השיעור השבועי - הראשון לציון רבי יצחק יוסף שליט"א

• יוזם האשכול יוזם האשכול ראש פינה
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
מה שהביאו בשם הבבא סאלי שנהג תמיד כמו הרב עובדיה זה שקר !! אינני יודע אם הבבא סאלי ראה את ספרי הרב עובדיה בכלל...
הבבא סאלי היה אומר הלל בברכה בראש חודש בארץ ישראל - נגד פסק הגרע''י
הבבא סאלי היה מוציא שבת כשיטת הגאונים - נגד הגרע''י שפסק שלמי שיש יראת שמים, יש להקפיד על זמן ר''ת (ומסתמא לבבא סאלי היה יראת שמים...)
ויש עוד עשרות דוגמאות, אינני זוכר כעת בע''פ...
העיד חתנו הגרא''י הראל זצ''ל - שהבבא סאלי היה מסדר כל אורחותיו לפי הבן איש חי (על אף שהגיע ממרוקו שבוודאי לא נהגו שם כמו הבן איש חי)
כך מובא בספר ''אוצרות פסקי הבן איש חי'' בעמוד ט', וזה ידוע ומפורסם בעולם...

בהסכמה לספר אבני ישפה,
כותב הבבא סאלי כי כל שאלה שיש לו בבית שואל את המחבר (הג"ר ישראל פילהנדלר זצ"ל, מתלמידי מרן הגרי"ש).

מה שהביאו בשם הבבא סאלי שנהג תמיד כמו הרב עובדיה זה שקר !! אינני יודע אם הבבא סאלי ראה את ספרי הרב עובדיה בכלל...
הבבא סאלי היה מוציא שבת כשיטת הגאונים - נגד הגרע''י שפסק שלמי שיש יראת שמים, יש להקפיד על זמן ר''ת (ומסתמא לבבא סאלי היה יראת שמים...)
העיד חתנו הגרא''י הראל זצ''ל - שהבבא סאלי היה מסדר כל אורחותיו לפי הבן איש חי (על אף שהגיע ממרוקו שבוודאי לא נהגו שם כמו הבן איש חי)
הביאו שאמר בשמים מכריזים שהלכה כמותו בכל מקום, אבל לא בשמים היא...

אז למאי נפק''מ??
הרב יצחק בעלון לא אמר את המילים שהוספת...
נכון מאוד, אבל גם לא כתב מה שאתה כתבת - שנהג הכל כמרן. במקרה הזה סובר הרב יצחק שכך האמת גם בארץ ולא רק בשמים, שהרי בכל פעם שהתבונן בדברי המשיגים מצא שהרב צדק, וע"ז הביא את דברי הבבא סאלי שהתנסח כך

נכון מאוד, אבל גם לא כתב מה שאתה כתבת - שנהג הכל כמרן. במקרה הזה סובר הרב יצחק שכך האמת גם בארץ ולא רק בשמים, שהרי בכל פעם שהתבונן בדברי המשיגים מצא שהרב צדק, וע"ז הביא את דברי הבבא סאלי שהתנסח כך
אז למה הבבא סאלי נהג כהבן איש חי, אם ''מרן'' זה האמת??

הבן איש חי מורה לענות ב"ה וב"ש ולברך על הלל בר"ח, אז למה זה משמש נגד הרב יצחק דווקא?

הבן איש חי מורה לענות ב"ה וב"ש ולברך על הלל בר"ח, אז למה זה משמש נגד הרב יצחק דווקא?
לא זכיתי להבין...
והנני להודיע אין לי כלום נגד הרב יצחק באופן אישי, ואני מאוד מעריך אותו, למרות שאני משיג עליו פה ושם עד היכן שידי מגעת

למה סותר, ההלכה כמרן - בלי גרשיים - עיין בדברי מוסר של מרן הרב דוד
אצלי התואר 'מרן' שמור למרן השו''ע בלבד, אחרת זה יוצר בילבולים וכו' - אלא''כ כותבים בהקשר שמובן על מי מדובר: כגון: ''מרן החיד''א''
אבל גם דברי מרן הבן איש חי הם דברי אלקים חיים
אף אחד לא חשב להיפך...

לא זכיתי להבין...
והנני להודיע אין לי כלום נגד הרב יצחק באופן אישי, ואני מאוד מעריך אותו, למרות שאני משיג עליו פה ושם עד היכן שידי מגעת
הבאת שלא יכול להיות שנהג כמרן ולכן כינית את הרב יצחק שקרן - משום שסברת שאמר שנהג כמרן - משום שנהג בכמה ממנהגי מרוקו
ושוב הבאת בנעימה שנהג כמו הבן איש חי מבלי להתייחס לעובדה שנהג כמנהגי מרוקו שמנית שסותרים את הוראות הבן איש חי

הבאת שלא יכול להיות שנהג כמרן ולכן כינית את הרב יצחק שקרן - משום שסברת שאמר שנהג כמרן - משום שנהג בכמה ממנהגי מרוקו
ושוב הבאת בנעימה שנהג כמו הבן איש חי מבלי להתייחס לעובדה שנהג כמנהגי מרוקו שמנית שסותרים את הוראות הבן איש חי
לא כינתי את הגר''י שקרן, זה שקר ! (ולכ כינתי אותך שקרן, אלא אמרתי שזה שקר, שים לב להבדל) שים לב שמאוד נזהרתי בלשון, ורק אמרתי ''מה שהביאו'' ולא דברתי על הגר''י באופן ישיר
מה שהביאו בשם הבבא סאלי שנהג תמיד כמו הרב עובדיה זה שקר !!
אם מישהו הבין מדברי הגר''י כדברים האלו, הרי שזה שקר, כי הוא נהג כהבן איש חי, ומאידך גם שמר על מנהגי מרוקו, ולא ידוע שהוא הקפיד לפסוק דוקא לפי הגרע''י זצ''ל
אינני יודע אם הבבא סאלי ראה את ספרי הרב עובדיה בכלל...

זה לא קשור לבא''ח - אלא שבוודאי שאם היה נוהג כהגרע''י לא היה מברך על ההלל בר''ח, דהוי חשש ברכה לבטלה, ולא לענות אמן וכו'

ראשי תחתית