משיב כהלכה
חבר בכיר
את עצמו. "הרב..."
גם לגבי השלישי, אפילו האברכים שלו לא מעריכים אותו כאדמו"ר, אלא כיהודי טוב, והמסחריות בולטת שם.
לא נראה לי שהכוונה אליו.אני חושב שהשלישי מנוחתו עדן, והוא נערץ כאדמו"ר וכבאבא על ידי אברכיו וגם על ידי הציבור הרחב
יש לו היום שני בנים, שאולי אותם לא מדאי רואים כאדמו"רים, בפרט לא את הצעיר יותר שנחשב בעיקר לדרשן ומו"ל עלוני שבת מורחבים
לא נראה לי שהכוונה אליו.
אחד האדמו"רים הספרדיים המפורסמים היה בצעירותו שבאבניק לכל דבר
נעשה סדר. מעטים המכנים אותו כאדמו"ר, בוודאי לא כאחד האדמו"רים המפורסמים... הוא יותר רב מטעם. אם כבר את בנו.
אני יכול להעיד את אשר שמעתי מפי אנשים נאמנים, שלאותו אדמו"ר שמכהן כרב רשמי מטעם המדינה, יש הלא תעודת יורה יורה,
וזאת הכיצד?
ובכן, פנו בזמנו לרב משאש וביקשו שיחתום "מפני כבודו של חמיו, אותו צדיק וקדוש (האמיתי)", ועל כן נאות להעניק לו זאת מפני כבוד המשפחה, ולא העלה בדעתו עד היכן תגיע חוצפתו של אותו נחתם...
אבל בזמנו היה מדבר הרבה על מעלתו של הארור, הטמא והנבל ברלנד ימח שמו ויאבד זכרו, שם רשעים ירקב, וצוחק הרבה על המפגינים והעצניקים
כל בחור בישיבה בטוח שהר"מ שלו הוא רשכבה"ג
זה שכל בחור בטוח וכו' זה בהחלט נכון, אני לא חושב שזה מראה על חינוך מעולה וגם לא ההיפך, אלא זה פשוט נובע מכך שבחורים צעירים עוד לא נכנסו מספיק פנימה לעמל התורה, ועוד לא מבינים מה פירוש המושג "יודע ש"ס" או "יודע ש"ס בעיון" או בקי בכל חלקי השו"ע, וכו', ולכן קל מאוד להרשים אותם.כל בחור בישיבה בטוח שהר"מ שלו הוא רשכבה"ג
וזה מראה על חינוך מעולה וגאוות יחידה
רק כשיגדלו ישימו את הדברים בפרופורציות]
לא כל ישיבה.כל בחור בישיבה בטוח שהר"מ שלו הוא רשכבה"ג
כל בחור בישיבה בטוח שהר"מ שלו הוא רשכבה"ג
ע"פ רוב, ככל שהבחורים תמימים יותרלא כל ישיבה
אמתאם כי חשוב לציין שהרב חנוך הנ"ל בהחלט יוצא מגדר הרגיל. הוא למד איתי בקול תורה (כמה שנים מעליי), ודמותו הייתה מסעירה מאוד, יש לו כוח ריכוז והתמדה לא מצויים, וגם פרומקייט כמו שצריך.
במשך השנים שמעתי אותו פה ושם, ולדעתי הוא ברכה גדולה בדור.
אחי התאום זכה תקופה ארוכה ללמוד עמו חברותא כשהיה בישיבתו (צריך להיות מתמיד גדול בשביל זה כידוע התמדת הגרח"ך שמחמיר אפילו בבליעת רוק), ואנוכי קיבלתי הסכמתו החמה לספר תולדות נח.אם כי חשוב לציין שהרב חנוך הנ"ל בהחלט יוצא מגדר הרגיל. הוא ברכה גדולה בדור.
מה הכוונה?כידוע התמדת הגרח"ך שמחמיר אפילו בבליעת רוק
הגאון רבי חנוך כהן מתמיד בלא הפסקה.מה הכוונה?
אגב - בניגוד לאחרים כאן אין חשש כלל שידו של הרב עצמו בליצנות זו.
לא חושב שהיה למישהו הו"א אחרת.אגב - בניגוד לאחרים כאן אין חשש כלל שידו של הרב עצמו בליצנות זו.
אתה בטוח שאותו בחור קישר בין הנאמר למציאות?רשכבה"ג
אולי הכוונה לבחורים שיגלו מהישיבה בעקבות זה שלא ישמעו לשר התורה...מילא בחור מדמיין שהרב שלו הוא שר התורה, אבל רשכבה"ג? איזו גולה קיבלה אותו לרבם?
היה זמן מאז שנוצר תואר זה שכל הציבור בעולם היו תלמידים של רב אחד?![גם להגרד"ל ולאחרים זה מצחיק, הרי הציבור החסידי והספרדי לא תלמידיו, ובכלל התואר הגלותי של 'רבן של בני הגולה' לא רלוונטי בזמננו].
יש השפעה לדעתו על כלל עולם התורה. ופשוט[גם להגרד"ל ולאחרים זה מצחיק, הרי הציבור החסידי והספרדי לא תלמידיו
הגרד"ל ולאחרים זה מצחיק, הרי הציבור החסידי והספרדי לא תלמידיו
ובאופן אחר יש לומר, שהגרד"ל במקור ממשפחה חסידית כידוע, ובמשאו בישיבת 'מאור התורה' ביאר כי האשכנזים ינקו את תורתם מרבותינו הספרדים הן הראשונים והן האחרונים המוקדמים, נמצא קשור לכלל ישראל, ועוי"ל בזה בדגש על ישיבת מאור התורה והעומד בראשה הגרא"ס שליט"א ודי בזה למבינים.יש השפעה לדעתו על כלל עולם התורה. ופשוט