זה שאתם לא מוצאים יש לזה שתי אפשרויות:אני לא מבין במחילה, אנחנו בודקים את הקטניות בבית בפסח ג' פעמים כמנהג, ואני לא זוכר כמעט שמצאנו משהו.
ממש פעמים בודדות.
ותנסה עכשיו בביתך, קח חבילת קטניות, תבדוק ותגיד לי אם מצאת משהו.
[ולגבי הסירטון, בעיניי זה רק עניין של מגלגלין חובה ע"י חייב...]
שהוא לא בדק כמו שצריךאבל הוא אומר בסרטון, שבדק כבר 5 פעמים ועדיין מוצא,
אז מה זה אומר???
נו נו,,,,,אני יכול להביא דוגמא הפוכה מכל הנ"ל.
אחד מהידוענים בעולם הכשרות, שמרבה להתראיין ולחוות את דעתו בכל הנוגע לכשרות, חיווה את דעתו בנוגע לכשרות היין בבית יוסף, שכפי הברור לכולנו היא היתה שלילית מאד.
הדבר נודע לאחראי על מערך היין בבית יוסף והוא יצר איתו קשר, ושאל אותו על בסיס מה אמר את מה שאמר, ולאחר שהודה שאין לו שמץ ידע בענין, והוא אויים להלקח לדין, הוא חזר בו מן הדברים.
מאז אותו ידוען שותק, לפחות בנושא הזה.
אין צורך להאמין שיש בעיות בכשרות בית יוסף יותר מאשר בכל כשרות אחרת, מה שכן ברור, שאצלנו בציבור פחות שומרים על כבוד שלוחי הציבור שלנו מאשר במקומות אחרים, ונוטים לבקר בצורה חריפה מאד את עושי מלאכת הקדש.
כל מי שקצת מגדיל ראש, מבין שתקלות ישנן בכל מקום והרבה, רק השאלה איך מתייחסים לזה.
לצערי איני יכול לצרף אסמכתאות לסיפור זה, אבל בכל אופן אכתוב אותו: נאמן ביתו של רבי יוסף שלום אלישיב ע"ה, הלך מטעמו להשגיח במסגרת ועדת מהדרין של תנובה. היתה מחלוקת בינו לבין גוף כשרות מהדרין נוסף לגבי הנושא אם צריך להציב מצלמות באזורי החליבה, ועל דעתו הוא התקין שם מצלמות.
באחת השבתות החליבה התבצעה כרגיל, תוך חילול שבת והפרת הכללים, כשהכל מתועד במצלמה, וכשהמשגיח מגוף כשרות המהדרין הגיע הוא לא הבחין בדבר.
עד כאן הבעיה היא קשה אבל מובנת. הבעיה הקשה יותר שכשהוא פרסם את התיעוד הם ירדו עמו לחייו ממש.
לכן רבותי, אני ממליץ לקחת דברים בפרופורציות. בא לא נאמין לכל סיפור, אסור לקבל לשון הרע, אפילו אם הוא מפורסם, אם יש אויבים ובעלי לשון הרע בעיר. ולמרות שתגובתי תגרום תגובות שהדברים לא שייכים והם מיעוט בטל וכדומה, אני ממליץ לכל אחד לבדוק את הדברים בעצמו בלבד, וכל אחד יופתע לטובה, באחריות...
ודוקא מה שידוע לי, מכלי ראשון ממש על אדם שהיה נוהג להשמיץ את ענייני השחיטה בבד"ץ בית יוסף, בדברים מוסמכים בלבד, ורק על פי עדויות שהיה שומע מכלי ראשון.אני יכול להביא דוגמא הפוכה מכל הנ"ל.
אחד מהידוענים בעולם הכשרות, שמרבה להתראיין ולחוות את דעתו בכל הנוגע לכשרות, חיווה את דעתו בנוגע לכשרות היין בבית יוסף, שכפי הברור לכולנו היא היתה שלילית מאד.
הדבר נודע לאחראי על מערך היין בבית יוסף והוא יצר איתו קשר, ושאל אותו על בסיס מה אמר את מה שאמר, ולאחר שהודה שאין לו שמץ ידע בענין, והוא אויים להלקח לדין, הוא חזר בו מן הדברים.
מאז אותו ידוען שותק, לפחות בנושא הזה.
אין צורך להאמין שיש בעיות בכשרות בית יוסף יותר מאשר בכל כשרות אחרת, מה שכן ברור, שאצלנו בציבור פחות שומרים על כבוד שלוחי הציבור שלנו מאשר במקומות אחרים, ונוטים לבקר בצורה חריפה מאד את עושי מלאכת הקדש.
כל מי שקצת מגדיל ראש, מבין שתקלות ישנן בכל מקום והרבה, רק השאלה איך מתייחסים לזה.
לצערי איני יכול לצרף אסמכתאות לסיפור זה, אבל בכל אופן אכתוב אותו: נאמן ביתו של רבי יוסף שלום אלישיב ע"ה, הלך מטעמו להשגיח במסגרת ועדת מהדרין של תנובה. היתה מחלוקת בינו לבין גוף כשרות מהדרין נוסף לגבי הנושא אם צריך להציב מצלמות באזורי החליבה, ועל דעתו הוא התקין שם מצלמות.
באחת השבתות החליבה התבצעה כרגיל, תוך חילול שבת והפרת הכללים, כשהכל מתועד במצלמה, וכשהמשגיח מגוף כשרות המהדרין הגיע הוא לא הבחין בדבר.
עד כאן הבעיה היא קשה אבל מובנת. הבעיה הקשה יותר שכשהוא פרסם את התיעוד הם ירדו עמו לחייו ממש.
לכן רבותי, אני ממליץ לקחת דברים בפרופורציות. בא לא נאמין לכל סיפור, אסור לקבל לשון הרע, אפילו אם הוא מפורסם, אם יש אויבים ובעלי לשון הרע בעיר. ולמרות שתגובתי תגרום תגובות שהדברים לא שייכים והם מיעוט בטל וכדומה, אני ממליץ לכל אחד לבדוק את הדברים בעצמו בלבד, וכל אחד יופתע לטובה, באחריות...
למיחש מיהא בעי. ודאי כאשר הרבנות תפסה אותם כמה פעמים על איסורי כריתות רח"ל.לכן רבותי, אני ממליץ לקחת דברים בפרופורציות. בא לא נאמין לכל סיפור, אסור לקבל לשון הרע, אפילו אם הוא מפורסם, אם יש אויבים ובעלי לשון הרע בעיר.
שתף אותנו ...ודוקא מה שידוע לי, מכלי ראשון ממש על אדם שהיה נוהג להשמיץ את ענייני השחיטה בבד"ץ בית יוסף, בדברים מוסמכים בלבד, ורק על פי עדויות שהיה שומע מכלי ראשון.
ולאחר שהדבר נודע ליו"ר הכשרות הר' משה יוסף, הוא התקשר אליו ואיים על תביעה בבית משפט ע"ס 400000 ש"ח! והלך האדם הנ"ל ונועץ בעורכי הדין, ולאחר שראו את כל הראיות שהציג בפניהם על מה שהוציא לעז על בד"ץ בית יוסף, אמרו לו שאין לו חשש מהתביעה כלל כיון שהוא לא שיקר בדבריו וכל מה שאמר היה אמת, ואין בזה משום הוצאת לעז אלא מסירת מידע לציבור.
ומה קרה בסוף???
התביעה לא הוגשה.
כנראה הנהלת הבד"ץ ידעה שיש להם רק מה להפסיד.
אני מדגיש, מעשה זה ידוע לי מכלי ראשון ממש האדם הנ"ל הינו קרוב אלי ביותר והוא סיפר לי את כל פרטי הסיפור.
במה לשתף???שתף אותנו ...
אתה חולק על מרן,,,,,,,אך אני מצהיר בזאת שהכל ידוע לי מכלי ראשון ממש, ואין גוזמא כלל במעשה הנ"ל.
לרגע לא חשבתי שאתה משקר, חלילה.במה לשתף???
מי היה הבן אדם?
אני מאמין שאתה מבין לבד שאין לו עניין גדול שזה יתפרסם.
לשתף אולי בעוד פרטים במעשה?
תספר איזה פרטים מעניינים אותך ואני ירחיב ככל יכולתי.
אני מדגיש שוב, אולי אתה חושש שאני משקר, אך אני מצהיר בזאת שהכל ידוע לי מכלי ראשון ממש, ואין גוזמא כלל במעשה הנ"ל.
תיעודים, האמת שישנם הקלטות של שוחטים במשחטות, אך הם אויימו בפיטורים מהעבודה, ולכן הם ביקשו מהאדם הנ"ל שלא יפרסם את ההקלטות כלל וכלל, בשום אופן. אני באופן אישי שמעתי חלק מההקלטות, בהם אחד מהמשגיחים אומר שהוא לא אוכל משחיטת בית יוסף "ולא כי הוא מחמיר גדול" כלשונו. הוא טוען שהוא נמצא שם רק "כמציל מפי ארי", אך להגיד שהבשר כשר, קשה מאוד.לרגע לא חשבתי שאתה משקר, חלילה.
אני מבקש רק שתשתף אתנו ממה להישמר.
אם יש מוצרים מסוימים שהחשש בהם גדול יותר, או תאריכים מסוימים וכל כיו"ב
אם יש תיעודים שמשקפים את המצב פנימה, אם אפשר לפרסמם ...
אם היה נוהג להשמיץ, והדברים הגיעו גם למערכת בד"צ בית יוסף וכו', אז למה אתה מסתיר את שמו?ודוקא מה שידוע לי, מכלי ראשון ממש על אדם שהיה נוהג להשמיץ את ענייני השחיטה בבד"ץ בית יוסף, בדברים מוסמכים בלבד, ורק על פי עדויות שהיה שומע מכלי ראשון.
ולאחר שהדבר נודע ליו"ר הכשרות הר' משה יוסף, הוא התקשר אליו ואיים על תביעה בבית משפט ע"ס 400000 ש"ח! והלך האדם הנ"ל ונועץ בעורכי הדין, ולאחר שראו את כל הראיות שהציג בפניהם על מה שהוציא לעז על בד"ץ בית יוסף, אמרו לו שאין לו חשש מהתביעה כלל כיון שהוא לא שיקר בדבריו וכל מה שאמר היה אמת, ואין בזה משום הוצאת לעז אלא מסירת מידע לציבור.
ומה קרה בסוף???
התביעה לא הוגשה.
כנראה הנהלת הבד"ץ ידעה שיש להם רק מה להפסיד.
אני מדגיש, מעשה זה ידוע לי מכלי ראשון ממש האדם הנ"ל הינו קרוב אלי ביותר והוא סיפר לי את כל פרטי הסיפור.
אתה יודע שהוא אויים בתביעה משפטית?אם היה נוהג להשמיץ, והדברים הגיעו גם למערכת בד"צ בית יוסף וכו', אז למה אתה מסתיר את שמו?
כתבת שהוא התייעץ עם עו"ד ואמר לו שאין בעיה, וגם בד"צ בית יוסף יודעים זאת ולכן לא תובעים אותו.אתה יודע שהוא אויים בתביעה משפטית?
אמנם אם הם יבואו יחד לבית משפט מי שיפסיד זה בד"ץ בית יוסף, אבל אין לו כוח לטרטור הזה, הוא כבר סבל מהם מספיק.
אני לא יכתוב את שמו כלל, אבל אם אתה רוצה, תכתוב לי מספר טלפון בפרטי, ואני מוכן לארגן לך שיחת טלפון עם היהודי הזה.
אך בתנאי, שאם יוברר לך הדבר כאמת, אתה תפרסם את הדברים גם את יתבעו אותך בבית משפט בעוון זה.
אם אתה לא מסכים - למה שהוא יסכים?
כתבתי לעיל שאין לו כח לטרטור הזה, זה לא היה ברור?כתבת שהוא התייעץ עם עו"ד ואר לו שאין בעיה, וגם בד"צ בית יוסף יודעים זאת ולכן לא תובעים אותו.
אז מה כן הבעיה?
מזעזע!בדידי הווא עובדא!
לפני כעשרים שנה "זכיתי" מתוקף תפקידי דאז להכיר מקרוב חלק מהנפשות הפועלות בבד"צ, ולמרבה הצער גיליתי שמדובר בחבורת ברנשים החשודים על כל העבירות שבתורה (הכל כולל הכל) פשוטו כמשמעו וד"ל.
השיא מבחינתי היה במוצאי פסח תשע"א כאשר נחשף שקונדטוריית ביסקוטי שעמדה תחת הכשר הבד"צ (בזמנו היא היתה ברחוב הירקון בבני ברק) התחילה לאפות חמץ בעיצומו של שביעי של פסח ולמחרת בד"צ בית יוסף פרסמו מודעות אזהרה בכל העיתונים על הסרת הכשרות מביסקוטי, אלא שלמרבה התדהמה גיליתי מיד למחרת הפסח שביסקוטי ממשיכה לשווק כרגיל את העוגות שלה לרשת "קפה קפה" שגם היא היתה בהכשר הבד"צ ואף הקלטתי שיחה עם עובד במפעל שבה הוא הודה בפניי במפורש שכל הסרת הכשרות מלכתחילה היתה (בלית ברירה) לצורכי יחסי ציבור בלבד ובפועל למרות "הסרת הכשרות" הבד"צ סיכם עם ביסקוטי שהם ימשיכו לייצר ולשווק למסעדות עוגות כרגיל עם השגחת הבד"צ ורק החליפו את הלוגו של היצרן על הקרטונים של העוגות בשם אחר... בהמשך ההקלטה הזו פורסמה בתחקיר של אתר YNET והתדמית של הבד"צ המשפחתי נפגעה אז אנושות... אלא שכמו תמיד הכסף יענה את הכל ו"יד נעלמה" דאגה למחוק מהרשת את התחקיר הזה כפי שדאגו למחוק עוד שערוריות שהתפרסמו בעניינם... ודו"ק ואכמ"ל.
מצ"ב הפרסום על הסרת הכשרות מביסקוטי
![]()
"בית יוסף": הסרנו הכשרות מ"ביסקוטי"
פרשת קונדטוריית "ביסקוטי": חברי בד"ץ בית יוסף החליטו בתום ישיבה ממושכת להסיר לצמיתות את כשרותה. הבעלים לא הצליח לשכנע * במהלך הישיבה נעשה שימוש בתיעוד ממצלמות האבטחה המוצבות במאפייה. בצילומים לא נראתה תנועה באולם הייצור, ולטענת בעל המקום היו בקונדטוריה שתי פקידות שעוסקות בהנהלת חשבונותwww.kikar.co.il
מי שעבר על כל האשכול אין לו מה להזדעזעמזעזע!
יש לך את ההקלטה להעלות לנו?
אל תתקרר ותקרר.מי שעבר על כל האשכול אין לו מה להזדעזע
גדולה וחמורה מזאת שנו כאן.
מצ"ב ההקלטה והכתבה שפורסמה באתר YNETמזעזע!
יש לך את ההקלטה להעלות לנו?
המדיניות שהונחתה על ידי הרב היתה להציל ממכשול, גם במקומות שאינם נוהגים כשורה, והוא כתב אותה באריכות בכמה מקומות בספריו.מצ"ב ההקלטה והכתבה שפורסמה באתר YNET
בדצ זה מפעל לטייחים???המדיניות שהונחתה על ידי הרב היתה להציל ממכשול, גם במקומות שאינם נוהגים כשורה, והוא כתב אותה באריכות בכמה מקומות בספריו.
ובכל מקום ישנם דברים שלא מפרסמים, ואפילו מסתירים, וגם לבד"צ בית יוסף מותר וראוי לנהוג כן.
אבל בתקשורת חושבים שרק להם מותר לעשות את זה... וכך נוצרות הכתבות, והחכמה היא לא להבהל מהן.
ע"ז בדיוק האריך מרן החזו"א בכוחה של נגיעה.המדיניות שהונחתה על ידי הרב היתה להציל ממכשול, גם במקומות שאינם נוהגים כשורה, והוא כתב אותה באריכות בכמה מקומות בספריו.
ובכל מקום ישנם דברים שלא מפרסמים, ואפילו מסתירים, וגם לבד"צ בית יוסף מותר וראוי לנהוג כן.
אבל בתקשורת חושבים שרק להם מותר לעשות את זה... וכך נוצרות הכתבות, והחכמה היא לא להבהל מהן.
יש יותר מידי הרבה עובדות, מגובות במסמכים, תמונות, הקלטות שהובאו באשכול זה. אתה סתם מסנגר.אני רוצה להוסיף, שאני בדקתי ומשמשתי עד מקום שידי מגעת, הרבה "עובדות" שסופרו על הבד"צ, חלקם הגדול היו עורבא פרח, וחלקים נוספים שהתבררו כהפוכים.
אני מצרף דוגמא: סיפר לי חבר טוב, שמשגיח שעובד בבד"צ בית יוסף אמר לו שהם אינם עושים מאומה במפעל מסויים. הלכתי למפקח האחראי על המפעל ואמרתי לו את הטענה. אז תחילה, הוא ניחש מיידית מי טען את הטענה והסביר לי היטב מה הן הטרוניות שיש לו על הבד"צ, ולמה הוא לא "מבין" את מה שהוא הולך להסביר לי, אבל לגופם של דברים הוא אכן אישר את הטענה, ובהסבר כי המשגיח של הרבנות הינו מיוחד ויוצא דופן במקצועיותו וביראת השמים שלו.
כפי שאני מכיר את המפקח הנ"ל באופן אישי, וכפי שהוא מוכר על ידי כל מכריו כאדם רציני, קיבלתי את דבריו, אבל לא חזרתי עם אותה התשובה לחבר הנ"ל, כי ידעתי שהוא לא יקבל את הדברים. אך למרבה הפלא, אחר תקופה חזר אותו החבר על הטענה הקודמת, אבל הוסיף שמנהל מערכת כשרות מפורסם (מאד) במערכת כשרות אחרת, אמר לו כי למרות שבאופן כללי הוא אינו סומך על בד"צ בית יוסף אבל במפעל פלוני אפשר לאכול כי המשגיח של הרבנות שם הוא מצויין. מה שנקרא, בול קליעה.
אני רוצה להוסיף (עדות מכלי שני, אבל כמין ימא לטיגני) שראש מערך הכשרת השוחטים בשארית ישראל, שכמדומני הוא הרב טויטו, בוחר לאכול (בעופות, כמובן אחרי המערכת אליה הוא שייך) מהשחיטה של בד"צ בית יוסף, והוא אמר לידידי שהרב גרוס הצטרף לבד"צ בית יוסף כי הם הטובים ביותר בתחום. אותו ידיד סיפר לי כי תוך כדי שהוא דיבר איתו הצטרף שוחט נוסף שעובד בהרבה מערכות כשרות ודיבר גם כן על הדברים כדברים פשוטים וברורים.
אז גם מאלה שחושבים הפוך, יש כאלה שחושבים ישר.
כפי הידוע לכבודו בהשמטות לאמונה ובטחון הוא האריך גם כן שהחשש לנגיעה הוא מתחת להכרעה ההלכתית, ואני מסתפק כמה באמת בדקת את המשקל ההלכתי של הטענות הללו.ע"ז בדיוק האריך מרן החזו"א בכוחה של נגיעה.
ה"י.