@הצעיר יש לך פה רשימת פוסטים שבמקרה הטוב אם אני רוצה לדון אותך לכף זכות אני אומר שאתה לא מבין בכשרות ובהלכה ולכן כתבת אותם. יצאת פה על בדץ שלדעתי (לפי ה"ידע" שהפגנת) אתה בכלל לא יודע איך נראה הסמל שלו ואם הוא בישראל או בחו"ל או בין הירח למאדים.אגב אם הלחמה היא בספרדים,
צ"ע:
א. וכי זו הכשרות הספרדית היחידה?
ב. למה לא אוכלים חתם סופר הרי זה אשכנזי?
ג. ומה עם בעלז זה חסידי אז למה לא אוכלים?
למה רוב רבנים הספרדים לא אוכלים לכשרות הנ"ל?
הרב שבתמונה של הניק שלך לא מידי מחבב את ההכשר בלשון המעטה (שמעתי מבנו הר"ר עובדיה שליט"א).@הצעיר יש לך פה רשימת פוסטים שבמקרה הטוב אם אני רוצה לדון אותך לכף זכות אני אומר שאתה לא מבין בכשרות ובהלכה ולכן כתבת אותם. יצאת פה על בדץ שלדעתי (לפי ה"ידע" שהפגנת) אתה בכלל לא יודע איך נראה הסמל שלו ואם הוא בישראל או בחו"ל או בין הירח למאדים.
על זה שתקתי ולא אמרתי מילה כי אין עניין לנסות לבלום סוס שוטף במלחמה, וכבר נאמר "לא תחסום".
אבל עכשיו כשאתה ממחזר שוב את הטענה המצחיקה "רוב רבנים הספרדים לא אוכלים לכשרות הנ"ל", אתן הבהרה קטנה: רוב ככל הרבנים הספרדים שאני מכיר (ואני מכיר הרבה מאוד ומכל קצוות הקשת לכל פינותיה) אוכלים וסומכים על בד"ץ בית יוסף בהידור רב. וגם רבנים שבקיאים בכשרות ועסקו בה כל ימי חייהם ומכירים את עולם הכשרות גם מצדו ההלכתי גם מצדו המציאותי ומעל הכל - יראת השמים שלהם מופלגת ביותר.
וד"ב.
@הצעיר יש לך פה רשימת פוסטים שבמקרה הטוב אם אני רוצה לדון אותך לכף זכות אני אומר שאתה לא מבין בכשרות ובהלכה ולכן כתבת אותם. יצאת פה על בדץ שלדעתי (לפי ה"ידע" שהפגנת) אתה בכלל לא יודע איך נראה הסמל שלו ואם הוא בישראל או בחו"ל או בין הירח למאדים
באמת לא מובן, אם כבר ספרדי, אבל אשכנזי?קודם כל למה שאשכנזי ינסה ללכלך על כשרות ספרדית?
זה לא גישה, זה ניתוח עובדות. יש הרבה לכלוך שנובע מקנאה, שנאה, תחרות, פטרונות ושאר מידות רעות. גם ההכשר של מחפוד מלוכלך, כי אחרי הכל מדובר בשווארצעס.זה גישה כאילו כל המלחמה בבית יוסף זה משהו נגד ספרדים וזה לא נכון
אני לא בטוח שהם לא צודקים בהרבה מקרים. תוכל לפרט על מה מדובר?אגב גם בכשרות עצמה אתה מתקשר להתלונן על משהו יגידו לך שאתה מזלזל במרן וכו' וכו',
זה נשק שעובד טוב.
וואו. עדויות? נשמע מעניין...חוץ מזה העדויות שאני שמעתי ספרדים כולם,
על איזה איסור אתה מדבר? אתה מכריע בין גדולים? זה כבר נשמע יותר מעניין...אחד מהם מהסוג שאוכל היתר [איסור] מכירה בכוונה רק כדי להראות שהלכה כמרן,
אז בוודאי שהם לא מלכלכים סתם... אולי בכל אופן תשתף אותנו בעדות של האוכל איסור מכירה?ובטח אין לו סיבה ללכלך סתם על ספרדים,
"אגב" מה כל ההבלים האלה...אגב רוב המתנגדים הגדולים לכשרות הם ספרדים משחנו לא אשכנזים ולא משתכנזים.
זה נכון. אשכנזים אוהבי ישראל והארץ. אז באמת כדאי לעלות להר הבית בפסח ולאכול שם מצות שאינם בית יוסף.עוד בעניין הנ"ל שים לב שאתר כושרות שזה גוף כשרות נטרלי מזרחיסט שאין לו משהו עם הפוליטיקה החרדים
יש לו רשימת ממולצים
ולא ממליץ לא על בית יוסף ולא על חתם סופר.
1. גם מחפוד וגם אותה מתעבים.אגב אם הלחמה היא בספרדים,
צ"ע:
א. וכי זו הכשרות הספרדית היחידה?
ב. למה לא אוכלים חתם סופר הרי זה אשכנזי?
ג. ומה עם בעלז זה חסידי אז למה לא אוכלים?
למה רוב רבנים הספרדים לא אוכלים לכשרות הנ"ל?
גם מחפוד וגם אותה מתעבים
אז כנראה אתה נפגש עם אשכנזים שאינם ארדקורכמעט כל אשכנזי ששאלתי אותו, אמר לי שהוא סומך על הרב מחפוד.
אני לומד בכולל עם הרבה בוגרי פוניבז', הם אמנם לכתחילה לא יקנו מחפוד, אבל אם יהיה הם יאכלו.אז כנראה אתה נפגש עם אשכנזים שאינם ארדקור
לך לקריית ספר או לפוניבעז'
אני מקווה שהם חושבים גם על מה שהם מוציאים מהפה ; )אני לומד בכולל עם הרבה בוגרי פוניבז', הם אמנם לכתחילה לא יקנו מחפוד, אבל אם יהיה הם יאכלו.
בית יוסף, אין להם אפילו הוה אמינא להכניס לפה.
העולה מהסקרים הנ"ל.אני מקווה שהם חושבים גם על מה שהם מוציאים מהפה ; )
אכן זו הייתה הנוסחה אצל חלק מהישיבה (לא פוניבז'), אם יש בחתונה מחפוד או אם נקלעת לסעודה של מרוקאים - אפשר לאכול גם בית יוסף. להכניס הביתה - בשופ"א לא.
סקרים קטנים שמספקים תמונה מסוימת על מחפוד וב"י
![]()
סקר הכשרים בארה"ק
יש לי חבר מבני עדות המזרח, שאין לחושדו בגזענות.... שלמדו שחיטה בכולל והלך לראות את השחיטה שלהם יחד עם כל הכולל (שכולם לא אשכנזים...) והם נחרדו מכמה דברים שראו. ראש הכולל שהינו רב חשוב התקשר לאחראי מטעם ההכשר, והנ"ל החל לצרוח עליו שהכל פוליטיקה ומנסים לרדוף אותם וכו'. זה השיטה לשהם להגיב לטענות...tora-forum.co.il
![]()
גבינה צהובה מפולין בכשרות הרב מחפוד (שימו לב - זה נמצא ב'יש חסד' על המדפים)
ב'יש חסד' החלו לשווק גבינה צהובה המיוצרת בפולין, בכשרות הרב מחפוד (כמדומני זול מהמקובל). א. מי שאוכל ועדת מהדרין ולא אוכל הרב מחפוד - עד היום יכל (לכאורה) לקחת ממדפי המקרר ב'יש חסד' וחנויות חרדיות בלי להסתכל על הכשרים, החל מהיום צריך לשים לב. (ושהמדקדקים כאן לא יכעסו עלי, אתם צודקים שגם עד היום...tora-forum.co.il
מצויין שם![]()
סקר הכשרים מאתר פרוג
העירוני שאתר "פרוג" עשה סקר כשרויות לפני כחצי שנה. כאלף משיבים חברי הפורום ההוא, ענו לסקר. העתקתי את החלק המעניין (מכאן), כולל את החלוקה לחוגים כולל משיבים.tora-forum.co.il
![]()
מגזין פרוג - פסח 2022 - לקריאה דיגיטלית
מגזין פרוג - פסח 2022 - לקריאה דיגיטליתonline.fliphtml5.com
השאלה היא הפוכה למה אתה לוקח את זה אישי?@הצעיר
א. בד"כ אני לא יורד לאישי אלא אם כן זה כבר נמאס לראות אחד שמחזיק שלט ענק ענק "אני אוהב לדבר בלי ידע".
לא על שלי אלא על כל האחרים שהעלו פה עדויות ועובדות.ב. לא רואה צורך לענות על שאר הפוסטים שלך. לא חושב שזה ישנה עמדה של מישהו ואין טעם לטרוח.
גם לך.ג. הרבה הצלחה וחג פסח כשר למהדרין וגם שמח.
1. גם מחפוד וגם אותה מתעבים.
זה מראה לך שיש עוד דברים בכשרות חוץ מגזענות ומי שאכפת לו לא אוכל כשרות גם היא מהעדה שלו.2.3 זה שמלכלכים ממניעים גזעניים זה אומר שצריך לאכול חת"ס? איפה ההגיון?
הרי יש עוד שיקולים, כמו למשל לא לשתות לנדא בגלל חשובות אחרים... ועוד שיקולים ענייניים יותר ופחות.
אמרתי שאני לא מכיר את כולם דברתי בשם מי שאני מכיר.למה אתה מקשקש בשם רוב הרבנים הספרדים?
אולי עופות ואולי אולי בשר, אבל מסעדות חטיפים שאר מוצרים קשה לי להאמין.תן הבהרה קטנה: רוב ככל הרבנים הספרדים שאני מכיר (ואני מכיר הרבה מאוד ומכל קצוות הקשת לכל פינותיה) אוכלים וסומכים על בד"ץ בית יוסף בהידור רב.
נראה לי הצעירים יותר.כמעט כל אשכנזי ששאלתי אותו, אמר לי שהוא סומך על הרב מחפוד.
ההבדל מובן גם בלי קשר לרמת איכות ההכשר,אל תשווה, מחפוד גם מי שלא אוכל לא מתעב,
ואל תשווה את רמת סטיגמה הרעה שבית יוסף קנה לעצמו ביחס למחפוד לו יש שם הרבה יותר טוב
אם המלכלכים היו רק אשכנזים בסדר אבל מה נעשה עם כל הספרדים שלא אוכלים,זה לא גישה, זה ניתוח עובדות. יש הרבה לכלוך שנובע מקנאה, שנאה, תחרות, פטרונות ושאר מידות רעות. גם ההכשר של מחפוד מלוכלך, כי אחרי הכל מדובר בשווארצעס.
גם כנגד הרב עובדיה עשו כינוס גדול בבנייני האומה והכינוס היה של ספרדים...אם המלכלכים היו רק אשכנזים בסדר אבל מה נעשה עם כל הספרדים שלא אוכלים,
ומה תעשה עם הרבה רבנים ומשגיחים ספרדים
מה תגיד הוא שונא ספרדים?
גם כנגד הרב עובדיה עשו כינוס גדול בבנייני האומה והכינוס היה של ספרדים...
מתוך הרשימה שמניתי אפשר למצוא גם אצל ספרדים - כולל שנאת ספרדים (גזענות בלע"ז)
בכל מקרה אני לא מבין להיכן אתה לוקח את דבריי...
אני לא מדבר על כל המתנגדים, דיברתי תחילה על החזון הנפרץ והעגום כמו האשכנזי משגיח הכשרות משכנע את הראשישיבה הספרדי שלא מהסס להשתכנע... אלא שאין מזרזין אלא למזורזין... וכדי בזיון וקצף... שאין זה מרגש במיוחד... וכ"ש לא מזעזע...
בכל מקרה הכיוונים שאתה לוקח אליהם את הדיון מעניינים ופורים וחשובים לפי חג הפסח והפפושדו הבעל"ט
ובכן דברי לא נועדו להסביר את המציאות של אוכלי היתר מכירה שלא סומכים על בית יוסף.הטענות למיניהם על גזענות וכדו' לא עונה על גופם של טענות שנטענו פה על ידי רבנים שהביאו עדויות,
אם אתה או' שספרדים גם נגד מרן,
אז העדים שאני מדבר עליהם הם תלמידי מרן נלהבים אחד מהם אוכל היתר מכירה בדווקא כדי להראות שהלכה כמרן,
ולכן על כורחנו להבין שיש פה עוד משהו בלעז מעבר למלחמה ב...
חוץ מזה מה משנה מי המתנגד ומה כוונתו אם טוען טענות נכונות צריך לענות עליו לא משנה ממה הוא מונע.
הייתי פעם באיזה מקום והיה שם אחד שהטיח בי על כך שאמרתי משהו על רבנות שזה לא טוב,אני מקווה שהם חושבים גם על מה שהם מוציאים מהפה ; )
סביר להניח שפוליטיקות והשמצות תמיד יהיה,ובכן דברי לא נועדו להסביר את המציאות של אוכלי היתר מכירה שלא סומכים על בית יוסף.
האם יש התנגדות לא עניינית המערבת הלכה ופוליטיקה - יש. האם הנחה זו יכולה להסביר כל "עדות" או הימנעות - כנראה שלא.
איזו מצווה יש בזה?הייתי פעם באיזה מקום והיה שם אחד שהטיח בי על כך שאמרתי משהו על רבנות שזה לא טוב,
והוא נאם על זה שחשוב להקפיד על מה שמוציאים מהפה וכו'
ואסור לדבר על כשרויות,
באה אשתו ואמרה לו אתה יודע מה?
תחשוב שמדברים עכשיו על ההורים שלי הרי שמדברים עלייהם אתה יודע לפתוח עלייהם ב280 מעלות אז הוא מדבר על ענייני כשרות שזה לצורך ומצוה לךדבר לשון הרע על לקות של כל הכשר,
ואילו אתה מדבר על ההורים שלי שאתה חייב בכבודם לשון הרע דאו' ומיותר לחלוטין,
מה נגיד זה היה במקום אבל בול.
מסתבר שזה בגלל שהרבה ספרדים אוכלים את זה, וגם שיש הרבה הרבה מוצרים שלהם, ואם יוצא שיש בהם בעיה, הרי שאנשים רבים יצטרכו להפסיק לאכול דברים רבים.[באופן כללי לא הבנתי למה ביקורת על בית יוסף מדליקה אנשים ביקורות יש על כל הכשר ואין שום סיבה שאנשים יעלבו מזה בית יוסף זה לא הציבור הספרדי זה בסך הכל גוף כשרות שמותר לדבר נגדו נכון לא נכון אפשר להתווכח אבל למה אנשים נבהלים?]
אין טעם ללכלך אבל אם יש אינסטלטור גרוע שאתה יודע שעושה עודה גרועה ואחיך רוצה לשכור אותו,איזו מצווה יש בזה?
אתה לא אוכל רבנות - מצויין. למה צריך לפסול ולגנות - למה זה מועיל.
לפחות שוויגער מעצבנת או שווער גרוע שיש איתם חשבון פתוח זה יכול להיות מובן.
יכול להיות שהמסמכים האלה נכונים ולכן הוא לא תבע...אוקי אתם טוענים שהכל שקר למה בית יוסף לא תובע דיבה נגד אלה שהוציאו מסמכים רשמיים נגדו עם שם וחותמת,
למה הוא לא תובע את הרבנות הראשית ועוד????
שאלה שאין עליה תשובה.