קונטרס 'אריות קשורים בחוט'

סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
וכי הגרע‘‘י עצמו לא עשה כן בתחילת דרכו
רק טען בסרטון הידוע שזה כמו בן שגודל ועומד על דעתו וכבר הולך לבד בלי אביו

חכם עובדיה רק פנה לעם בשפה עממית להגדיל כח העולם הספרדי לא נראה לי יותר מזה
הפכו את זה לאיזה השקפה
נו נו

רק רגע; חכם עובדיה כלל לא שלח את בניו מרצונו לישיבה אשכנזית הם לא רצו פו"י, כך סופר פה באיזהו מקומן.
אני דיברתי על הלאה ממנו, עליו אישית אין לי שאלה, מפני שבאותה העת, גם הוא עוד לא ידע שהוא הולך לשנות כיוון.
ולענין שדיבר רק בשפה עממית וכו', אני לא מסכים איתך.

הפכו את זה לאיזה השקפה
נו נו
יש אפשרות להנגיש 'השקפה' במילים פשוטות ושפה עממית....
כמה עומק היה בפשטות הזאת למי שהבחין...

את הנו נו הייתי משאיר למי שחושב שרק אצלו ההשקפה...

יש אפשרות להנגיש 'השקפה' במילים פשוטות ושפה עממית....
כמה עומק היה בפשטות הזאת למי שהבחין...

את הנו נו הייתי משאיר למי שחושב שרק אצלו ההשקפה...

דעתך ידועה ואמרת אותה בכל דרך

מפני שבאותה העת, גם הוא עוד לא ידע שהוא הולך לשנות כיוון.
זה היה בעת שינוי הכיוון לטעמך - וזכורני להדיא שהתייחס לזה בלויין והמשיל זאת לבן שגדל והולך בכוחות עצמו
1777168399013.png

אתה מכיר ספרדי מהמרביצי שהצליח להטמע בהם, והם מחתנים את ילדיהם עם ילדיו?

טענה קלושה וחלשה, ואין קשר בינה ולבין המציאות.

המציאות שאורח החיים במנהגים שונה ובנוסח תפילה ובשאר דברים , וכי יעלה על הדעת שהרבנים "טולידאנו" לדורותיהם היו עוזבים מנהגי מרוקו כדי ללכת לאשכזים? , ודאי שלא , וזה התשובה לגבי הנישואין, כי נישואין צריך שיהיה התאמה לא רק מנטלית אלא גם הלכה למעשה בהלכות ומנהגים, ובזה יש שינויים מהותיים שמהווה מחסום להינשא ולהקים בית משותף.

ומ"מ אע"פ מה שכתבתי יש עדיין יוצאים מן הכלל, עיין ערך הרב יהודה עדס , וכן הרב רפול [ויש עוד] , כך שגם טענתך היא נגד המציאות מכל הכיוונים

זה היה בעת שינוי הכיוון לטעמך - וזכורני להדיא שהתייחס לזה בלויין והמשיל זאת לבן שגדל והולך בכוחות עצמו
הצג קובץ מצורף 19456

לעצם הענין, כשהרב שלח את ילדיו לישיבות, היה זה כשש"ס עוד לא היתה בתכנון.
הבן האחרון ר' משה נולד ב-1966, וא"כ לי"ק נשלח לכל המאוחר ב-1980, ולי"ג ב-1984 השנה בה הוקמה ש"ס (בתמיכת הרב שך).
קצת לפני שהבן עמד על רגליו...
אני מדבר על הבנים הגדולים ר' יעקב ואילך.

הפכו את זה לאיזה השקפה
נו נו
הכותב כאן מבטא את עוצמת הנחיתות שחלחלה אל הבית פנימה. בכל מגזר אחר היו מתפארים בכך שבעל 'יביע אומר' מסוגל לרדת לדלת העם, היו הופכים זאת ל'מופת' ולאירוע המייחד את גדול הדור. רק אצלנו לצערנו אפשר לשמוע דיבור זלזול שכזה 'איזה השקפה נו נו...'
ולמותר לציין שכל גדולי התורה הספרדים ידעו לדבר בלשון העם, מרן האור לציון (בשיעורים באוהל רחל ועוד) מרן הגר"י צדקה (בכינוסי החינוך ועוד) וכמובן אין מי שלא זוכר את המילי דבדיחותא של חכם שלום זצ"ל...
אז כן, כנראה שזו באמת 'השקפה'.

הכותב כאן מבטא את עוצמת הנחיתות שחלחלה אל הבית פנימה. בכל מגזר אחר היו מתפארים בכך שבעל 'יביע אומר' מסוגל לרדת לדלת העם, היו הופכים זאת ל'מופת' ולאירוע המייחד את גדול הדור. רק אצלנו לצערנו אפשר לשמוע דיבור זלזול שכזה 'איזה השקפה נו נו...'
ולמותר לציין שכל גדולי התורה הספרדים ידעו לדבר בלשון העם, מרן האור לציון (בשיעורים באוהל רחל ועוד) מרן הגר"י צדקה (בכינוסי החינוך ועוד) וכמובן אין מי שלא זוכר את המילי דבדיחותא של חכם שלום זצ"ל...
הכותב כאן מבטא את רמת הרדידות הפושה במחננו שלא מבינים מה כותבים וכבר מגיבים

אף אחד לא העיר על היביע אומר שירד לעם

אלא על בני תורה שבמקום להבין את הדברים כבדיחה לעם

לקחו את כהשקפה של פלגנות

אני פשוט יותר מכבד את הרב עובדיה משכמותכם

יודע שהוא ירד לעם

ולא יורד ונהיה כעם

-ישנם כאלו שמגדירים את המנהיגים/גדולי הדור לפי התלמידים שלהם ואם הם רואים בין התלמידים עמך בית ישראל יהודים פשוטים ותמימים (שמרן הגרא"מ שך זי"ע אמר שבזכותם יבוא המשיח...) אז בהכרח זה מגדיר את הגדול דור ככזה ('עמך' ו'פשוט' ואז זה מאיים על התווית שהם יצרו לעצמם..) הם לא מבינים שזה רק מעיד על לבו הגדול, הרחב, והטוב וכישוריו שיודע להנגיש את תורתו ואת המבט הנכון על החיים גם לאנשים שאינם בסוגיא....
(תהיה בטוח שהם חושבים אותו דבר על רבי נחמן מברסלב זי"ע בגלל כל הנחנחים, ועל מרן הגרב"מ אזרחי זי"ע בגלל המודרנים סביבם.....)

-וישנם כאלו שבטוחים שבגלל שיש לאותו רב גדול תלמידים תמימים אז כל תלמידיו ככאלו שטחיים ורדודים שלא מבינים מה כותבים, שאפשר לערבב אותם בכל מיני טיעונים כמו לדוג' שמכבדים ומעריצים יותר את הרב עובדיה מתלמידיו וממי שנלחם על כבודו...

מי שטבע את המונח הזה הוא הרש"ר הירש זי"ע וההגדרה המדויקת של המילה 'השקפה' היא המבט היהודי והתורני הנכון בסוגיות ומצבים שאינם הלכתיים.... שודאי שייך לגדול"י הללו...

הכותב כאן מבטא את רמת הרדידות הפושה במחננו שלא מבינים מה כותבים וכבר מגיבים

אף אחד לא העיר על היביע אומר שירד לעם

אלא על בני תורה שבמקום להבין את הדברים כבדיחה לעם

לקחו את כהשקפה של פלגנות

אני פשוט יותר מכבד את הרב עובדיה משכמותכם

יודע שהוא ירד לעם

ולא יורד ונהיה כעם
השיטה הזו כבר נהייתה ממש אופנתית. מכיון ש"מי יבוא אחר המלך", רבים מהכותבים כאן ובשאר מקומות לא מרהיבים עוז לדבר ישירות על שיעוריו של מרן הגר"ע או על ספריו ושיעוריו ותולים הקלקלה בתלמידיו, בבניו, וכיו"ב.
ולגופו של עניין האמת הפשוטה היא שמרן הגר"ע (אפשר לא להסכים וזה לגיטימי) אחז כדרך חיים להאהיב את התורה על עמי הארץ בשפה עממית ומשוחררת, אך גם בדברו לתלמידיו בני התורה המובהקים (כמו בכינוסי דורשי ה' ובועתה כתבו לכם) היה נוהג כן.

השיטה הזו כבר נהייתה ממש אופנתית. מכיון ש"מי יבוא אחר המלך", רבים מהכותבים כאן ובשאר מקומות לא מרהיבים עוז לדבר ישירות על שיעוריו של מרן הגר"ע או על ספריו ושיעוריו ותולים הקלקלה בתלמידיו, בבניו, וכיו"ב.
ולגופו של עניין האמת הפשוטה היא שמרן הגר"ע (אפשר לא להסכים וזה לגיטימי) אחז כדרך חיים להאהיב את התורה על עמי הארץ בשפה עממית ומשוחררת, ואף לתלמידיו בני התורה המובהקים (כמו בכינוסי דורשי ה' ובועתה כתבו לכם) היה נוהג כן.
אין לי שום בעיה עם זה

ולא על זה באתי

תנסה לקרוא שוב

אני מתנצל אם אני טרחן

ולגופו של עניין האמת הפשוטה היא שמרן הגר"ע (אפשר לא להסכים וזה לגיטימי) אחז כדרך חיים להאהיב את התורה על עמי הארץ בשפה עממית ומשוחררת, אך גם בדברו לתלמידיו בני התורה המובהקים (כמו בכינוסי דורשי ה' ובועתה כתבו לכם) היה נוהג כן.

דוקא לא,
הרב שך כשיצא נגד - יצא נגד הרב עובדיה.
ראשי הישיבות שיצאו נגד - יצאו נגד הרב עובדיה.
כשהורו (אלו שהורו) לא ללכת ללווין - זה היה לרב עובדיה.
כשפרשו מש"ס - זה היה הרב עובדיה.
(וכש"דרשו" לא הכניסו את ההלכות - זה היה של הרב עובדיה).
נכון, עם השנים המלחמות דעכו, ניסו לקרב בין הדעות כדי להפחית את אש המחלוקת.
אבל מי שליבה אותה כל פעם מחדש (בעיקר בין הספרדים), מי שלקח בעלות על שיטת הרב עובדיה, מי שדיבר כל הזמן בשיעוריו וספריו (ואח"כ גם במוצא"ש) לתלמידים שלא ישמעו לרבותיהם, ולספרדים שלא ישמעו לאף רב זה היה הבן.
חוץ ממה שהוא הגדיל את הבעיות והטעויות פי כמה וכמה, והוא ממש לא בנעליים של אבא שלו. - ממש אין מה להשוות ביניהם.
ואותו הציבור הצעיר מכיר, (ודרכו גם מכיר את הרב עובדיה), אך טבעי הוא שכעת החיצים יופנו אליו.
ובינינו כיום שהרב כבר נפטר, היה ניתן קצת לקדם יותר את הציבור הספרדי של הבני תורה, (ומסתמא זה גם היה רצונו של חכם עובדיה). מי שמפריע כרגע זה הבן. - ולכן אך טבעי הוא...

סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
ראשי תחתית