו לקישקע מהיכן לקח. אני הבאתי מה ששלח לי. (וייתכן שנעזר בה. אך לגופש''ע זה לא כ''כ משנה אם זה נכון זה נכון. ואם לא לא)

ובא נשאל, מהיכן הרב רביב יודע היכן חילקו את האולופה? אם לא מהבינה מלאכותית [או משהו דומה לה].

הרבה היום נעזרים בבינה וכן בכל מיני אתרים, וזה לא פסול [אם בבינה היה כתוב כמוכם, לא הייתה מנפנף בזה? תענה לי בכנות].

אותו ת"ח ביקש להוסיף -

שכולם כעת רואים שהתרגום של החיד"א הוא 'פוליטי'.

יש לו ענין בכח לדחוף את 'הפיל' לכל מקום 'כדי' להוכיח שמברכים על הפיל פעמיים (כמו הרב עובדיה והרב יצחק).

הוא גם לא יודע באיזה שפה נכתב כל דבר.

זה ממש מוריד מהערך של המהדורה.

במקום להודות בטעות הוא מתחפר בטעותו ומוכיח שוב ושוב כמה אין לו יד ושם בתרגום דברי החיד"א.

כדאי שיקיים בעצמו ומודה ועוזב ירוחם.

כך אולי יקנו יותר את המהדורה שלו.
רק הת"ח הנ"ל יכול להעיד על כך, כיון שמבלעדי פרסומו הנ"ל, לא היה שום פרסום לספר הנ"ל, ועל כרחך שהרב רביב שילם לאותו ת"ח שיכתוב את זה ושילם לך שתפרסם את זה, בכדי שיהיה סביב זה דיון, ואז יקנו את המהדו' שלו...
השאלה היא רק איך אתה משתף פעולה עם תלמיד של הרב יצחק...

רק הת"ח הנ"ל יכול להעיד על כך, כיון שמבלעדי פרסומו הנ"ל, לא היה שום פרסום לספר הנ"ל, ועל כרחך שהרב רביב שילם לאותו ת"ח שיכתוב את זה ושילם לך שתפרסם את זה, בכדי שיהיה סביב זה דיון, ואז יקנו את המהדו' שלו...
השאלה היא רק איך אתה משתף פעולה עם תלמיד של הרב יצחק...
אם כבר להיפך , שרואים שאותו מחבר לא עושה עבודה טובה בלשון המעטה "ומתחפר" על דברים "דחוקים" , זה לא עושה טוב לספר שלו

העירני אחד החברים בפורל''ת הערה נכונה שלדעתי סוגרת את הענין בצורה הברורה ולדעתי זה הכוונה הברורה.
בעצם כתוב כאן משפט אחד 'בישיסטין אגוג'ה אלפיניטי'.
ובדברי החבר: לפני האגוגא מוזכר המילה בישיסטין שזה בזר ובטורקית Bedesten והכוונה לבאזאר מחטים וסיכות. והיינו שוק שמוכרים בו סחורות בדים של תפירה ובדים. הביא שם גם דבר מעניין שלפני 300 שנים דברים קטנים שהיו עשוייים בצורה ידני היו יקרים מאד, מה שהיום קשה לדמיין, וכמובן גם תוסיף בדים יוקרתיים וכו'. (ומ''מ לא שנא ממה שציין לחצר המשוגעים, שציין מיד אח''כ)
1777405304052.png

ואגב את הרב אסף רביב אני מכיר אישית יהודי משכמו ומעלה, וודאי השקיע מאונו והונו על בירור מקחו של מרן החיד''א ויודעני שאוהב תורת חכמי הספרדים מאד, ויגדיל תורה ויאדיר, אך יש כאן דיון עניני, ולענ''ד התרגום שלו לא מדוייק בענין זה. ויעשה חיל ויצליח בכל מעשה ידיו.

יש לו ענין בכח לדחוף את 'הפיל' לכל מקום 'כדי' להוכיח שמברכים על הפיל פעמיים (כמו הרב עובדיה והרב יצחק).
לא נראה לי שמעיקרא מטרתו היתה לכך, שהרי המהדורה יצאה לפני כמה שנים, ורק כעת הוא אמר זאת לרב יצחק, ואם זאת היתה מטרתו - היה רץ מיד בהתחלה לומר זאת.

לא נראה לי שמעיקרא מטרתו היתה לכך, שהרי המהדורה יצאה לפני כמה שנים, ורק כעת הוא אמר זאת לרב יצחק, ואם זאה יתה מטרתו - היה רץ מיד בהתחלה לומר זאת.
במהדורה שלו הוא כתב את "החידוש" הזה - שהחיד"א בירך על הפיל פעמיים?

אני סתם חושב שלא שייך להמציא מנהג על סמך בדל ראיה מהחיד"א, ללא שום איזכור רחב בעוד ספרים.
לא עיינתי בפנים, אבל איך שהבנתי ממה שנכתב לעיל, אין קשר בין המנהג לבין ה"ראיה" מהחיד"א, אלא הוא כתב שכך המנהג, וכעת רק הוסיף ראיה שגם החיד"א נהג כך, אבל לא שע"ז מתבסס עיקר הדין.

מי מהפוסקים סובר שמברכים רק פ"א בחיים?
רוב ככל הפוסקים.
(בעצם, צריך לשאול מי סובר שמברכים כל ל' יום...)

אגב, יתכן שכדאי לפתוח את זה באשכול חדש, כי כאן הדיון הוא רק במנהג החיד"א.

מי מהפוסקים סובר שמברכים רק פ"א בחיים?
טור אורח חיים סימן רכה
וכתב הראב"ד דוקא על מי שמצטער עליו דומיא דבריות טובות שיש הנאה לרואה וכתב עוד שאינו מברך אלא פעם ראשונה שהשינוי עליו גדול מאוד ולפי מה שכתבתי למעלה מברך אחד לשלשים יום:
שו"ע אורח חיים - סימן רכה
(ט) הרואה את החיגר; ואת הקטע; ואת הסומא ;ומוכה שחין; והבהקנין, והוא מי שמנומר בנקודות דקות, אם הם ממעי אמם, מברך: משנה הבריות, ואם נשתנה אחר כך, מברך: דיין האמת; ויש מי שאומר דדוקא על מי שמצטער עליו, אבל על עכו"ם אינו מברך; ואינו מברך אלא פעם ראשונה, שהשינוי עליו גדול מאד: הגה - ויש אומרים משלשים יום לשלשים יום (טור):
1777411705664.png

ומכל מקום אם רואה ברייה יותר יפה ונאה מהקודמת ומתפעל ממנה טפי גם הראב''ד יודה, וכן פסק השו''ע בסעיף י'.

שו"ע אורח חיים - סימן רכה, י. הרואה אילנות טובות ובריות נאות, אפילו עכו"ם או בהמה, אומר: בא"י אמ"ה שככה לו בעולמו; ואינו מברך עליהם אלא פעם ראשונה ולא יותר, לא עליהם ולא על אחרים, אא"כ היו נאים מהם:
וכ''כ גם בברכת ה' שם לגבי משנה הבריות דחד טעמא נינהו. וזה ברור.

והאמת שהרב @כאחד העם הביא שבפעם שהזכיר החיד''א את הפיל להדיא תיאר מראהו בהתפעלות, ואולי בא החיד''א להביע התפעלותו הגדולה מחיה משונה זו, שבכהאי גוונא לכו''ע מברכים וגם לראב''ד ולשו''ע, אפי' בפעם שנייה. ואין ראיה לסתם מצב.

האמת , שזה לא טעות שלו , אלא של ר' אסף רביב שהטעה אותו כפי שנביא בהמשך.

מ"מ הפלא היותר גדול על דבריו , שהוא בעצמו סבר עד היום שראוי לא לברך עם שם ומלכות מפני סב"ל , ורק מי שמברך יש לו על מי לסמוך.

א"כ - פתאום עכשיו שמישהו הראה לו איזה כביכול ראיה , אז הוא מאמץ את זה העיקר כדי להשיג על אותו חכם ז"ל

וכמו שכתב בספרו שו"ת ראשון לציון

הצג קובץ מצורף 19441
הצג קובץ מצורף 19442

ואם זה מנהג קדום - אז מה היה עד היום??

וע"ק - וכי מהחיד"א זה נהפך למנהג קדום? מצויין - אז גם ברכת הנרות וברכת הטבילה מובאים ומוזכרים בחיד"א א"כ הוא מנהג קדום נגד מרן.

ועכשיו נעבור למה שפתחתי גבי מי שהטעה אותו - יעויין כאן - שהעלו הסרטה של החכם הנ"ל ושם לקראת הסוף ר' רביב הנ"ל מראה לו את הראיה.
תשובה זו נדפסה לפני תשס''ד?

כי בילקו''י תשס''ד כותב שאביו אמר לו שזה מנהג

כמובן, אחרי תשס"ד.
("שות הראשון לציון" כשמו כן הוא, נכתב בזמן שהרב יצחק יוסף היה ראשון לציון, אחרי שנת תשע"ד...)
אז איך אתה מסביר שלפנ''כ מעיד שאביו אמר לו שכך המנהג.
ואח''כ כותב שאולי רק שהיו קטנים ודיוקים וכו'?

לא נכנסתי לו לקישקע מהיכן לקח. אני הבאתי מה ששלח לי. (וייתכן שנעזר בה. אך לגופש''ע זה לא כ''כ משנה אם זה נכון זה נכון. ואם לא לא)
הוא עצמו ציין שזה מועתק מהבינה מלאכותית. (הוא ציטט לך את הודעתו במקום אחר).

הוא עצמו ציין שזה מועתק מהבינה מלאכותית. (הוא ציטט לך את הודעתו במקום אחר).
אוקי לא ראיתי וכמו שתראה בהודעה אח‘‘כ מה שכתבתי לו

אך אין זה נפק‘‘מ כי תרגום זה ידע מתמטי ולא השערות והמצאות שמצוי בב‘‘מ

עירני אחד החברים בפורל''ת הערה נכונה שלדעתי סוגרת את הענין בצורה הברורה ולדעתי זה הכוונה הברורה.
בעצם כתוב כאן משפט אחד 'בישיסטין אגוג'ה אלפיניטי'.
לא סוגרת את העניין כלל וכלל.

אין לי כח לחזור על אותו דבר עשרות פעמים שיש נקודה בין הדברים הנ"ל והם דברים שונים.

קבצים מצורפים

• ViewScan_0031.jpg
    ViewScan_0031.jpg
    845.5 קילובייט · צפיות: 12
אני מתכוון למה שאמרתי. והחושד בכשרים לוקה בגופו, כתבתי מי שלח לי @במבי ויש לו אשכול בפורל''ת על מעגל טוב תוכל להכנס ולראות. אא''כ אתה חסום שם.

הצג קובץ מצורף 19547

ובא נשאל, מהיכן הרב רביב יודע היכן חילקו את האולופה? אם לא מהבינה מלאכותית [או משהו דומה לה].

הרבה היום נעזרים בבינה וכן בכל מיני אתרים, וזה לא פסול [אם בבינה היה כתוב כמוכם, לא הייתה מנפנף בזה? תענה לי בכנות].
אוקי לא ראיתי וכמו שתראה בהודעה אח‘‘כ מה שכתבתי לו

אך אין זה נפק‘‘מ כי תרגום זה ידע מתמטי ולא השערות והמצאות שמצוי בב‘‘מ
אפשר "להעזר" בבינה מלאכותית, לא להסתמך עליה.
בתרגומים של מילים ודברים כאלה היא ממציאה הרבה פעמים דברים מעצמה ומקשרת זאת למה ששאלת אפי' שבמציאות אין שום קשר.

ראשי תחתית