מכתבים מהרב יצחק יוסף

• יוזם האשכול יוזם האשכול חיי עולם
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
לא די לכם שמרן רבי יהודה צדקה שהיה מתחמק מלכתוב תשובות בהלכה טרח מיוחד לכתוב תשובה בספרו שלדעתו זה לא היתר ולא בטיח?????

מה לעשות שתורתו של הרב יצחק שזורה בקורות חייהם של הרבה מגדולי הדור..
תראה מה גדול כוחה של הסתעפות..
קשה לומר שזה קשור לקורות חייו של הגר"י יוסף, הוא לא נפגש עימם כמעט בשום צומת, לא למד ולא לימד אותם
כוונתך שרשימת מותקפיו והרבנים מגדולי הדור הוא נוהג לתוקפם [כמובן לש"ש] היא גדולה מאוד מאוד מאוד,
עם כל זה, כיון שרק הוא תוקף אותם, והם מעולם לא החזירו התקפה ולא הכירו בו,
אין זה קשור לקורות חיים של אף א' מגדולי הדור.
למען הדיוק ההיסטורי.

קשה לומר שזה קשור לקורות חייו של הגר"י יוסף, הוא לא נפגש עימם כמעט בשום צומת, לא למד ולא לימד אותם
כוונתך שרשימת מותקפיו והרבנים מגדולי הדור הוא נוהג לתוקפם [כמובן לש"ש] היא גדולה מאוד מאוד מאוד,
עם כל זה, כיון שרק הוא תוקף אותם, והם מעולם לא החזירו התקפה ולא הכירו בו,
אין זה קשור לקורות חיים של אף א' מגדולי הדור.
למען הדיוק ההיסטורי.
יש כאן בני תורה נפלאים ולמדנים שבטוח שיש להם מה לחדש בהלכה, ש"ס וכו'.

הפורום הנפלא הזה נקרא פורום כותל המזרח, ולצערנו לפעמים נראה שהוא הפך ל"כותל" עבור קולות חשובים שיש להם מקום.

גם אני לא אוהב את ה"התקפות" וכך רוב מוחלט ממי שאני מכיר לא.

זה האיש וזה סגנונו הוא ת"ח גדול וכדאי לעזוב את הנושא מעט... אל תשכח שבהרבה מהמקרים זו רגישות יתר שבאה כתוצאה מעשרות שנים של החרמה, התנגדות, זלזול ואי הכרה (בסגנון עירקי, מרביצי ליטאי וגם אשכנזי בכלל) - שהמשפחה ספגה מאז שהרב עובדיה התחיל לכתוב פסקים...

כספרדי אל לך לשכוח שהזלזול שהוא ספג היה בעיקר מחמת היותו מזרחי וכוח נגד להנהגה האשכנזית והמשתכנזת.

כיום הרב יצחק פורע חוב בדרכו שלו למה שהוא רואה (יש שיאמרו שלא בצדק) חלק מההחרמה והזלזול. ובינינו הספרדים לא טובים בלפרגן, אז אולי נפיק לקח ונפעל הפוך...

צריך להתקדם ולקדם גם את הפורום לדיון מעמיק בסוגיות הש"ס.

זו תופעה מדהימה
לא מדהים ולא נעליים.
פעם ראית אדם גדול שמתעסק בהשמצות/רדיפות?
פעם הרב שטינימן/אלישיב/ קניסיבקי התעסקו בלבזות אנשים שלא הבינו דעתם? שלא הסכימו עימם?
דרכו של הגר"י שליט"א יחודית לו, והוא ממש חד בדרא.
לדוגמא מי שמכיר את מרן הגר"י הלל שליט"א יודע שפיו נצור ושמור וחתום נגד כל בריה בישראל ואפי' על זבוב טורדני,
אפשר לומר עליו/נגדו מה שרוצים, והוא אפילו לא מעונין לשמוע מה אומרים עליו,
ובנתים הוא פותח עוד כולל, כותב עוד ספר, וכו', וכו', וכו', וכך היה מרן האבא רבי עובדיה, וכו'.

כספרדי אל לך לשכוח שהזלזול שהוא ספג היה בעיקר מחמת היותו מזרחי וכוח נגד להנהגה האשכנזית והמשתכנזת.
דווקא רוב מותקפיו / מושמציו / המה ספרדים שלדעתו אינם מבינים איך לפסוק,
הגרב"צ, הגר"מ לוי, הרבנים סופר הלל מאזוז, אחיו הגאונים וכו' וכו'
אינו מעיז כמדומה לתקוף פסק של הגרי"ש בלוין וגם לא של הגרמ"מ קארפ.
אדרבה יחזר אחריהם שיבואו ללוין וכל שיותר אשכנזי עדיף טפי.

זה האיש וזה סגנונו הוא ת"ח גדול וכדאי לעזוב את הנושא מעט... אל תשכח שבהרבה מהמקרים זו רגישות יתר שבאה כתוצאה מעשרות שנים של החרמה, התנגדות, זלזול ואי הכרה
לתומנו חשבנו שאחרי מיליון איש בלוויה הגדולה בהיסטוריה, התחושות הללו יעלמו.
אז זהו. שלא.
וחבל.

דווקא רוב מוקתפיו/ מושמציו/ המה ספרדים שלדעתו אינם מבינים איך לפסוק,
הגרב"צ, הגר"מ לוי, הרבנים סופר הלל משה לוי מאזוז, אחיו הגאונים וכו' וכו'
אינו מעיז כמדומה לתקוף פסק של הגרי"ש בלוין וגם לא של הגרמ"מ קארפ.
אדרבה יחזר אחריהם שיבואו ללוין וכל שיותר אשכנזי עדיף טפי,
מסתבר שאין לו סיבה 'להוכיח' שאשכנזים 'טעו' כיון ששומעי לקחו בין כך לא ילכו אחריהם.
מכיון שספרדים לא ילכו לשמוע מה אשכנזי פוסק וילכו אחריו, אין סיבה להזכירו ולדון בדבריו (כלומר, להורות לרבים שלא צדק).

לא הבנתי. אם אני רוצה להגיב כאן אני לא יודע אם אני אמור להגיב על הקריאה של הקמץ בשם ה', או על היתר מכירה, או סתם להעלות מכתב.
בואו נגיד את זה ככה: אם אני עכשיו פשוט מעלה לכאן מכתב בשתיקה, כולם יתמהו: כתגובה למה זה בא, ולא יבינו שזה בעצם מטרת האשכול.
זה מאוד נחמד וחשוב, וקורה שמסתעפים, אבל למה המנהלים לא מעבירים הודעות של הסתעפויות למקום אחר ופותחים נושא חדש?!
לתשומת לב הרב @ראש פינה.

ראשי תחתית