פלוריש (אריאל)
חבר קבוע
אולי המאמר השני שלו יעזור יותרהובא שם רק ציון מקור לכך שחולק.
אפשר את המקורות עצמם?
אולי המאמר השני שלו יעזור יותרהובא שם רק ציון מקור לכך שחולק.
אפשר את המקורות עצמם?
באמת מעניין אותי למה דווקא כלפיו מרן התבטא בלשונות חריפים?הרב משה לוי התייחס למרן הרב עובדיה כאל ענק שבענקים, כאשר יחזה כל מי שעובר על ספריו.
ובכל זאת העיר עליו "כננס על גבי ענק" (כמובא בהקדמת יבי"א ח"א).
איזה מרן הישן או החדש?באמת מעניין אותי למה דווקא כלפיו מרן התבטא בלשונות חריפים?
תסתכל על מה ציינתיאיזה מרן הישן או החדש?
לא רק כלפיו, הוא בחברה טובה...באמת מעניין אותי למה דווקא כלפיו מרן התבטא בלשונות חריפים?
הרב ברדא באמת חורג מהדרך המקובלת וכותב דברים זרים ומוזרים עד למאודלא רק כלפיו, הוא בחברה טובה...
הגרבץ הרבנים תופיק ברדה סופר ועוד.
ניכר קצת מתגובתך שהבנת שהודעתי כלפי הרב יצחק ולא כלפי הרב עובדיה.לא רק כלפיו, הוא בחברה טובה...
הגרבץ הרבנים תופיק ברדה סופר ועוד.
ממש לא.ניכר קצת מתגובתך שהבנת שהודעתי כלפי הרב יצחק ולא כלפי הרב עובדיה.
רבנים אלו למעט הרב ברדה כדלהלן, לא נטו מכלום, הם נשארו במסורת הותיקה, מרן הגרע"י הוא זה שעשה תורה חדשה וכללים חדשים.(ושאר רבנים אלה נטו גם בכללים ולא רק בהלכות, ועוד כלפי הרב משה לוי זצוק"ל יש עשרות מקומות של דברים חריפים)
צודק, גם הוא מייסד תורה חדשה וכללים חדשים.הרב ברדא באמת חורג מהדרך המקובלת וכותב דברים זרים ומוזרים עד למאוד
ולא הייתי כוללו יחד עם חב"צ והגריח"ס
אני לא בא להתווכח איתך מי צודק.רבנים אלו למעט הרב ברדה כדלהלן, לא נטו מכלום, הם נשארו במסורת הותיקה, מרן הגרע"י הוא זה שעשה תורה חדשה וכללים חדשים.
דבת מינה מחריב בהאני לא בא להתווכח איתך מי צודק.
הרבנים האלה נטו מהקו של הרב עובדיה ואילו הרב משה לוי שהכי קרוב אליו בכללים זכה להכי הרבה קיתונות ועל זה הדבר תמוה לי.
לא לא, בבקשה בלי להנדס תודעה. הם לא נטו! הוא זה שנטה ממסורת הפסיקה הספרדית הקדומה.אני לא בא להתווכח איתך מי צודק.
הרבנים האלה נטו מהקו של הרב עובדיה ואילו הרב משה לוי שהכי קרוב אליו בכללים זכה להכי הרבה קיתונות ועל זה הדבר תמוה לי.
מה שתגיד העיקר שתירגע...לא לא, בבקשה בלי להנדס תודעה. הם לא נטו! הוא זה שנטה ממסורת הפסיקה הספרדית הקדומה.
מי כמוני רגוע ב"ה.מה שתגיד העיקר שתירגע...
הרב משה לוי הלך בדרכו של הרב עובדיה כפי שכותב בעצמו, אם התחיל ללכת בדרך אחרת, אז הוא נטה מדרכו של הרב עובדיה.לא לא, בבקשה בלי להנדס תודעה. הם לא נטו! הוא זה שנטה ממסורת הפסיקה הספרדית הקדומה.
מה שאני כתבתי הוא שעוד רבנים ספגו התקפות ממרן הגר"ע זצל ולא רק הגרמ לוי. בנוסף כתבתי שרבנים אלו שהזכרתי לא נטו ממסורת הפסיקה הספרדית (למעט הרב ברדה).הרב משה לוי הלך בדרכו של הרב עובדיה כפי שכותב בעצמו, אם התחיל ללכת בדרך אחרת, אז הוא נטה מדרכו של הרב עובדיה.
יש יותר מקום להבין את חרי האף הגדול.דבת מינה מחריב בה
אם התחיל ללכת בדרך אחרת, אז הוא נטה מדרכו של הרב עובדיה
כתבתי "אם", לא כתבתי שהלך בדרך אחרת. וזה היה כמענה לטענת ידידיה.בדרך המחלוקות של הגר"מ לוי ושל כיוצא בו, אינם מפני ש"הלכו בדרך אחרת", אלא פשוט שנראה להם להביא ראיה להכריע כהצד השני בדיון, כגון שפסקו של הגרע"י בנוי על דבר פלוני, ואם יתברר שבראשונים מבואר לא כאותו דבר פלוני אלא כאלמוני, אזי ממילא ישתנה כל התמונה וגם הגרע"י לא היה אומר את דבריו.
וזה ודאי לא נקרא ללכת ב"דרך אחרת".
כבר כתבו דלא דוקא כלפיו.באמת מעניין אותי למה דווקא כלפיו מרן התבטא בלשונות חריפים?
וזה היה כמענה לטענת ידידיה.
מה שאני כתבתי הוא שעוד רבנים ספגו התקפות ממרן הגר"ע זצל ולא רק הגרמ לוי. בנוסף כתבתי שרבנים אלו שהזכרתי לא נטו ממסורת הפסיקה הספרדית (למעט הרב ברדה).
מהי דרך הפסיקה של הגרמ לוי זצ"ל ואם היא שונה מדרך מרן הגר"ע איני יודע כי לא למדתי מספיק בספרי הגרמ לוי.
ולא עליו התייחסתי כשכתבתי שלא נטה ממסורת הפסיקה הספרדית.
ואם כדבריך שהלך בדרכו של מרן זצ"ל ושינה, כפי שגם כתב
יש יותר מקום להבין את חרי האף הגדול.
כבר כתבו דלא דוקא כלפיו.
מה ההסבר שלך?
מעניין אותי למה דווקא עליו כתב כן.ולמה זה?
מה אתה לומד מזה?
גם אותי...מעניין אותי למה דווקא עליו כתב כן.
שיטתו של הגר"ע כמו כל דבר בעולם מורכבת מכמה חלקים ואפשר שחכם יסכים לחלקם וינטה מחלקםמה שאני כתבתי הוא שעוד רבנים ספגו התקפות ממרן הגר"ע זצל ולא רק הגרמ לוי. בנוסף כתבתי שרבנים אלו שהזכרתי לא נטו ממסורת הפסיקה הספרדית (למעט הרב ברדה).
מהי דרך הפסיקה של הגרמ לוי זצ"ל ואם היא שונה מדרך מרן הגר"ע איני יודע כי לא למדתי מספיק בספרי הגרמ לוי.
ולא עליו התייחסתי כשכתבתי שלא נטה ממסורת הפסיקה הספרדית.
ואם כדבריך שהלך בדרכו של מרן זצ"ל ושינה, כפי שגם כתב
יש יותר מקום להבין את חרי האף הגדול.
אני לא חושב שהגרע‘‘י תקף אותו יותר מאחרים בכלל.גם אותי...
תאמין לי שבתור אחד שמכיר את ספריו של מרן, הרב משה לוי זצוק"ל יוצא דופן ואין זה ראוי להביא את כל המקומות כאן.אני לא חושב שהגרע‘‘י תקף אותו יותר מאחרים בכלל.
כבר נתקיים בעבר ויכוח על היחס של הגרע‘‘י לגרמ‘‘ל.תאמין לי שבתור אחד שמכיר את ספריו של מרן, הרב משה לוי זצוק"ל יוצא דופן ואין זה ראוי להביא את כל המקומות כאן.
היה לו יחס עצום כלפיו ואני לא חולק על זה, אלא אדרבה זה מוסיף על תמיהתי מדוע א"כ תקף אותו בספריו פעמים רבות.כבר נתקיים בעבר ויכוח על היחס של הגרע‘‘י לגרמ‘‘ל.
ומ‘‘מ אף אני מכיר ולא חושב כמוך