אני שראיתי יודע כמה שוות העדויות הללו.תמשיך לשחזר את הטענה, שהכי נוחה לך, שיש לך ראיה שא"א להראות אותה....
אבל אני סומך עליך שאם תרצה תגיע להסרטה זו יחסית בנקל
אני שראיתי יודע כמה שוות העדויות הללו.תמשיך לשחזר את הטענה, שהכי נוחה לך, שיש לך ראיה שא"א להראות אותה....
דברים נכוחים!!!חשוב לי להבהיר:
כל מי שמכיר את הודעותיי בפורום רואה שאני לא נוהג "לסנגר" על הרב יצחק יוסף, וגם כאן לא נכנסתי כלל לסוגיא ההלכתית. אבל כן חשוב לפקוח את העיניים גם למה שמסביב, ולא ללכת כעיוור באפילה.
לפעמים בגלל שמישהו טועה בהלכה, חושב שבזה נגמר הכל ואפשר לשבור את כל הכללים.
אז זהו, שזה לא ככה, וכל מי שלומד ספרים רואה את הצורה שחלקו ביניהם גם כשהיו הדברים חריפים.
אין לנו אלא דברי החזוא המפורסמים שידיעת חכמי התורה הן גופי תורה.אוי לנו אם אדם שרוב דברים אינם ד"ת, אלא דברי חוצפה זלזול וביזוי ת"ח, נקרא מגדולי הת"ח דהפורום.
המערכת כאן עמלה רבות לסנן את דבריו, שרבים רבים מהם נמחקים או נערכים, לאור הביזוי ת"ח הרב שיש בהם.
כי יתכן ויצא מזה איזהו צד רחוק של זכות לכיוון חשיבה של הרב יצחק יוסף, שכמובן כל מה שאומר מיד המציאות והפוסקים נהיים ההיפך הגמור.ואתה מגיב שפלוני ספציפית כן יכול על אלמוני ספציפית.
איני יודע, ויתכן שגם לא אסכים ע"כ, ואני לא נכנס לזה.
אבל למה אתה מתחמק מלהגיב האם באופן כללי זה דבר ראוי (כגון שאני אומר זאת כלפי הרב אופיר).
זה נראה שאתה גם מבין שזה לא ראוי ומפחד לחזור בך... (מזכיר לי מישהו...)
ניסיתי ולא הצלחתי.אני שראיתי יודע כמה שוות העדויות הללו.
אבל אני סומך עליך שאם תרצה תגיע להסרטה זו יחסית בנקל
א"כ, גם כלפיך. (לצד שאתה מחכמי התורה... לצד הנכון שאינך, אז בכלל לא מתחיל הנידון).אין לנו אלא דברי החזוא המפורסמים שידיעת חכמי התורה הן גופי תורה.
אם הגיע אלי באקראי לך יגיע הרבה יותר בנקל. תתאמץ מעט.ניסיתי ולא הצלחתי.
אולי תסלול לי את הדרך?
בזה אני מסכים איתך.לצד הנכון שאינך, אז בכלל לא מתחיל הנידון
תודה.אין לנו אלא דברי החזוא המפורסמים שידיעת חכמי התורה הן גופי תורה.
לא הבנתי מה כבודו רוצה
ייש"כ.ומיהו ראה בספר דרכי העיון לרב מאיר מאזוז זצוק"ל מאמר ג' כלל שמיני "לא לכתוב בחריפות" וז"ל:
הכלל השמיני לא לכתוב בחריפות על דברי המחברים בין בחייהם בין אחר פטירתם כמאמר חז"ל בירושלמי ספ"ב דשקלים "האומר שמועה בשם אומרה יראה בעל שמועה כאילו עומד כנגדו" וידוע מ"ש הגרי"ח בהקדמת רב פעלים ח"א מי לנו גדול מרבינו הראב"ד בתורה ויראה אשר השיג על רבינו הגדול הרמב"ם ז"ל כמה השגות וזלזל בכבודו וכו' וסוף דבר מה עלתה לו שבאו חכמי הדור אחריו וקיימו דברי הרמב"ם וכו' וכבוד הרמב"ם הלוך וגדול בעיני כל חכמי הדורות ועלה על כבוד רבינו הראב"ד ז"ל עשר ידות בעולם הזה וכו' וכל העולם עונים אחר ספר משנה תורה מקודש מקודש ועוד האריך שם בדוגמאות מחכמי אשכנז שהשיגו בחריפות על קודמיהם ולא עלתה להם עש"ב ובאמת טבע הוא באדם שאם יראה דברים ברורים בשפה נעימה ולשון כבוד ידון את הדברים לגופם ויכריע עם מי האמת אבל כשיראה דברים בחריפות תהיה ראשית תגובתו לדחות את הדברים והאלקים יבקש את נרדף. וכו' ע"ש עוד בדבריו.
לרוב ככל הראשונים אין לא תקום אלא בממון, וגם הראשונים שהח"ח הבין מדבריהם שלא סוברים כך - אינם מוכרחים.ולאו דלא תקום היכא אזל?
ייש"כ.לרוב ככל הראשונים אין לא תקום אלא בממון, וגם הראשונים שהח"ח הבין מדבריהם שלא סוברים כך - אינם מוכרחים.
עי' מש"כ בזה הח"ח (לאוין ח-ט), ואף שהסיק להחמיר (שספק דאו' לחומרא), כבר דחו האחרונים את דבריו והדברים פשוטים למעיין.
נ.ב. הנה דוגמא של לשון שיכולה להתפרש כזלזול.עי' מש"כ בזה הח"ח (לאוין ח-ט), ואף שהסיק להחמיר (שספק דאו' לחומרא), כבר דחו האחרונים את דבריו והדברים פשוטים למעיין.