כשרות בד״ץ בית יוסף

@הצעיר אם פעם תרצה תשובות אתה יכול לעבור על האשכול הזה ולמצא תשובות לכל הודעותיך וחששותיך.
(לא עניתי לך פה ענייני כי כבר נמאס לי לדחות טענות ממוחזרות ללא סוף)

תכלס', מי הראש של הבד"צ, מי לוקח אחריות על כל מה שכתוב כאן, את מי אפשר לשאול, מי אמור לתן תשובות.

לא ניתן פה תשובה ברורה מי הרב שעומד מאחורי הכשרות.
בעדה החרדית והרב לנדא אני יכול לכתוב עכשיו כמה שמות שאפשר לשאול אותם און ליין. כנ"ל ברובין.
בבית יוסף אני לא יודע על רב אחד שאתה יכול לשאול
אז צריך רק תשובה אחת מי חברי הבד"ץ?

כל התשובות ניתנו לעיל. אם יש לך עוד שאלה ספציפית תשאל ונענה
מי הראש של הבד"צ?
מי לוקח אחריות על כל מה שכתוב כאן?
את מי אפשר לשאול?
מי אמור לתת תשובות?

הבלים.
הרב שטרנבוך קיים.
הרב אולמן קיים.
הרב ברנדסדורפר גם קיים.

תעשה טובה לציבור תכתוב לנו שוב.
כי לא ידענו שמם ומקומם.
יש פה 4 עמודים בשרשור בסה"כ. תקרא אותם ואם תרצה תבין. אם לא תרצה גם אם אני אאכיל אותך את התשובות בכפית של זהב אתה לא תבין.

בחבילה של הגריסים הנ"ל רואים להדיא שהיה בלאנק מוכן עם מיתוג ועליו מלאו את התוכן.
הגיוני שהיה שטאנץ של כמה וכמה קטניות. ובטעות מוכר או מי שלא יהיה הכניס גם גריסים לזה, בניגוד להנחיות וכדו'.
לא אומר שזה בסדר כמובן, זה חמור מאוד, אבל קוראים לזה פשלה.

אבל משום מה,
כשהגיע למכולת בירושלים בחוה"מ פסח קרטון של רביולי גבינה להכנה מהירה של שטראוס, בהכשר מהודר של שארית ישראל (עם כיתוב נטחן לאחר הפסח??...) - איכשהו זה עבר מתחת לרדאר.

כי אצלם זה רק פדיחה העפ'ס, שחייבים לבדוק ולהפיק לקחים שלא יקרה שוב, וכמובן שזה לא אשמת הכשרות אלא המחסנאי.
אבל בבית יוסף? זה ניירא נוירואס. מלמד על הכל.

יגידו שונא את מרן, והנ"ל אדוק במרן
ואשכנזי לא צריך להגיד זה פשוט
איאיאי פספת את הנקודה
ראשית לא צריך להיות אדוק במרן בשביל להיות ספרדי, ולא צריך להיות ספרדי בשביל להיות אדוק במרן.
גם אני יכול להביא אימרה של גדול ספרדי שאומר שב״י זה לא כשרות, בשביל לומר ״הנה, גם ספרדים מודים כן״. החכמה היא שאשכנזים לא אומרים כזה דבר כי הם פשוט לא מתענייינים בכשרות של ספרדים, ולכן מה שגדול אשכנזי אומר זה לא חשוב, אבל גם אם ספרדי אומר זאת זה לא חשוב, כי אני לא יודע בכלל איזה גדול ספרדי זה ומה מקור הידע שלו. כך שזה לא משנה אם היית אומר זאת בשם גדול תימני ספרדי או אשכנזי, מי זה הגדול הזה אשר אשמע בקולו וצריך להתבטא דרך ניק אנונימי בפורום בשביל להכפיש שם של כשרות?

אגב שלא יגידו שוב שאני דן לזכות או משהו, אני אישית משתדל מאד שלא להכניס בית יוסף לבית.
הבעיה שלי היא השיח שסביב הכשרות הוא תמיד הולך אחרי סיפורים של
״שמעתי מדוד שהמשגיחים שהם על הפנים״
״איזה בחור שאני לא חושד בירא״ש טוען שהמצות שלהם הם חמץ״
״שמעתי ממומחה כשרות מובהק שלא להתקרב לכשרות שלהם״
מי זה המומחים האלו, מי זה הדודים האלה, ולמה לי בכלל לחשוד בירא״ש של איזה בחור שהיה במאפית מצות של ב״י, כשאני בכלל לא יודע מי הם, ועד כמה הם באמת מומחים ויראי שמיים?
אך כשמביאים שהרב עמאר תומך בשחיטה שלהם (לא בהשגחה שלהם, יש לשים לב), אז ודאי צריך לומר שמה שנופל לפיו זה נס גמור, והוא מאן דאמר אחד וכל המומחים והדודים והבחורים יראי שמיים מהמאפיות הם הצודקים.
זה תמיד השיח סביב בית יוסף לצערי, כי צריך תמיד לומר שיש איזה ״גדול ספרדי״ ש״לא חשוד בסטייה ממרן״, בשביל לשלול את הכשרות.

העצה שלי - אל תאכלו ב״י וגם אל תדברו עליו. חבל על הזמן.

איאיאי פספת את הנקודה
ראשית לא צריך להיות אדוק במרן בשביל להיות ספרדי, ולא צריך להיות ספרדי בשביל להיות אדוק במרן.
גם אני יכול להביא אימרה של גדול ספרדי שאומר שב״י זה לא כשרות, בשביל לומר ״הנה, גם ספרדים מודים כן״. החכמה היא שאשכנזים לא אומרים כזה דבר כי הם פשוט לא מתענייינים בכשרות של ספרדים, ולכן מה שגדול אשכנזי אומר זה לא חשוב, אבל גם אם ספרדי אומר זאת זה לא חשוב, כי אני לא יודע בכלל איזה גדול ספרדי זה ומה מקור הידע שלו. כך שזה לא משנה אם היית אומר זאת בשם גדול תימני ספרדי או אשכנזי, מי זה הגדול הזה אשר אשמע בקולו וצריך להתבטא דרך ניק אנונימי בפורום בשביל להכפיש שם של כשרות?

אגב שלא יגידו שוב שאני דן לזכות או משהו, אני אישית משתדל מאד שלא להכניס בית יוסף לבית.
מי זה המומחים האלו, מי זה הדודים האלה, ולמה לי בכלל לחשוד בירא״ש של איזה בחור שהיה במאפית מצות של ב״י, כשאני בכלל לא יודע מי הם, ועד כמה הם באמת מומחים ויראי שמיים?
אך כשמביאים שהרב עמאר תומך בשחיטה שלהם (לא בהשגחה שלהם, יש לשים לב), אז ודאי צריך לומר שמה שנופל לפיו זה נס גמור, והוא מאן דאמר אחד וכל המומחים והדודים והבחורים יראי שמיים מהמאפיות הם הצודקים.
זה תמיד השיח סביב בית יוסף לצערי, כי צריך תמיד לומר שיש איזה ״גדול ספרדי״ ש״לא חשוד בסטייה ממרן״, בשביל לשלול את הכשרות.

כל מילה. למעט כמה.

אשמח אם תפרט לי בפרטי.
אפשר גם פה.
הטענות טובות, המסקנא שלא לאכול מהבד"ץ ב"י - לא התחברתי (גם בגלל מה שכתבת, גם בגלל מה שאני כתבתי לאורך השרשור, גם בגלל שאני מכיר את השטח ולא מבן דוד של שכן של חבר)

אפשר גם פה.
הטענות טובות, המסקנא שלא לאכול מהבד"ץ ב"י - לא התחברתי (גם בגלל מה שכתבת, גם בגלל מה שאני כתבתי לאורך השרשור, גם בגלל שאני מכיר את השטח ולא מבן דוד של שכן של חבר)
אז לדעתי יש ג׳ דברים:
א. לא אדון שום אדם לכף חובה כי הוא אוכל שחיטת ב״י. (בהשגחה זה נידון אחר)
ב. אני אישית מעדיף להכניס לביתי שחיטת יו״ד, שידוע לי ממקורות אישיים (שדווקא כן קשורים לקרוב משפחה, אך לא אכוף אף אחד כאן לדעתו) שיותר טובים מב״י. ובעבר הייתי אוכל אף משחיטת רובין עד שהפסיקו.
ג. המסקנא מההודעה שלי הנ״ל, הוא שאף הטוענים שאין לאכול ב״י, שיפסיקו לפמפם ולנהל שיח סביב הגר״מ עמאר כאילו הם יודעים יותר טוב ממנו. ועדיף פשוט שאם הם סוברים שלא לאכול ב״י, שלא יאכלו, אבל שגם לא יעשו סביב זה רעש.

חברים יקרים
נאלצנו למחוק כמה הודעות שלא נגעו לגופו של עניין נא להצמד לנושא.
בנוסף כמו שאמרנו להביא רק עובדות מבוססות ושמועות מפי רבנים או אנשים או משגיחים בשמותיהם
אבל לא:
שמעתי מ״ח מפורסם וכו׳...
סיפר לי אחד...
ידוע ש...
ברור לי ש...
נדמה לי ש...
וכו׳ וכו׳

בלי שמות של הרבנים או מקורות אין תועלת בזה.
וכמובן נשתדל כולנו לכבד את דעת השני על אף שאינו הולך בדעותיי.
בגלל שזה נושא מאד חשוב לכאן ולכאן יש להזהר שבעתיים

חזקו ואמצו!

נערך לאחרונה:
כיף לשמוע. באמת הם היו טעימות יותר מאחרים ולא הבנתי למה.
לא יודע למה אבל באשכול הזה כל דבריך על דרך הציניות בלי שום דבר לעניין
אולי תסביר לנו מה ההגיון לסמוך על ב''י יותר מאשר על העדה''ח בחמצוצים? יש בזה הגיון?
אתה חושב שהם משגיחים יותר, בודקים אחרי מקור כל מוצר יותר מהעדה''ח?

איאיאי פספת את הנקודה

איך אתה מסביר שלאף אחד אין בן דוד ושכן שאומר שהעדה החרדית זה הכשר זוועה ורק על ב''י טופלים את זה, סתם???
שנאת ספרדים??

איך אתה מסביר שלאף אחד אין בן דוד ושכן שאומר שהעדה החרדית זה הכשר זוועה ורק על ב''י טופלים את זה, סתם???
שנאת ספרדים??
עצם זה שלכל אחד יש איזה בן דוד שצריך להגיד שב״י זה זוועה, זה צריך בדיקה.

@כותל המזרחי @מתוק מדבש יש לך שאלה עניינית תשאל (או תעבור על האשכול מראשו מסתמא כבר ענו). הזמנתי אותך לשאול כבר כמה פעמים ואתה מתעלם וממשיך ללהג באויר
תמשיך לדפוק את הראש בקיר.
הבאנו לך עובדות,
הדגשנו שאין דמות רבנית
הסברנו את ההבדלים בין ב"י לכשריות אחרות,
אתה רוצה להתעקש? בהצלחה.
זה לא שוגג, זה מזיד.
ביקשנו כ"פ, תעשה סיבוב במסעדות, ותחזור עם תשובות
מבטיח לך שלא תמשיך לגעת בזה
אבל אתה ממשיך להתעקש
בא נסגור שתלך לביקורת רק 3 מסעדות איזה שתבחר,
ונראה אותך ממשיך לאכול מזה,,,,,,

ביקשנו כ"פ, תעשה סיבוב במסעדות, ותחזור עם תשובות
מבטיח לך שלא תמשיך לגעת בזה
אבל אתה ממשיך להתעקש
בא נסגור שתלך לביקורת רק 3 מסעדות איזה שתבחר,
ונראה אותך ממשיך לאכול מזה,,,,,,
השאלה היא על גוף הבשר, על השחיטה בחו"ל האם אפשר לסמוך?
מסעדות זה עוד ענין שצריך לראות אם בכלל יש משגיח ומה מכניסים שם וכו'

השאלה היא על גוף הבשר, על השחיטה בחו"ל האם אפשר לסמוך?
מסעדות זה עוד ענין שצריך לראות אם בכלל יש משגיח ומה מכניסים שם וכו'
שיש עשרות עדיות שהכל שם צחוק,
מוכרחים להבין שיש שם משהו,
שאתה רואה את ההתנהגות במסעדות, אתה מבין עם מי יש לך עסק
בדרשה של הרב דורפמן שהביא פותח האשכול, הוא אמר שם
-שמעתי מכלי שלישי-
שבבשר הכל רבנות עם הדבקות של בית יוסף ללא משגיח ולא שום השקעה,
ככה הוא אמר שראה בעיניו מאות פעמים.
אולי הוא משקר? יתכן.
הכל פה חשוד ומסריח? ע"ז אין ספק.
גזענות? יתכן, כווווולם שונאים את הספרדים ואת מרן. וסתם שמקרים.
יכול להיות.
אבל זה המצב.

שיש עשרות עדיות שהכל שם צחוק,
מוכרחים להבין שיש שם משהו,
שאתה רואה את ההתנהגות במסעדות, אתה מבין עם מי יש לך עסק
בדרשה של הרב דורפמן שהביא פותח האשכול, הוא אמר שם
-שמעתי מכלי שלישי-
שבבשר הכל רבנות עם הדבקות של בית יוסף ללא משגיח ולא שום השקעה,
ככה הוא אמר שראה בעיניו מאות פעמים.
אולי הוא משקר? יתכן.
הכל פה חשוד ומסריח? ע"ז אין ספק.
גזענות? יתכן, כווווולם שונאים את הספרדים ואת מרן. וסתם שמקרים.
יכול להיות.
אבל זה המצב.
בבשר הרב דורפמן לא צודק בכלל.

וכמה שהוא יעשה את עצמו מומחה כשרות גדול.

במסעדות כולם צריכים בדיקה כולל כולם.

וזה עדיין לא מנקה את בית יוסף

ראשי תחתית