אשמח לשמוע מקורות בענין, [מסברא זה חידוש גדול לומר כן על חומרא וכמעט לא נמצא ידינו ורגלינו אם נבדוק בכל חומרא אם חששו לה בעבר]יש אומרים שלא, כדי לא להוציא לעז על הראשונים, שנהגו כהגאונים
אשמח לשמוע מקורות בענין, [מסברא זה חידוש גדול לומר כן על חומרא וכמעט לא נמצא ידינו ורגלינו אם נבדוק בכל חומרא אם חששו לה בעבר]יש אומרים שלא, כדי לא להוציא לעז על הראשונים, שנהגו כהגאונים
רבי עזרא עטייה.אשמח לשמוע מקורות בענין
[מסברא זה חידוש גדול לומר כן על חומרא וכמעט לא נמצא ידינו ורגלינו אם נבדוק בכל חומרא אם חששו לה בעבר
אותם אלו שאומרים שלא להחמיר לעשות חדר ייחוד כי זה מוציא לעז על הראשונים,
הם אלו שמורים בד"כ להחמיר כר"ת, אע"פ שמוציאים לעז על הראשונים.
אלא שהם סוברים שדרך חומרא אין בזה מוציא לעז. וממילא ה"ה לחדר ייחוד. ופשוט.
שמועה בשמו??רבי עזרא עטייה.
עדות מכמה מתלמידיו.שמועה בשמו??
א"כ לפי עדות הגר"י כששמע שרק בתורת חומרא לא חשש, האם י"א בשמו שחשש אף בתורת חומרא??עדות מכמה מתלמידיו.
גם הרב יצחק יוסף אמר בשיעור לאחרונה, כי רבי עזרא עטייה קרא לחכם עובדי' משום ששמע שאומר שצריך לנהוג כרבינו תם, אך חכם עובדי' אמר כי אומר כך לציבור רק בדרך חומרא, ובזה נחה דעתו. (לא יודע אם היה או לא, אבל כך סיפר).
א"כ לפי עדות הגר"י כששמע שרק בתורת חומרא לא חשש,
אותם אלו שאומרים שלא להחמיר לעשות חדר ייחוד כי זה מוציא לעז על הראשונים,
הם אלו שמורים בד"כ להחמיר כר"ת, אע"פ שמוציאים לעז על הראשונים.
אלא שהם סוברים שדרך חומרא אין בזה מוציא לעז. וממילא ה"ה לחדר ייחוד. ופשוט.
לא ידוע לי שיש מי שאוסר להוציא שבת בזמן ר"ת 'בתורת חומרא',הבנתי למה אתה רומז, מסתמא יש לחלק בין עניני אישות לשאר ענינים, או שאה"נ וסתרו משנתם בזה, עכ"פ אותי מענין אם יש מישהו מפורש שאמר כן על ר"ת ואני מבין שאין.
נראה לי שמי שלא עושה חדר יחוד, סובר שזו חומרא לא לעשות וקולא כן לעשות.אלא שהם סוברים שדרך חומרא אין בזה מוציא לעז. וממילא ה"ה לחדר ייחוד. ופשוט.
מה החומרא? ברכה לבטלה שעושה פעמיים שבע ברכות? או שיש משהו אחר?סובר שזו חומרא לא לעשות
שאח"כ יוצאת בלי כיסוי ראש, והולכים יד ביד וכו', ועכ"פ אין עניין לפתוח את הנידון הזה כאן, רק לציין שמי שלא עושה חדר יחוד, הוא מיקל במשהו אחד אבל מחמיר במשהו אחר (וכן להיפך).מה החומרא? ברכה לבטלה שעושה פעמיים שבע ברכות? או שיש משהו אחר?
רובם שמים פאה.שאח"כ יוצאת בלי כיסוי ראש,
לא אכנס לכל העניין, אבל זה לא קשור לחדר ייחוד.והולכים יד ביד וכו'
זהו שלא וכמשנ"תרק לציין שמי שלא עושה חדר יחוד, הוא מיקל במשהו אחד אבל מחמיר במשהו אחר (וכן להיפך).
אה"נ, עדיין לשיטתם זה קולא.רובם שמים פאה.
אז שישימו מטפחת.אה"נ, עדיין לשיטתם זה קולא.
אבל זה לא קשור לחדר ייחוד.
ההתנגדות היא לתסמינים אחרים.
שמעתי ממרן הראש"ל הגר"ד שלא.(דרך אגב הוא הקפיד כמדומני על קריש"ע של ערבית אחר ר"ת)
לא יודע מה הרב עובדיה עשה. (דרך אגב הוא הקפיד כמדומני על קריש"ע של ערבית אחר ר"ת)
גם אני התפללתי עם חכם עובדיה בעצמי כמה פעמים לפני ר"ת.שמעתי ממרן הראש"ל הגר"ד שלא.
וסמך על קריאת שמע שהיה קורא סמוך לחצות הלילה.
ואמר סיבה נוספת למה לא מקפידים על כך, וכעת איני זוכרה.
גם אני התפללתי עם חכם עובדיה בעצמי כמה פעמים לפני ר"ת.
ואחד הדברים הקשים בסוגיא זו, תינח ק"ש שאפשר לקרוא אח"כ, אבל תפלת עמידה של ערבית לר"ת עוד לא הגיע זמנה, וא"כ בכל ברכה וברכה ובכל שם ושם שמזכיר עובר בלא תשא שהוא ודאי איסור דאורייתא חמור מאוד שכל העולם נזדעזע וכו', והקושיא היא כבר על מרן הב"י שכתב שכן נוהגים, ואיך לא חששו לדעת ר"ת באיסור דאורייתא.
פלג המנחה לא שייך כי אנו מתפללים מנחה אחרי פלג המנחה והו"ל תרתי דסתרי, אלא שמתפללים ערבית אחרי השקיעה, שבזה לכו"ע אינו זמן מנחה, רק השאלה אם לר"ת זה לא ברכה לבטלה.לגבי תפילת ערבית שיסודו דרבנן אומרים דעבד כמר עבד ודעבד כמר עבד, ורבנן אומרים לך שאתה יכול לומר את האזכרות גם בפלג המנחה.
רק לגבי קריאת שמע שהיא דאורייתא מחמירים. ועל כך יש שאלה למה לא מחמירים כר"ת.
ואם זכרוני אינו מטעני, מרן הגר"ד אמר, שהרי ר"ת עצמו ס"ל שזמן ק"ש הוא כבר משקעה"ח. (ואין ולאו ורפיא בידי...)
שאח"כ יוצאת בלי כיסוי ראש, והולכים יד ביד וכו', ועכ"פ אין עניין לפתוח את הנידון הזה כאן, רק לציין שמי שלא עושה חדר יחוד, הוא מיקל במשהו אחד אבל מחמיר במשהו אחר (וכן להיפך).
אבל בארחות מרן כתב להדיא שכן???שמעתי ממרן הראש"ל הגר"ד שלא.
דנו על זה כבר במקו"א ואין ענין לפתוח פה שוב את הנושא.איך מיקל להוציאה בלי כיסוי ראש, אחר שלדעת כל חכמי הספרדים היא נשואה גמורה מעת פריסת הטלית ?
וגם עושה ז' ברכות לבטלה (חומר ברכה לבטלה) נגד מרן שסובר שאינה אשת איש ?
הגע בעצמך, עושים סב"ל נגד מרן, וכאן מברך ולא עושה סב"ל אפי' ע"פ מרן, היתכן ?
איפה? אבדוק בל"נ.אבל בארחות מרן כתב להדיא שכן???
דנו על זה כבר במקו"א ואין ענין לפתוח פה שוב את הנושא.
איפה? אבדוק בל"נ.
שמעת את הצד שכתבתי לך.אבל גם שם לא שמענו תשובה,
ואם זו תשובה, אז גם כאן זו התשובה.
שמעתי ממרן הראש"ל הגר"ד שלא.
וסמך על קריאת שמע שהיה קורא סמוך לחצות הלילה.
ואמר סיבה נוספת למה לא מקפידים על כך, וכעת איני זוכרה.
ייש"כ.אבל בארחות מרן כתב להדיא שכן???
אתה בוחר להתעלם מתשובות שלו ושל שאר גדולי ישראל.לא,
לא שמעתי מעודי שום תשובה עניינית (אפי' לא של הרב שושנת העמקים),
שתענה עניינית על השאלה.