באנר תרומה

רבי שמואל בצלאל שליט"א: "אילו הצבא היה מתנהג כמו שצריך, אז לא היו נופלים כל כך הרבה חללים"

• יוזם האשכול יוזם האשכול זולדן
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
האמת שאיבדתי כל ענין בדיון אתך, אתה פשוט אחד מאותם אלו שעברו שטיפת מוח מאסיבית [יש אלפים כאלו, לא דווקא מהציבור החרדי], ולא מעוניינים להיות ריאליים ולהגיב בצורה שתואמת לטענות, מכיון שהם לא יכולים או רוצים להאמין שהאמת לאו דווקא נמצאת אצלם. בכל אופן, לגבי רוב מה שכתבת אני לא רואה צורך להגיב, רק להאיר כמה נקודות:
1. אתה משום מה מתייחס לציונות הדתית כאיזו תנועה שהתפתחה מ"אבא" אחד לפני 100 שנה. זוהי כמובן טעות, שכן הציונות הדתית היא לא תנועה כמו החסידות, או תנועת המוסר, שפתאום קמו כמה אנשים או איש אחד והחליטו להקים אותם. הציונות הדתית היא תנועה שהתפתחה במהלך ההיסטוריה ושהגבולות שלה לא ברורים בכלל. ולכן , מאז ומתמיד היו יראי שמים פחות ויראי שמים יותר, ומעולם מי שהעריץ את השלטון החילוני היה מאלו שפחות. המצב כיום, שיש חרדליי"ם ודתליי"ם, הוא בסך הכל המשך ישיר של מה שהיה לפני 100 שנה, בשינויים קלים בלבד. על מה שכתבתי כאן מסכימים כולם, אך מפני שלדאבוננו מעולם לא ביררת את הנושא בצורה רצינית, כתבת שטויות והבלים והוצאת שם רע על ציבור שלם.
2. אם יש חרדל"י שחושב שהוא טעה בחינוך, הוא מוזמן בשמחה להיות חרדי. ב"ה 90 אחוז מהם בטוחים בדרכם ולא חושבים שהם טעו בחינוך. [וגם אם הם טעו, זה לא אומר שהחרדים לא טעו בחינוך בהרבה תחומים]. ואגב, אני מסופק אם פתחת אי פעם עיתון חרדל"י.
3. לאדם שלא אכפת למסור את שטחי ארץ ישראל לגויים, ושלא אכפת מחידוש עבודת הקורבנות שכוללת כמעט חצי ממצוות התורה, ושלא אכפת לא מבנין בית המקדש, לי אישית מאוד קשה לקרוא לו ירא שמים. אגב, זה הרבה יותר חמור מלחיצת ידיים לנשים ושאר החטאים שהזכרת.

טוב אדון הרעיון היהודי, הגיע זמן לקטוע את כל גיבובי השטויות של כבודו.
לא פתחנו עיתוני הדת"ל פשוט יש שם יותר מידי תמונות נשים שהם לא בדיוק הכי צנועות.
במה הצלחתם? גיבובי רעיונות ומחשבות...תכל'ס מקפידים יותר על השו"ע כן או לא?. דגש תפתח אבן העזר בשולחן ערוך אזור סימן כא ונתחיל לבדוק על מה מקפידים? כנאמר שתים לא אחד כן.....אל תבלבל במוח אנחנו רואים את כל הפורקן- בחורות צעירות הרבה מהם עם חצאיות שלא מכסות את הברך ויותר מזה. כנ"ל לגבי המרפק. רובם דרובם מחזיקים סמרטפון מקסימום חסימת רימון, ואם תשאל מה הבעיה התשובה- תמונות וסרטונים לא צנועים. אין יוטיוב אין טיקטוק אין אינסטגרם? סליחה מפני כבוד הציבור בפורום, אבל זאת המציאות. ונמשיך..כמה באמת יש שמירת נגיעה? ומה עם שמיעת שירת נשים? הופעות מעורבות וערבוביה בכל מקום. תגיד- כמה מהבנים מצליחים לשמור על טהרתם בכל החיבור לחילוניות והערבוביה, כונתי על שמירה מנימלית שמתבקשת מיהודי. תגיד- כמה מחוברים לתורה ועומלים בה חוץ מהמחשבות היפות, וברבורים בידיעת תנ"ך..די אז למדת כמה פוסקים בתנ"ך אבל שיבשת את כל מה שכתוב בו, אז מה שוה? קרדום לחפור בה. אתם מנפנפים בידיעת התנ"ך...או אוי אוי כל ילד חרדי לומד תנ"ך עם רש"י בחיידר גורס ולומד כולל הרבה מהנביאים. כשמתבגר יש הרבה שאפילו בישיבה יש להם קביעות בתנ"ך. וכמובן יש את שנים מקרא ואחת תרגום של יהודי שמחויב וצריך. ויש את אין ספור ציטוטים מהתנ"ך בגמרות ובחז"ל...ואם זה היה הטענה החרשתי...אבל כל גדולי הדור שהיו קצת יותר גדולים וזאת מציאות מהרבה רבנים שהזכרת. יש לכם חזון איש? בדיחת השבוע. יש לכם ר' דוב לנדו? די תתחיל להתבונן קצת..גם הגוגל יודע תנ"ך, קצת יותר ממך. וכן כל היצירה של ספרי חזון איש על כל התורה כולה בעיון נורא ועמקות שאין דומה לה, ספרי תלמידו ר' חיים גריינימן מברכות ועד עוקצין. הרב מבריסק הרב שך הסטייפלער הגאון רש"ז אוירבעך הגאון הרב אלישיב הגאון הרב ניסים קרליץ הגאון הרב חיים קניבסקי הגאון הרב בן ציון אבא שאול הגאון הרב עובדיה יוסף ועוד עשרות גדולי וענקי הדור...כן אין לכם את כל הגדולים האלה, חד משמעי. כל אחד מהשמות שהזכרתי, עפרא לפומיה לא ידע את השקפת השם, רק אתה ועוד נוער גבעות הא ואיזה רבה בשומרון אם כל הכבוד קצת צניעות [רב בשומרון זה ביטוי, אין כונתי לרב מסוים].
המזרחי זה תנועה שנפרדה מהיהדות החרדית, ויש לה רבנים משלה ודעה משלה- בגדול. ארץ ישראל וזהו.
אנחנו לא גרים בארץ לא ממלאים אותה באין ספור ילידם? לא לומדים ומקיימים מצוות התלויות בארץ? לא ראיתי מזרוחניק מעשר אוכל? סומכים על הרבנות לא? אנחנו לא מחבבים את ארץ ישראל, ע"פ שו"ע ככל המצוות.
אנחנו מסתכלים על ארץ ישראל כמוך ואף יותר. ועל המדינה החילונית כמששלה וחוק וכדומה, כאל ועד בית שמסדר את ענייני המדינה לא יותר כהגדרת מרן החזון איש זיע"א.
בגדול יש דתיים לאומיים ירא שמים אבל רובם עם השקפה עקומה, שזה בא על חשבון השו"ע והשו"ע החמישי, ונוהגים שונה מפוסקי ומנהגדי הדור לדורותם.
חבל על הויכוח, כבודו יותר חכם מכולם וזהו, אנחנו באמת צריכים לחזור בתשובה, אני מביא טלה להקריב ויש לי סנדלי תנכי ואני רוצה בית מקדש הא ואני אוהב את המדינה. רגוע עכשיו?

טוב אדון הרעיון היהודי, הגיע זמן לקטוע את כל גיבובי השטויות של כבודו.
במה הצלחתם? גיבובי רעיונות ומחשבות...תכל'ס מקפידים יותר על השו"ע כן או לא?. דגש תפתח אבן העזר בשולחן ערוך אזור סימן כא ונתחיל לבדוק על מה מקפידים? כנאמר שתים לא אחד כן.....אל תבלבל במוח אנחנו רואים את כל הפורקן- בחורות צעירות הרבה מהם עם חצאיות שלא מכסות את הברך ויותר מזה. כנ"ל לגבי המרפק. רובם דרובם מחזיקים סמרטפון מקסימום חסימת רימון, ואם תשאל מה הבעיה התשובה- תמונות וסרטונים לא צנועים. אין יוטיוב אין טיקטוק אין אינסטגרם? סליחה מפני כבוד הציבור בפורום, אבל זאת המציאות. ונמשיך..כמה באמת יש שמירת נגיעה? ומה עם שמיעת שירת נשים? הופעות מעורבות וערבוביה בכל מקום. תגיד- כמה מהבנים מצליחים לשמור על טהרתם בכל החיבור לחילוניות והערבוביה, כונתי על שמירה מנימלית שמתבקשת מיהודי. תגיד- כמה מחוברים לתורה ועומלים בה חוץ מהמחשבות היפות, וברבורים בידיעת תנ"ך..די אז למדת כמה פוסקים בתנ"ך אבל שיבשת את כל מה שכתוב בו, אז מה שוה? קרדום לחפור בה. אתם מנפנפים בידיעת התנ"ך...או אוי אוי כל ילד חרדי לומד תנ"ך עם רש"י בחיידר גורס ולומד כולל הרבה מהנביאים. כשמתבגר יש הרבה שאפילו בישיבה יש להם קביעות בתנ"ך. וכמובן יש את שנים מקרא ואחת תרגום של יהודי שמחויב וצריך. ויש את אין ספור ציטוטים מהתנ"ך בגמרות ובחז"ל...ואם זה היה הטענה החרשתי...אבל כל גדולי הדור שהיו קצת יותר גדולים וזאת מציאות מהרבה רבנים שהזכרת. יש לכם חזון איש? בדיחת השבוע. יש לכם ר' דוב לנדו? די תתחיל להתבונן קצת..גם הגוגל יודע תנ"ך, קצת יותר ממך. וכן כל היצירה של ספרי חזון איש על כל התורה כולה בעיון נורא ועמקות שאין דומה לה, ספרי תלמידו ר' חיים גריינימן מברכות ועד עוקצין. הרב מבריסק הרב שך הסטייפלער הגאון רש"ז אוירבעך הגאון הרב אלישיב הגאון הרב ניסים קרליץ הגאון הרב חיים קניבסקי הגאון הרב בן ציון אבא שאול הגאון הרב עובדיה יוסף ועוד עשרות גדולי וענקי הדור...כן אין לכם את כל הגדולים האלה, חד משמעי. כל אחד מהשמות שהזכרתי, עפרא לפומיה לא ידע את השקפת השם, רק אתה ועוד נוער גבעות הא ואיזה רבה בשומרון אם כל הכבוד קצת צניעות [רב בשומרון זה ביטוי, אין כונתי לרב מסוים].
המזרחי זה תנועה שנפרדה מהיהדות החרדית, ויש לה רבנים משלה ודעה משלה- בגדול. ארץ ישראל וזהו.
אנחנו לא גרים בארץ לא ממלאים אותה באין ספור ילידם? לא לומדים ומקיימים מצוות התלויות בארץ? לא ראיתי מזרוחניק מעשר אוכל? סומכים על הרבנות לא? אנחנו לא מחבבים את ארץ ישראל, ע"פ שו"ע ככל המצוות.
אנחנו מסתכלים על ארץ ישראל כמוך ואף יותר. ועל המדינה החילונית כמששלה וחוק וכדומה, כאל ועד בית שמסדר את ענייני המדינה לא יותר כהגדרת מרן החזון איש זיע"א.
בגדול יש דתיים לאומיים ירא שמים אבל רובם עם השקפה עקומה, שזה בא על חשבון השו"ע והשו"ע החמישי, ונוהגים שונה מפוסקי ומנהגדי הדור לדורותם.
חבל על הויכוח, כבודו יותר חכם מכולם וזהו, אנחנו באמת צריכים לחזור בתשובה, אני מביא טלה להקריב ויש לי סנדלי תנכי ואני רוצה בית מקדש הא ואני אוהב את המדינה. רגוע עכשיו?
סליחה על השגיאות כתבתי במהירות

סליחה על השגיאות כתבתי במהירות
אשמח שהמנהלים ימחקו את ההודעה הארוכה האחרונה שכתבתי
אין לי רצון לפגוע ביהודי ונראה שכתבתי חריף, ויש לי הרבה הכרת הטוב למגזר הזה, מסיבות אישיות שאני לא לכל לפרט, נא למחוק תודה.

אשמח שהמנהלים ימחקו את ההודעה הארוכה האחרונה שכתבתי
אין לי רצון לפגוע ביהודי ונראה שכתבתי חריף, ויש לי הרבה הכרת הטוב למגזר הזה, מסיבות אישיות שאני לא לכל לפרט, נא למחוק תודה.
ידידי היקר, אם כבודך חשוב לך באמת מוטב שימחקו את ההודעה, כמה שיותר מהר. ניכר שנדחפת באמצע הדיון ולא הבנת שום דבר. סליחה.
ולא פגעת באף יהודי, אם חשבת.....

2. יש הבדל מהותי בין המדינה - שהיא קדושה מעצם היותה - לבין השלטון הכפרני שהשתלט על עמ"י. [מדינה פירושה עצם הריבונות והעצמאות של העם בארצו, ללא שום קשר לשלטון.]
הארץ שלנו קדושה, לא המדינה. קידוש המדינה בפנ"ע, הוא חידוש תמוה מאוד, שכמובן אין לו שום מקור, אלא רק איזושהיא הבנה בד' הראי"ה. (ולכן דבר זה אינו מוסכם אפי' על רוב בני ציבור המזרחי, חוץ מישיבות הקו).
ונפק"מ למקומות שאינםמחלק מהמדינה אך הם חלק מארץ ישראל, וכן להיפך.

בדברים האלה יש שעת מבחן - בן אדם שעונה להגדרות שלך אבל הוא לוחץ יד לאשה מפני כבוד הבריות,
או שאשתו הולכת בלי כיסוי ראש כי קשה לה, חד משמעית הוא לא ירא שמים
ללחוץ יד לאישה שלא לשם תאווה יש בו קולות בפוסקים
אבל אדם שמדבר לשה''ר כי קשה לו להתאפק הוא לא ירא שמים?
כל הנסיון לחלק בין שתי הציבורים הוא צודק מבחינת המעשים,
אבל שתיהם באו מאותו אבא והריקבון מתחיל עוד הרבה קודם, לא בבנט שבקושי שומר שבת, הרבה קודם זה התחיל ובנט וחבריו זו תוצאה של מהלך עקום שאז לא כולם ראו שהוא עקום והיו גם רבנים שטעו בו, אבל היום כולנו רואים את הפירות הבאושים [כן כן, מה לעשות?]
איך החזון אי"ש והבריסקרוב שנלחמו במזרחי ידעו מה שהם עושים.
מבלי לדון מבחינה עקרונית כלל ועיקר
יש לך חוסר רב בידע היסטורי וחבל לדבר סתם
תנועת המזרחי שהיא תנועה של אנשים פשרנים וחלשים באידשקייט לפני 50 שנה בערך השתלטו עליה תלמידי הרצ''י קוק והעבירו אותה סוג של גיור מבחינת ערכים וכן גם לרעה לקדש את המדינה וכדו', אבל אין שום קשר מעשי וגם היסטורי וגם אידאלוגי בין אנשים כמו בנט היינו סטייל גבעת שמואל רעננה וכדו' שהם היום פשרנים מאוד והיום קרובים יותר לבני גנץ מאשר לסמוטריץ הקיצוני שבעצמו לא עשה צבא כלל אלא בגיל מבוגר לחצי שנה (הסדר מרכז)
לפני 30 שנה לערך התחיל בירור חוזר שהפשרנים קמו לתחייה ולא מעוניינים בקיצונות החרדלי''ת ולהיפך החרדלי''ם קלטו שהם ניזוקו רבות מהשותפות הזאת
אתה יכול להסתכל במכלול על ערכים כמו הקיבוץ הדתי למשל ולהיפך על ישיבת הר המור והרב טאו שהוא ירא''ש עצום
והייתי שם פעם וראיתי את התלמידים וירא''ש עצומה על פניהם ונשותיהם צנועות ממש.

הארץ שלנו קדושה, לא המדינה. קידוש המדינה בפנ"ע, הוא חידוש תמוה מאוד, שכמובן אין לו שום מקור, אלא רק איזושהיא הבנה בד' הראי"ה. (ולכן דבר זה אינו מוסכם אפי' על רוב בני ציבור המזרחי, חוץ מישיבות הקו).
ונפק"מ למקומות שאינםמחלק מהמדינה אך הם חלק מארץ ישראל, וכן להיפך.
המדינה קדושה מכיון שהיא מסמלת את תקומת וגאולת ישראל, שהיא "תקומתו" - כביכול, של הקב"ה. בלי קשר לדבר הרא"יה.

ללחוץ יד לאישה שלא לשם תאווה יש בו קולות בפוסקים
אבל אדם שמדבר לשה''ר כי קשה לו להתאפק הוא לא ירא שמים?

מבלי לדון מבחינה עקרונית כלל ועיקר
יש לך חוסר רב בידע היסטורי וחבל לדבר סתם
תנועת המזרחי שהיא תנועה של אנשים פשרנים וחלשים באידשקייט לפני 50 שנה בערך השתלטו עליה תלמידי הרצ''י קוק והעבירו אותה סוג של גיור מבחינת ערכים וכן גם לרעה לקדש את המדינה וכדו', אבל אין שום קשר מעשי וגם היסטורי וגם אידאלוגי בין אנשים כמו בנט היינו סטייל גבעת שמואל רעננה וכדו' שהם היום פשרנים מאוד והיום קרובים יותר לבני גנץ מאשר לסמוטריץ הקיצוני שבעצמו לא עשה צבא כלל אלא בגיל מבוגר לחצי שנה (הסדר מרכז)
לפני 30 שנה לערך התחיל בירור חוזר שהפשרנים קמו לתחייה ולא מעוניינים בקיצונות החרדלי''ת ולהיפך החרדלי''ם קלטו שהם ניזוקו רבות מהשותפות הזאת
אתה יכול להסתכל במכלול על ערכים כמו הקיבוץ הדתי למשל ולהיפך על ישיבת הר המור והרב טאו שהוא ירא''ש עצום
והייתי שם פעם וראיתי את התלמידים וירא''ש עצומה על פניהם ונשותיהם צנועות ממש.
יש"כ גדול. דברים פשוטים וברורים.

המדינה קדושה מכיון שהיא מסמלת את תקומת וגאולת ישראל, שהיא "תקומתו" - כביכול, של הקב"ה. בלי קשר לדבר הרא"יה.
א''א לטמון את הראש בחול ולהגיד שמדינה שיש מערכת חינוך כפרני
שיש בה חילולי שבת וג''ע ועבירות רבות
היא קדושה
זה נכון שיש בה דברים טובים רבים
אני אישית מאוד אוהב את ההגדרה של הרב עובדיה 'אורות וצללים מעורבים זה בזה'
כללית הספרדים לא נסחפים לקיצוניות הם לא חושבים שהמדינה היא המשיח וגם לא הסט''א
זכורני ששמעתי מחכם מרדכי עבאדי שליט''א שהוא ת''ח עצום וענו שהלך פעם עם רבו חכם בן ציון ברח'
וראו שבונים בירושלים עוד שכונות ונענה רבו ואמר 'בונה ירושלים ה' וכידוע חכם בן ציון לא הצביע בבחירות

בובנותיהם?8
לא בדקתי
בתוך הר המור יש בניין של אברכים , ועברו שם כמה שהיו צנועות ממש
ואמר לי חבר שלי שיש לו קרובים -חרדים מהמיינסטרים שבן דודו פעם אמר לו
יש לנו מה ללמוד ממכם בצניעות.

א''א לטמון את הראש בחול ולהגיד שמדינה שיש מערכת חינוך כפרני
שיש בה חילולי שבת וג''ע ועבירות רבות
היא קדושה
זה נכון שיש בה דברים טובים רבים
אני אישית מאוד אוהב את ההגדרה של הרב עובדיה 'אורות וצללים מעורבים זה בזה'
כללית הספרדים לא נסחפים לקיצוניות הם לא חושבים שהמדינה היא המשיח וגם לא הסט''א
זכורני ששמעתי מחכם מרדכי עבאדי שליט''א שהוא ת''ח עצום וענו שהלך פעם עם רבו חכם בן ציון ברח'
וראו שבונים בירושלים עוד שכונות ונענה רבו ואמר 'בונה ירושלים ה' וכידוע חכם בן ציון לא הצביע בבחירות
חבל שלא ראית מה כתבתי לפ"כ, יש הבדל בין המדינה לשלטון. השלטון החילוני הכפרני הוא חושך גדול, אבל עצם העובדה שיש מדינה ליהודים, זה קידוש ה' מאין כמוהו.

אני לא מסכים
לא מסכים עם מה?
החלק הראשון שיש שלטון כפרני וזה חושך? או עם החלק השני שעצם העובדה שיש ליהודים שטח (שבו הם יחסית חיים בשלווה ומכינים את השטח לגאולה השלמה) זה קידוש ה'?
מבין כל הדיון פה, זה אחד המשפטים שאני מסכים עליהם הקלות, ולדעתי גם כל גדולי הדורות

במה הצלחתם? גיבובי רעיונות ומחשבות...תכל'ס מקפידים יותר על השו"ע כן או לא?. דגש תפתח אבן העזר בשולחן ערוך אזור סימן כא ונתחיל לבדוק על מה מקפידים? כנאמר שתים לא אחד כן.....אל תבלבל במוח אנחנו רואים את כל הפורקן- בחורות צעירות הרבה מהם עם חצאיות שלא מכסות את הברך ויותר מזה. כנ"ל לגבי המרפק. רובם דרובם מחזיקים סמרטפון מקסימום חסימת רימון, ואם תשאל מה הבעיה התשובה- תמונות וסרטונים לא צנועים. אין יוטיוב אין טיקטוק אין אינסטגרם? סליחה מפני כבוד הציבור בפורום, אבל זאת המציאות. ונמשיך..כמה באמת יש שמירת נגיעה? ומה עם שמיעת שירת נשים? הופעות מעורבות וערבוביה בכל מקום. תגיד- כמה מהבנים מצליחים לשמור על טהרתם בכל החיבור לחילוניות והערבוביה, כונתי על שמירה מנימלית שמתבקשת מיהודי. תגיד- כמה מחוברים
כל החטאים שהזכרת כולל כוווווווולם קיימים אצל הציבור הדתל"י ולא החרדל"י. שם אין טיקטוק, אין אינסטגרם, אין תמונות לא צנועות. פשוט אין. ולא כאן המקום להאריך בדברים הרבים בירא"ש שיש לציבור החרדי ללמוד מהחרדים לאומיים.
אתם מנפנפים בידיעת התנ"ך...או אוי אוי כל ילד חרדי לומד תנ"ך עם רש"י בחיידר גורס ולומד כולל הרבה מהנביאים. כשמתבגר יש הרבה שאפילו בישיבה יש להם קביעות בתנ"ך. וכמובן יש את שנים מקרא ואחת תרגום של יהודי שמחויב וצריך. ויש את אין ספור ציטוטים מהתנ"ך בגמרות ובחז"ל...ואם זה היה הטענה החרשתי...אבל כל גדולי הדור שהיו קצת יותר גדולים וזאת מציאות מהרבה רבנים שהזכרת.
א. שקר ראשון - בחיידרים החרדים [ מלבד זילברמן] - לא לומדים תנ"ך. לומדים חומש וחלק מהנביאים, ולא קרובים אפילו לסיים אותו.
ב. שקר שני - בחורי ישיבות לא יודעים תנ"ך. תפסיק לעבוד על עצמך, ידיד היקר, לימוד התנ"ך בציבור החרדי תופס מקום מועט ועלוב. כולנו מכירים את האווירה העצובה שלימוד התנ"ך שייך לבעלבת'ים שלא הגיעו לדרגת לימוד הגמרא הקדושה.
ואגב, אם לומדים תנ"ך בצורה תאוריטית ולא מבינים איך הוא קשור למציאות ואיך יש לו מה לומר לנו עכשיו בתור היום עם, אז אני קרוב לומר שאיננו שווה כלום.
יש לכם חזון איש? בדיחת השבוע. יש לכם ר' דוב לנדו? די תתחיל להתבונן קצת..גם הגוגל יודע תנ"ך, קצת יותר ממך. וכן כל היצירה של ספרי חזון איש על כל התורה כולה בעיון נורא ועמקות שאין דומה לה, ספרי תלמידו ר' חיים גריינימן מברכות ועד עוקצין. הרב מבריסק הרב שך הסטייפלער הגאון רש"ז אוירבעך הגאון הרב אלישיב הגאון הרב ניסים קרליץ הגאון הרב חיים קניבסקי הגאון הרב בן ציון אבא שאול הגאון הרב עובדיה יוסף ועוד עשרות גדולי וענקי הדור...כן אין לכם את כל הגדולים האלה, חד משמעי. כל אחד מהשמות שהזכרתי, עפרא לפומיה לא ידע את השקפת השם, רק אתה ועוד נוער גבעות הא ואיזה רבה בשומרון אם כל הכבוד קצת צניעות [רב בשומרון זה ביטוי, אין כונתי לרב מסוים].
הרב צבי יהודה קוק זצ"ל לבדו, אינו נופל מכל רב שהזכרת כאן. ויש עוד עשרות.
ויש לה רבנים משלה ודעה משלה- בגדול. ארץ ישראל וזהו.
שטיות והבל הבלים.

נערך לאחרונה:
מי החליט שדבר שמסמל את תקומת וגאולת ישראל הוא קדוש.
אחרי שתוכיח זאת נתחיל לדון האם באמת היא מסמלת את זה.

מי החליט שדבר שמסמל את תקומת וגאולת ישראל הוא קדוש.
אחרי שתוכיח זאת נתחיל לדון האם באמת היא מסמלת את זה.
דבר קדוש בעיני, זה דבר שמסמל ומפיץ את ידיעת ה' בעולם [אני אשמח לשמוע הגדרה אחרת, אבל די ברור לי שכל אדם בעל שכל ישר חושב כך]. המדינה שהוקמה לאחר השואה מכלום, היא בעצם הוכיחה לגויים שאלוקים לא מת. הוא חי וקיים ומקיים את נבואותיו. עצם הקמת המדינה סותרת הרבה מעקרונות הנצרות, ואכמ"ל.

סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
ראשי תחתית