העובדות ההיסטוריות הםמהן העובדות ההיסטוריות?
מה כולם מודים שהיה, ומה מודים שלא היה?
אולי היה מקום אחר מלבד אותה גניזה פרוצה?כל הכת"י שהיו במצרים לוקחו משם שנים שנים לפנ"כ,
לא ידוע על משהואולי היה מקום אחר מלבד אותה גניזה פרוצה?
והאמת אהובה מכלויש רקב עצמות קנאה ...
תבחר איפה תהיה ..
יש - קנאת סופרים תרבה חכמה ...
ויש רקב עצמות קנאה ...
תבחר איפה תהיה ..
תורה אמת כתיב בה, ואינה נדבקת אלא למבקש האמת באמת!והאמת אהובה מכל
זה שאתה סוחב את זה למחזות אפלים זה בעיה שלך
אני סה"כ מביא נתונים היסטוריים גרידא.
יתכןדרך אגב, במקו"א הרב יצחק שליט"א כתב שפארוק נתן אישור להכנס ל"ספריה המצרית".
ואולי זה לא הגניזה הקהירית שהובאה לעיל.
על פי בדיקה קצרה, בספריה של מצרים היו הרבה כתבי יד יהודים, ולכן יכול מאוד להיות שמרן זצוק"ל ביקר שם.כך שאין בה שום כת"י יהודים, מאשר בספריות הגדולות שבאירופה [איטלייה, אנגליה, גרמניה, ועוד] הם כבר מאות בשנים שבהם הצטבר הון יהודי רב
הספרייה הלאומית של מצריים כיון שהיא חדשה יחסית היא התמקדה יותר כת"י ערבים ושפות מזרחיות
תביא מקורות לדבריךעל פי בדיקה קצרה, בספריה של מצרים היו הרבה כתבי יד יהודים, ולכן יכול מאוד להיות שמרן זצוק"ל ביקר שם.
שוב זה חוזר על עצמווהכל יבוא על מקומו בשלום...
תביא מקורות לדבריך
כי אני יודע ההיפך- שבספרייה הלאומית של מצרים אין שום כת"י יהודים
שוב זה חוזר על עצמו
ידוע שבספריה של מצרים לא היה בה כת"י יהודים
ומי אמר לך את זה!?ולגבי "מעשה ב"ד" זה נמצא בארכיון של הרבנות הראשית בקהיר, וכשהרב עובדיה היה רב שם, משם לקח את זה
עליך המלאכה לגמורודרך אגב תשאל את הבינה המלאכותית...
בשביל דברים כאלה זה נועד...
הבאתי לך את הקישור לעיל,עליך המלאכה לגמור
אני כבר מיציתי הנושא
אם יש לך מה לחדש [אבל לחדש באמת] אשמח לשמוע
הקישור לא עוזר לי הכל באנגליתהבאתי לך את הקישור לעיל,
אכן, אבל מה יעשה @משיב כהלכה לפי הכלל שנוקט שבכל הנוגע למרן הגרע"י זיע"א קיימ"ל כצ'יקוטאי?!כבר נתבאר שאין שום קשר בין הדברים והתקופות.
יש סיפור אחד שהובא לעיל מהרב יצחק על הזמן בו מרן הגרע"י זצ"ל היה רב במצרים, שאז פארוק המלך נתן לו רשות להיכנס לגניזה הקהירית, ועל זה דיבר הרב @כאחד העם שהסיפור לא יכול להיות מבחינה מציאותית.
הרב @אברימי הביא סיפור אחר מצ'יקוטאי שבזמן שהרב עובדיה היה רב ראשי או עכ"פ בערך שנים האלו, הוא פנה למובארק שיאשר להוציא את שיירי הגניזה הקהירית שנמצאים באוצרות של מצרים [אף שהגניזה כולה פונתה כפי שציין הרב כאחד העם, מ"מ ייתכן מאוד שחלקה נשאר בספריה הלאומית של מצרים וכד', ואת החלק הזה ביקש הרב עובדיה להוציא, וגם ייתכן שלאחר שהכל נבזז והגיע לכל מיני אוניברסיטאות בעולם, מצרים דרשה מהם לקבל זאת בחזרה], וע"ז לא נענה לו.
א"כ מדובר בשתי תקופות שונות, ובשני סיפורים שונים לגמרי.