ע"ז נאמראכן, אתה הגבת על דברי שאמורים על מה שנכתב לפנ"ז, וממילא הכל חוזר על תחילת הדברים שציטטתי.
בסוף כל הנחלים זורמים אל הים
ע"ז נאמראכן, אתה הגבת על דברי שאמורים על מה שנכתב לפנ"ז, וממילא הכל חוזר על תחילת הדברים שציטטתי.
מחילה, לא ראיתי דחיקויות בדבריו בעת שלמדתי את התשובה.אתה צודק מי שקורא אכן מתרשם מזה
אבל מי שמעיין ולומד רואה את הדחיקויות לכל אורך הדרך
נשמח את תצרף את הסיכום או אפילו כמה דפים ממש''כ לגבי מוליד
נשמח את תצרף את הסיכום או אפילו כמה דפים ממש''כ לגבי מוליד
ודלא כהרב אלקנה ישראל שכתב בספרו שמעיקר הדין מותר להתפלל עם מיקרופון בבית כנסת גדול בשבת. אלא דמחיזי וכו'.
אינני חושב שזה הוצאת שם רע, אלא כך זכורני מספרו, ואני אומר את הדברים לש''ש, כדי שלא ייסחפו אחרי זה, ואמנם ראיתי אותו לפני כחמש שנים, אחד מתלמידיו, שלמד אצלו בכולל כמה שנים, הביא לי את ספרו לעיון. כעת ספרו אינו לידי, ולכן אינני יכול לעיין מחדש, ולדייק הדברים. ואם היו שולחים לי כל המאמר הייתי מעיין מחדש ומדייק הדברים. אך כעת אינני יכול וכותב כפי שזכורני מאז.דרך אגב הרב @כהנא דמסייע עדיין הנך צריך להתחרט על ההוצאת שם רע על הרב אלקנה שליט"א שדיבר רק על "חשמל סולארי"
(איך שאני יודע, אא"כ אתה מכיר מקום שאני לא מכיר שדיבר על כך)
נכון.ואם כן מה הבעיה להדליק מיקרופון, או תאורה בבית כנסת הפועל על חשמל סולארי לשיטתו?
אלא אכן לפי דרכו ושיטתו מעיקר הדין מי שיטעין חשמל סולארי, יוכל להתפלל ברבים עם מיקרופון, לדעתו אין בכך כל איסור.
וודאי גם הרב אלקנה לא יתיר לך ליסוע במכוניות וכדו'אתה חייב להבין אין לי משהוא אישי, אבל הפסיקה הזו, כמו רבות דומות, אחרית'ה מי ישורנה, תיכף יתחילו ליסוע במכוניות היברידיות שיוטענו בחשמל סולארי - בשבת.
זוהי פריצת גדר בכל חומות השבת.
אינו דומה.- וכמו שהיה "שעון שבת" שיצאו על זה עוררים רבים שזה "פרצה בחומות השבת" וכיום דבר זה מצוי ברוב בתי ישראל. יש לדון בכל דבר לגופו מה נחשב "פרצה".
כל פעם יש את התורן הקבוע שנכנס באמצע מגבב שתי הודעות ואז מגיב בכעס ותדהמההרב "כאחד העם" אתה פשוט פוער פיך בחוצפה ועזות מצח נגד מרן גאון ישראל הגרשז"א עד שאתה מעיז לכתוב עליו שאתה לא מחשבן אותו!!!! ה"י!!!
ואח"כ נגד דברי היביע אומר לומר שהם מופרכים לגמרי?! כל זה כי אתה בקוצר שיכלך הבנת בסוגיא כהחזו"א, שכוייח!!
ובאשר כתבת שם עם המציאותאז הנה המציאות:
זה מסור בידי גדולי ישראל מהו פרצה בחומות השבת.אינו דומה.
וכעת כולם מבינים על מה התכוונתי. בהתחלה יעלה על הדעת וכו'.ומצינו שמהר"י מסלתון זצוק"ל היה מתפלל ברם קול מידי שבת בשבתו ולא חשש לפרצה, וכן דנו בזה כמה פוסקים.
אז למה אתה טוען שזה הוצאת ש''ר חמורה?- ודרך אגב כבר כתבתי לך שדעת מרן הגרע"י מעיקר הדין להקל במיקרופון בחשמל רגיל ורק החמיר משום שפשט המנהג לאסור.
ודלא כהרב אלקנה ישראל שכתב בספרו שמעיקר הדין מותר להתפלל עם מיקרופון בבית כנסת גדול בשבת. אלא דמחיזי וכו'.
עירוב פרשיות שנו כאן, חשמל בשבת מחברת החשמל בגלל חילול ה' זה נושא בפנ''ע שאינו קשור מאומה לנושא שעלה כאן בגדרי איסור הדלקת וכיבוי של חשמל.מעניין אותי מי מכל ה"מוכיחים" באשכול זה כנגד החשמל בשבת - נזהר בעצמו להשתמש בחשמל כשר בשבת?!
מדברים כאן על הפעלת חשמל בשבת שי''א שמותר מעיקר הדין לכה''פ בצורה מסויימת.ה"מוכיחים" באשכול זה כנגד החשמל בשבת
אני זכיתי להצטרף לגנרטור לפני כמה חודשים. (פרט למזגן המרכזי שדורשים עבורו כמה מאות שקלים לחודש, גם לחודשים שאינו פועל!!!).לצערינו חשמל בשבת נהיה נושא שהוא "מגזרי", כמעט לא תמצא חסיד שמשתמש בגנרטור, גם אם הוא ממש יר"ש. ונקטתי דוגמא.
אמנם למען האמת אני מכיר ספרדים רגילים בעלי מלאכה שלא זכו להיות מיושבי האהל, ומקפידים על חשמל כשר בשבת גם אם זה סכומים גבוהים (מזגן וכו', הם לא מהסוג שישתמש במאוורר על בטריה...) אשריהם ישראל
מעניין אותי מי מכל ה"מוכיחים" באשכול זה כנגד החשמל בשבת - נזהר בעצמו להשתמש בחשמל כשר בשבת?!