באנר תרומה

האם קיים שמן קנולה בכשרות יורה דעה לפסח? איפה משיגים?

• יוזם האשכול יוזם האשכול עשרה זהב
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
יש של מותג מעולה, השייך לרשת בר כל טוב.
[ואם נאמנת עליל מערכת כושרות, ע"ש שאישרו כמה חברות נוספות של שמן קנולה לפסח, מלבד 'יורה דעה']

יש ברחוב השומר ליד בירנבוים מכולת שנקראת 'מכולת השומר' נראה לי שיש שם הרבה ממוצרי הרב מחפוד.

נדמה לי שהיה ב'כולל סטור' (מאחורי משכנות התורה. מי שלא מכיר כדאי להכיר. מחירים בערך כמו משנת יוסף)

ייש"כ לכל העונים, מצאתי ברמי לוי. ויש שם גם וגם...
דרך אגב, שמעתי שבכשרות כלשהיא... בגרגירי הקנולה עשויים להיות מעורבים גם גרגירי חיטה, והם סומכים על חוזר וניעור קודם הפסח. לעומת זאת בכשרות הנ"ל וכו'.

יש ברחוב השומר ליד בירנבוים מכולת שנקראת 'מכולת השומר' נראה לי שיש שם הרבה ממוצרי הרב מחפוד.
נדמה לי שהיה ב'כולל סטור' (מאחורי משכנות התורה. מי שלא מכיר כדאי להכיר. מחירים בערך כמו משנת יוסף)

אהבתי איך האינסטינקט של כל אחד קופץ לו בעיר שהוא גר , והוא חושב לתומו שכולם מבינים על איזה עיר הוא דיבר, אז תעדכנו שדיברתם על ב"ב.

[ ובפרט שהמגיב הוא @אבן ירושלמית ולא @בני ברקי, כך שזה יותר מבלבל]

ייש"כ לכל העונים, מצאתי ברמי לוי. ויש שם גם וגם...
דרך אגב, שמעתי שבכשרות כלשהיא... בגרגירי הקנולה עשויים להיות מעורבים גם גרגירי חיטה, והם סומכים על חוזר וניעור קודם הפסח. לעומת זאת בכשרות הנ"ל וכו'.
בכל השמנים של הקנולה שלכל הכשרויות יש גריעני חיטה מעורבים
מי שאמר לך אחרת כנראה רצה להוציא לעז על אותה כשרות....
תברר -אתה יכול לשאול את הרב רווח ועוד פשוט ככה זה בתהליך יצור השמן
ישהצדדים להקל של ביטול ושאין גלוטן במה שיוצא מהשמן חיטה ועוד טעמים

בכל השמנים של הקנולה שלכל הכשרויות יש גריעני חיטה מעורבים
לפי הידוע לי מדובר בשבולת שועל ולא חיטה (שאמנם גם חמץ) - עריכה: באתר כושרות כן כתוב 'חיטה', ובידע הם טובים.

יש מפעלים ברוסיה ויש במקומות אחרים בעולם, רוסיה היא יצאנית גדולה של חיטה ודגן, כך ששם הסיכוי קיים ויש מקומות בעולם שאין באיזור בכלל דגן.

תקן אותי.

נערך לאחרונה:
לפי הידוע לי מדובר בשבולת שועל ולא חיטה (שאמנם גם חמץ, אבל המידע הזה לא ...)

יש מפעלים ברוסיה ויש במקומות אחרים בעולם, רוסיה היא יצאנית גדולה של חיטה ודגן, כך ששם הסיכוי קיים ויש מקומות בעולם שאין באיזור בכלל דגן.

תקן אותי.
אכן נשמח לקבל מידע מדוייק ממקורות מהימנים בזה

יש''כ

מצרף משם:
האם שמן קנולה כשר לפסח והאם הוא נחשב לקטניות?

בנושא שמן קנולה יש שלוש גישות עיקריות.

יש ועדות כשרות שלדעתם שמן קנולה אינו יכול להיות כשר לפסח עקב העובדה שגרעיני הקנולה מעורבים, בדרך כלל, עם כמות לא מבוטלת של גרעיני חיטה מספיחי גדול השנים הקודמות.

אחרים סבורים כי אפשר להכשיר שמן קנולה לפסח ע"י הקפדה על סינון הגרעינים לפני מיצוי השמן באופן שהמיצוי ייעשה רק מגרעיני קנולה (הסינון מתבסס על המציאות שגרעיני הקנולה גדולים באופן ניכר מגרעיני החיטה), אלא שלדעתם השמן מותר רק לאוכלי קטניות בפסח (ראה הגדרת הרמב"ם בהלכות כלאיים פ"א ה"ח, שכל הזרעים הנאכלים לאדם מלבד חמש מיני דגן נקראים קיטניות).

יש פוסקים הסבורים, שהשמן כשר גם למקפידים על איסור אכילת קטניות בפסח (הסיבה להיתר איננה בגלל שגזרת קטניות איננה נוהגת בשמן העשוי מקטניות, מכיוון שמדברי הרמ"א או"ח סימן תנ"ג סעיף א', שמותר להדליק בשמן קטניות בפסח מוכח ששמן קטניות אף הוא בכלל איסור אכילת הקטניות. הסיבה גם איננה היתר הראי"ה קוק זצ"ל בשמן שומשומין, מכיוון שהראי"ה קוק זצ"ל התיר את שמן השומשמין מכיוון שבמהלך עשייתו הוא אינו בא כלל במגע עם מים, והוא לא חשב שיש להחמיר מכיוון שהשמן יבוא בפסח עצמו במגע עם מים. היתר זה לא שייך בשמנים מזוקקים שעוברים במהלך הייצור שטיפות במים או בחומרים המהולים במים, ולעיתים יש גם שטיפה בקיטור חי של הגרעינים לפני מיצוים. היסוד להיתר השמן, לדעת המתירים, הוא מכיוון שגרעיני הקנולה אינם נכללים בגזרת הקטניות או מכיוון שגרעיני הקנולה כלל לא היו מוכרים בזמן הגזרה, או מכיוון שהגרעינים אינם נאכלים בפני עצמם, אלא רק משמשים כחומר גלם לשמן). בתנובה אין שימוש בשמן קנולה. יש מוצר הקרוי VIKOL (ויקול) הדומה למרגרינה והמיוצר ע"י חברת 'אוליביה', שהינה חברת בת של תנובה ומוצריה משווקים ע"י חברת תנובה, ומוצר זה מיוצר על בסיס שמן קנולה. אנו סומכים על כך שהשמן בו אנו משתמשים אכן מיוצר רק אחרי סינון קפדני של גרעיני הקנולה באופן שיבטיח את ניקיונם מגרעיני חיטה לפני כל שלב המיצוי, כך שאפשר לאשר את המוצר ככשר לפסח. ובאשר למחלוקת לגבי הגדרת המוצר כקטניות אנו נוקטים כדעת המחמירים להחשיבו כקטניות, במיוחד, מכיוון שאחת הסיבות לגזרת קטניות הינה המציאות שמדובר בגרעינים המעורבים בדגנים, בדיוק, כפי שקורה בגרעיני הקנולה. וכן כתב כבר הטור בסימן תנ"ג באו"ח: "ויש אוסרין לאכול אורז וכל מיני קטניות בתבשיל לפי שמיני חיטין מעורבין בהן". ואם אמנם זו הסיבה לגזרת קטניות, הרי שקנולה צריכה להיות מהמוצרים העיקריים שגזרה זו נוהגת בהם.

איני יודע אם המקור הזה כ"כ מהימן
באתר כושרות יש מידע בעניין לא הסתפקתי לעבור עליו. יעו"ש
בידע פרקטי נראה לי שהם טובים ..
אבל הם לא מחלקים את סוגי הכשרויות מה רמת הפיקוח שאין תערובת דגן

אבל הם לא מחלקים את סוגי הכשרויות מה רמת הפיקוח שאין תערובת דגן
זכור לי משנה שעברה שהם אישרו את כל 'יורה דעה' וחלק מ'בית יוסף' לפי מקור השמן (שלא מרוסיה, אבל איני זוכר פרטים מדוייקים)

זכור לי משנה שעברה שהם אישרו את כל 'יורה דעה' וחלק מ'בית יוסף' לפי מקור השמן (שלא מרוסיה, אבל איני זוכר פרטים מדוייקים)
1774514433208.png

אתה בטוח שזה המומלץ לפסח?
וצ''ע האם הכוונה כל השנה או לפסח, והעירוני דאין מכאן ראיה.
אע''פ שהקישור
כאן (אינני מבין הרבה בענינים אלו דאתרים נינהו)
  • שלום הרב שמן קנולה מותרת לאכילה לאשכנזים בפסח
  • תוכן התשובה
  • ראו כאן ערך קנולה

https://www.kosharot.co.il/index2.php?id=411940&lang=HEB
  • התשובה התקבלה מהרב משה כ"ץ
  • בתאריך ו ניסן התשפד
  • ונכונה לעת כתיבתה, לאחר זמן יש להתעדכן שנית.
  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה

אע''פ שהקישור
כאן (אינני מבין הרבה בענינים אלו דאתרים נינהו)
  • שלום הרב שמן קנולה מותרת לאכילה לאשכנזים בפסח
  • תוכן התשובה
  • ראו כאן ערך קנולה

https://www.kosharot.co.il/index2.php?id=411940&lang=HEB
  • בתאריך ו ניסן התשפד
  • רוצים לדעת מה אנחנו ממליצים היום ולא להסתמך על תשובה ישנה? יש לעיין ברשימת המומלצים המעודכנת, בקישור זה
אך שאלתינו כאן, היא לאחר שאנחנו כן צורכים קנולה בפסח, אך לא חמץ, ומשתדלים ככל האפשר לא לסמוך על חו"נ ובפרט הכא דהוי היתר בהיתר,
שומא עלינו לחפש את השמן הכי נקי לפסח.

אך שאלתינו כאן, היא לאחר שאנחנו כן צורכים קנולה בפסח, אך לא חמץ, ומשתדלים ככל האפשר לא לסמוך על חו"נ ובפרט הכא דהוי היתר בהיתר,
שומא עלינו לחפש את השמן הכי נקי לפסח.
יש שם שאלה על זה

והפנו לזה

אך זה חסום לי

תשובתם המלאה:​

שמן קנולה לפסח​

• תוכן השאלה
  • הבנתי ששמן קנולה פעמים מעורב בדגנים, אני שואל למי שכן אוכל קטניות, יש הבדלים ברמת הכשרויות, ועד כמה אפשר לסמוך שלא מעורב דגנים ממש בשמן קנולה, ואיזה סוגי שמנים מומלצים מבחינת כשרות
  • תוכן התשובה

• צפה כאן בהתחלה הרב דביר מסביר עניין הקנולה

יש במומלצים קנולה מומלצת
  • בתאריך ח ניסן התשפו
  • כדי לקבל מענה זמין, לשמוע ולהתעדכן על עולם הכשרות הצטרפו לקבוצות הווצאפ שלנו.
    להצטרפות לחצו כאן

אחד הרבנים דהאי מתא ביקש ממני לפרסם

מה שכתבו בענין הקנולה נשמע מאוד מופקע.
הרב רובין אמר ששמני קנולה שבכשרות שלו כל השנה וכשרויות אחרות לפסח,
אוכלי קטניות יכולים לאכול מהם בלי שום בעיה, כיון שהנחה את מערך הכשרות שלו לנקות את הכל מחמץ.
ואם

אחד הרבנים דהאי מתא ביקש ממני לפרסם

מה שכתבו בענין הקנולה נשמע מאוד מופקע.
הרב רובין אמר ששמני קנולה שבכשרות שלו כל השנה וכשרויות אחרות לפסח,
אוכלי קטניות יכולים לאכול מהם בלי שום בעיה, כיון שהנחה את מערך הכשרות שלו לנקות את הכל מחמץ.
ואם
מאוד מענין, כי גם ב"י וגם יו"ד שנותנים הכשר לזה, טוענים שזה מאוד מסובך, וזה מהדברים הקשים.

ראשי תחתית