המפגינים - "רוצחים בשגגה"

סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
הרב @ידידה ביקשת מקורת, הנה הם לפניך, צא ולמד לפעלתנותו של רבינו החזו''א זיע''א לארגון מחאות והפגנות כנגד גיוס בנות

קבצים מצורפים

הרב @ידידה ביקשת מקורת, הנה הם לפניך, צא ולמד לפעלתנותו של רבינו החזו''א זיע''א לארגון מחאות והפגנות כנגד גיוס בנות
הנה עוד מודעה מאותם ימים

קבצים מצורפים

רוצה פורום בו כולם חושבים כמוך???
כי יש כאלו פורומים...

אין לזה שום קשר לפורום שכולם חושבים כמוך.

משל למה הדבר דומה, לקבוצת חסידי סאטמר שיכנסו לכאן, ידברו ביידיש ויתקפו את ''הרבנים הציונים" ששימשו בקודש כראש"ל או כרבני ערים ודיינים, ידברו נגד השפה העברית ויעודדו אותנו לדבר ביידיש.

זה פשוט מופקע.

היכן מוזכר שם "להשתולל"? (מה שהולך היום, אפילו השתוללות אי אפשר לקרוא לזה, רק בהמיות ושחיתות).

מדובר שם על עצרות שגדולי הדור היו בהן. הפגנות של נשים צדקניות. וכו'

משל למה הדבר דומה, לקבוצת חסידי סאטמר שיכנסו לכאן, ידברו ביידיש ויתקפו את ''הרבנים הציונים" ששימשו בקודש כראש"ל או כרבני ערים ודיינים, ידברו נגד השפה העברית ויעודדו אותנו לדבר ביידיש.

זה פשוט מופקע.
כלומר אני מעדיף פורום שחושבים כמוני
מפורום שלא חושבים!!! כמוני !!

דוקא את הפרק הזה קראת עשרות פעמים?
למה?

בוצין בוצין מקטפיה ידיע. כבר בגיל 12 ראה בעיני רוחו כיצד הוא מדרדר פחים והורס רכבים במצוות מרנן ורבנן, כשמולו עומדות בנות מדין.

אני מסכים עם תגובתך
ועדיף פורום שחושבים אותו הדבר מאשר פורום שלא חושבים.

בפורום הזה אין צנזורה. הוא הפורום האחרון ש"משעמם". גם דתיים לאומיים נמצאים כאן, יש ביטוי למגוון דעות. אבל הנ"ל מופקע לגמרי.

1769083363790.jpeg

זה פשוט מופקע.
למיטב ידיעתי, רבים מההולכים בדרכו של הגר"ש אויערבאך שייכים נמצאים ב"כותל המזרח" של הציבור החרדי.
אם הפורום פונה רק לקבוצה מסוימת, נא לעדכן על כך בהגדרותיו הרשמיות.

דוקא את הפרק הזה קראת עשרות פעמים?
למה?
בילדותי קראתי את הספר פאר הדור פעמים רבות, וכמובן שהפרק על גיוס בנות הוא הפרק הכי "צהוב" ו"אקשנ'יסט" ומסקרן, הרבה יותר דומה לסיפורי מתח כמו "בלתי הפיך" או "קשר גורדי", ולכן קראתי אותו יותר פעמים.

למיטב ידיעתי, רבים מההולכים בדרכו של הגר"ש אויערבאך שייכים נמצאים ב"כותל המזרח" של הציבור החרדי.
אם הפורום פונה רק לקבוצה מסוימת, נא לעדכן על כך בהגדרותיו הרשמיות.

אני לא דובר הפורום, ולא התיימרתי לייצג את הפורום, כך שאתה יכול לדבר אליי כאחד מגולשי הפורום.

ולמיטב ידיעתי אין שום קשר בין דרכו של ר' שמואל לבין היהדות הספרדית על כל פלגיה, למעט אולי גוף קקיוני שנקרא העדה החרדית הספרדית, או אי אלו אאוטסיידרים.

האמת שלא כיוונתי לדמגוגיה בכלל
הייתי בטוח שאתה מתווכח עם חילונים בהפגנה באמת באמת זה מה שחשבתי שאתה רוצה לומר
חביבי גדלתי כעצניק חייתי את הדעות האלה לפני ולפנים הלכתי לר' שמואל להתקבל בישיבה [הייתי צעיר והוא אמר לי להגיע מאוחר יותר]
ואחרי הודעתיך את כל אלה אני אומר לך שאתה חי בבועה
בו"ה
מציע לך להיכנס היום לכולל ולשאול את החברים כדלהלן:
יש בחור חילוני גמור, שלצערי הרב אין לי שום דרך להשפיע עליו להיות קצת פחות חילוני, אבל בדבר אחד הוא ינהג כפי דעתי: בשאלת ההליכה לצבא.
הוא לא יתדרדר שם רוחנית מעבר למה שהוא כבר כעת, כי אין מקום נמוך יותר לרדת אליו.
אין כמובן שאלה של ביטול תורה ביחס לאיש שלא יודע מה זה שמע ישראל רח"ל.
מה לומר לו? להתגייס או לא?
אם הרוב יענו לך שתאמר לו לא להתגייס כי יש כאן חשש פיקוח נפש גשמי, וכדברי הגר"מ זילבר בשם הרב מטשעבין, אות הוא כי צדקת ואני חי בבועה.
ומכיוון שאני לעצמי בטוח לחלוטין מה יאמרו לך הרוב, על כן אני פוטר אותך מראש מעריכת הסקר הנ"ל.

איפה מופיע בהלכה איסור לחסום ציר.????????????
האיסור להציק ולצער יהודים מופיעה בתורה עשרות פעמים.
ספציפית האיסור לחסום את רשות הרבים מוזכר אף הוא (דוגמא בודדת: אדם אינו קונה בקרקע רשות הרבים, מכיון שאין לו רשות להניח שם כליו).
הכל לפי מנהג המדינה.
מנהג המדינה לחסום כבישים בדיוק כמו שמנהג המדינה לפרוץ לבתים. ולא שאם היה כזה מנהג הוא היה בעל משמעות הלכתית.

אגב, רמז להפגנות בפרשת השבוע - רש"י:

"מאחר שניתנה רשות למשחית לחבל, אינו מבחין בין צדיק לרשע, ולילה רשות למחבלים הוא שנאמר בו תרמוש כל חיתו יער".

האיסור להציק ולצער יהודים מופיעה בתורה עשרות פעמים.
ספציפית האיסור לחסום את רשות הרבים מוזכר אף הוא (דוגמא בודדת: אדם אינו קונה בקרקע רשות הרבים, מכיון שאין לו רשות להניח שם כליו).
אם כך מה ההתר לעשות לוויה או הכנסת ס''ת ברה''ר ?
מנהג המדינה לחסום כבישים בדיוק כמו שמנהג המדינה לפרוץ לבתים. ולא שאם היה כזה מנהג הוא היה בעל משמעות הלכתית.
עובדתית זה מנהג המדינה (וכל מדינה דמוקרטית) שכל מי שפוגעים פה יוצא ועושה הפגנות.,
אני לא מבין על מה אתה מתווכח, על העובדה הפשוטה הזו ?

@ידידיה.
לא ראיתי שם זכר להשתוללות.
סיפור ההשתללות, הוא מתוך ראיון שעשו עם ר' מנחם פורוש ז''ל , והוא סיפר שהחזו''א כתב לו בפתק ''להשתולל''. (בל''נ אשתדל להעלות לכאן את הסרטון עם העדות הזו)

@משיב כהלכה
אני קורא את הודעותיך, אבקש דבר קטן, אתה מגנה את הדריסות בהפגנות או שהן מקובלות ולגיטימיות?
אתה באמת חושב שיש מישהו שהם מקובלות עליו? אולי תשאל אם הוא בעד ואולי הוא זה ששלח אותם?
אבל אין קשר בין זה שהוא מגנה את המפגינים בפה מלא לבין זה שלדעתי הוא גם לא חושב שהדריסות לגיטימיות. גם אני לא חושב שהדריסות לגיטימיות.
יש כאן שלושה אשמים.
יש את המארגנים והמפגינים שאצלם הכל מתחיל ובלעדיהם לא היו דריסות.
יש את המשטרה שלא מפנה את המפגינים מהכביש בכח גדול וביד חזקה.
ויש את הנהגים שלחצו על הדוושה.
ברור שטכנית מי שדרסו הם הנהגים, אבל באותה מידה ברור שגם שני האשמים השניים יש להם חלק בדריסה בגרמא +, ואם בהפגנה הראשונה היה מדובר אולי אולי בשוגג, הרי שמלאחריה כבר מדובר במזיד.

סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
ראשי תחתית