הבנת הנקרא...הגה"ק ה'בבא סאלי' זצוק"ל גם היה משוכנז, היה שואל שאלות בהלכה רב אשכנזי, ה"י.
יש עניין של אל תטוש תורת אמך, ואל תבוז כי זקנה אמך ולא פעם זה גובל בזה.
הבנת הנקרא...הגה"ק ה'בבא סאלי' זצוק"ל גם היה משוכנז, היה שואל שאלות בהלכה רב אשכנזי, ה"י.
יש עניין של אל תטוש תורת אמך, ואל תבוז כי זקנה אמך ולא פעם זה גובל בזה.
מדובר בשם נרדף (תרתי משמע :) ל'צ'חצ'ח', ערס, פרחה, מסעודה משדרות וכדו'בנוגע לשאלה פותחת האשכול - מהו 'משוכנז', אף אני אענה חלקי, יעמדו רבותינו ויגלו מהו אותו כינוי הגנאי הנפוץ במחוזותינו - "פרענק". כי אני שמעתי ספרדים למהדרים מכנים כך את חבריהם ומשמע שאין זה עניין משפחתי גרידא, שהרי יש משפחה עם שני אחים, אחד 'פרענק' ואחד לא, שלא לומר על אדם אחד שעשה תשובה והפסיק להיות 'פרענק', או אותו אדם שבצע ימין הולך כספרדי ובצעל שמאל כ'פרענק', ומהו זה ואיזה הוא אותו הדבר המתהפך כחומר חותם וכפלסטלינה שלא מלאו ימיה ומשתנה על פי המקום והזמן.
האירוניה בביטוי, היא שכיום בבדיקות DNA ניתן לגלות גנים מהאזור הגאוגרפי הפרנקי שבאירופה ולראות שהם נפוצים יותר בקרב האשכנזים.
רודף יש כאן, אך מיהו הנרדף?מדובר בשם נרדף (תרתי משמע :) ל'צ'חצ'ח', ערס, פרחה, מסעודה משדרות וכדו'
אינני מכיר כאלה. חוץ מאוהבי אוכל ומיקלים בהלכות. ואומרים בין כך אנחנו.. אז עד הסוף..."משתכנזים" - הינם אברכים או אנשים מסכנים שמתביישים בעצמם בגופם, במראה שלהם, ובמורשתם (בלי קשר לרבנים כאלה או אחרים) עצם זה שהם נולדו לרחם של אמא ספרדיה הם בושים ונכלמים, ומאוכזבים עד עמקי נשמתם, והיו רוצים ומוכנים לשלם מילונים ולמכור את נשמתם לשטן העיקר כדי ל"זכות" להקרות אשכנזי ... והם הופכים את עצמם, את לשונם, את מלבושם, את משפחתם, את תפילותיהם, את "אלוהיהם" העיקר שיהיו קשורים משויכים "לזרם הקדוש" ... אך מסכנים הם ובניהם ותלמידיהם, שעד שהגיעו לשידוכין ורצו לעקור את "דתם" לגמרי ולהינשא ל"נכרית" להם ... מקבלים סירובים על ימין ועל שמאל ... כי הם בדקו אחריו 4 אמהות אחורה וגילו שיש בהם שמץ "ספרדיות" סבתא מרוקאית סבא תוניסאי או עירקאי ... וממילא כבר הנתונים כבר לא מתאימים מחמת ה"מנטליות" ,,,, ואז ה"מסכן" רץ לחפש לו "מסכן" כמוהו ... באותן דעות באותן השקפות ... לפסול רב פלוני שהוא מדי ספרדי ... וממילא כבר אנחנו מתאימים להתחתן ... ומזל"ט ...
והבנים שיוצאים מזה בדר"כ הינם מסכנים ומטורללים ... במקרה הטוב ובמקרה הפחות טוב כבר ידוע מה אמר על כך מורינו הגאון הרב י"ח סופר שליט"א שראה רבות שנפלו מהדרך, בנים ובנות שנשרו מהדרך רק בגלל הדבר הזה ... ודי למבין ...
אוי לנו שראינו בכך (עשרות בשנים)
איך יש רודף בלי נרדף?רודף יש כאן, אך מיהו הנרדף?
אז למה הם מתנהגים ככה? סתם כדי שישנאו אותם?למותר לציין שדבר זה אינו חביב על איש
יש לדון ולפלפל, למשל ברודף אחר הרוח. או רודף אחר הטריפה להורגה.איך יש רודף בלי נרדף?
אין ה"נ טעות חמורה בידם!אז למה הם מתנהגים ככה? סתם כדי שישנאו אותם?
נראה לי שיש אנשים שזה דווקא חביב עליהם מאוד.
אז הוא יזוהה לפי מושאו של הרודףיש לדון ולפלפל, למשל ברודף אחר הרוח. או רודף אחר הטריפה להורגה.
אין דבר כזה טעות חמורה בנוגע לשאלה אם דבר חביב או לא חביב, זה סתם אנרכוניזם.אין ה"נ טעות חמורה בידם!
זכורני בישיבה היה אחד שהחליף נוסח, ושינה משפחה לל"ב. מי שצחק עליו מאחורי הגב...אז למה הם מתנהגים ככה? סתם כדי שישנאו אותם?
נראה לי שיש אנשים שזה דווקא חביב עליהם מאוד.
אני אשכנזי.בישיבה שאני למדתי לא היו חלוקות כאילו, לא היה שום הבדל כזה, ובכלל לא היה כזה פשוט לחלק את הבחורים לקבוצות חבוצות.
ודרך אגב, אדם הגאה במסורת אבותיו ראוי שיבחר לו שם ספרדי...
מיהו בוחן כליות ולב, חוקר נשמותיהם של בני אדם ומכיר את עברם של ה'אנשים המפארים את כותל המזרח' ויודע שהם מעולם לא התביישו במקור?כמו"כ בוגרי הישיבה מפארים היום את כותל המזרח של עולם התורה הספרדי והמשותף ביניהם הוא שהם מעולם לא התביישו במקור.
חברים שלהם מהעבר שלמדו איתם סיפרו לי!מיהו בוחן כליות ולב, חוקר נשמותיהם של בני אדם ומכיר את עברם של ה'אנשים המפארים את כותל המזרח' ויודע שהם מעולם לא התביישו במקור?
אם רוח הקודש אין כאן - מה יש כאן?
מכיוון שאני לא מעוניין לחשוף היכן אני לומד אומר שמשפחה א' מאד חשובה אביהם היה מוכר בשוק.על פי רוב, אילו שאתה מדבר עליהם לא היו מעמדת נחיתות בגלל מוצאם, אלא להפך. הם היו בנים למשפחות מבוססות מאוד, רבני קהילות וראשי ישיבות, והביאו מהבית מטען תרבותי ורוחני עשיר מאוד. אין שום ציפיה שלבניו של הגר"ע יוסף תהיה ולו הנחיתות הקלה ביותר למרות שהם למדו בישיבות האשכנזיות מכולם.
אומר את האמת צודק ר' איציק ברגר, באבחנה זומכיוון שאני לא מעוניין לחשוף היכן אני לומד אומר שמשפחה א' מאד חשובה אביהם היה מוכר בשוק.
שטויות והבלים דלא ראוים להתיחסות ...
רק לידיעתך שהרב יהודה צדקה הוציא מישיבת פורת יוסף את הסידורים שהיו על פי פסקי הרב עובדיה וכעס מאוד כשהכניסו את זה לישיבה ...
וכך שמעתי באוזניי מבנו הגאון רבי דוד שליט"א שאמו נהגה להדליק ואח"כ לברך, וכן נהגה רעיתו ע"ה, וכל המשנה ידו על התחתונה.
הרב יצחק בעצמו סיפר !לא היו דברים מעולם !!
הוא סיפר על רבי עזרא לא על בנו חכם דוד ורעייתו הרבנית בוליסה ...הרב יצחק בעצמו סיפר !
תקרא על מה אתה מגיב ...הוא סיפר על רבי עזרא לא על בנו חכם דוד ורעייתו הרבנית בוליסה ...
אינו דומה איש לאשה, ופשוט...עד היום בביתו ברחוב יוסף בן מתתיהו יכולים לבוא ולראות איך הוא נוהג ...
לא נכון!
אשתו של ר' עזרא אכן היתה מדליקה ואח"כ מברכת ולעת זקנותה שינתה מהמנהג בעקבות בנה ר' דוד שעד היום בביתו ברחוב יוסף בן מתייהו יכולים לבוא ולראות איך הוא נוהג ...