אסקופה הנדרסת לרגלי גדו"י
חבר קבוע
הודעה שאני חושב שכל משתתפי הפורום יסכימו עליו....בושה וכלימה.
יש הרבה על מה לבכות בתשעה באב השנה.
הודעה שאני חושב שכל משתתפי הפורום יסכימו עליו....בושה וכלימה.
יש הרבה על מה לבכות בתשעה באב השנה.
למה אתה מסלף את הדברים שלי!?וכעת כולם מבינים על מה התכוונתי. בהתחלה יעלה על הדעת וכו'.
הכחשה
שלב ב' - הצדקה. ואידך זיל גמור
(ומרן הרב יצחק יוסף שליט"א הורה לדוגמא לשבות דשבות בשבת ע"י ישראל שאפי' שמעיקר הדין הדבר מותר יש להחמיר בחשמל משום פרצה בחומות השבת - וכן על זה הדרך כל דבר צריך לדון לגופו)
להביא דברים בזלזול שבכלל המחבר לא כתב אותם זה הוצאת שם רע.אז למה אתה טוען שזה הוצאת ש''ר חמורה?
ידידי, כמו שכתבתי לעיל, כתבתי בצורה מאד יבשה ועניינית על ההיתר שלו בחשמל.למה אתה מסלף את הדברים שלי!?
בסך הכל הבאתי דוגמאות שיש שאומרים שאין "פרצה" באופנים מסויימין וכל דבר תלוי לגופו.
לא הצדקתי שום דבר, וחבל שאתה לא מעתיק את כל ההודעה שלי.
להביא דברים בזלזול שבכלל המחבר לא כתב אותם זה הוצאת שם רע.
כתבת על שימוש במקרופון שכלל לא דיבר עליו.ידידי, כמו שכתבתי לעיל, כתבתי בצורה מאד יבשה ועניינית על ההיתר שלו בחשמל.
"דברים חמורים"...זכורני מהעבר דברים חמורים טפי אך אינו נגד עיני.
אתה יכול להביע את דעתך - אין לי שום בעיה.והבן ברגע שכותבים בספר כזה היתר, זה מסוכן מאד ליהדות כולה.
זו דעתי.
ומותר לי גם להביע את דעתי.
לא נכון.מרן האול"צ חשש לזה רק בספק ולא באמירה לגוי
גם זה אינו מדוייק.רוב גדו"י שלפני החזו"א דנו בחשמל ולא העלו על דעתם איסור בונה
כמו"כ ארץ צבי, משפטי עוזיאל, חלקת יעקב ועוד.. סברו מצד עצמם לאסור משום מתקן מנא, כיעו"שלמשל ספר הלכתא רבתא לשבתא, ולבושי מרדכי ועוד כיעו"ש
זה הכי מדוייק.גם זה אינו מדוייק.
במאמר הנ"ל מובא כמה חכמים שהיו לפני/ בני דורו של החזו"א שסברו כן מצד עצמם ללא כל קשר לחזו"א.
למשל ספר הלכתא רבתא לשבתא, ולבושי מרדכי ועוד כיעו"ש
אשמח לראות מי הם אותם "רוב" גדול"י שלפני החזו"א שדנו על החשמל ולא סברו בונה, מלבד הבית יצחק שמעלקיס הידוע שסבר מוליד דרבנן והביאו האחיעזרשכתב "רוב" גדולי ישראל...
וזאת למודעי, כי ה'רוב' שכת"ר מדבר עליו, כלל לא נחית לכל ד' החזו"א העמוקים, וכלל לא עמדו על כל דבריו, ומה שיש החושבים כאילו ד' מרן החזו"א "נדחו" ואינם נכונים, אין זה אמת. וד"ל.זה הכי מדוייק.
שכתב "רוב" גדולי ישראל...
- וגם אלה שנקטו מצד בונה לא בדיוק דברו מטעם החזו"א.
לא מובן לי באיזה הקשר נכתבו הדברים כאן. כי דווקא הארץ צבי שהזכיר סבר שזה מתקן מנא דאורייתא, והלבושי מרדכי שהזכיר חשש לבונה, וכן הציץ אליעזר וחלקת יעקב שהזכיר
בהקשר שכל המקורות הנ"ל לא דיברו מצד "בונה".לא מובן לי באיזה הקשר נכתבו הדברים כאן.
המילים "דאורייתא" זה הוספה שלך שלא הזכיר זאת.דווקא הארץ צבי שהזכיר סבר שזה מתקן מנא דאורייתא,
"ומי יודע אם אינו כסותר או בונה" (תליתאה סי' כה) וזה לא הלבוש מרדכי ש"הזכיר"...והלבושי מרדכי שהזכיר חשש לבונה,
גם הציץ אליעזר דבריו יש לו דברים ברורים מאוד בחלק יט. (ולא כמו שהביאו במאמר הנ"ל)וכן הציץ אליעזר
תפתח את המקורות שהביא בשו"ת אב"א בם, לא רק את המקורות מהמאמר הנ"ל...וחלקת יעקב שהזכיר
משהו אמר ש"הם נכנסו לדברי החזון איש"??וזאת למודעי, כי ה'רוב' שכת"ר מדבר עליו, כלל לא נחית לכל ד' החזו"א העמוקים, וכלל לא עמדו על כל דבריו, ומה שיש החושבים כאילו ד' מרן החזו"א "נדחו" ואינם נכונים, אין זה אמת. וד"ל.
אני רואה לכל אורך הדרך באשכול כאן רק "דקדוקי עניות"בהקשר שכל המקורות הנ"ל לא דיברו מצד "בונה".
(יכול להיות שיש "לדון" בדברי חלק מהפוסקים ממקומות אחרים וכנ"ל.
שוב אתה "מאחז עניים"גם הציץ אליעזר דבריו יש לו דברים ברורים מאוד בחלק יט. (ולא כמו שהביאו במאמר הנ"ל)
איפה כתבתי כזה דבר?לעומת זאת- אתה כאן לאורך תגובותיך חוכך לאמר שהחזו"א דעת יחיד ואף אחד לא סבר כמותו וזו "הזייה" ו "בדייה"
כי כל מי שרואה לאורך ולרוחב את הדברים מבין שרוב הגדולים סברו דהוא איסור "דאו' או "חשש דאו'
אני גם סובר דאורייתא אבל מטעם אחר...שעדיין רוב הגדולים חששו לזה לאיסור דאו'
קראתי את הדברים שם.במאמר הנ"ל הובא כל דברי הציץ אליעזר בכל המקומות, והביא גם מדברי הציץ אליעזר הנ"ל
הבעייה שלך שאתה קורא רק כותרות או רק את בין השורות
וגם מה שכבר אתה קורא אתה גם לא מבין
תעיין שם ותראה שהוא למד זאת מדין עריכת השעון שבשו"ע סימן שלח, והזכיר שהאחרונים כתבו שהוא מתקן מנא (ראה בח"א ופמ"ג), וא"כ הגעת לדאורייתאהמילים "דאורייתא" זה הוספה שלך שלא הזכיר זאת.
לא מבין אותך.ומי יודע אם אינו כסותר או בונה" (תליתאה סי' כה) וזה לא הלבוש מרדכי ש"הזכיר"...
- ובמקומות אחרים שדן בנושא לא הזכיר סברא זאת כלל. (וזה המקומות שהביא בשו"ת אב"א בם
דברים מפורשים שלו??קראתי את הדברים שם.
הבעיה שהם בכוונה מיחסים חשיבות "לסתמות הציץ אליעזר"
מאשר לדברים מפורשים שלו.
אגבהמילים "דאורייתא" זה הוספה שלך שלא הזכיר זאת.