לא מוכרח כלל, ויש לדון ע"ז במקו"א.ומיעוטא דמיעוטא לא חשיב לספק.
מרן זצוק"ל ענה על זה 2 תירוצים כמובא שם.ובפרט שגם במיעוטא דמיעוטא הוי ספק חסרון ידיעה.
לא מוכרח כלל, ויש לדון ע"ז במקו"א.ומיעוטא דמיעוטא לא חשיב לספק.
מרן זצוק"ל ענה על זה 2 תירוצים כמובא שם.ובפרט שגם במיעוטא דמיעוטא הוי ספק חסרון ידיעה.
לדעת רוה''פ ור''פ בכללם ספק שאינו שקול לא מצטרף.לא מוכרח כלל, ויש לדון ע"ז במקו"א.
רק להעיר שהכה''ח שהיה כאן בא''י וראה המנהג, והיה בקי טפי מהפוסקים האחרונים יותר בדעתו ובהלך רוח דירושלים של מעלה, מפרש כוונתו בחגורה שאין דרך להדקה בחוזק, אלא ברפיון, וממילא אין כאן קשר של אומן גם לשלט''ג.- אם למרן החיד"א היה צד להחמיר, וודאי שהיה מעיר על המנהג ולא מסיים "ולית דחש להא אלא מיעוטא דמיעוטא דבטלי במיעוטייהו"
- וכמו שהבינו הפוסקים בדעת מרן החיד"א ודלא כבא"ח.
כאן הוא השתמש במליצה זו למשמעות אחרת...דרך אגב זה לא לשון חריפה כלל וכלל...
ומקורה במדרש רבה פרשת לך לך שאמרו זאת על קודשא בריך הוא!
ר' אבא בשם ר' בירי "כמה כרכורים כרכר בשביל להשיח עמה" (עם שרה)
ולשון זו הוזכרה ברבים מהפוסקים בתור מליצה ואינה לשון חריפה כלל וכלל. (ודומה ללשונות שהובואו ביבי"א חי"א, שמרן זצוק"ל ענה עליהם)
אביר יעקב (צו.)
אורים גדולים על מהרלנ"ח (סימן מב למוד ריט)
בית אפרים על מהר"י בן לב (אבה"ע ח"ג סי' צו)
ברכי יוסף על הריטב"א (סי' תקלא) וכן בעוד מקום בחשון משפט על מהרלנ"ח.
חתם סופר על הש"ך (אבה"ע סי' קטו) ובעוד עשרות מקומות הזכיר לשון זאת החת"ס.
- וזה דוגמית קטנה ללשון זו שהוזכרה "מאות פעמים" בדברי הפוסקים אחד על השני.
ורק בשביל הנקודה שעוררתועוד מה נכנס כאן 'האשכנזים'? הלא בתורה אין גזענות? ובאותה מידה י"ל שהרב עובדיה רצה להתיר כסברת הראשונים הספרדים.
'כי רצונו לאסור כסברת האחרונים האשכנזים'.
חבל שאתה לא ממשיך עוד כמה מילים "כדעת הרמ"א"ועוד מה נכנס כאן 'האשכנזים'? הלא בתורה אין גזענות?
וגם דברי כה"ח קשים.רק להעיר שהכה''ח שהיה כאן בא''י וראה המנהג, והיה בקי טפי מהפוסקים האחרונים יותר בדעתו ובהלך רוח דירושלים של מעלה, מפרש כוונתו בחגורה שאין דרך להדקה בחוזק, אלא ברפיון, וממילא אין כאן קשר של אומן גם לשלט''ג.
הצג קובץ מצורף 7121
נכון. אין בעיה. רוב הספרדים אסרו.ורק בשביל הנקודה שעוררת
צריך להדגיש שרוב הפוסקים הספרדים לדורותיהם החמירו בזה וכמו שמנו אותם לעיל
כך שהטענה שהבא"ח כרכר כרכורים בשביל לפסוק כאשכנזים, זה משפט שלול מיסודו כי רבים מגדולי הפסוקים הספרדים אסרו זאת כיעויין לעיל
הפוךנכון. אין בעיה. רוב הספרדים אסרו.
מה שאני הערתי, שעצם הטענה תמוהה.
ועוד אוסיף על מה שכתבתי לעיל.נכון. אין בעיה. רוב הספרדים אסרו.
מה שאני הערתי, שעצם הטענה תמוהה.
מחילה מהרב ירוץ דברו לא קושיא קא חזינא ולא פירכא קחזינא, אלא חוסר הבנה קחזינא, ותו לא.
הרב @כהנא דמסייע
עברתי על רוב דבריו, וחלק מדבריו הנאני, כמו מה שהוכיח שלהלכה נפסק כר' מאיר, והבאתי זאת לעיל. גם מה שהביא להוכיח במישור דהב''י חולק על הט''ז ולא מצריך תנאי של לעולם. מסתבר באמת ויציב. וחלק מהם לא מדוייקים כ''כ לענ''ד. ועניתי על חלק גדול מהם בדברי.הרב @כהנא דמסייע
למה אתה לא מקשיב לי ועובר על "כל התשובה"?
- למה אתה רץ למסקנא, ששם מדבר על לקשור שני קשרים "לעולם"!
אבל למה אתה "מדביק" את המסקנא שלו?וחלק מהם לא מדוייקים כ''כ לענ''ד. ועניתי על חלק גדול מהם בדברי.
ומ''מ אין דרכי להתפלמס בספרי תשובות זמנינו, כתשובה בפנ''ע, אם תרצה תביא נקודה מסויימת ונתמודד עמה באופן נקודתי. בהצלחה.
כי לגבי זה הוא דן והכריע ובזה גם אני מסכים איתו.אבל למה אתה "מדביק" את המסקנא שלו?
מה הקשר לנושא?