תראה במבוא לחלק ב' בענין שקבלת מרן היא מדין רוב ולא מדין ודאיואיפה האור לציון כתב שיש להחמיר כאחרונים נגד השו"ע?
תראה במבוא לחלק ב' בענין שקבלת מרן היא מדין רוב ולא מדין ודאיואיפה האור לציון כתב שיש להחמיר כאחרונים נגד השו"ע?
אגב, זו טענה מבית מדרשכם שאין בה ממש.ואני חושב שהוא מכיר אותו בהרבה יותר טוב ממך...
וכתב שאיפה "שאפשר בקל" יש לחוש להם.תראה במבוא לחלק ב' בענין שקבלת מרן היא מדין רוב ולא מדין ודאי
בשבילי כולם לומדים באותו בית מדרש ואין שתי תורות.אגב, זו טענה מבית מדרשכם שאין בה ממש.
כנראה מרן הגרע"י זצוק"ל הבין טוב מאוד שלא יכול להיות שהגרב"צ זצוק"ל יאמר שמי שהולך כמו השו"ע "אין לו יראת שמים"...מרן הגרבץ אומר דברים מפורשים אז אתם יודעים יותר טוב ממנו וזו מליצה וחבל שנכתבה בספר, ועוד כהנה וכהנה לכבוש את המלכה בבית ולרדותה, ולהחליט בדברי הפוסקים ש"לא התכוונו" וכיוצא, בזמן שהדברים נכתבו ונאמרו בצורה מפורשת.
כיוצא, בענין נתינת אפר בראש חתן, מרן הגרבץ עשה מעשה בחתונת בנו ונכדיו והנה תירוצים שבגלל שלמדו בישיבה אשכנזית וכל מיני הבלים.אגב, זו טענה מבית מדרשכם שאין בה ממש.
מרן הגרבץ אומר דברים מפורשים אז אתם יודעים יותר טוב ממנו וזו מליצה וחבל שנכתבה בספר, ועוד כהנה וכהנה לכבוש את המלכה בבית ולרדותה, ולהחליט בדברי הפוסקים ש"לא התכוונו" וכיוצא, בזמן שהדברים נכתבו ונאמרו בצורה מפורשת.
מספיק כבר עם הפטרונות המאוסה הזו ועם משטרת המחשבות הלזו.כנראה מרן הגרע"י זצוק"ל הבין טוב מאוד שלא יכול להיות שהגרב"צ זצוק"ל יאמר שמי שהולך כמו השו"ע "אין לו יראת שמים"...
- באמת נראה לך שהאור לציון היה בא ואומר שלמרן הגרע"י זצוק"ל "אין יראת שמים"!?
וודאי שלא!
וכוונתו למליצה בעלמא, ופה הסביר זאת יותר טוב.
וברור שלא היה מתכוון לומר שלמרן הגרע"י זצוק"ל "אין יראת שמים"...מספיק כבר עם הפטרונות המאוסה הזו ועם משטרת המחשבות הלזו.
מרן הגרבץ זצ"ל ידע היטב מה הוא אומר ולמה הוא מכווין.
מי שחושב שהוא מטומטמם, הוא בעצמו מטומטם וזה לא קשור.אמנם יש שחושבים שהוא היה מטומטם, אבל מסתבר שהוא היה חכימא דיהודאי.
אז הרב יצחק יוסף שליט"א כתב "שמועות שאינם נכונות" בחייו של אביו...ועוד, לא שמענו מעולם שמרן הגרע"י זצ"ל פירש כן בדבריו לא בכתובים ולא בעל פה.
ברור שמה שהגרבץ אמר זה מה שהוא התכוון.וברור שלא היה מתכוון לומר שלמרן הגרע"י זצוק"ל "אין יראת שמים"...
מסכיםמי שחושב שהוא מטומטמם, הוא בעצמו מטומטם
לא מופקע בכלל. עיין בסרט הבמבה ותשתומם.אז הרב יצחק יוסף שליט"א כתב "שמועות שאינם נכונות" בחייו של אביו...
מאן יימר לך שעבר וראה?ומרן זצוק"ל עבר על הספר ולא "ראה" את מה שכתבו בשמו
נעתקו מילותייהתחדש השבוע (ומסתמא זה כבר נאמר פעמים רבות בלוין) שהאול''צ אף פעם לא חלק על היבי''א !!! זה חידוש עצום !!!
עלון השבועי חקת תשפ''ה:
ז. סיפרתי כמה פעמים, לפני כ -35 שנה, חכם בן ציון זצ"ל היה אצלנו בישיבה, לרגל שמחת שבע ברכות של אחד הבחורים שהיה תלמידו בפורת יוסף, וחכם בן ציון ישב לידי ואמר לי: תגיד, אתה חושב שאני חולק הרבה על אביך? אמרתי, אני לא חושב, אני רואה.. הוא צחק ואמר, תדע לך, אני לא חולק עליו, הרבה דברים ליבנו יחד, ויש הבדל אחד ביני לבינו, אני ממשכן את נפשי – כמו משכון - בשביל המנהגים, כגון נשים ספרדיות שנהגו לברך על הדלקת הנרות אחרי ההדלקה, תניחן במנהגן, ורק כלה חדשה תברך ואחר כך תדליק (אול"צ ח"ב פרק יח אות ג), וכן אשה שמברכת על לולב ועל סוכה, תניח לה לברך (ח"ד פרק לז אות ז). אבל אביך פוסק, יש לנו שלחן ערוך, וקיבלנו הוראות מרן. כך אמר חכם בן ציון.
וממילא מתורצות כל הקושיות של הרב @אור יעקב ורבנו @ידידיה ...
דנו על זה במקו"א.והוא פלא גדול בעיני דהרי בשו''ע הביא דעות הראשונים בזה, ולא הכריע, וכתב רק דמנהג א''י כהרמב''ם ולא כתוב שהמברך זה ברכה לבטלה, וצ''ע.
היכא ?דנו על זה במקו"א.
היכא ?
כותרת האשכול היא דיונים בתורת הרב יצחק, ואם לא כאן היכן ??
תמשיך הלאה לד"ה ונראה ומה שהביא שם מהחיד"א.וכתב שאיפה "שאפשר בקל" יש לחוש להם.
עוד פטרון מתנשא.ברור שאם הגרב"ץ באמת אמר דבר כזה, היה רק במליצה
ותלמידי הגרב"צ שמחמירים גם נגד מרן השו"ע, יש להם יראת ה' או יראת חכם בן ציון?היה מרן הגרב"צ אומר (הובא באור לציון חכמה ומוסר) שמי שמחפש כל הזמן לעשות רק כמו מרן ולא מחפש לכתחילה להחמיר כשאר האחרונים, זה יראת "שלחן ערוך" ולא יראת "שמים"
לפי חכם בן ציון עצמו זה נקרא יראת השםותלמידי הגרב"צ שמחמירים גם נגד מרן השו"ע, יש להם יראת ה' או יראת חכם בן ציון?