אתה מתכוון הבינה המלאכותית...לגבי האולפי שהוזכר בהתחלה שלחתי לאחד מחו''ר פורל''ת בשם @במבי שיש לו אשכול מיוחד על מעגל טוב, ומביא כל המקומות איך הם נראים היום וממה התפעל החיד''א, והתרגומים, אשכול מאד יפה, (יש לו ידע עולם).
הוא שלח לי כך
אתה מתכוון הבינה המלאכותית...לגבי האולפי שהוזכר בהתחלה שלחתי לאחד מחו''ר פורל''ת בשם @במבי שיש לו אשכול מיוחד על מעגל טוב, ומביא כל המקומות איך הם נראים היום וממה התפעל החיד''א, והתרגומים, אשכול מאד יפה, (יש לו ידע עולם).
הוא שלח לי כך
אני מתכוון למה שאמרתי. והחושד בכשרים לוקה בגופו, כתבתי מי שלח לי @במבי ויש לו אשכול בפורל''ת על מעגל טוב תוכל להכנס ולראות. אא''כ אתה חסום שם.אתה מתכוון הבינה המלאכותית...
ובא נשאל, מהיכן הרב רביב יודע היכן חילקו את האולופה? אם לא מהבינה מלאכותית [או משהו דומה לה].אתה מתכוון הבינה המלאכותית...
רק הת"ח הנ"ל יכול להעיד על כך, כיון שמבלעדי פרסומו הנ"ל, לא היה שום פרסום לספר הנ"ל, ועל כרחך שהרב רביב שילם לאותו ת"ח שיכתוב את זה ושילם לך שתפרסם את זה, בכדי שיהיה סביב זה דיון, ואז יקנו את המהדו' שלו...אותו ת"ח ביקש להוסיף -
שכולם כעת רואים שהתרגום של החיד"א הוא 'פוליטי'.
יש לו ענין בכח לדחוף את 'הפיל' לכל מקום 'כדי' להוכיח שמברכים על הפיל פעמיים (כמו הרב עובדיה והרב יצחק).
הוא גם לא יודע באיזה שפה נכתב כל דבר.
זה ממש מוריד מהערך של המהדורה.
במקום להודות בטעות הוא מתחפר בטעותו ומוכיח שוב ושוב כמה אין לו יד ושם בתרגום דברי החיד"א.
כדאי שיקיים בעצמו ומודה ועוזב ירוחם.
כך אולי יקנו יותר את המהדורה שלו.
אם כבר להיפך , שרואים שאותו מחבר לא עושה עבודה טובה בלשון המעטה "ומתחפר" על דברים "דחוקים" , זה לא עושה טוב לספר שלורק הת"ח הנ"ל יכול להעיד על כך, כיון שמבלעדי פרסומו הנ"ל, לא היה שום פרסום לספר הנ"ל, ועל כרחך שהרב רביב שילם לאותו ת"ח שיכתוב את זה ושילם לך שתפרסם את זה, בכדי שיהיה סביב זה דיון, ואז יקנו את המהדו' שלו...
השאלה היא רק איך אתה משתף פעולה עם תלמיד של הרב יצחק...
?????גם לי אין כעת את הספר,
שלחתי לאותו חכם ששלח לי את ההערה הנ"ל, אם יוכל לשלוח את הצילום.
אותו ת"ח אמר לי שיש לו את הספר, ואין לו אפשרות לצלם.?????
יש לך כעת את הצילום של העמ' הרלוונטים?
יש דפוסים של מעגל טוב שהגרש נמצא אחרי האות פ'.
וכבר כתבתי שזכור לי שראיתי מקום שבאמת כתוב "אוליפ'י". (מקווה שזכרוני אינו מטעה אותי).
צילמתי, מקווה שזה ברור.?????
יש לך כעת את הצילום של העמ' הרלוונטים?
לא נראה לי שמעיקרא מטרתו היתה לכך, שהרי המהדורה יצאה לפני כמה שנים, ורק כעת הוא אמר זאת לרב יצחק, ואם זאת היתה מטרתו - היה רץ מיד בהתחלה לומר זאת.יש לו ענין בכח לדחוף את 'הפיל' לכל מקום 'כדי' להוכיח שמברכים על הפיל פעמיים (כמו הרב עובדיה והרב יצחק).
במהדורה שלו הוא כתב את "החידוש" הזה - שהחיד"א בירך על הפיל פעמיים?לא נראה לי שמעיקרא מטרתו היתה לכך, שהרי המהדורה יצאה לפני כמה שנים, ורק כעת הוא אמר זאת לרב יצחק, ואם זאה יתה מטרתו - היה רץ מיד בהתחלה לומר זאת.
לא עיינתי בפנים, אבל איך שהבנתי ממה שנכתב לעיל, אין קשר בין המנהג לבין ה"ראיה" מהחיד"א, אלא הוא כתב שכך המנהג, וכעת רק הוסיף ראיה שגם החיד"א נהג כך, אבל לא שע"ז מתבסס עיקר הדין.אני סתם חושב שלא שייך להמציא מנהג על סמך בדל ראיה מהחיד"א, ללא שום איזכור רחב בעוד ספרים.
בחלק א' - לא.במהדורה שלו הוא כתב את "החידוש" הזה - שהחיד"א בירך על הפיל פעמיים?
עזוב, זו סתם הכפשה.לא נראה לי שמעיקרא מטרתו היתה לכך, שהרי המהדורה יצאה לפני כמה שנים, ורק כעת הוא אמר זאת לרב יצחק, ואם זאת היתה מטרתו - היה רץ מיד בהתחלה לומר זאת.
רוב ככל הפוסקים.מי מהפוסקים סובר שמברכים רק פ"א בחיים?
טור אורח חיים סימן רכהמי מהפוסקים סובר שמברכים רק פ"א בחיים?
תשובה זו נדפסה לפני תשס''ד?האמת , שזה לא טעות שלו , אלא של ר' אסף רביב שהטעה אותו כפי שנביא בהמשך.
מ"מ הפלא היותר גדול על דבריו , שהוא בעצמו סבר עד היום שראוי לא לברך עם שם ומלכות מפני סב"ל , ורק מי שמברך יש לו על מי לסמוך.
א"כ - פתאום עכשיו שמישהו הראה לו איזה כביכול ראיה , אז הוא מאמץ את זה העיקר כדי להשיג על אותו חכם ז"ל
וכמו שכתב בספרו שו"ת ראשון לציון
הצג קובץ מצורף 19441
הצג קובץ מצורף 19442
ואם זה מנהג קדום - אז מה היה עד היום??
וע"ק - וכי מהחיד"א זה נהפך למנהג קדום? מצויין - אז גם ברכת הנרות וברכת הטבילה מובאים ומוזכרים בחיד"א א"כ הוא מנהג קדום נגד מרן.
ועכשיו נעבור למה שפתחתי גבי מי שהטעה אותו - יעויין כאן - שהעלו הסרטה של החכם הנ"ל ושם לקראת הסוף ר' רביב הנ"ל מראה לו את הראיה.
כמובן, אחרי תשס"ד.תשובה זו נדפסה לפני תשס''ד?
כי בילקו''י תשס''ד כותב שאביו אמר לו שזה מנהג
אז איך אתה מסביר שלפנ''כ מעיד שאביו אמר לו שכך המנהג.כמובן, אחרי תשס"ד.
("שות הראשון לציון" כשמו כן הוא, נכתב בזמן שהרב יצחק יוסף היה ראשון לציון, אחרי שנת תשע"ד...)
צ"ע.אז איך אתה מסביר שלפנ''כ מעיד שאביו אמר לו שכך המנהג.
ואח''כ כותב שאולי רק שהיו קטנים ודיוקים וכו'?
הוא עצמו ציין שזה מועתק מהבינה מלאכותית. (הוא ציטט לך את הודעתו במקום אחר).לא נכנסתי לו לקישקע מהיכן לקח. אני הבאתי מה ששלח לי. (וייתכן שנעזר בה. אך לגופש''ע זה לא כ''כ משנה אם זה נכון זה נכון. ואם לא לא)
אוקי לא ראיתי וכמו שתראה בהודעה אח‘‘כ מה שכתבתי לוהוא עצמו ציין שזה מועתק מהבינה מלאכותית. (הוא ציטט לך את הודעתו במקום אחר).
![]()
אמירות בינה מלאכותית בענייני לשון
משחק זוג או פרט/פרט נקרא אוג"א מת"א בלע"ז או צרפתית עתיקה ? המונח שציינת, אוג"א מת"א (או בכתיב מעט שונה: אוגה-מתה), מקורו אינו בצרפתית עתיקה אלא בלטינית, והוא השתמר לאורך הדורות כחלק ממשחקי ילדים באירופה. הביטוי המקורי הוא Augue Matte (או Auge Matte). הנה הרקע האטימולוגי שלו: מקור המונח...tora-forum.co.il
לא סוגרת את העניין כלל וכלל.עירני אחד החברים בפורל''ת הערה נכונה שלדעתי סוגרת את הענין בצורה הברורה ולדעתי זה הכוונה הברורה.
בעצם כתוב כאן משפט אחד 'בישיסטין אגוג'ה אלפיניטי'.
אני מתכוון למה שאמרתי. והחושד בכשרים לוקה בגופו, כתבתי מי שלח לי @במבי ויש לו אשכול בפורל''ת על מעגל טוב תוכל להכנס ולראות. אא''כ אתה חסום שם.
הצג קובץ מצורף 19547
לא נכנסתי לו לקישקע מהיכן לקח. אני הבאתי מה ששלח לי. (וייתכן שנעזר בה. אך לגופש''ע זה לא כ''כ משנה אם זה נכון זה נכון. ואם לא לא)
ובא נשאל, מהיכן הרב רביב יודע היכן חילקו את האולופה? אם לא מהבינה מלאכותית [או משהו דומה לה].
הרבה היום נעזרים בבינה וכן בכל מיני אתרים, וזה לא פסול [אם בבינה היה כתוב כמוכם, לא הייתה מנפנף בזה? תענה לי בכנות].
אפשר "להעזר" בבינה מלאכותית, לא להסתמך עליה.אוקי לא ראיתי וכמו שתראה בהודעה אח‘‘כ מה שכתבתי לו
אך אין זה נפק‘‘מ כי תרגום זה ידע מתמטי ולא השערות והמצאות שמצוי בב‘‘מ