רבי מאיר מאזוז זצ"ל

במחילת כבודם
זה בגדר "לא נספד כהלכה".
אני גם חשבתי כמוך
אבל הם כתבו שם (בסוף): • יריעה נרחבת ומפורטת על מסע הלוויה והדברים שנשאו תתפרסם אי"ה במהדורה השבועית.
נראה מה יכתבו

לדעתי חץ מקשרי משפחה הם לא קשורים.
לא בסגנון לימוד
לא במסורת הפסיקה כמקובל מדור לדור
לא בהצמדות למנהגים.
נכון, אבל אינו מתרץ מדוע (לכאורה) לא נכח בלוייתו.
אני הקטן הייתי ואני וודאי יותר רחוק ממנו בדברים הנז'

דברי מרן הגרי"ח סופר שליט"א לאיש אמונו:
תדע לך שהיום חסרה ארץ ישראל גברא רבה והעולם לא יודע עד כמה... היו לנו המון התכתבויות יחד... הוא היה יודע באמת, ועליו נאה לומר מה שאמרו בקאצק על המושג "מלא כריסו בש"ס ופוסקים", אבל לא להראות בהריון מחמת המילוי... ידע הכל ועשה עצמו כאיש פשוט...

עוד דבר שמצד אחד זהו שבח לרב אלחנן כהן היקר אך גם למרן זצל זה הפשטות
זכורני שהוצאתי קובץ תורני מסויים ורציתי להגישו למרן ומה שהיה צריך לעשות זה לדבר עם הרב אלחנן והוא היה כל כך נחמד והסכים בשמחה וכו דבר שלצערי מניסיון קשה אצל רבנים אחרים
אז באמת אני מעריך אותו מאד וגם זה בפשטות של מרן שהיה אפשר להגיע אליו בקלות (זו לא היתה הפעם היחידה)
על הפגישה המרתקת עצמה שלקחה כעשרים (!!) דק בעוד המוני תלמידים ממתינים והנכד אמר לנו מראש שיש לרב איזה משהו חשוב נספר בפעם אחרת

אמש הגיעו לנחם סגן השר אורי מקלב וכן הרה"ג ר' אליהו רוסתמי

יו״ר הציונות הדתית שר האוצר בצלאל סמוטריץ׳ ושר הכלכלה ניר ברקת בניחום אבלים כעת בבית מרן זצ״ל

שר האנרגיה והתשתיות וחבר הקבינט אלי כהן, הגיע הבוקר לישיבת כסא רחמים, לניחום האבלים בבית מדרשו של מרן ראש הישיבה הרב מאזוז זצ״ל

הקשר העמוק של מרן ראש הישיבה הרב מאזוז עם רדיו 'קול ברמה' | הרב צבי עמאר בראיון ליקי אדמקר וישראל כהן בשמונה אפס אפס: "למרן ראש הישיבה היתה אהבה עמוקה וחזקה לרדיו 'קול ברמה', הוא היה מספר לי על תכניות שהוא אהב לשמוע. הוא היה אומר שאפילו חדשות הוא אוהב לשמוע ברדיו קול ברמה, בגלל שהכל נקי. לא האמנתי שיש לרב זמן בכלל להקשיב לרדיו, אבל הוא ראה ברדיו כלי ושליחות לקרב את עם ישראל."

הכבוד של מרן הרב עובדיה לראש הישיבה | הרב צבי עמאר מספר בראיון ליקי אדמקר וישראל כהן בשמונה אפס אפס: "מרן הרב עובדיה ביקש ממני להזמין את הרב מאזוז שיהיה הרב המקדים לשיעור שלו, ראש הישיבה למרות שלא הרגיש טוב אמר לי שבשביל הרב עובדיה הוא יעשה הכל, וכשהרב עובדיה נכנס, הוא רצה להפסיק והרב עובדיה אמר לו 'תמשיך, אני רוצה לשמוע אותך'. היה לרב מאזוז פתק קטן, עם כמה שורות והרב עובדיה ביקש ממנו את הפתק, למחרת הייתי בתפילה אצל הרב עובדיה ושאלתי אותו מה יש בפתק, היו שם רק כמה שורות, אמר לי מרן שראש הישיבה זה קודש קודשים, זה כתב ידו של מלאך."
1745238661243.png1745239015629.png

הרב דוד הזכיר את הגאון ר' מצליח שהיה דיין בטוניס​
בית הדין בטוניס
1745240586372.jpeg
מרן הגאון ר' מצליח מאזוז זצוק''ל שימש שם בתור ספרא דדיני בתחילה. נמצא בשולחן הימני
מי ששימש כאב בית דין הגאון הגדול רב ואב''ד טוניסיה ר' מרדכי (המייס - החריף) הכהן זצוק''ל בעל מחבר ספר גדולת מרדכי ג' חלקים (יושב במושב הגבוה משמאל)
וכדיינים ר' יוסף סוסו הכהן זצוק''ל, והגאון ר' ישועה אלמליח זצוק''ל (לצידו מימן לשמאל)

ראשי תחתית