באנר תרומה

מגזין 'הקהילות' - איגוד עמלי התורה

קבצים מצורפים

אחד המגזינים המוצלחים והאיכותיים שקיימים בציבור הספרדי
מי יתן שכולם ילמדו מהם
יש כל מיני עיתונים ששם יש מפגן אישיות לדמויות מסויימות
כאן רק גדולי תורה מקבלים אהדה אמיתית עם אזכור מכובד למי שצריך במידה ובמשקל
עלו והצליחו ותמשיכו להיות סמל ודוגמא לכמה רמות מעל כולם

מחילה על ההורדה הביקורתית, אבל מכזה גיליון המתיימר להציג את ציבור בני התורה הייתי מצפה לרמה יותר גבוהה מבחינת טעויות כתיב לדוגמ' (מצ"ב מספר טעויות).
1775686058093.png
1775686097481.png
1775686125743.png

מאמר המערכת יפהפה בצורה בלתי רגילה!

מחילה על ההורדה הביקורתית, אבל מכזה גיליון המתיימר להציג את ציבור בני התורה הייתי מצפה לרמה יותר גבוהה מבחינת טעויות כתיב לדוגמ' (מצ"ב מספר טעויות).
הצג קובץ מצורף 19042הצג קובץ מצורף 19043הצג קובץ מצורף 19044
נו נו, אי אפשר לבר בלא תבן.
טעויות לא משמעותיות, ובודאי שלא מעידות על רמה נמוכה (זה שגיאות מקלדת או שגיאות שרואים שהן תוצאה של עריכה שהשתבשה, ולא כמו לכתוב 'קוס כפה'). אבל תמיד כדאי לשאוף ליותר ועוד הגהה הייתה מונעת את זה.

נו נו, אי אפשר לבר בלא תבן.
טעויות לא משמעותיות, ובודאי שלא מעידות על רמה נמוכה (זה שגיאות מקלדת או שגיאות שרואים שהן תוצאה של עריכה שהשתבשה, ולא כמו לכתוב 'קוס כפה'). אבל תמיד אפשר לשאוף ליותר.
ברור אבל אם נוציא דבר כזה לא מתוקן מה יקרה בגיליון הבא?

התוכן של מאמר המערכת, העומק, והמסר המהדהד, ואוו....
יישר כח לעורכים...

נ"ב צרם לי משהו אחד בעמ' 54 הטעות התודעתית, אני יודע שמרן רה"י הגר"א סלים שליט"א נשיא עמלי תורה, אז למה להקדים ולהחשיב ראשי ישיבות אחרים, מה עם הכבוד העצמי?! למה הגר"י אייכנשטיין שליט"א (אחד מגדול"י עם הכי הרבה דעת..) אמור להיות קודם למרן הגר"א סלים שליט"א שמבוגר ממנו, שמנהיג את עמלי תורה, מה זה הזלזול העצמי הזה?!

נ"ב צרם לי משהו אחד בעמ' 54 הטעות התודעתית, אני יודע שמרן רה"י הגר"א סלים שליט"א נשיא עמלי תורה, אז למה להקדים ולהחשיב ראשי ישיבות אחרים, מה עם הכבוד העצמי?! למה הגר"י אייכנשטיין שליט"א (אחד מגדול"י עם הכי הרבה דעת..) אמור להיות קודם למרן הגר"א סלים שליט"א שמבוגר ממנו, שמנהיג את עמלי תורה, מה זה הזלזול העצמי הזה?!
שאלתי את העורך ואמר לי שזה סתם טעות, כי הכתבה לקוחה מכותל המזרח וגם שם זה לא שונה בטעות ממה שהתקבל משולח הידיעה.

לפי מה שראיתי - בכותל המזרח זה כן השתנה אחרי שיצא בלוח הקהילות:

מרן רה"י הגר"א סלים שליט"א נשיא עמלי תורה

בלי קשר, גם זה לא נכון.
עמלי התורה זה בנשיאות הגאב"ד הגרש"י זעפראני ככל שידוע, וככל שמופיע בכל הפרסומים.
כמובן שיש להם קשר חם עם מרן הגר"א סלים, מנהיג עולם התורה כולו ואיגוד עמלי התורה בכלל.

בלי קשר, גם זה לא נכון.
עמלי התורה זה בנשיאות הגאב"ד הגרש"י זעפראני ככל שידוע, וככל שמופיע בכל הפרסומים.
כמובן שיש להם קשר חם עם מרן הגר"א סלים, מנהיג עולם התורה כולו ואיגוד עמלי התורה בכלל.
אולי כוונתו שהרב סאלים נשיא "עמלים".

בלי קשר, גם זה לא נכון.
הגאב"ד הגר"ש זעפרני שליט"א הוא המנהיג בפועל, הנשיא (המייצג) הוא מרן הגר"א סלים שליט"א

זה לא משנה נשיא עמלים, סגן נשיא עמלי תורה או כל שאר השטאלס וההגדרות
לי מוזר אחד איך הצליחו להיכנס עמוק עמוק לתודעה של חלקים מתוכינו ולהנמיך את הגדולים שלנו/ לגרום לנו לחשוב שהם תמיד שווים פחות, לא משנה מה שהם יעשו/יאמרו, תמיד יצמדו לעניינים טפלים ומשם יוכיחו את חולשתם של רבותינו שליט"א....
הגיע הזמן שלנו כציבור לגדול ולהחליט לבד לפי הערכים שלנו, להיות בטוחים בגדולי התורה שלנו, אנו נקבע את המדדים, את הגאונים מבלי להיזדקק מבלי לספור את מה שאחרים יחשבו...
מה לעשות שלארגון עמלי תורה גם אם הרב סלים אינו נשיאו הוא יותר קשור מהרב אייכנשטיין אז מה עם טיפת כבוד והערכה עצמית....

ראשי תחתית