לחצו כאן – תרומה לשמואל

למה גם מי שלא לומד אינו מתגייס? ומה היחס למדינה?

תביא מקורות ברורים. אני לא אוהב להסמך על אמוציות וססמאות כמו "העסקנים משכו ידיהם" וכד' - זה, מה לעשות, לא משכנע אותי. תביא מקור ברור ומוסכם, שנוגע לעניינינו, ועל פיו יש חשש שיהיה שמד וחילון בחטיבת החשמונאים.
אינלי מקורות, המספר של 4 זה 4 ניסיונות שהיו בעבר מימי הנח"ל והילך אני לא מכיר את הפרטים כך אמר לי עסקן שמכיר אם אתה מחפש מקורות לא תמצא ממני, אני רק אומר שלא תשכנע אפאחד פה כי כולם מאמינים במה שאני אומר כל אחד ממקורותיו.

(אינל'י שום עניין לשכנע אותך מבחינתי כל לוחם שנוסף חרדי או לא זה רווח)
כנ"ל. ובאופן כללי לא צריך להתרגש מכל ציטוט. בחטיבת החשמונאים ב"ה שומרים תורה ומצוות - אין סיבה שזה ישתנה פתאום בגלל ציטוט של משהו כזה או אחר, המים בירדן ימשיכו לזרום כרגיל...
המים בביוב בבני ברק גם ימשיכו לזרום כרגיל, ועוד שנה או שנתיים תראה גם תראה, נערים היינו ועוד לא זקנו ולא ראינו מסגרת בה נמצאים חרדים תחת חילונים ללא ניסיונות חילון וכדומה.

זה אינטרס מוחלט שלהם מבחינתם החרדים דפקו דופקים וידפקו את כלכלת המדינה.
אז זהו - שלא. גם אם יקום צבא חרדי למהדרין הצבה"ח לא יתדפק בהמוניו על לשכות הגיוס, מכיון שלצערי יש אווירה של "מה שהיה הוא שיהיה", נרתעים מאוד מדברים חדשים, בפרט משינוי כ"כ גדול ומשמעותי. יש לכך דוגמאות רבות, ואכמ"ל.
כך אתה מדבר אבל האמת די ברורה שאם תוכנית פייגלין תיכנס הציבור החרדי יבוא בהמוניו לא ביום אחד ולא בשנה אבל בתהליך שלא ייקח הרבה מאוד שנים.

תבין שלא סתם כל המתעסקים עם נוער נושר מתנגדים בתוקף להליכתם לצבא
הצבא בכל מקרה לא מעוניין לקבל אותם, וסתם כך המתעסקים עם נוער נושר אינם מוסמכים בעיני אני רק יודע שהיו מגדו"י שעודדו את הליכתם לצבא.

(את ההלכה של בן סורר ומורה קלטתי פעם אחת כשראיתי את הנוער הנהדר הזה ואז הבנתי מה זה העידה התורה על סופו, לרבים מהם אין שום עתיד והם לא יביאו שום תועלת, בלי להכליל)

עדיין אתה סותר את עצמך.
שוב - אפשר לומר 'טעיתי'. תסביר למה אני סותר את עצמי.
בעזה''י, כשהאמת תצא לאור, יראו כמה פשעים הצבא עשה לחרדים וכו'.
רוב הצבא, בכלל לא בקרבי, ויש מליון תפקידים מיותרים בצבא.
א. הצבא לא לא עשה שום פשע נורא כלפי הצבה"ח. יש להם מספיק עיסוקים אחרים, וזה לא הדבר שעומד בראש מעיניהם. אם אתה בכל מקרה מעוניין לחשוב ככה - אז עליך להביא מקורות.
ב. אולי 1% מהתפקידים בצבא באמת מיותרים, וכמובן שסתם חבל להתגייס לשם. בכל אופן - לא כל מה שהוא לא "קרבי" - אז הוא מיותר, יש צורך באלפי תפקידים אחרים ע"מ שהחיילים בשטח יצליחו למלא את משימתם.
לא הבנת כלום,
שוב - אפשר לומר 'טעיתי' - הרמב"ם כותב במפורש [בהלכה ד'] שבמ"מ אין את ההגבלות הנ"ל. חבל להתווכח.
אתה אוחז את עצמך 'נושר' ?
לא. לדעת רבותיי ולדעתי כולם צריכים להתגייס. [לחטיבה שמורה כמובן וכו'].
לא אמרתי שלא היו בתוך צה''ל, אבל למעשה זה לא קרב למה שיש היום, ולא מתקרב, הם היו כמעט כמו צבא נפרד וכו', סבא שלי היה שם. לא היה את כל הזבל שיש היום בצבא, וכל הפקודות וכו'.
א. כן אמרת. תפסיק להתחמק.
ב. אני לא יודע מה סבא שלך סיפר לך, אבל החרדים התגייסו לחטיבות סדירות בצה"ל - לכל דבר בעניין. אתה יכול לבדוק כמובן.
ג. לעניין הפקודות המסולפות - כבר השבתי.
כבר אמרתי, שזה לא כל מטרתם, אלא חלק מהמטרה זה לחנך, ואתה מתחמק. אם אני לא מאמין בהמנון הטיפשי והכפרני של המדינה, למה ישחייבו אותי שליר את זה ?
חלק מהמטרה של צה"ל זה באמת לחנך, אבל מטרה יותר חשובה היא להגן.
ולכן, הם היו מוכנים לוותר על ה"חינוך" ולהקים חטיבה חרדית נפרדת, ע"מ שהחרדים יתגייסו וכך הם יצליחו יותר ל"הגן". בינתיים אתה הוא זה שמתחמק.
אף אחד לא ערב לביטחון המדינה, הוא לא מעניין אותנו. מעניין אותנו ביטחון יושבי א''י, והבן בעומק ההבדל.
ביטחון המדינה או ביטחון יושבי א"י - תקרא לזה איך שאתה רוצה.
חלק, לא כל מטרתם. הם גם מוסרים נפש וכו', ואשרי חלקם, אבל על הדרך הם רוצים חנך אותך להיות ציוני.
כבר עניתי ע"ז לעיל, אתה מוזמן בבקשה למצוא לי בעיה אחת ב"חשמונאים".
השיר הזה מלא אפיקורוסות, הוא לא מזכיר מילה אחת על אמונה וכו', והיוצא מדבריו שכל מטרת היהדות זה להיות עם חפשי בארצנו.
יש הרבה נושאים בעולם, ואפשר לכתוב שירים על כולם. לא כל שיר שלא עוסק בנושא האמונה הוא בעייתי, וק"ו לא אפיקורסות.
לא יוצרי השיר ולא המדינה התיימרו לקבוע מה מטרת היהדות.
ממש לא. רוצים להסתכן מכל מיני שיקולים. גם לפעמים שיש מקרים שבאמת חייב להסתכן, ולא צריך לגייס 90000 חרדים, בשביל להפציץ איזה מנהרה בעזה. די עם השטויות.
א. לא אמרתי שהם צודקים, אמרתי שהדרך היחידה שלך להציל ישראל מיד צר היא להתגייס לצבא הזה.
ב. כבר כתבתי שיש מאות אלפי תפקידים אחרים חוץ מ"להפציץ מלחמה בעזה". אולי כדאי שתפסיק אתה עם השטויות.
זה לא נכון. מבחינה הלכתית, דבר שדשו בו רבים וכו' אומרים 'שומר פתאים ה''.
זה לא משנה למה, זה משנה שבסוף התירו את זה. והמצב בצבא לא שונה.
בשמחת תורה, הרבה יהודים טובים וקדושים לקחו נשק ונכנסו לקיבוצים וכו', והצילו אלי יהודים. וכי רק עם מדים של צה''ל אפשר להציל יהודים ??
כיום ועכשיו זה הדרך היחידה. אין מה להתווכח.
בכפוף לדעת תורה, כמובן. רוב גדו''י אוסרים את הגיוס. תמיד יש כמה שמתירים וכו', אין לי בעיה שתלך איתם, או עם רבני המזרחי, אבל צריך לבדוק מה יש להם לומר, וגם החשמונאים בכלל לא עמדו בחצי מההסכמים וכו', וגם חצי מהחטיבה שם בכלל לא נראית חרדית, יש תמונות אתה יכול להסתכל.
א. תראה באיזה הסכמים הם לא עמדו ואיך זה יכול לגרום לשמד וחילון.
ב. בימינו אין סנהדרין, ולכן אני לא מחויב ל"רוב" - אלא למי ש"הדעת נוטה לדבריו" - כלשון הרמב"ם.
ג. החטיבה היא חרדית למהדרין, אתה מוציא ש"ר לחינם. [זה שראית בתמונה כל שהיא חרדי שלא נראה לטעמך, זה לא אומר שיהיה "שמד וחילון"....]. יש שם 'כפיה דתית' וע"כ אין לך מה להשיב.
כבר עניתי ע''ז לעיל
לא ענית.
מוכשר במיוחד, בחור בן 15 בקי בכל כתבי הרמב''ם !
בכל מקרה, הרמב''ם כותב את זה כתנאי לזיהוי המשיח ! ולכן נטענה שלך לא נכונה, וחבל.
א. יכול להיות:-), בכל מקרה, אף אחד לא חייב אותך להאמין לי.
ב. אני מסביר את פעם אחרונה בעז"ה: בזמנו של הרמב"ם היו הרבה משיח שקר לצערנו, והיה צריך דרך מסוימת להתמודד אתם, אז הוא כתב מה שכולם שיערו, ובצדק, שהמשיח יעשה. בפועל קרו דברים אחרים כפי שכתבתי לעיל, ולכן ההשערה התבררה כטעות. לגיטימי לגמרי. מה גם, שהרמב"ם כותב בעצמו באגרת לחכמי פרובנאס, שאם במציאות קרה משהו מסוים או ראינו משהו מסוים, והוא סותר את מה שחז"ל אמרו - אז אין מנוס מלקבוע שחז"ל טעו. כך שמוטב שתטען את טענותיך על הרמב"ם, ולא עלי.
המציאות לא הוכיחה כלום. יש הרבה יהודים בחו''ל, ויש גם את עשרת השבטים, אולי תגיד לנו איפה הם ...
א. כיום יש מפות ומידע על כל פינה בעולם, ולא נמצאו אנשים שמזדהים עם עשרת השבטים [חוץ מכמה שבטים באפריקה שהתבוללו מזמן, כך שטענתם אינה רלוונטית]. ככל הנראה הם התבוללו או חזרו לארץ ואינם יודעים שהם מעש"י.
ב. והמציאות אכן הוכיחה, עיין מה שכתבתי לעיל.
זה לא בדיוק היה כך, אלא התגרו באומות והקימו מדינה. בדיעבד, זה היה הצלה גדולה לעמ''י, עם זאת, לא בטוח שבלי המדינה היה יותר גרוע ושמחת תורה תשפ''ד יוכיח.
הם התגרו באומות כמו שמשון ובני יעקב בשכם. ידידי, הגיע הזמן שתבין שכבר יצאנו מהגטו, והאיסור של ג' השבועות אמור רק בגלות.
אין ליהדות שום דבר נגד 'גטו'.
יש ישוב יהודי בא''י, זו מציאות. האם זה קבוץ גלויות ? לא נראה לי, כי המשיח הוא זה שיקבץ את הגלויות, ולא הרצל.
א. בוודאי שהיהדות נגד הגטו! "שפלותן של ישראל חילול שמו הוא" - והגלות והגטו היא שפלותן של ישראל. ואכמ"ל.
ב. כשבאו מיליוני יהודים מכל העולם לארץ ישראל והקימו מדינה ריבונית מכלום - אין לזה שם אחר חוץ מקיבוץ גלויות.
עם ישראל ברוב הזמן היה בחו''ל, תלמד היסטוריה.
עמ"י ישראל היה 2000 שנה בחו"ל. בוודאי. מתי תבין שהמציאות בשבעים שנה האחרונות השתנתה? הגיע הזמן לחסל את הגולה.
הוא לא כותב 'נראה לי' או 'יתכן' או 'שמא', הוא כותב מאוד ברור. יש קושיא עם המהלך שלך, זה בסדר, אתה יכול להמשיך להמציא ולהתחמק מזה.
א. הוא כותב במקום אחר, שאין לדעת איך הדברים יקרו עד שיקרו בפועל.
ב. יש הרבה מקומות שהוא כותב דברים מדעתו ולא כותב "יראה לי" בסמוך. ועיין ברמב"ם מהדו' הרב קפאח.
ג. על קושייתך כבר עניתי לעיל.
אתה לא בקי ברמב''ם ? הרמב''ם כותב שהמשיח מקב את הגלויות ובונה את בית המקדש ונלחם מלחמת ה', ומחזיר העם בתשובה.
נכון. אבל מכיון שהחלק הראשון של דבריו לא התקיים בפועל, אז כנראה הקב"ה חשב להביא את הדברים בצורה שונה, ואין לדעת איך הם יקרו.
בעיר ביתר היה שלטון יהודי. וכן בהר המלך. גם בזמן בית שני, היה שלטון יווני/רומי/פרסי.
אם אתה קורא לקבוצת יהודים שהתבצרו בביתר לעמוד על נפשם, ובסוף נהרגו בצורה נוראית "שלטון יהודי" - אז אתה בבעיה.
ואין בזה נפק'מ מעשית.
יש. אומנם לא נוגעת לדיוננו. ואכמ"ל.

כבר דובר שזו מחלוקת אחרונים וזה נושא עמום למה אתה כותב את זה כדבר מוחלט??
כתבתי את דעתי.
ילד אל תספר סיפורים אתה תלך לישיבה כמו ילד טוב ותמשיך לכתוב בפורומים
מרגש! אנא אל תקבע מה אני יעשה כשאתה מכיר אותי רק מכמה שעות בפורום...
[ואגב, אם אתה כ"כ מתנגד לרעיונותי, מדוע אתה מסמן "לייק" על כל הודעה שלי?]

הכל מובן ילד
תגדל קצת ותתבגר.
תבין שלא סתם כל המתעסקים עם נוער נושר מתנגדים בתוקף להליכתם לצבא
כיום אין תחליף לישיבות הקדושות, גם מי שלא יכול ללמוד עדיין הוא צריך להיות בישיבה שמתאימה לו.
כי בדור המבול רק מי שמוקף בתיבה הוא ניצול.
(אני יודע שתגיד בן אדם מיושן וכו', אבל בכל זאת יבוא יום ותתבגר ותבין את זה)
מי אמר שהם מתנגדים? מי אמר שיש תחליף?
הכל בסדר אתך?
במקרה שאין מה לכתוב פשוט לא כותבים כלום.
ותפסיק לחשוב שאתה בוגר היחיד, יש הרבה אנשים מבוגרים שאומרים את מה שכתבתי עכשיו.
ההתנשאויות המכוערות שלך לא הופכות אותך לחכם.

אינלי מקורות, המספר של 4 זה 4 ניסיונות שהיו בעבר מימי הנח"ל והילך אני לא מכיר את הפרטים כך אמר לי עסקן שמכיר אם אתה מחפש מקורות לא תמצא ממני, אני רק אומר שלא תשכנע אפאחד פה כי כולם מאמינים במה שאני אומר כל אחד ממקורותיו.

(אינל'י שום עניין לשכנע אותך מבחינתי כל לוחם שנוסף חרדי או לא זה רווח)
אם אין לך מקורות אז אל תכתוב כלום. את דברי עסקניך תשמור לעצמך. פה זה פורום, ובפורום צריך מקורות ברורים.
המים בביוב בבני ברק גם ימשיכו לזרום כרגיל, ועוד שנה או שנתיים תראה גם תראה, נערים היינו ועוד לא זקנו ולא ראינו מסגרת בה נמצאים חרדים תחת חילונים ללא ניסיונות חילון וכדומה.

זה אינטרס מוחלט שלהם מבחינתם החרדים דפקו דופקים וידפקו את כלכלת המדינה.
א. את הצבא מעניין בטחון המדינה, לא כלכלת המדינה. אם אתה רוצה לטעון שכל המהלך של הצבא הוא כלכלי, עליך להביא מקורות לכך.
כך אתה מדבר אבל האמת די ברורה שאם תוכנית פייגלין תיכנס הציבור החרדי יבוא בהמוניו לא ביום אחד ולא בשנה אבל בתהליך שלא ייקח הרבה מאוד שנים.
כמו שהציבור החרדי מתחיל להטיל תכלת וליישב את גבעות השומרון בהמוניו. דמיונות נעימים.

כתבתי את דעתי.
נשמח אם תאריך לבאר איך יצא לך מהסוגיא כן.

א. שזו מלחמת מצווה (ולא דלא ליתו צר עלייהו).
ב. שת"ח מחוייבים בה
ג. שכאשר יש לוחמים והמחסור הוא טכני מפני שמסיבות כלכליות (צודקות בהחלט אבל כלכליות) לא לוקחים כל מיני לוחמים להילחם מוציאים אף אלו שמעיקר הדין הקדימות היא שלא יצאו להילחם.

אם אתה קורא לקבוצת יהודים שהתבצרו בביתר לעמוד על נפשם, ובסוף נהרגו בצורה נוראית "שלטון יהודי" - אז אתה בבעיה.
אתה מודע להיסטוריה ??
זה היה מרד ושלטון לכל דבר אפילו הוציאו מטבעות מיוחדות בזמן השלטון הזה

כמו שהציבור החרדי מתחיל להטיל תכלת וליישב את גבעות השומרון בהמוניו. דמיונות נעימים
אתה מונח בעובדות ?
תכלת יש על כך אשכול שלם ןתראה כמה רבנים חרדים בעד לא ממש רוב אבל חלק נכבד
רוב השומרון חרדים ביתר ק''ס ועמנואל יותר מכל הגבעות הרטושות שלכם יחד

ראשי תחתית