מה הניסוח לכתיבה על בן של דודי זקני?

שמעון טרבלסי

חבר בכיר
מצד אמי אני מיוחס למשפחת רבנים נודעת, כשאני מזכיר את אחי זקני סבי אני כותב דודי זקני. אבל איני יודע מה אני צריך לכתוב כשאני מזכיר את בנו?

בתודה מראש

מצד אמי אני מיוחס למשפחת רבנים נודעת, כשאני מזכיר את אחי זקני סבי אני כותב דודי זקני. אבל איני יודע מה אני צריך לכתוב כשאני מזכיר את בנו?

בתודה מראש
לכאורה אין זה אלא שאר בשרי

במחילה,

מה מטרת הקישור לכך שאותו רב הוא קרוב משפחתך?

להגדיל את שמו או את ...?

הרי ברמת קשר משפחתי כזה כבר אין באמת "קרבה" וגם לא "יחוס".

אם לא תתבטל לאחרים ותהיה לך דעה עצמית, אולי הייחוס יתחיל ממך.
ב"ה יש לי דעה עצמית. וגם בענייני הלכה לא תמיד היא כרבותי. אל שאיני מורה הוראה ולכן איני מורה נגד דעתם.
להיות כפוף לחכמים זה תנאי נצרך בעבודת ה'. ובשביל יחוס שיתחיל ממני דוקא צריך אותו.

מתוך רמת התגובות תבין את החשיבות שמעניקים לנושא שהעלית...
הנושא הוא חסד ליהודי. (שזה אגב מצוה דאורייתא, למי שמקפידים בזה...).
אם הנושא הזה לא מספיק חשוב כאן לחברים, אז המצב באמת עגום!!!

בתודה מראש

אם השאלה היא על כל פעם שאתה מזכיר בספר את אותו רב, אני לא בטוח שזה נכון בכל פעם להזכיר קרבה כזו.
מקסימום שא"ב.

אכן אם מדובר על אזכורו בהקדמה וכיו"ב, מסתמא זה יבוא לאחר אזכור אביו כ"דודי זקני", אז ממילא האזכור צריך להיות "בנו של דודי זקני הרה"ג וכו'"
ובד"כ שימת הלב לקרבה לרב האמור היא יותר בולטת בהקדמה מאשר בהערה בתוך כדי הרצאת דברים בתוך גוף הספר.

ואני לא מבין את כל המצקצקים בשאלה של פותח האשכול,

כל מי שכתב ספר, או נגע בעריכת ספר יודע שזה מסוג הדברים שטעות בהם עלולה לעלות ביוקר. ובדידי הוה עובדא ואכמ"ל.

וזה עוד לפני השאלה אם זה בא להגדיל את שם המחבר או הספר או את האיש אותו צריך לאזכר.

אם השאלה היא על כל פעם שאתה מזכיר בספר את אותו רב, אני לא בטוח שזה נכון בכל פעם להזכיר קרבה כזו.
מקסימום שא"ב.

אכן אם מדובר על אזכורו בהקדמה וכיו"ב, מסתמא זה יבוא לאחר אזכור אביו כ"דודי זקני", אז ממילא האזכור צריך להיות "בנו של דודי זקני הרה"ג וכו'"
ובד"כ שימת הלב לקרבה לרב האמור היא יותר בולטת בהקדמה מאשר בהערה בתוך כדי הרצאת דברים בתוך גוף הספר.
תודה רבה.
ספרו אינו ספר שאני מזכיר בכל חיבור שכתבתי, פעם ראשונה שיצא לי להזכירו זה כעת, ולכן שאלתי.

ראשי תחתית