החש בראשו
סייג לחכמה שתיקה!
נראה לי הגזמה.ואתה בעקשנות מתמדת מכשיל את עצמך בנו"ט,
נראה לי הגזמה.ואתה בעקשנות מתמדת מכשיל את עצמך בנו"ט,
כדאי לברר בעומק אחת ולתמיד.נראה לי הגזמה.
רוב שוחטין כשרים.כדאי לברר בעומק אחת ולתמיד.
וגם ללמוד הל' הכשר כלים אח"כ כדי לדעת מה לעשות עם הכלים בבית.
אבל לברר באמת ולא משמעות של ניקים בפורומים
הרב @מרנן ורבנן אני מעריך אותך ואת הודעותך (חוץ מכאן...)הרב @מתוק מדבש אוקי, הבנו, שבענו, משהו לא בא לך בטוב עם הבד"ץ הזה, זה בסדר גמור. יש לך בחירה חופשית. תתקדם.
תעבור על השרשור הזה ועל עוד דומים.הרב @מרנן ורבנן אני מעריך אותך ואת הודעותך (חוץ מכאן...)
אולי תענה בצורה ישירה ולא מרומזת תכל'ס מה אתה עונה על הבעיה אם החלב שהייתה, ועל השמני זית שהבאתי?
אני לא בא לקנטר. פשוט רק רוצה להבין את דעתך.
לא ענית, אתה מדבר בחידות, ואין לי כח לפענח את ההודעות שלך.לא עניתי לו עניינית כי עניתי ועניתי על דבריו עד שכבר אין טעם.
מה יש עם השמני זית?ועל השמני זית שהבאתי?
יש שמני זית עם הכשר אמיתי של ב"י (מובא באתר ב"י). ובבדיקה של הרשויות מתגלה שזה מזוייף.מה יש עם השמני זית?
שמעתי בעבר שהיה שמן זית עם זיוף של בית יוסף, אבל זה בוודאי לא קשור לבד"ץ.
(אא"כ הכוונה למשהו אחר).
את הסוגיה הזו ספציפית של שמני הזית לא בדקתי, אם כי העובדה שמדובר בשמן "מזויף" פחות מרשימה, כי כמה מיני מזויף יש, חלק באמת זה בעייתי אם עדיין יש עליהם חותמת הבדץ וחלק לא אומר כלום מבחינה כשרותית.יש שמני זית עם הכשר אמיתי של ב"י (מובא באתר ב"י). ובבדיקה של הרשויות מתגלה שזה מזוייף.
הוי אומר שאין משגיח שמסתובב במקום. וגם אחר ההודעות של משרד הבריאות ההכשר ממשיך להתנוסס, וחבל.
נכון, ישנם שמני זית שהביקורת היא מצד החומציות שלהם, אבל הם לא מזויפים, הייתה על זה פרשייה לאחרונה עם העדה"ח עם שמן זית מטורקיה, שאחרי בירור התברר שהכול בהשגחה צמודה, רק האיכות מזעזעת.את הסוגיה הזו ספציפית של שמני הזית לא בדקתי, אם כי העובדה שמדובר בשמן "מזויף" פחות מרשימה, כי כמה מיני מזויף יש, חלק באמת זה בעייתי אם עדיין יש עליהם חותמת הבדץ וחלק לא אומר כלום מבחינה כשרותית.
ועדיין תגובתי הנל עומדתנכון, ישנם שמני זית שהביקורת היא מצד החומציות שלהם, אבל הם לא מזויפים, הייתה על זה פרשייה לאחרונה עם העדה"ח עם שמן זית מטורקיה, שאחרי בירור התברר שהכול בהשגחה צמודה, רק האיכות מזעזעת.
אבל לגבי מה שקרה עם בית יוסף התברר שזה לא שמן זית בכלל.
ברוך הבא למועדון.היום נחשפתי לידיעה מטלטלת.
אני גר בשכנות למשגיח כשרות (אשכנזי) דיי מפורסם.
דיברתי איתו על כשרות, ואז מעצמו הוא אמר לי כמובן בית יוסף לא לאכול.
שאלתי אותו: בפסח? תשובה: מה פתאום! כל השנה!
שאלה: למה? תשובה: אין להם משגיחים במקום בכלל!
שאלה: איך אני יאמין לך?
תשובה: אתה סומך על ראש ישיבה פלוני מהשכונה (ספרדי)? עניתי: כן - הוא ידיד שלי. אז הוא אמר לי אתמול הוא ישב לידי השמעתי לו הקלטות אחת אחרי השנייה עם משגיחים שמעידים שאין משגיח שדורך במפעל בכלל.
שמות אני יוכל לומר רק באישי למי שאני סומך עליו.
מזעזע.
הפעם עם מקורות ברורים כשמש.ברוך הבא למועדון.
כל ילד מתחיל שמברר טיפה מה קורה יודע שזה כך וחמור מכך.
מי שרוצה באמת ביראת שמים מינימלית להבין, כבר הבין ממזמן.הפעם אם מקורות ברורים כשמש.
השמעתי לו הקלטות אחת אחרי השנייה עם משגיחים שמעידים שאין משגיח שדורך במפעל בכלל.