חובב_ספרים
הודעהו' ספטמבר 18, 2015 3:31 pm
נדמה לי שדוקא החולקים על החז"א הם אלו המשכתבים היסטוריה לכפות דעתם על אחרים. אני שמעתי באופן אישי מהגאון ר' מאיר סאלאווייציק שליט"א שהגרי"ז כעס מאד על אלו שפסקו שלא כבעל מאור עד כדי כך שהוא שלח שליח לרימ"ט להודיע לו שאם הוא לא יחדל מכתיבת קונטרסים נגד פסקו של החז"א הוא [הגרי"ז] יצא נגדו בעצמו. [הגרמ"ס אמר לי שהגרי"ז הסביר לו כל הענין והצדדים לכאן ולכאן, והוא נכח בשעה שהגרי"ז שלח שליח הנ"ל. עיקר טענת הגרי"ז היה שדברי בעה"מ ברורים משא"כ כל מה שהובא לפסוק כנגדו שאינם ברורים, וא"א לפסוק נגד דברים ברורים של ראשון ע"פ דברים לא ברורים.]
גם דעתו של הגאון ר' שמחה זליג מבריסק נטה לדעתו של החז"א. [ושמעתי (לא מהגרמ"ס) שהיה לו קבלה מהגר"ח על זה.] וכן נראה ממכתביו בענין. ומש"כ בענין המנהג מבואר בדבריו שכתב רק אם יש מנהג וכבר נתבאר דמה שאמרו שיש שם מנהג מפוקפק ביותר.
הנסיון של החולקים על החז"א להציג זה כאיזה דעת יחידאי של החז"א שלא נוהגים כך אינו נכון כלל.
רובם ככולם של החולקים הם רבנים שמשקלם בחכמה ובמנין שולי מאד, וכמעט לא שומעים פסק שלהם בשום שאלה אחרת.
יש גם נסיון להציג המנהג היום שלא כחז"א אבל למעשה מקובל להימנע מלהיות במקומות עם שאלה זו. שמעתי מאחד מרבני הכשר מפורסם בארה"ב שהוא נאלץ להיות ביפן עבור ההכשר איזה פעמים בשנה והוא נוסע תמיד לסין בשבת שלא להיות במקום ספק, והוא מוצא תמיד הרבה משגיחים ליפן הנמצאים בסין מאותו טעם.
אומרים שנעשה אג'נדה של חוברת תורני של חסידות מסוימת להראות שדעת החז"א מבוטלת לאחר שהאדמו"ר שלהם היה ביפן ועשה מלאכות דאורייתא ביום השבת של החז"א.