היתר כהן פצ"ד לגרושה

סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
רבי זה מרן הגרע"י זצוק"ל.
של נעלך
איפה נפגשתם, שמעת ממנו שיעור, דיברתם בלימוד, למדת ממנו איך לומדים רש"י ותוס'?

אתה רק עושה כמו הפסקים שלו - לבריאות, גם אני, אבל אתה לא "תלמיד" בהגדרה הנכונה {זצ"ל} של המושג

של נעלך
איפה נפגשתם, שמעת ממנו שיעור, דיברתם בלימוד, למדת ממנו איך לומדים רש"י ותוס'?

אתה רק עושה כמו הפסקים שלו - לבריאות, גם אני, אבל אתה לא "תלמיד" בהגדרה הנכונה {זצ"ל} של המושג
?

רבי זה מרן הגרע"י זצוק"ל.
תמיד שמקשים על הרב יצחק, כבודו ממשכן נפשו להסביר אותו, גם אם זה להסביר למה זלזל ברבנים אחרים (כגון שסילף את דברי הרב ברכה, ועוד רבנים), ולכל שטות וסילוף שלו יש לכם הסבר, ומתי שאין הסבר אתה אומר לי שאתה בכלל לא תלמיד שלו... זה ממש מענין שמי שלא תלמיד שלו, יכול להסביר כל סילוף והמצאה שלו!
זה אותם מילים בשינוי אדרת כיבי"א.
זה לא שינוי אדרת, זה זלזול לא נורמלי, להגיד כמה פוסקים האור לציון ידע, הוא נפטר בגיל 60 כמה הספיק ללמוד?, להגיד ככה על גדול הדור הקודם, זה בושה וחרפה, ונא לא לכבס את המילים, צריך למחות כאן על כבוד האור לציון שעמל כל חייו על התורה במסירות נפש- מה שלא מגיע רבך לאפס קצהו

ומתי שאין הסבר אתה אומר לי שאתה בכלל לא תלמיד שלו... זה ממש מענין שמי שלא תלמיד שלו, יכול להסביר כל סילוף והמצאה שלו!
כמדומני שגם @נוריאל עזרא לא תלמיד שלו.

אבל זה לא מונע מאתנו ליישב את מה שנראה לנו בעין.

הרב יצחק מעולם לא טען שהוא ת"ח יותר גדול מהאור לציון. ותמיד אומר שכל מה שיש לו זה מהגר"ע זצ"ל ומסבריו יביע אומר. וכן הוא חושב וסובר שאביו לעניין הלכה יש לו מקום יותר חשוב, בסדר זכותו. כל אחד יעשה כרבותיו וכהבנתו.
תראה בסרטון שהבאתי שהוא אומר לרבנים (אחרי שהוא אמר שהוא נלחם בכל כחו שרב עיר מסוים שהולך כהאור לציון לא יבחר) שהוא אומר אתם יכולים לראות אור לציון, אבל תראו מה אני עונה לו בילקוט יוסף!

תראה בסרטון שהבאתי שהוא אומר לרבנים (אחרי שהוא אמר שהוא נלחם בכל כחו שרב עיר מסוים שהולך כהאור לציון לא יבחר) שהוא אומר אתם יכולים לראות אור לציון, אבל תראו מה אני עונה לו בילקוט יוסף!
הוא עונה על פי שיטת הגר"ע יוסף שסומך על הבנתו יותר.

כמדומני שגם @נוריאל עזרא לא תלמיד שלו.

אבל זה לא מונע מאתנו ליישב את מה שנראה לנו בעין.
תמיד שמקשים על הרב יצחק, כבודו ממשכן נפשו להסביר אותו, גם אם זה להסביר למה זלזל ברבנים אחרים (כגון שסילף את דברי הרב ברכה, ועוד רבנים), ולכל שטות וסילוף שלו יש לכם הסבר, ומתי שאין הסבר אתה אומר לי שאתה בכלל לא תלמיד שלו... זה ממש מענין שמי שלא תלמיד שלו, יכול להסביר כל סילוף והמצאה שלו!
ומתי שאתם נתקעים ואין מה להמציא והסביר אותו, אתה כבר לא תלמיד....

אחרי שהוא אמר שהוא נלחם בכל כחו שרב עיר מסוים שהולך כהאור לציון לא יבחר
את זה אני יכול להבין [לא יודע מה המקרה שם בדיוק]
רב עיר שיש לו הלכות מסודרות ברוב הענינים יודעים כבר מה הוא יעשה בסיטואציות הללו. אבל אם מצהיר שהולך כמו הגרב"צ - היינו רק מ-5 ספרי האור לציון אבל בהלכות של אהע"ז וכדו' יתחיל להמציא לבד - העיקר לא ללמוד יביע אומר , יש בזה חסרון לשיטתו

ומה הבעיה?

גם אמר שאתם יכולים לפתוח משנה ברורה/בא"ח ולראות מה כתוב בילקו"י/חזו"ע.
אין לי בעיה שהוא דן ועונה לאור לציון, אלא איך שהוא מציג אותו כאחד שנפטר מוקדם וכמה כבר הוא יודע (הרי הוא לא זכה ללמוד ילקו"י...), ולרב פלוני אין שכל להבין שאבא יותר גדול מהאור לציון... זה פשוט להתנהג כמו ילד "אבא שלי יותר גדול מאבא שלך".... זה השפעה פסיכולוגית שרבך (תכתוב שוב הוא לא רבי, רק בכל שקר אני מצדיק אותו) רגיל לעשות לחולקים עליו, כמו שהרב יהודה ברכה, "אברך" שיש לו קבוצה ביחוה דעת (כך התבטא כמדומני בשיעור שהיה לע"נ הרב עובדיה בחשון), וכמובן הוא חצוף, ובילקו"י על ברכות כתב עליו שלא מעיין "כדרכו"....
בקיצור על זה זעקתי לא שהוא עונה לאור לציון, זה זכותו, אלא הזלזול שהוא מראה לתלמידיו לכל מי שחולק עליו, כמה הם קטנים לעומת...

אין לי בעיה שהוא דן ועונה לאור לציון, אלא איך שהוא מציג אותו כאחד שנפטר מוקדם וכמה כבר הוא יודע (הרי הוא לא זכה ללמוד ילקו"י...), ולרב פלוני אין שכל להבין שאבא יותר גדול מהאור לציון... זה פשוט להתנהג כמו ילד "אבא שלי יותר גדול מאבא שלך".... זה השפעה פסיכולוגית שרבך (תכתוב שוב הוא לא רבי, רק בכל שקר אני מצדיק אותו) רגיל לעשות לחלוקים עליו, כמו שהרב יהודה ברכה, "אברך" שיש לו קבוצה ביחוה דעת (כך התבטא כמדומני בשיעור שהיה לע"נ הרב עובדיה בחשון), וכמובן הוא חצוף, ובילקו"י על ברכות כתב עליו שלא מעיין "כדרכו"....
בקיצור על זה זעקתי לא שהוא עונה לאור לציון, זה זכותו, אלא הזלזול שהוא מראה לתלמידיו לכל מי שחולק עליו
אני יכול להסכים עם עיקרי דבריך, (גם אני לא מתחבר לסגנון ההשגות) אך מהסופרלטיבים והלגלגנות אני מסתייג.

את זה אני יכול להבין [לא יודע מה המקרה שם בדיוק]
רב עיר שיש לו הלכות מסודרות ברוב הענינים יודעים כבר מה הוא יעשה בסיטואציות הללו. אבל אם מצהיר שהולך כמו הגרב"צ - היינו רק מ-5 ספרי האור לציון אבל בהלכות של אהע"ז וכדו' יתחיל להמציא לבד - העיקר לא ללמוד יביע אומר , יש בזה חסרון לשיטתו
אני לא יכול להבין
זכותו של רב באיזה ספרים ללמוד, ויש ת"ח גדולים שלא מתחברים לשיטת הפסיקה של הרב עובדיה, וזכותם לפסוק איך שרוצים.
ובכל מקרה הרב יצחק לא הבעלים על עולם ההלכה (שרגיל להגיד שכל מי שחולק עליהם מבלבל את עולם ההלכה -שלו), וזכות כל רב לקבל תפקיד רבני במדינת ישראל, גם אם הוא לא משתחווה כל היום לילקו"י!

אני לא יכול להבין
זכותו של רב באיזה ספרים ללמוד, ויש ת"ח גדולים שלא מתחברים לשיטת הפסיקה של הרב עובדיה, וזכותם לפסוק איך שרוצים.
ובכל מקרה הרב יצחק לא הבעלים על עולם ההלכה (שרגיל להגיד שכל מי שחולק עליהם מבלבל את עולם ההלכה -שלו), וזכות כל רב לקבל תפקיד רבני במדינת ישראל, גם אם הוא לא משתחווה כל היום לילקו"י!
הפריע לו שאפילו בהלכה אחת לא סובר כמו הגר"ע זצ"ל כנראה הוא רואה בכך זלזול מכוון, לי זה לא מפריע, לו זה כן ובתור מי שיש לו השפעה לא מוכן לקבל את זה כן פני הדברים ואין בכך בעיה.

אני יכול להסכים עם עיקרי דבריך, (גם אני לא מתחבר לסגנון ההשגות) אך מהסופרלטיבים והלגלגנות אני מסתייג.
כוונתי לזה
זה פשוט להתנהג כמו ילד "אבא שלי יותר גדול מאבא שלך".
יכולתי להסתפק בלייק אך אינני יכול להסכים כשלדעתי הסגנון לא ראוי איך שאני רואה את זה ולכן סייגתי.
אולי אתה לא רואה את זה כך אך היה לי עכ"פ חשוב לסייג כפי הבנתי.

הפריע לו שאפילו בהלכה אחת לא סובר כמו הגר"ע זצ"ל כנראה הוא רואה בכך זלזול מכוון, לי זה לא מפריע, לו זה כן ובתור מי שיש לו השפעה לא מוכן לקבל את זה כן פני הדברים ואין בכך בעיה.
אני מכיר הרבה רבנים שהולכים כמו הבא"ח והאור לציון, ולא כמו הרב עובדיה יוסף, וזה זכותם. אני אישית לא ככה, אני לומד ב"ה בספרי הרב עובדיה, אבל יש כאלה שאומרים שהרב עובדיה הפך את צורת הפסיקה הקדומה, ובטל מנהגים קדומים (כמו לברך על מצוות עשה שהזמן גרמא, ולברך אחרי ההדלקת נרות), וכן ביטל את מה שנהגו כל גדולי העולם לפי החיד"א שלא אומרים סב"ל נגד האר"י, ופשט וקבלה הקבלה תכריע (אא"כ יש גמרא מפורש נגד), וכן עוד הרבה דוגמאות שהרב עובדיה ביטל את המנהגים, לפי עומק דעתו וידיעתו הרחבה בתורה, אבל כמה ת"ח, לא הולכים בדרך זאת, ואומרים כל המשנה ידו על התחתונה, ולכן הם הולכים בכללים שקיבלו מרבותיהם, וכן במנהגיהם, וכפי שמאריך בזה הרב מרן הרי"ח סופר שליט"א.
ולכן גם אם לרב יצחק זה מפריע שלא קיבלו כולם את ההוראות של אבא שלו ושלו, זה לא מצדיק שרב שחושב אחרת, והולך בצורת פסיקה שונה מאבא שלך לא מגיע לו תפקידים!
וגם פעם הרב יצחק אמר בלוין שיש לו מחברת שהוא כותב על רבנים כמה פעמים הם חולקים על מרן זצ"ל, זה 100 וזה 200, וכו' וכו' (הוא הזכיר את זה כמה פעמים), ולדעתי זה טעם לפגם לרב ל"ספור" ול"חפש" כמה פעמים לא מסכימים אתך, ולפיז זה להגיד שהם מחפשים לעקור את הפסקים של אבא שלך.
כמו שהוא כתב בילקו"י על ברכות הכרך הראשון לפני כשנתיים, שהרב משה לוי חונך בכסא רחמים, ששם מלמדים אותם לעקור את פסקי מרן זצ"ל, אז אתה מבין מבחינתו מי שחולק מעל מספר פעמים הוא רוצה לעקור את פסקי הרב עובדיה-וממילא פסקי הילקו"י נופלים, ולכן הוא מפחד מהם מאוד מאוד, ואוי ואוי אם יהיה להם תפקידים ברבנות, אסור לתת להם כח! וצריך להילחם בהם בכל בכח!

נערך לאחרונה:
שוב זה לא כ"כ מענייני להיכנס לזה אני באופן אישי לא במעמד כזה ומניח שאותי זה לא היה מעניין אצלו זה נושא רגיש וכבעל השפעה זכותו לעשות ככל יכולתו. אינני רואה בזה בעיה.

שוב זה לא כ"כ מענייני להיכנס לזה אני באופן אישי לא במעמד כזה ומניח שאותי זה לא היה מעניין אצלו זה נושא רגיש וכבעל השפעה זכותו לעשות ככל יכולתו. אינני רואה בזה בעיה.
כבודו לא רואה בזה בעיה.
אבל שאני רואה בעיה שאדם שבכל מקום רוצה שיקיימו רק את הפסקים שלו, וזה ע"י שרבנים אחרים שחושבים אחרת, צריך להילחם שלא יהיה להם תפקידים, והם חצופים, והם לא יודעים בכלל ללמוד. ולדעתי זה בעיה חמורה, ואסור לטאטא אותה מתחת לשטיח!!! ומסכנים הבחורים והאברכים ששומעים ממנו את שיעוריו, ומקבלים ממנו את הדברים, שרק הרב עובדיה והילקוט יוסף זה עולם ההלכה, וכל השאר טעות אחת גדולה!!! ואוי לדור שכך עלתה בימיו

האם יש הלכה שהרב יצחק פוסק כהאור לציון??
כל אחד נאמן לרבו!

כבודו לא רואה בזה בעיה.
אבל שאני רואה בעיה שאדם שבכל מקום רוצה שיקיימו רק את הפסקים שלו, וזה ע"י שרבנים אחרים שחושבים אחרת, צריך להילחם שלא יהיה להם תפקידים, והם חצופים, והם לא יודעים בכלל ללמוד. ולדעתי זה בעיה חמורה, ואסור לטאטא אותה מתחת לשטיח!!! ומסכנים הבחורים והאברכים ששומעים ממנו את שיעוריו, ומקבלים ממנו את הדברים, שרק הרב עובדיה והילקוט יוסף זה עולם ההלכה, וכל השאר טעות אחת גדולה!!! ואוי לדור שכך עלתה בימיו.
כפי איך שאני מבין בעיקר מפריע לו שכביכול מתעלמים מהרב זצ"ל או שלא מזכירים בכלל בכוונה מעבר לכך אין לי מושג.

האם יש הלכה שהרב יצחק פוסק כהאור לציון??
כל אחד נאמן לרבו!
אתה גורר אותי למקומות לא לי.
אני באופן אישי מסכים.
בכל אופן הרב יצחק מבין שזה ברור שאביו זצ"ל בענייני הלכה דבריו יש להם משקל יותר כי זה עיקר עיסוקו וגדלותו.
מעבר לכך אין לי מה להוסיף אני לא אומר נכון לא נכון וזה לא ראוי מצידי.

כפי איך שאני מבין בעיקר מפריע לו שכביכול מתעלמים מהרב זצ"ל או שלא מזכירים בכלל בכוונה מעבר לכך אין לי מושג.
איך זה עונה על זה:
כבודו לא רואה בזה בעיה.
אבל שאני רואה בעיה שאדם שבכל מקום רוצה שיקיימו רק את הפסקים שלו, וזה ע"י שרבנים אחרים שחושבים אחרת, צריך להילחם שלא יהיה להם תפקידים, והם חצופים, והם לא יודעים בכלל ללמוד. ולדעתי זה בעיה חמורה, ואסור לטאטא אותה מתחת לשטיח!!! ומסכנים הבחורים והאברכים ששומעים ממנו את שיעוריו, ומקבלים ממנו את הדברים, שרק הרב עובדיה והילקוט יוסף זה עולם ההלכה, וכל השאר טעות אחת גדולה!!! ואוי לדור שכך עלתה בימיו

אתה גורר אותי למקומות לא לי.
אני באופן אישי מסכים.
בכל אופן הרב יצחק מבין שזה ברור שאביו זצ"ל בענייני הלכה דבריו יש להם משקל יותר כי זה עיקר עיסוקו וגדלותו.
מעבר לכך אין לי מה להוסיף אני לא אומר נכון לא נכון וזה לא ראוי מצידי.
אני לא גורר אף אחד, אני לא עובד בגרר...
אני כתבתי כאן דברים שקשים לי בדרכו של הרב יצחק, ומי שיש לו תשובה שיענה, ומי שלא שלא יענה, ומי שעונה שיקח אחריות על דבריו, ולא באמצע ויכוח (איני מתכוון עליך אלא על התופעה) יגיד אני בכלל לא תלמיד שלו, ומה אתה רוצה ממני!

סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
ראשי תחתית