מכתבים מהרב יצחק יוסף

• יוזם האשכול יוזם האשכול חיי עולם
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
על מרן הגאב"ד שליט"א

כיון שזו דעתו לא יעצור מלאומרה ולא יעצור מלהרחיק את הציבור שלא יימשכו אחר פסקים שלדעתו אינם מסתדרים עם ההלכה.

וכבר הביא כמה פעמים את דברי המאירי (וחבל שאיני שולט שמקורות ובהסרטות כדי להביא הכל מהר) שכתב שהפוסק עומד לו בראש מעייניו שאם יפסקו אחרת יהא חורבן לדעתו שינהגו שלא כדין וכו' ואין לי את הלשון המדוייק.
וכך כתב:
1764261640518.png
1764261663993.png

כיון שזו דעתו לא יעצור מלאומרה ולא יעצור מלהרחיק את הציבור שלא יימשכו אחר פסקים שלדעתו אינם מסתדרים עם ההלכה.
שהפוסק עומד לו בראש מעייניו שאם יפסקו אחרת יהא חורבן לדעתו שינהגו שלא כדין

אתה שוכח שמדובר בחרב פיפיות. אי אפשר להצדיק את הרב יצחק יוסף במה שמשיג על גדולים ממנו בדברי זלזול חמורים ביותר, ומאידך להשתיק כל מי שמתבטא כאן בלשון שמשתמע ממנה זלזול, או יתירה מכך - להשתיק כל מי שכותב אפילו ברמז על שהעתיק בטעות את "תכלא דפזלון" והעתיק דברי ליצנות במלוא הרצינות, שזה (יחד עם עוד הערות רבות שהובאו כאן ברחבי הפורום) מעיד על דרך הליקוט וההעתקה בכלל הספר, ואין "חורבן" גדול מזה.

יצויין שאני בעד שיח ענייני, ומאז ומתמיד הבעתי דעתי בעד זה, ואני בעצמי מדווח להנהלה על ביקורת שאיננה עניינית אלא לגופו של אדם (יהיה מי שיהיה), או כתיבה בלשון זלזול על ת"ח, שזה מוריד את רמת הדיון ואת רמת הפורום. אבל הקושיה היא עליך ועל חבריך, ממה נפשך.

אתה שוכח שמדובר בחרב פיפיות. אי אפשר להצדיק את הרב יצחק יוסף במה שמשיג על גדולים ממנו בדברי זלזול חמורים ביותר, ומאידך להשתיק כל מי שמתבטא כאן בלשון שמשתמע ממנה זלזול, או יתירה מכך - להשתיק כל מי שכותב אפילו ברמז על שהעתיק בטעות את "תכלא דפזלון" והעתיק דברי ליצנות במלוא הרצינות, שזה (יחד עם עוד הערות רבות שהובאו כאן ברחבי הפורום) מעיד על דרך הליקוט וההעתקה בכלל הספר, ואין "חורבן" גדול מזה.

יצויין שאני בעד שיח ענייני, ומאז ומתמיד הבעתי דעתי בעד זה, ואני בעצמי מדווח להנהלה על ביקורת שאיננה עניינית אלא לגופו של אדם (יהיה מי שיהיה), או כתיבה בלשון זלזול על ת"ח, שזה מוריד את רמת הדיון ואת רמת הפורום. אבל הקושיה היא עליך ועל חבריך, ממה נפשך.
מעולם לא זלזל בגדולים ממנו!

עברתי על הכל!

אל תמציא דברים מתוך מטרה לחפש הערות!

ומה שכתב על חכמי זמננו: לשון של "המציא הלכה" או "לבלבל את הציבור" או "נמשך אחרי .." או "אברכים שלא נפתחו עיניהם בהלכה" - כתב לפי הענין ולפי התקופה ולא כתב כן על גדולים ממנו, רק על חכמי זמנינו שכולם חיים עמנו חוץ מהגר"מ לוי זצ"ל.

ואין בזה זלזול כלל וכלל!!!!

מעולם לא זלזל בגדולים ממנו!

עברתי על הכל!

אל תמציא דברים מתוך מטרה לחפש הערות!

ומה שכתב על חכמי זמננו: לשון של "המציא הלכה" או "לבלבל את הציבור" או "נמשך אחרי .." או "אברכים שלא נפתחו עיניהם בהלכה" - כתב לפי הענין ולפי התקופה ולא כתב כן על גדולים ממנו, רק על חכמי זמנינו שכולם חיים עמנו חוץ מהגר"מ לוי זצ"ל.

ואין בזה זלזול כלל וכלל!!!!
מה בכך שהם חיו עמו בדורו? מה בין תקופת חיים לבין גדלות בתורה? ואעצור כאן.

מה בכך שהם חיו עמו בדורו? מה בין תקופת חיים לבין גדלות בתורה? ואעצור כאן.
אל תעצור כאן . תענה. איפה זלזל ח"ו בהגרב"צ??? יש לי כבר שתי לייקים על השאלה ששאלתי... ואתה מחוייב להסביר את הטענה!

אל תעצור כאן .
כבקשתך.
לא אעצור כאן ואביע את דעתי שכל אותם שהותקפו על ידו, הגם שחיו בדורו (או בערך) הם הרבה הרבה הרבה יותר גדולים ממנו.
עכשיו אתה רגוע?

ממתי ספרדי צריך לפסוק כפוסק ספרדי? יש שו"ע ומנהגים, וכל השאר זה ענינים שבסברא, ואין שום הבדל בין ספרי לאשכנזי!
אכן, ןחבל מאד שיש פוסקים ומחברים אשכנזיים שמתעלמים מגדולי הספרדים
כמי הספרדים צריכים לפסוק?

הצג קובץ מצורף 13538
אז ספרדים כן צריכים לפסוק כפוסק ספרדי?
ברוך שכיוונתי

אתה שוכח שמדובר בחרב פיפיות. אי אפשר להצדיק את הרב יצחק יוסף במה שמשיג על גדולים ממנו בדברי זלזול חמורים ביותר, ומאידך להשתיק כל מי שמתבטא כאן בלשון שמשתמע ממנה זלזול
יש חילוק בין כשהראב"ד כותב על הרמב"ם לבין כשהיעב"ץ כותב על הרמב"ם, ופשוט

אכן, ןחבל מאד שיש פוסקים ומחברים אשכנזיים שמתעלמים מגדולי הספרדים
אז ספרדים כן צריכים לפסוק כפוסק ספרדי?
ברוך שכיוונתי
ספרדים צריכים לפסוק כספרדי לענ"ד בדיוק באותה מידה שבה יוצאי הונגריה מחויבים לפוסק הונגרי יותר מפוסק יקה או פולני או ליטאי - דהיינו אך ורק במה שנוגע לחילוקים ברורים במסורת הפסיקה, או במנהגי אותה עדה אם מישהו סובר אחרת ויש בידו לנמק אשמח לשמוע [באמת].

הגאון רבי טל דואר שליט"א
מח"ס טללי טוהר על הלכות טהרה
וטללי שביעי על הלכות שבת

הנ"ל מעריך מאוד את הגרע"י זצ"ל
ובכל זאת בנו הרי"י תוקף אותו בכל הזדמנות

אני באופן אישי משתמש רק בספר שלו להלכות טהרה,
והוא הפוסק שלי בתחום זה.

שוחחתי איתו כמה דקות,
ולומר שהוא 'מעריך מאוד' את הרב עובדיה,
זו בדיחה יותר גרועה מלומר שהרב יצחק יוסף 'מעריך מאוד' את כח הפסיקה של האור לציון.

ולא לחינם המליץ הגאון האשכנזי מבגדאד, מרן הגר"מ צדקה שליט"א, לחתנים ואברכים ללמוד מהספר הזה:

אם יום אחד הבינה המלאכותית תספר לכם שר' משה צדקה הוא אשכנזי -
תזכרו איפה קראתם את זה לראשונה, ומאיפה היא שאבה את המידע הזה...

ראשי תחתית