קטע משו"ת שמע שלמה הועתק לילקו"י (ללא אזכור המקור)

עוד יש לומר שמשנה כמה מילים פה ושם וקונה בשינוי.

אני חושב, שיש דברים ידועים שיש לו בהם חולשה, ושם זה ברור ואין סיבה מיוחדת לתרץ תירוצים אחרים.
להאשים אותו בגניבה - זה דבר זר ורחוק, עם כל ה'חיבה' המיוחדת לחכם הזה ולדרכו.

אני חושב, שיש דברים ידועים שיש לו בהם חולשה, ושם זה ברור ואין סיבה מיוחדת לתרץ תירוצים אחרים.
להאשים אותו בגניבה - זה דבר זר ורחוק, עם כל ה'חיבה' המיוחדת לחכם הזה ולדרכו.
תופעה זו מצויה בספריו זה עשרות שנים, עוד לפני תופעת "עורכי" הילקוט יוסף והמלאכים הממונים על הפזלונא.

קיבלתי

סלייסר בשבת העתקה מילה במילה מספר מחשבת השבת.
ילקוט יוסף זה נדפס בתשע"ט, ומחשבת השבת בתשע"ז.
452093.png
452094.png
452095.png

קיבלתי

ילקוט יוסף זה נדפס בתשע"ט, ומחשבת השבת בתשע"ז.הצג קובץ מצורף 15752הצג קובץ מצורף 15753הצג קובץ מצורף 15754
תשימו לב,
רק התחילו עם ההעתקה אחת של הילקו"י, ור' @אור יעקב כדרכו לימד עליו כף זכות שהוא שכח לציין שהוא גנב את הקטע השלם כמעט מילה במילה (צריך לשנות מילה אחת פה ושם, אחרי הכל שירגיש שזה שלו...) ומהעתקה אחת זה כבר תופח לעוד ועוד דוגמאות, וא"כ בטוח שיש עוד הרבה דוגמאות לזה בילקו"י, שזה כבר לא ילקוט יוסף אלא ילקוט כל הספרים...
בכל מקרה זה מיישב לי מה שהתפלאתי איך בזמנים הכי עמוסים כל כמה חודשים הוא מוציא ספר על נושא אחר, הרי צריך יישוב הדעת להוציא ספר הלכה מדוייק, למשל הרב דוד יוסף לפני יותר משנה היה צריך כבר להדפיס את ספרו ג"ח על מוקצה, אבל זה מתעכב כיון שזכינו שהוא עלה על כס הרבנות ועושה דברים טובים לדת ולבריות, ולכן הוא לא יוציא סתם ספר עם הרבה טעויות ולגנוב קטעים שלמים מספרים אחרים, וב"ה שנזכה שההלכה הברורה החדש יצא בקרוב, מדויק וברור כמו שאר ספריו הקודמים!

ידוע לך מתי הוא אמור לצאת? ובאיזה שלב הוא? והאם יצאו רק הכרכים על מוקצה או גם על בונה וסותר?
פעם אחרונה ששאלתי אותו ע"ז (לפני בערך חצי שנה או קצת יותר) הוא אמר לי שהוא בסוף סימן שי"ד בסעיף לגבי הממרח, הוא אמר לי שרק על הסעיף הזה יש הרבה חומר, ואחרי שהוא יגמור את הסימן הזה, נשאר לעשות הגהות, והוא לא ידע אז זמן מדויק (זה ידוע לכותבי ספרים שא"א לדעת זמן מדויק, כי תמיד יש עוד הגהות ועוד הוספות, לא אחת רבנים אמרו לי שבתאריך מסוים יצא ספר ויצא רק אחרי חצי שנה שנה).
והספר יהיה ג"ח על מוקצה ובונה וסותר (מסימן ש"ח - שי"ד), ולא כולל הלכות אהל (סימן שט"ו).

פעם אחרונה ששאלתי אותו ע"ז (לפני בערך חצי שנה או קצת יותר) הוא אמר לי שהוא בסוף סימן שי"ד בסעיף לגבי הממרח, הוא אמר לי שרק על הסעיף הזה יש הרבה חומר, ואחרי שהוא יגמור את הסימן הזה, נשאר לעשות הגהות, והוא לא ידע אז זמן מדויק (זה ידוע לכותבי ספרים שא"א לדעת זמן מדויק, כי תמיד יש עוד הגהות ועוד הוספות, לא אחת רבנים אמרו לי שבתאריך מסוים יצא ספר ויצא רק אחרי חצי שנה שנה).
והספר יהיה ג"ח על מוקצה ובונה וסותר (מסימן ש"ח - שי"ד), ולא כולל הלכות אהל (סימן שט"ו).

בחודש אב אמר לי שעד אחרי החגים מסתמא כבר יודפס וי"ל.

והנה עברו מאז זמן זמנים טובא, ועדיין לא זכינו.

זה שעל קטע אחד הוא ציין שזה ממנו, זה מתיר לקחת ממנו עוד קטעים? מילא אם היה כותב בסוף הדברים ע"כ ציטוט מספר פלוני, ולא לעשות את שאר דבריו כאילו זה כבר דיברי עצמו!
בסוף דבריו כותב עכת"ד. ע"ש.

אפשר להעלות את שלשת העמודים הרלוונטים "מלא" ולא מקוטע?
אני כעת פתחתי בילקוט יוסף, @שמעון טרבלסי צודק,
אבל האמת שזה מאוד מטעה לכתוב אחרי שלוש עמודים "עכת"ד" ולאחוז ראש שאנחנו עדיין אוחזים בספר פלוני, ולכן במקרים כאלה עושים "עכת"ד ספר פלוני", ולכן זה גרם לנו טעות בזה.

קבצים מצורפים

אני כעת פתחתי בילקוט יוסף, @שמעון טרבלסי צודק,
אבל האמת שזה מאוד מטעה לכתוב אחרי שלוש עמודים "עכת"ד" ולאחוז ראש שאנחנו עדיין אוחזים בספר פלוני, ולכן במקרים כאלה עושים "עכת"ד ספר פלוני", ולכן זה גרם לנו טעות בזה.
מענין אם @ידידיה יתנצל או יודה על האמת או שיעלם...

מענין אם @ידידיה יתנצל או יודה על האמת או שיעלם...
העברתי כפי שקיבלתי מבלי לבדוק.
בכל אופן

בסוף דבריו כותב עכת"ד. ע"ש.

אני כותב את דברי בהסתייגות ובזהירות , כי יתכן שאני טועה

אך מ"מ הקטע האחרון שהעלת שכתב עכת"ד , לא מצאתי בספר הנ"ל [היינו- מחשבת השבת] , ויתכן שמה שכתב עכת"ד כוונתו לקושייא ולמקשן שהביא בשם "והנה העירו" ולא על הספר הנ"ל .

כוונתי לקטע הזה
מחשבת השבת א.JPG
מחשבת השבת ב.JPG

רק מראה כמה ספריו נלמדים ע"י כלל שכבות העם, כולל האברכים כאן שמצהירים שאינם תלמידיו.

כבר כתב אותו עו"ד שזה שרק לאחר כמה שנים נמצאה הטעות של תכלתא דפלזון, מוכיח כמה "מעיינים" בספרים.

קיבלתי

ילקוט יוסף זה נדפס בתשע"ט, ומחשבת השבת בתשע"ז.הצג קובץ מצורף 15752הצג קובץ מצורף 15753הצג קובץ מצורף 15754
ספציפית על סלייסר
שמעתי לפני כמה שנים שאמר לתלמידיו שאינו יודע מה להחליט בזה
וביקש מהם שכל אחד יכתוב תשובה ויראה מה נראה לו.
ובמשך שנה שלימה חכך בדעתו לכאן ולכאן

ספציפית על סלייסר
שמעתי לפני כמה שנים שאמר לתלמידיו שאינו יודע מה להחליט בזה
גם על "מיני בר" בשבת , נאמר כאן בפורום , שאחרי שתלמידיו כתבו ע"ז , אז הוסיף וערך דבריהם בספריו

גם על "מיני בר" בשבת , נאמר כאן בפורום , שאחרי שתלמידיו כתבו ע"ז , אז הוסיף וערך דבריהם בספריו
מה שאני כותב זה קצת יותר קל
כי מלכתחילה כך הוא מורה ובעיני זה דבר חיובי.

מה שאני כותב זה קצת יותר קל
כי מלכתחילה כך הוא מורה ובעיני זה דבר חיובי.
אבל זה שאתה מגיב ע"ד, חייב לפרש כל דבר חיובי על הרב יצחק לשלילה.
זה שהרב יצחק לא היקל בזה מיד אלא דן בזה ורצה למצוא עוד צדדים להקל לפני שהורה בזה לקולא, זה מחמת יראת ההוראה. אבל במקום זאת יש שגם את זה יפרשו לגנאי.

ראשי תחתית