עולם התורה החסידי עושה כהשו"עגם עולם התורה החסידי? שם גם הטלית קטן בחוץ...
אנחנו נהגנו בזה כהאר"י ולכן הבגד עצמו תחת הבגדים ואילו החוטים כלפי חוץ
עולם התורה החסידי עושה כהשו"עגם עולם התורה החסידי? שם גם הטלית קטן בחוץ...
יש הרבה שמנפנפים באור לציון בגלל הלכה מסויימת, או בגלל שלא יודעים בכלל מהו האול"צ רק חושבים שזה אנטי הרב עובדיה.כמה אני אוהב לשמוע את אותם שאומרים בני תורה ואנחנו פוסקים כאור לציון, ולא תראה אותם מוצאים ציציות, ולא תראה אותם קוראים כל יום חוק לישראל (ח"ב פ"י תשו' ה. ז"ל אף ת"ח הלומדים כל היום צריכים ללמוד חק לישראל בכל יום). ועוד כמה וכמה הלכות. ומי שמוחק את האור לציון, הם אלו שמדברים שהם פוסקים כאור לציון ובפועל לא עושים כמו שפסק, כי בשאר דברים הם נוהגים בלא"ה כהבא"ח וכיו"ב.
אני דוקא מכיר הרבה שמקפידים ע"ז.ובכל זאת לא שמים כיפה המכסה את רוב הראש ולפחות בברכת המזון, כפי שמחייב הגרע"י בשו"ת יחו"ד ח"ד (בנו מרן הראש"ל הגר"ד שליט"א כן נוהג בזה). ועוד...
יש הרבה שמנפנפים באור לציון בגלל הלכה מסויימת, או בגלל שלא יודעים בכלל מהו האול"צ רק חושבים שזה אנטי הרב עובדיה.
קוראים לזה בלשון חז"ל "לטעמיך".ויש הרבה שמנפנפים באור לציון (שהם כופרים בו),
רק כשזה נגד שנואי נפשם ראשי הישיבות.
קוראים לזה בלשון חז"ל "לטעמיך".
זה הספר של איזה רב שלא היה בקי בהלכה אלא רק בפלפול התלמידים?שמעת על שו"ת אור לציון?
וחלקם תלו זאת כביכול הם כרוכים אחר חכם בן ציון.לזה אני כן מסכים איתך, שלחכם עובדיה היתה להם התנגדות גורפת (מצא את האשם).
יש הרבה שמנפנפים באור לציון
וחלקם תלו זאת כביכול הם כרוכים אחר חכם בן ציון.
הרב יצחק יוסף?אני דוקא מכיר הרבה שמקפידים ע"ז.
תפסיק לשנות את הנושא.ואם רא"י מתעקש שבחור ישים טלית ולא ישים כובע, אין זה בא ממניעים של "דקדוק הלכה" וכד' , אלא זה בא ממטרה אחת של "קידוש עממיות" משום שאינו באמת מדקדק
עוד פעם.ולכן - מי שאני רואה שנלחם על ענינים, וזונח את העיקר הן בהל' שבת והל' נדה , וסומך על קולות כמעט בכל נושא שמזדמן , אני לא מאמין לו שמה שרוצה שישים טלית על הראש זה בא ממניעים של "דקדוק הלכה" אלא מניעים של "קידוש העממיות"
תפסיק לשנות את הנושא.
לא היה דיון על ראש ישיבה שמתעקש שישימו טלית ולא כובע.
היה דיון על ראש ישיבה שמתעקש שישימו כובע ולא טלית. (ואדרבה המשך דבריך נוגעים למקרה כזה וד"ל)
עוד פעם.
לא נלחמתי על שום דבר ואדרבה בחור שישאל אותי אני יאמר לו שישים כובע.
הטענה הייתה למה מתעקשים על כך.
הוא לא רבים.הרב יצחק יוסף?
לא כתבתי שהוא רבים. רק שאם הוא כך, מה יגידו שאר העם...הוא לא רבים.
כמדומה שלא.אבל כמדומה שגם הכיפה שלו מכסה רוב ראש. אם כי איני בטוח בכך.
רוב הראש הכוונה לכל הגולגולת? או רק לרוב גובה הראש?עריכה: זה לא רוב הראש.
הצג קובץ מצורף 14937
וזה כן רוב ראש?לא כתבתי שהוא רבים. רק שאם הוא כך, מה יגידו שאר העם...
כמדומה שלא.
עריכה: זה לא רוב הראש.
הצג קובץ מצורף 14937
לארוב הראש הכוונה לכל הגולגולת?
לא הבנתי כוונתך,או רק לרוב גובה הראש?
זה לא רוב הראש!?עריכה: זה לא רוב הראש.
אז אני ילמד אותך כלל, שתיקח עיגול סביב לכיפה, זה יותר גדול מאשר הכיפה עצמה.זה לא רוב הראש!?
עיניים להם ולא יראו...
(חשבון קל, אם תחבר שני כיפות כאלה יצא לך ראש של עוג מלך הבשן...)
נכון, ועדיין זה רוב.אז אני ילמד אותך כלל, שתיקח עיגול סביב לכיפה, זה יותר גדול מאשר הכיפה עצמה.
רוב הראש הכוונה לכל הגולגולת? או רק לרוב גובה הראש?
מי החכם?זה רוב הראש
הצג קובץ מצורף 14981
הרב דוד יוסףמי החכם?
נראה לי שזה כל הראש ...
(בנו מרן הראש"ל הגר"ד שליט"א כן נוהג בזה).
הסתפקתי אם הכוונה לרוב החלק שצומחות בו שערות, או לרוב החלק העליון של הראש [בערך מקום הנחת הכובע]לא הבנתי כוונתך,
ז"ל הזוהר:לפי דברי הזוהר וודאי שיש עניין בטלית.
האחרונים (פמ"ג, ראשית חכמה, החיד"א ועוד) כתבו דאיירי בטלית של מצוה.לא כתוב מילה אחת איך לכסות את ראשו.