ראש הישיבה הרב שמואל בצלאל שליט"א: "מדוע אין כמעט כוללים של ש"ס בעיון בציבור הספרדי?!"

קודם כל...
זה קצת מעצבן שאתה עורך ומוסיף משפטים אחרי שאני מגיב על ההודעה שלך...
לפעמים תוך כדי דיבור שאני שולח את ההודעה, אני מסגנן ומסדר את ההודעה (עוד לפני שראיתי שהגבת עליה).
ובכל מקרה אם זה מעצבן אותך אני ישתדל לסגנן את ההודעה יותר לפני שאני אשלח... (-רק מחילה שאת המשפט הזה הוספתי לאחר שכבר שלחתי את ההודעה, והוא רחום יכפר עוון...)
דבר שני, לא באתי "להצדיק" שום זלזולים כאלה ואחרים ואני לא בא להטיף מוסר לשום רב בישראל איך הוא מדבר.
כל אחד ידבר כרצונו ואיך שהוא חושב.

כל מה שכתבתי הוא "להסביר את הטענה" ותו לא.
לא הסברת כלום למה הוא סילף את דבריו.
אבל כנ"ל אין לי כח וזמן להמשיך לדון אתך על זה.

מרן הגרב"צ אבא שאול תמיד אמר ללמוד בעיון עוד כמה שנים אחרי החתונה רק גמרא וראשונים. ורק אח"כ ללמוד הלכה, וגם זה בעיון. ובישיבות לא מספיק.
ולדעתו מי שמורה הוראות שלא בדרך הזו, מסתמא מורה הוראות שלא כדין! וזכותו וחובתו של כל אחד שהמצב מפריע לו לזעוק זאת. ולפרסם מכתבים. גם אם זה נגד דרכו של הרב עובדיה. זכותם של רבנים לחלוק עליו ועל דרכו. ואכן הם לא לומדים יבי"א כי לדעתם דרכו לא נכונה, וכ"ש לא ילקו"י. כי לדעתם יש שם המון הלכות לא נכונות. ודרכו נגד רבותיהם החיד"א והבא"ח וכה"ח והגר"ע עטיה והגרב"צ א"ש והרשימה ארוכה.
ומי שלא נוח לו, שישתה מים קרים. ושלא יגיד לאחרים מה לעשות.
מי שטוען כגון "פלוני לא יודע ללמוד", "פלוני לא לומד ביושר העיון של אבא", ראוי שיקבל ביקורת עליו או על אביו.

נערך לאחרונה על ידי מנהל:
בשביל זה יש מספיק זמן בישיבות. (6 שנים גם אם אתה מתחתן בגיל 20...)
לצערי אין. וגם בכוללים אין.
אברכים על ימין ועל שמאל מחלקים מה שלא חילוק ומדמים מה שלא דומה ועל כולנה מתרגלים לא לחשוב בכלל, ואם כן אז בשטחיות ומקופיא.
ובכלל עמל התורה - כל שאין בקצהו תעודת רבנות או שיעור הלכה עם ידע נרחב "בפוסקי דורנו", או סיום מסכת וכיו"ב - איננו ערך כמעט בכלל.

מהקדמת הבית יוסף נראה שלדעתו די ללמוד את הבית יוסף מבלי לימוד הסוגיות קודם לכן.
אלא שי"ל שכוונתו היא למי שכבר השקיע בלימוד ש"ס וראשונים ומכיר את הסוגיות, ועוד י"ל דלא קים לן כוותיה בהא, וכמו שהרמב"ם סבר שדי בלימוד ספרו, והראשונים שאחריו כתבו שאין להורות ממנו הלכה ללא היכרות מקדימה עם מקורותיו.
כך נוהגים באהבת שלום - קודם את הפרק /מסכת הנוגעת (לפי העניין) ואח"כ ללימוד הטוב"י

לצערי אין. וגם בכוללים אין.
אברכים על ימין ועל שמאל מחלקים מה שלא חילוק ומדמים מה שלא דומה ועל כולנה מתרגלים לא לחשוב בכלל, ואם כן אז בשטחיות ומקופיא
אברכים כאלה לצערי הרב גם אחרי מאה שנה לא ידעו לחלק חילוק נורמלי.

אברכים כאלה לצערי הרב גם אחרי מאה שנה לא ידעו לחלק חילוק נורמלי.
הם לא מעטים.
ואם היינו מייקרים יותר את עמל התורה, שנקנה בלימוד עיוני, בלי שום מטרה לסיים או לאסוקי שמעתתא אלא עמל לשם עמל, היית רואה מהם הרבה פחות.

ואז היית רואה גם הרבה פחות אברכים שמפיצים את התורה שלמדו ומוסרים שיעורים לציבור.
יותר סביר שהייתי רואה את האברכים האיכותיים עושים זאת ולא את השטחיים, כי היה ערך למושג ת"ח ולא כל הרוצה וכו'

יותר סביר שהייתי רואה את האברכים האיכותיים עושים זאת ולא את השטחיים, כי היה ערך למושג ת"ח ולא כל הרוצה וכו'
למה נראה לך שת"ח שעשרות משניו הקדיש לעיון מעמיק יותר "איכותי" מאברך שהקדיש חלק מחייו גם לעיון אבל בד בבד "הוריד טיפה הילוך" כדי לגמור וללמוד עוד חלקים מהתורה הקדושה?

וכבר אמרו שסיני עדיף.

למה נראה לך שת"ח שעשרות משניו הקדיש לעיון מעמיק יותר "איכותי" מאברך שהקדיש חלק מחייו גם לעיון אבל בד בבד "הוריד טיפה הילוך" כדי לגמור וללמוד עוד חלקים מהתורה הקדושה?

וכבר אמרו שסיני עדיף.
הלוואי שזה היה ככה שחור ולבן כמו בתשבץ, ואם כך הוא הדבר החרשתי.

ראשי תחתית