קונטרס "אמת ושלום"

מאמין בניסים

חבר פעיל
לפני כחודש וחצי יצא לאור קונטרס אמת ושלום, על שיעורי הראש"ל שליט"א
[שנערך ע"י תלמידי הגר"מ לוי זצ"ל, ובו מענה להשגות הראש"ל ע"ד הגר"מ לוי זצ"ל].
למי שיש קובץ פי די אף ויכול להעלותו, תודה מראש!

בקונטרס הנ"ל (ח"א) סי' ב' כתבו לגבי חשש "מוליד" במשחה בשבת, וכתבו שהרב משה לוי דיבר על מוליד והרב יצחק על נולד.
נ.ב. לא למדתי את מה שכתבו, רק כך ראיתי מלמעלה.
שלחו לי העתק מילקוט יוסף החדש שיצא, ששם כתב (אני מעתיק ממה שקיבלתי. נראה לי זה מילה במילה):
-מכאן כתבנו בכמה דוכתי להעיר ע"מ שחידש חכ"א שיש לאסור משחה בשבת משום מוליד [מנוח"א ח"ג עמ' קטז ועמ' קיח שורה אחרונה פ"כ הע' 21], והערנו על דבריו מהש"ע סי' שיח הנ"ל, ולא קיבל.
ועוד בחיים חיותו שלחנו לו הערה זו והסברנו לו שדעת הב"י שאין איסור מוליד בכה"ג, ואין מרסקין שלג וברד זה מדין גזירת סחיטת פירות ולא מדין מוליד, אך לא קיבל. ובחינם חלק על גדולים.
כפי שכתבתי, לא למדתי מה שכתבו בקונטרס הנ"ל, וכן פשוט שלא ראיתי מה שכתב כעת בילקו"י, אבל מהקטע הנ"ל אני רואה שעכשיו הוא כתב לשון "מוליד" ולא לשון "נולד" כמו שהעתיקו בשמו בקונטרס.
אין לי מושג אם זה מועיל משהו לסוגיא, אבל בגלל שבדיוק היום עברתי על הקונטרס הנ"ל (ח"ב) והצצתי גם שוב בח"א, וראיתי את הדברים, וכעת ראיתי מה שהביאו מהילקו"י, חשבתי לכתוב זאת כאן, אולי יש למישהו עניין לראות מה כתב שם, אולי יתיישבו הדברים לכאן או לכאן.

בקונטרס הנ"ל (ח"א) סי' ב' כתבו לגבי חשש "מוליד" במשחה בשבת, וכתבו שהרב משה לוי דיבר על מוליד והרב יצחק על נולד.
נ.ב. לא למדתי את מה שכתבו, רק כך ראיתי מלמעלה.
שלחו לי העתק מילקוט יוסף החדש שיצא, ששם כתב (אני מעתיק ממה שקיבלתי. נראה לי זה מילה במילה):

כפי שכתבתי, לא למדתי מה שכתבו בקונטרס הנ"ל, וכן פשוט שלא ראיתי מה שכתב כעת בילקו"י, אבל מהקטע הנ"ל אני רואה שעכשיו הוא כתב לשון "מוליד" ולא לשון "נולד" כמו שהעתיקו בשמו בקונטרס.
אין לי מושג אם זה מועיל משהו לסוגיא, אבל בגלל שבדיוק היום עברתי על הקונטרס הנ"ל (ח"ב) והצצתי גם שוב בח"א, וראיתי את הדברים, וכעת ראיתי מה שהביאו מהילקו"י, חשבתי לכתוב זאת כאן, אולי יש למישהו עניין לראות מה כתב שם, אולי יתיישבו הדברים לכאן או לכאן.
אז כנראה שהוא תיקן אחריהם..
הם כתבו את זה אחרי שיעור שהוא דיבר וכתב בעלון "נולד"

ראשי תחתית