כשרות בד״ץ בית יוסף

הרב @מתוק מדבש אוקי, הבנו, שבענו, משהו לא בא לך בטוב עם הבד"ץ הזה, זה בסדר גמור. יש לך בחירה חופשית. תתקדם.
הרב @מרנן ורבנן אני מעריך אותך ואת הודעותך (חוץ מכאן...)
אולי תענה בצורה ישירה ולא מרומזת תכל'ס מה אתה עונה על הבעיה אם החלב שהייתה, ועל השמני זית שהבאתי?
אני לא בא לקנטר. פשוט רק רוצה להבין את דעתך.

הרב @מרנן ורבנן אני מעריך אותך ואת הודעותך (חוץ מכאן...)
אולי תענה בצורה ישירה ולא מרומזת תכל'ס מה אתה עונה על הבעיה אם החלב שהייתה, ועל השמני זית שהבאתי?
אני לא בא לקנטר. פשוט רק רוצה להבין את דעתך.
תעבור על השרשור הזה ועל עוד דומים.
לא עניתי לו עניינית כי עניתי ועניתי על דבריו עד שכבר אין טעם.

מה יש עם השמני זית?
שמעתי בעבר שהיה שמן זית עם זיוף של בית יוסף, אבל זה בוודאי לא קשור לבד"ץ.
(אא"כ הכוונה למשהו אחר).
יש שמני זית עם הכשר אמיתי של ב"י (מובא באתר ב"י). ובבדיקה של הרשויות מתגלה שזה מזוייף.
הוי אומר שאין משגיח שמסתובב במקום. וגם אחר ההודעות של משרד הבריאות ההכשר ממשיך להתנוסס, וחבל.

יש שמני זית עם הכשר אמיתי של ב"י (מובא באתר ב"י). ובבדיקה של הרשויות מתגלה שזה מזוייף.
הוי אומר שאין משגיח שמסתובב במקום. וגם אחר ההודעות של משרד הבריאות ההכשר ממשיך להתנוסס, וחבל.
את הסוגיה הזו ספציפית של שמני הזית לא בדקתי, אם כי העובדה שמדובר בשמן "מזויף" פחות מרשימה, כי כמה מיני מזויף יש, חלק באמת זה בעייתי אם עדיין יש עליהם חותמת הבדץ וחלק לא אומר כלום מבחינה כשרותית.

את הסוגיה הזו ספציפית של שמני הזית לא בדקתי, אם כי העובדה שמדובר בשמן "מזויף" פחות מרשימה, כי כמה מיני מזויף יש, חלק באמת זה בעייתי אם עדיין יש עליהם חותמת הבדץ וחלק לא אומר כלום מבחינה כשרותית.
נכון, ישנם שמני זית שהביקורת היא מצד החומציות שלהם, אבל הם לא מזויפים, הייתה על זה פרשייה לאחרונה עם העדה"ח עם שמן זית מטורקיה, שאחרי בירור התברר שהכול בהשגחה צמודה, רק האיכות מזעזעת.
אבל לגבי מה שקרה עם בית יוסף התברר שזה לא שמן זית בכלל.

נכון, ישנם שמני זית שהביקורת היא מצד החומציות שלהם, אבל הם לא מזויפים, הייתה על זה פרשייה לאחרונה עם העדה"ח עם שמן זית מטורקיה, שאחרי בירור התברר שהכול בהשגחה צמודה, רק האיכות מזעזעת.
אבל לגבי מה שקרה עם בית יוסף התברר שזה לא שמן זית בכלל.
ועדיין תגובתי הנל עומדת

היום נחשפתי לידיעה מטלטלת.
אני גר בשכנות למשגיח כשרות (אשכנזי) דיי מפורסם.
דיברתי איתו על כשרות, ואז מעצמו הוא אמר לי כמובן בית יוסף לא לאכול.
שאלתי אותו: בפסח? תשובה: מה פתאום! כל השנה!
שאלה: למה? תשובה: אין להם משגיחים במקום בכלל!
שאלה: איך אני יאמין לך?
תשובה: אתה סומך על ראש ישיבה פלוני מהשכונה (ספרדי)? עניתי: כן - הוא ידיד שלי. אז אתמול הוא ישב לידי השמעתי לו הקלטות אחת אחרי השנייה עם משגיחים שמעידים שאין משגיח שדורך במפעל בכלל. הראש ישיבה הרים ידיים! אמר לי אני לא יכול להתמודד מול זה. אני לא נוגע בב"י יותר.

שמות אני יוכל לומר רק באישי למי שאני סומך עליו.
מזעזע.

נערך לאחרונה:
היום נחשפתי לידיעה מטלטלת.
אני גר בשכנות למשגיח כשרות (אשכנזי) דיי מפורסם.
דיברתי איתו על כשרות, ואז מעצמו הוא אמר לי כמובן בית יוסף לא לאכול.
שאלתי אותו: בפסח? תשובה: מה פתאום! כל השנה!
שאלה: למה? תשובה: אין להם משגיחים במקום בכלל!
שאלה: איך אני יאמין לך?
תשובה: אתה סומך על ראש ישיבה פלוני מהשכונה (ספרדי)? עניתי: כן - הוא ידיד שלי. אז הוא אמר לי אתמול הוא ישב לידי השמעתי לו הקלטות אחת אחרי השנייה עם משגיחים שמעידים שאין משגיח שדורך במפעל בכלל.

שמות אני יוכל לומר רק באישי למי שאני סומך עליו.
מזעזע.
ברוך הבא למועדון.
כל ילד מתחיל שמברר טיפה מה קורה יודע שזה כך וחמור מכך.

הפעם אם מקורות ברורים כשמש.
מי שרוצה באמת ביראת שמים מינימלית להבין, כבר הבין ממזמן.
מי שמקשר זאת לפוליטיקה/גזענות/עדתיות/
חבל עליו, על נשמתו, ועל תורתו, כיון שנכשל יום יום ב"וניטמטם".
חבל מאוד.

אתמול נכנסתי לפיצה מפורסמת בבני ברק שהיו בהכשר 'הרב לנדא' והיום הם בהכשר 'עדה חרדית'.

המוכר אומר לי, בתקופת ההשגחה הקודמת, היינו של הרב לנדא, לא דרך פה משגיח בכלל. שבועות שלמים.

אז אני מסתפק יותר לא לאכול הרב לנדא.

כאשר המוכר עובר מלנדא לבד"ץ העדה, המשמעות היא שלנדא לא היה טוב בעיניו, ונשאלת השאלה מדוע, הרי אם לא דרך משגיח שבועות שלמים זה הכי טוב שיכול להיות מבחינת בעל הבית, וללא כאב ראש. אלא מאי, יש לו משהו נגדם, וממילא מהימנותו מוטלת בספק.

(זאת בהנחה שהסיפור לא הומצא על ידך לצרכי המחשה).

השמעתי לו הקלטות אחת אחרי השנייה עם משגיחים שמעידים שאין משגיח שדורך במפעל בכלל.

מי המשגיח שיודע שאין משגיח, וכיצד הוא יודע, ברוח הקודש?

גם אני נחשפתי למסעדה בהכשר בד"ץ בית יוסף שהיה שם מכשול ובעל הבית סיפר שהמשגיח קופץ לומר שלום לעיתים רחוקות, השאלה היא האם מדובר באירוע נקודתי, דהיינו שהבד"ץ לא מוצא אנשים נאמנים ויראי שמים (אולי מחמת שלא מוכן לשלם, אולי מחמת שאין לו כח לחפש), וממילא נוצר מצב שיש משגיחים שאינם משגיחים, או שכל העסק רקוב מהשורש, ואלה הם ההנחיות של ראשי הבד"ץ.

ראשי תחתית