@שמעון טרבלסי @ידידיה
לסיכום: הרב יצחק אומר הרבה דברים שיש להבין כוונתם.
השאלה עכשיו בערב פסח היא, האם אתם מוכנים לעלות איתי להר הבית להקריב שֶׂה לקרבן פסח.
והאם אתם אוהבים יותר כבש או עז.
?
@שמעון טרבלסי @ידידיה
לסיכום: הרב יצחק אומר הרבה דברים שיש להבין כוונתם.
השאלה עכשיו בערב פסח היא, האם אתם מוכנים לעלות איתי להר הבית להקריב שֶׂה לקרבן פסח.
והאם אתם אוהבים יותר כבש או עז.
תפתח על זה שרשור נוסף,
מסתמא שכוונתו
מסתמא שכוונתו
אחרי שראינו שהר' יצחק כבר הכריע ופסק שיודעים בבירור את המרחק שיש מהכותל ולבין קודש הקודשים, ושאין שום בעיה לנגוע בכותל המערבי כי הוא לא כותל של העזרה והמקדש אלא הוא כותל של הר הבית.
ולפי דבריו של הילקוט יוסף- להוי אומר שמי שעולה מעל הכותל בשער המוגרבים , ודאי הוא מחוץ למקום הספק כרת , עד 100 אמה לכיוון מזרח .
וזאת משום שגם לשיטה הכי מחמירה שקודש הקודשים נמצא "מאל אקצא" לכיון מזרח א"כ יוצר שיש כמעט 100 אמה שהם מחוץ להר הבית.
דהיינו - אפי' לשיטה הכי מחמירה גבי קודש הקודשים, אם ברור לנו שהכותל הוא הכותל של המערבי של הר הבית וכדכתב בספרו וכהציטוטים שהבאתי, א"כ גם לשיטה הכי מחמירה יוצא שיש לנו כ -100 אמה שהם ודאי מותרים.
ולענ"ד - נראה לי מבחינה טכנית שלא נותנים הרשויות והמשטרה לאלה שעולים להתקדם יותר ממאה אמה - כך שגם לשיטתו שלו אין פה אפי' צד של ספק כרת.
וממילא כיוון הרב @אלישמע לדעת גדולים [הר' יצחק] דכל מי שעולה היום להר הבית אינו בכלל אפי' ספק של כרת
וכבר דיברנו מזה פה כפי שיעויין
תפתחו שרשור חדש
הרב יעקב שכנזינאמ"ן לדרך סתם שאלה מי זה בתמונת פורפיל שלך?
תפתחו שרשור חדש
נאמ"ן לדרך סתם שאלה מי זה בתמונת פורפיל שלך?
זלזלןמזכיר את חנניה צ'ולק.
זלזלן
תביא לי יחו"ד וחזו"ע כזה.כבר עניתי לך שהגרד יוסף הביא גם מיחווד וגם מחזוע שהרב עובדיה מודה שעיקר הדבר הוא לשער בנפח.
הבאתי לעיל הקלטה של הרב עובדיה בקולו אומר לשער במשקל גם לקולא.כבר עניתי לך שהגרד יוסף הביא גם מיחווד וגם מחזוע שהרב עובדיה מודה שעיקר הדבר הוא לשער בנפח.
וכך גם העידו הרב יהודה ברכה והרב גדעון בן משה. ואין ספק שבמקרה שישנה השלכה הלכתית ככרת ביוה"כ וכיו"ב דעתו של מרן לשער בנפח ולא במשקל, ומספיק להתעקש ולעשותו כטועה בדבר משנה וחולק על הגאונים והראשונים.
וכבר מילתי אמורה על עדויותיו של הנזכר כמה הם אמינות וסרט הבמבה ואגדות מעשה בית דין והגניזה הקהירית יוכיחו.
הוא מהם, ולכן לא הדירו אותו משם.והרב עדס אינו מהם?
תימה רבתי!הבאתי לעיל הקלטה של הרב עובדיה בקולו אומר לשער במשקל גם לקולא.
מה אתה אומר עליה?
תימה רבתי!בלי לברוח לרב יצחק ואלי, מה אתה אומר על הקלטה עצמה?
תקשיב להסרטה של מרן הראש"ל הגר"ד יוסף שהעליתי.תביא לי יחו"ד וחזו"ע כזה.
יש רק שו"ת חזו"ע בהע', ואח"כ כתב בעשרות מקומות לפשער במשקל.
אם תוכל לציין אליה שוב.תקשיב להסרטה של מרן הראש"ל הגר"ד יוסף שהעליתי.
הרב אברהם למד בישיבה גדולה גם בישיבת קול תורה.אני לא מבין את הבעיה, נכון שגדלנו על ברכיהם של הגדולים הספרדים, אך אנחנו ציבור שמושפע רבות מהציבור הליטאי ורוב רובם של האברכים הספרדים למדו בישיבות ליטאיות ומזה באה ההשפעה. - וההשפעה הזו מבורכת !
כי שמה נבנו וצמחו כל הגדולים שלנו, - גם בני משפחת יוסף ! (חוץ מהמרא דאתרא של חולון שלמד בתורה והוראה)
יכול להיות. אבל לא סיפר לי ע''כ . רק סיפר שהיה לו קשה בישיבה היכן שלמד בירושלים ולכן אביו שלחו לת''א לתורה והוראההרב אברהם למד בישיבה גדולה גם בישיבת קול תורה.
היכן שלמד בירושלים זה בקול תורה.יכול להיות. אבל לא סיפר לי ע''כ . רק סיפר שהיה לו קשה בישיבה היכן שלמד בירושלים ולכן אביו שלחו לת''א לתורה והוראה
אמת ויציב מי שרוצה הרב יהודא ברכה ישמיע לוכבר עניתי לך שהגרד יוסף הביא גם מיחווד וגם מחזוע שהרב עובדיה מודה שעיקר הדבר הוא לשער בנפח.
וכך גם העידו הרב יהודה ברכה והרב גדעון בן משה. ואין ספק שבמקרה שישנה השלכה הלכתית ככרת ביוה"כ וכיו"ב דעתו של מרן לשער בנפח ולא במשקל, ומספיק להתעקש ולעשותו כטועה בדבר משנה וחולק על הגאונים והראשונים.
וכבר מילתי אמורה על עדויותיו של הנזכר כמה הם אמינות וסרט הבמבה ואגדות מעשה בית דין והגניזה הקהירית יוכיחו.
את מה ישמיע לו?אמת ויציב מי שרוצה הרב יהודא ברכה ישמיע לו
הקלטה שמרן אומר בנפחאת מה ישמיע לו?
יש עניין לנסות לחזור לנושא המקורי של האשכול,
או שהמצב אבוד?