שילדים בועטים באבא שלהם לא יודע מה זה כן,א. המדינה שקמה אחרי 2000 שנות גלות - היא היא קידוש ה' עצום שלא היה כמוהו מששת ימי בראשית.
קידוש השם זה וודאי לא.
שילדים בועטים באבא שלהם לא יודע מה זה כן,א. המדינה שקמה אחרי 2000 שנות גלות - היא היא קידוש ה' עצום שלא היה כמוהו מששת ימי בראשית.
ההבדל פשוט זה פשע בגופו ולכן קיבל חולי ואלו לא פשעו וכל חטאם שלא הקימו מדינה שלא יכלו להקים וששום רב לא אמר להקים חוץ מכמה מזרחיסטים שהיום כולנו רואים מה נשאר מהם ומתלמידיהם,ג. אם לומר שאם לא היתה מדינה לא היתה שואה [דבר שאכן נכון] - זה כפירה - אז גם לומר שאם לא הייתי אוכל ממתקים לא הייתי צריך לרופא שיניים זו כפירה, ודו"ק.
פסוק מפורש והיה בך ערות דבר ושב מאחריך.ואצ"ל שרשעותם של החילונים לא גורעת בכהוא זה מהמהלכים הנפלאים והאלוקיים שהתגשמו לעיננו.
הם בחילולי השבת שלהם אשמים בכל הצרות שיש.החיילים עצמם לא אשמים בכך שיש שרים או אנשים בכירים יותר ש"מפריעים ללומדי התורה".
למה כנראה יש לי צד שאתה לא יודע לקרא?למה כנראה יש לך צד שהקב"ה גוזר על שואה והיא לא תהייה בזכות כמה מחללי שבת?
גם אם הוא היה הולך ברחוב ונפגע מרכב הוא היה זקוק לרופא, ודו"ק.ההבדל פשוט זה פשע בגופו ולכן קיבל חולי ואלו לא פשעו וכל חטאם שלא הקימו מדינה שלא יכלו להקים וששום רב לא אמר להקים חוץ מכמה מזרחיסטים שהיום כולנו רואים מה נשאר מהם ומתלמידיהם,
וכל הציבור הדתי כולו מונה 3000 אברכים בקושי סניף אחד של כולל עטרת שלמה.
ידידי הנכבד:תראה, מר הצעיר [גם בשכלו כנראה], מכיון שכל הודעתיך הקודמות והאחרונות מתאפיינות בחוסר קשר לטענות ולמציאות בכלל, ללא מקור אחד ובהוצאת דברים מהקשרם, אז לא ראיתי צורך להגיב לך.
בעצם כל גדולי ישראל שמתנגדים לרעיון הציוני לא למדו תנ"ך,רק כמה דברים:
1. לאורך כל טענותיך ניכר שלא למדת אפילו פרק אחד בתנ"ך. [הספר של המזרחיסטים המשוגעים שלא מגיעים לסניף אחד של עטרת שלמה וכו']
אם היית קורא, מן הסתם היית מבין שגם שעמ"י חוטא בחטאים האיומים ביותר שפלותו חילול ה' - ותקומתו קידוש ה'. [עיין ביחזקאל ל"ו, ברש"י וברד"ק שם, במעשה חטא העגל, בגמר' בברכות דף ד ועוד].
בעצם המדינה זה משהו וירטואלי והשלטון הוא לא קשור בכלל למדינה, אבל אתה או' שכל הקידוש השם זה בזה שאנחנו שולטים??2. יש הבדל מהותי בין המדינה - שהיא קדושה מעצם היותה - לבין השלטון הכפרני שהשתלט על עמ"י. [מדינה פירושה עצם הריבונות והעצמאות של העם בארצו, ללא שום קשר לשלטון.]
המספר שנקבתי ננקב על ידי אחד מרבני הציבור שביכה את מר גורלו של הציבור שלו,3. האברכים מהציונות הדתית עולים בהרבה על המספר שנקבת,
פשוט שקרת כהרגלך והתעלמת מהמציאות.
ילמדנו רבנו במה נמדד אולי בשמירת נגיעה?[ואגב, צדקות וירא"ש אינה נמדדת בכמות האברכים, אלא בדברים מהותיים הרבה יותר].
להוכיח שהם טעו זה לא זלזול,4. לידיעתך, יש את הזרם החרדל"י בציונות הדתית ששם מקפידים על ההלכה קלה כבחמורה, יחד עם יישוב הארץ וחזון גאולי.
5.בתוך גיבובי ההבלים שלך אתה זלזלת בת"ח בציבור הדתל"י - אז אני מוחה בך ע"כ.
אנחנו מאמינים שאין אדם נוקף אצבעו אלא אם כן מכריזים עליו למעלה,גם אם הוא היה הולך ברחוב ונפגע מרכב הוא היה זקוק לרופא, ודו"ק.
נשמע שכאילו הדבר היחיד שמקדש שם שמים זה מדינת ישראל והדבר היחיד שמחלל זה כשלא שולטים בארץ,שפלותו חילול ה' - ותקומתו קידוש ה'.
מילא היית כותב ענייני ואחר כך מלכלך,למה כנראה יש לי צד שאתה לא יודע לקרא?
@הצעיר לא הייתי מתבטא עליך ככה אילולי הודעותיך האחרונות והנבובות.
לא זו הדרך ולו זו העיר. זוהי לא הקצנה, זוהי שבשתא.
יונה הנביא כנראה לא חשב כמוךהם בחילולי השבת שלהם אשמים בכל הצרות שיש.
יונה הנביא כנראה לא חשב כמוך
הוא היה נביא ה' בספינה של עובדי ע''ז אבל הוא אמר 'בשלי הסער הגדול הזה'
רוב רובם של היהודים באר''י הם מאמינים בה' ולפי מ''ש הרמב''ם בהקדמה לחלק יש להם דין אחיך
וגם מי שלא זה תינוקות שנשבו כמבואר בחזו''א יו''ד סי' ג'
אז הם אשמים בהכול
ואנחנו אין לנו שום עבירות?
שום לשה''ר ביטול תורה שמירת עיניים כעס והלבנת פני חבירו
אין?
אולי כבודך נקי לגמרי
אני עדיין לא הלוואי שאזכה להגיע למדרגתך
התגובה שלי היא היא התגובה כולה. שלחתי אותך לקרא שוב את מה שכתבתי שם לעיל.מילא היית כותב ענייני ואחר כך מלכלך,
אבל סתם להכפיש בלי להגיב?
ידידי, תראה את ההודעות הקודמות שלך ותבין שמהם נראה שלא עזבת עדיין את גן תמי. ובינתיים אתה היחיד שמחליף "מהלומות וכינויי גנאי", ואם כבודך יקר לך, מוטב שתמחק אותם.ידידי הנכבד:
הייתי שמח לנהל איתך דיון למרות שאני חולק על דבריך,
אבל דיון לשם דיון ולא חילופי מהלומות וכינויי גנאי,
אמנם אני צעיר אבל את גן תמי עזבתי כבר מזמן.
נשמח שגם אתה תעזוב ותתחיל לדבר עניינית.
בעצם כל גדולי ישראל שמתנגדים לרעיון הציוני לא למדו תנ"ך,
הדבר מזכיר את אותם שרצים לתקשורת עם איזה פסוק או איזה הלכה שמשם משמע שכל הבחורי ישיבות צריכים ללכת לצבא ואתה אומר,
לא הבנתי הוא היחיד שמכיר את הגמרא הזאת?
בעצם המדינה זה משהו וירטואלי והשלטון הוא לא קשור בכלל למדינה, אבל אתה או' שכל הקידוש השם זה בזה שאנחנו שולטים??
ואם השלטון לא קשור למדינה אז במה המדינה קדושה?
המספר שנקבתי ננקב על ידי אחד מרבני הציבור שביכה את מר גורלו של הציבור שלו,
אם טעיתי אני מבקש סליחה אבל גם אתה תסכים שמספר האברכים שמה מדאיג מאד.
ילמדנו רבנו במה נמדד אולי בשמירת נגיעה?
או אולי בהחזקת אייפונים.
להוכיח שהם טעו זה לא זלזול,
ואם כן אז טעותם מזלזלת בהם והיא כמאה עדים על צדקת דרכם של מרן החזון איש והרב מבריסק שהתוו לנו את הדרך להתמודד עם פגעי הזמן,
ואדרבה אם אתה חושב שהדרך הזאת הוכיחה את עצמה נשמח לשמוע במה הם הצליחו?
וכל הנסיון לחלק בין שכבות הציבור הדל"י הוא לא נכון,
ואף שודאי שיש הבדל בירא"ש בין הגוונים השונים,
שם התוצאות הם תוצאות של אותה דרך,
ובנט ואנשיו וכל האנשים שאתה רואה שכבר כמעט הורידו כיפה או אפי' הורידו [כעדותו של עופר וינטר על חבריו בצבא],
הם או הוריהם גם היו חרדלניקים חזקים,
והמזרחיסטים של פעם היו הרבה יותר צדיקים,
אבל משהו בתחילת המסלול השתבש להם והיום העקמימות הדקה הזאת נעשתה בלתי הפיכה,
הדיוטא שהם הגיעו אליה מעידה על משהו מאד מעוות בתחילת המסלול שמשם הגיעו לאן שהגיעו.
ואל תגיד לי בנט זה לא החרדלים כי האנשים האלה הם תוצאה של אותה דרך.
אני רוצה להגיד שהעולם עובד בדרך הטבע, ויש בחירה לבני אדם לפעול במציאות לטוב ולרע. גם כשאתה תראה שריפה [ויה"ר שלא תראה..] אתה תזמין כבאית [של מחללי שבת!], ולא תעשה את הפלפול המטופש הזה.אנחנו מאמינים שאין אדם נוקף אצבעו אלא אם כן מכריזים עליו למעלה,
אתה רוצה להגיד לי ששואה שלמה קרתה בטעות ויכלה להמנע ע"י השתדלות בדרך הטבע???
חבל שלא נולדת לפני 90 שנה, היית מציל לנו ששה מליון יהודים.
1. כל אלו מחללים את ה' - אבל אין להם קשר לרעיון הציוני. וכבר נאמר במדרש [איכה רבה] : "מוטב שיהיו בני בארצי אע"פ שמטמאים אותה..", עי"ש. ועיין ביחזקאל ל"ו.נשמע שכאילו הדבר היחיד שמקדש שם שמים זה מדינת ישראל והדבר היחיד שמחלל זה כשלא שולטים בארץ,
יהודי שמחלל שבת בפרהסיא זה לא חילול השם,
מצעד של אנשים מתועבים בפלטרין של מלך גם לא,
רק מה כן?
שהיהודים בגלות נטבחים ונהרגים על כבוד שמים ועל אי מוכנותם לעבור על הדת,
אוי ואבוי איזה חילול השם.
א. המספר מראה על משהו הרבה יותר עמוק, שגורם לוידידי, תראה את ההודעות הקודמות שלך ותבין שמהם נראה שלא עזבת עדיין את גן תמי. ובינתיים אתה היחיד שמחליף "מהלומות וכינויי גנאי", ואם כבודך יקר לך, מוטב שתמחק אותם.
כך או כך, הנה תגובתי על הדברים:
1. מש"כ ש"כל גדולי ישראל התנגדו לרעיון הציוני" - זהו שקר גס. הרבה מאוד מגדו"י תמכו ועודדו את הרעיון הציוני עוד מתחילת דרכו.
[דוגמאות: הרצ"ה קלישר, הגר"א גוטמכר, ר' עקיבא איגר, המלבי"ם, ר' יהושע מקוטנא, הנצי"ב, ר' יצחק אלחנן ספקטור, הראי"ה קוק, הרצי"ה קוק, הגר"ש מוהליבר, האדמו"ר מהוסיאטין, הגר"א מרגליות, בעל ה"שרידי אש", ויבלט"ו הגר"ד ליאור, הגר"י אריאל, ועוד רבים. אלו דוגמאות מעטות כמובן שכתבתי מחוסר זמן].
2. לפ"ד יוצא שאין כל מטרה בדיון תורני, שכן כל מה שהצד ההוא יאמר, בוודאי יודע כבר הצד השני ויש לו תשובה הולמת לטענה ואין לדבר סוף.
מובן שהתורה כלל אינה עובדת בצורה הזו, וכל אדם, יהיה מי שיהיה, חייב לתת טעם לדבריו, ואם הוא לא נתן כזה, וע"פ התורה שבידנו הוא טועה, הרי שאסור להקשיב לו. אצ"ל שכל גדו"י מכל הדורות חשבו כך. ופשוט. [וכפי שכבר נאמר שנביא שהורה כנגד התורה מיתתו בחנק, ואכמ"ל].
3. אני אשאל שאלה פשוטה מאוד: מי אמר שבכלל ע"פ התורה צריך שכולם יהיו אברכים? יש אינספור דוגמאות על חז"ל שעבדו רוב זמנם או חלקו והקפידו שלא להתפרנס מדברי תורה. ע"כ מובן מאוד שהמספר הנמוך אינו מדאיג אותי בכלל.
יראת שמים - יש הרבה עומק במילים האלה, אבל דבר ראשון זה לפחד מהשם, ואם יש לו אפי' מצווה אחת שהוא לא מקיים זה כבר מראה שהוא לא ירא שמים. בדברים האלה יש שעת מבחן - בן אדם שעונה להגדרות שלך אבל הוא לוחץ יד לאשה מפני כבוד הבריות,4. יראת שמים נמדדת בהרבה דברים כמו: בירור כנה של יסודות האמונה, ידיעת הבסיס של מחשבת ישראל והיהדות, היכולת להבין תהליכים ולא ל"התקע" בגלות שנגמרה כבר מזמן, דרישת מצוות יישוב הארץ, בנין המקדש ועבודת הקורבנות, הבנת יסודות תרבות המערב וההתמודדות אתם וכו' וכו', יש המון דברים שבציבור החרדל"י מקפידים עליהם הרבה יותר.
הייתי קורא לזה סוג של תחביב כמו שהם אוהבים לשמוע מוזיקה הם גם אוהבים לשמוע דברי תורה אבל זה לא מחייב אותם יותר מידי,5. הסיבה שבציבור הדל"י הירא"ש ירודה, היא בגלל שאצלם יש תפיסה של כבוד והערצה כלפי התרבות החילונית והשלטון החילוני, וראיית התורה כחלק מהמרכיב של החיים, ולא כתורה שנמצאת בראש סולם הערכים.
בציבור החרדל"י אין כל קשר להנ"ל, ודבריך הם בגדר הוצאת שם רע.
ואני הקטן ממליץ לך לעיין יותר בספרי ההיסטוריה לפני שאתה כותב דברים לא מבוססים.
למה אתה מנסה להתכחש כמעט כל עיתון דלי או חרדלי יש בו מידי פעם איזה מאמר שקשור לאיפה טעינו בדרך ולמה הם לא מצליחים בחינוך,5. הסיבה שבציבור הדל"י הירא"ש ירודה, היא בגלל שאצלם יש תפיסה של כבוד והערצה כלפי התרבות החילונית והשלטון החילוני, וראיית התורה כחלק מהמרכיב של החיים, ולא כתורה שנמצאת בראש סולם הערכים. בציבור החרדל"י אין כל קשר להנ"ל, ודבריך הם בגדר הוצאת שם רע.
ואני הקטן ממליץ לך לעיין יותר בספרי ההיסטוריה לפני שאתה כותב דברים לא מבוססים.