כשרות בד״ץ בית יוסף

העדה במומלצים. רובין במומלצים. לנדא במומלצים. שארית (רק בעופות) במומלצים.

אני יודע מידיעה אישית על אחד מגדולי הרבנים העומדים בראש אחת מן המערכות שהזכרת, ולמעשה עליו בעיקר סומכים הציבור.
והנה הגיע אליו אברך להיבחן על בדיקת סכין, ואמר לו "אני לא יודע להחזיק סכין, אני מכיר רק את ההלכות" [!!!!!!!].

והעיקר מצלמים אותו עם חלוק לבן מטייל במשחטה, בודק את המשגיחים, משווקים את ההכשר המהודר בתכלית ההידור בה-בה-בה-פשי-פשי...
והרב המפקח אינו יודע צורתא דתנגולתא וספק אם יבדיל בין לב לקורקבן...

אבל זה כמובן בסיידר גומור.
כי המשגיחים עושים את הפרצוף הנכון כשהמצלמה מגיעה.

ושם באותו הכשר העיד בפני מישהו שנשא שם תפקיד בכיר, איזו חגיגה הייתה הולכת שם בשנים עברו, במיוחד בשחיטת עופות. מצד אחד עושים חומרע'ס שאף אחד לא נהג בהם בענף מעולם ומצד שני דברים בסיסיים מדפדפים הלאה.
והכל מושתק ואין איש פוצה פה ומצפצף כי "מה לעשות, עושים מקסימום הישתאדלע'ס והקודוישברוכו עוזר" (כותב בכאב, לא בציניות).

אבל אם הייתה פשלה אצל הספרדישער'ס?
הוווו זה כבר מעיד שהכל טרייף חאזער רחמונע לצלן.

מי שיוריד תע"ב!!!!!!!

ב"כושרות" עשו עבודה מאוד יסודית ופרטנית, לגבי כל מוצר.

יש רשימה ארוכה של בד"צים מומלצים שרוב המוצרים שלהם כשרים, בית יוסף איננו ביניהם:

רובין, בהידור הכשרות נתניה, ברכת אליהו, הידור הכשרות פ"ת, עדה חרדית, לנדא, הרב מחפוד, בד"ץ צפת, רבנות אריאל מהדרין, ועדת מהדרין תנובה, רבנות בת ים מהדרין, ועד הכשרות מודיעין עילית קרית ספר, רבנות מטה בנימין מהדרין, רבנות נחל שורק מהדרין, רבנות קרית מוצקין מהדרין, רבנות שומרון מהדרין.

בעופות ובשרים יש עוד רשימה ארוכה של בד"צים, להלן רבע מהרשימה של עופות:

אשפר / נוה ציון, בן בקר / רבנות אשדוד מהדרין, בן בקר מוצפי, בני תורה (הרב גרוס), בשר החוות, בשר השומרון גלסנר, בשר החוות / רבנות שומרון מהדרין, בשר השומרון / קרני שומרון מהדרין, דליקטסו / חב"ד, דלישס / חב"ד, הדס יסכה אשקלון / רבנות אשקלון מהדרין, זוהר בשר / מטה יהודה מהדרין, טיבון ויל עטרה / בית יוסף, לחומרא / רבנות קרית שמונה מהדרין, OU ישראל, מעוף הודו / קרית מלאכי, מרכז הבשר / ירושלים, משחטת כפר מנחם / נחל שורק מהדרין, עוז והדר / הרבנות לכשרות ארצית.

כמו שניתן לראות, בד"ץ בית יוסף נמצא ברשימה - טיבון וייל עטרה, וכן עוף עטרה, בהסתייגות: ההמלצה כוללת מוצרי עוף והודו גולמיים בלבד (לא מעובדים כגון -עוף טחון, שניצל מעובד, פסטרמה וכד').

יש גם רשימה של כמה מוצרים שהם בהכשר בד"ץ בית יוסף ואפשר לסמוך עליהם בזה:

חלב סויה / חברת אלפרו,
טורטייה - חברת אגוז הכפר,
טורטייה - חברת שווה,
טורטייה - חברת שקדיה,
טורטייה מקמח חיטה,
טורטייה רמי לוי רון יוחננוב,
מחית פיסטוק - שקד תבור,
ממרח 100% אגוזי קשיו שקדיה,
פסטה ריקו,
קרם קוקוס - חברת מזרח ומערב,
קרם קוקוס חברת AROY-D,
קרם קוקוס חברת ויליגר,
שלושת האופים - פרווה בלבד,
שמן אבוקדו- תבואות מוצרי מזון,
שמן זית מזוכך - חברת BM,
פירות וירקות בשווקים ובמרכולים,
מוצרי עגבניות - MUTTI (מוטי),
מוצרי עגבניות - טעם הטבע שטראוס,
עגבניות קצוצות במיץ עגבניות - המותג 'רויאמיל',
רסק עגבניות - חברת יכין,
רסק עגבניות - חברת פרי-מבורך,
רסק עגבניות - חברת פריכוז,
מחלבות גד - יבוא,
ביצי / חלב דג - מותג דלידג,
סוכריות גומי מותג Tenta.

ללא שם.jpg

אני יודע מידיעה אישית על אחד מגדולי הרבנים העומדים בראש אחת מן המערכות שהזכרת, ולמעשה עליו בעיקר סומכים הציבור.
והנה הגיע אליו אברך להיבחן על בדיקת סכין, ואמר לו "אני לא יודע להחזיק סכין, אני מכיר רק את ההלכות" [!!!!!!!].

והעיקר מצלמים אותו עם חלוק לבן מטייל במשחטה, בודק את המשגיחים, משווקים את ההכשר המהודר בתכלית ההידור בה-בה-בה-פשי-פשי...

נו ו? מה זה אומר? אין לו מפקחים? אין לו עומדים תחתיו?
ושם באותו הכשר העיד בפני מישהו שנשא שם תפקיד בכיר, איזו חגיגה הייתה הולכת שם בשנים עברו, במיוחד בשחיטת עופות. מצד אחד עושים חומרע'ס שאף אחד לא נהג בהם בענף מעולם ומצד שני דברים בסיסיים מדפדפים הלאה.
והכל מושתק ואין איש פוצה פה ומצפצף כי "מה לעשות, עושים מקסימום הישתאדלע'ס והקודוישברוכו עוזר" (כותב בכאב, לא בציניות).

מה השם שלו?

נערך לאחרונה:
תמיד אמרו שבשחיטת חוץ מוכרים את החלק האחורי לגויים כך שאין צריכים לנקר, מה קרה ואיך הגיע המכשלה הזאת.

הרב מרנן ורבנן, אני מבין שאתה לא כ"כ סומך על העדה החרדית ומעדיף בית יוסף
אז יש בעיה משמעותית שבית יוסף מביאים בעצמם העדה החרדית, וא"כ אתה לא יכול לאכול בית יוסף גם לשיטתך

וכעת לגופו של עניין, המבחן הוא איזה הכשר סומך על השני, כולם סומכים על רובין ובד"צ ואף אחד לא סומך על בית יוסף
מלבד זאת אני מכיר מעדויות אישיות של שוחטים ועוד אנשי צוות סיפורים מסמרי שער
לא סתם יש קלא דלא פסיק ושומר נפשו ירחק

הרי אפילו ספק דאו' או חשש כולם מחמירים, אז כאן זה הרבה יותר מספק דאורייתא
לגבי עופות בארץ זה שונה כידוע בפרט כשזה עם הרב גרוס, כללית המשחטה של שגב שלום ברמה גבוהה וזה גם ליין של קהילות שזה מהודר יותר
בקיצור הדברים ידועים לכל מי שקצת מכיר לעומק את הדברים

הרב @יד אברהם אני מבין שאתה לא כ"כ נכנס לפורום, ולכן לא שמעת על המנהג המגונה של הניקים הרציניים פה, שהוא לקרוא את אשכול לפני שמגיבים עליו.
מאוד מומלץ.

אתה יכול בבקשה לברר לנו אצל באי ביתו הנזכרים מתי היה לאחרונה בביקור ובבדיקה של משחטות של ההכשר הנזכר. תודה
בדקתי היטב, וחתנו א"ל כעת פ"אפ , שזמן רב לא היה שם, אבל סומך עליהם לגמרי

בדקתי היטב, וחתנו א"ל כעת פ"אפ , שזמן רב לא היה שם, אבל סומך עליהם לגמרי
זמן רב זה חודשים שנים יובלות? ומי זה עליהם שהוא סומך? השוחטים ובודקים? המשגיחים? הרבנים נותני ההכשר?

איני יודע.
רק זאת אומר שידועני מכ"ר ממש שהגר"ש עמאר זהיר וקפיד טובא בעיניני אכילה, ואין כאן המקום להאריך בתעניותיו המרובות ובפרט בשובבי"ם,
ואפ"ה סומך עליהם לכתחילה.
דומני שלאחר החיפוש הוא הבן תורה היחיד שמעיז להכניס לפיו מהכשר זה.

אני זוכר שכשהפיצה מול הישיבה שלנו ברחוב דוד ילין עברה מבד״ץ לבית יוסף או הפוך איני זוכר כעת המוכר (מסורתי מסל״ת) אמר שבית יוסף מקלים לו הרבה יותר.
יכול להיות שזה בסדר ומותר, אבל עדיף לי כשרות שמקפידה על הקצה.

גיבובי דברים.
העדה במומלצים. רובין במומלצים. לנדא במומלצים. שארית (רק בעופות) במומלצים. ורק בית יוסף לא במומלצים.
כתבתי שהבית יוסף צריך להיות במומלצים?
אדרבה בסוף דבריי כתבתי שהסטנדרט של בית יוסף במסעדות נמוך (להחריד).
בבקשה לקרוא את דבריי היטב.

ברוך הבא...

אני מבין את הרצון ללמד זכות, אבל מה שכתבת בשורה זו - בדיחה.
לא באתי ללמד זכות על בית יוסף, באתי לומר איך כושרות מסתכלים על מוצרים. למה קוראים את התגובות שלי הפוך על הפוך?

איני יודע.
רק זאת אומר שידועני מכ"ר ממש שהגר"ש עמאר זהיר וקפיד טובא בעיניני אכילה, ואין כאן המקום להאריך בתעניותיו המרובות ובפרט בשובבי"ם,
ואפ"ה סומך עליהם לכתחילה.
דומני שלאחר החיפוש הוא הבן תורה היחיד שמעיז להכניס לפיו מהכשר זה.
אתה חמוד ברמה גבוהה

למה דווקא הוראה של גדול ספרדי מפורסם? אולי זה יכול להיות גם גדול אשכנזי מפורסם?
אמרו פעם שיש לכמה מהדרשנים שק סיפורים שהם ממציאים ושק שמות רבנים ולפני כל דרשה הם שולפים סיפור מפה ושם מפה ומהדקים.
גם אתה יכול להדק את דבריו למי שתרצה, רק שעדיף להגיד ספרדי שלא יגידו אפליה וזה.

אם בית יוסף הייתה חברה של מקררים עם כזה שם גרוע אף אחד לא היה דורך שם,
וכל התי' של לכלוך אמין לא אמין אם יש חברה עם שם גרוע לא מתקרבים,
אז למה שבכשרות זה לא יהיה ככה?
כל אחד מקפיד על מה שחשוב לו.

מעניין שבדיוק בהכשר הנ''ל, שלא כ''כ מקפיד על א' ב' ג' וכו' ובעיקר במסעדות וכו' דוקא שם היו כמה פעמים ''תקלות'' של חמץ גמור...
תקלות יכולות לקרוא לכל אחד, אבל כשיש ''מהלך'' של זילזול בא' ב' ג' וכו', אי אפשר לסלוח, והוי ''שוגג הקרוב למזיד'' ''תחילתו בפשיעה וסופו באונס'' ומי שיודע יודע ו''שויא אינש אנפשיה חתיכא דאיסורא'', ומי שלא רוצה לדעת יכול לאטום אזניו, ומסמתא אח''כ יאטם גם ליבו כדכתיב ''ונטמתם בם'' וכו' ...

מצורף דו"ח של הרבנות הראשית על כך שחלב בית יוסף דינו כחלב עכו"ם ואם הרבנות לא סומכת עליהם אז אנשים שלא אוכלים רבנות למה שיסמכו על הבד"ץ הנ"ל,

קבצים מצורפים

גם הכלל הטפשי הזה שמקובל אצל בורים ועמי ארצות אנחנו אוכלים את כל הבדצי"ם מילא היית מכיר את כולם ניחא,
אבל לקבוע שכל מי שקורא לעצמו בד"ץ הוא בסדר,
מנין לך שהוא לא נוכל,
ואם נגיד שבדקת שהוא ירא שמים עדיין זה לא או' שהוא בעל מקצוע,והוא מבין בתחום זה עוד שלב יכול להיות אדם שהוא אחד מל"ו צדיקים,
אבל אם הוא יפתח כשרות אני לא יגע בה ויכול להיות אדם שהוא פחות צדיק אבל הוא מקצועי והוא מבין בתחום.
מה באמת מישהו חושב שאנשי בד"ץ עד"ח הם צדיקים יותר משאר ההכשרים לא בטוח רק שהם הכי מקצועיים מבחינת ותק ונסיון ומבחינת זה שלא מאיים עלייהם שתעזוב אותם יום אחד.

ואדרבה יש מעלה ברבנות על פני בית יוסף למשל שרבנות אין להם בעיה להוריד מסעדה הם לא מפחדים על הכמה שקלים שהוא נותן להם כי הם גוף ממשלתי משא"כ בית יוסף שזה גוף פרטי שלא רוצה להפסיד כסף.

יגידו שונא את מרן, והנ"ל אדוק במרן
ואשכנזי לא צריך להגיד זה פשוט
לא הבנתי.
הסיפור הזה היה או לא היה.
אם היה אז מאיפה הסיבות האלו למה ספרדי ולא אשכנזי, תגיד זה היה ככה עם ספרדי כי זה היה ככה עם ספרדי.

ראשי תחתית